RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Ministers: altijd actie op agressie tegen overheidspersoneel

Ministers: altijd actie op agressie tegen overheidspersoneel

Overheidspersoneel dat te maken krijgt met geweld, moet veel beter geïnformeerd worden door politie en Openbaar Ministerie. Dat willen de ministers Plasterk van Binnenlandse Zaken en Opstelten van Veiligheid en Justitie. 

RTL Nieuws Aanspraak hypotheekgarantie stijgt schrikbarend

Aanspraak hypotheekgarantie stijgt schrikbarend

Meer huishoudens hebben vanwege een gedwongen verkoop een beroep gedaan op de Nationale Hypotheek Garantie. Dat betekent dat degenen die na de verkoop van hun huis met een restschuld bleven zitten, dit vergoed kregen van de Nat ... 

RTL Nieuws Veel pensioen- en spaargeld nog steeds naar Syrië

Veel pensioen- en spaargeld nog steeds naar Syrië

Er zit nog altijd meer dan 300 miljoen euro van ons pensioengeld en onze spaarcenten in bedrijven die zaken deden met het Syrische regime. Afgelopen zomer werden de dubieuze investeringen ter discussie gesteld. Maar het geld is ... 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws 'Haal Nederlands goud terug naar ons land'

'Haal Nederlands goud terug naar ons land'

De Nederlandse goudvoorraad moet in Nederland worden opgeslagen. Daarvoor pleit het CDA. Vandaag kondigde Duitsland al aan om een deel van zijn goudstaven terug te halen. Het CDA heeft kamervragen gesteld aan de minister. 

RTL Nieuws Anorexia steeds vaker bij basisschoolkinderen

Anorexia steeds vaker bij basisschoolkinderen

Anorexia nervosa was lang iets waar je als ouder niet bang voor hoefde te zijn tot je kind op z'n minst op de middelbare school zat. Maar tegenwoordig zien hulpverleners steeds vaker kinderen van onder de tien in hun praktijk. 

RTL Nieuws Nederland geniet volop van winterweer

Nederland geniet volop van winterweer

Met de slee naar school, langlaufen op de golfbaan, of met een rotvaart de heuvel af glijden. Het winterweer zorgt voor heel veel sneeuwpret. 

RTL Nieuws Obama kondigt nieuwe strenge wapenwetten aan

Obama kondigt nieuwe strenge wapenwetten aan

Een maand na het bloedbad op de basisschool in Newtown komt president Obama met nieuwe wapenregels. Hij wil een betere screening van mensen die een wapen willen kopen en bepaalde geweren moeten helemaal verboden worden. 

RTL Nieuws Goede tijden voor cv-monteurs door vorst

Goede tijden voor cv-monteurs door vorst

Het koude winterweer heeft vandaag niet geleid tot grote problemen. Zowel op de weg als op het spoor waren geen grote incidenten. Wel hebben cv-monteurs het een stuk drukker. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Inspectie geeft blunderende arts kans om gezicht te redden'

'Inspectie geeft blunderende arts kans om gezicht te redden'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg maakt nog steeds afspraken met artsen die in de fout zijn gegaan. Die afspraken houden in dat de Inspectie niet naar de tuchtrechter stapt als falende artsen beloven hun beroep niet meer in ... 

RTL Nieuws Nederland raakt direct betrokken bij oorlog Mali

Nederland raakt direct betrokken bij oorlog Mali

Nederland gaat Frankrijk vrijwel zeker helpen in de strijd tegen de rebellen in Mali. Er wordt een transportvliegtuig met vijf bemanningsleden beschikbaar gesteld om goederen voor de Franse troepen naar Mali te vervoeren. Het g ... 

RTL Nieuws Onze koopkracht holt achteruit

Onze koopkracht holt achteruit

Voor het vierde jaar op rij hebben we minder te besteden, en flink ook. Dat blijkt uit de definitieve koopkrachtberekeningen voor 2013. Die zijn gemaakt door het NIBUD en in bezit van RTL Nieuws. 

RTL Nieuws 'Volledig salaris ministers moet je niet publiek willen maken'

'Volledig salaris ministers moet je niet publiek willen maken'

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zegt dat de lijst met wat ministers exact verdienen, niet openbaar wordt gemaakt. Dat kan niet omdat bepaalde vergoedingen die ministers ontvangen, betrekking hebben op hun veilig ... 

RTL Nieuws Ryanair neemt juridische stappen tegen KRO

Ryanair neemt juridische stappen tegen KRO

Ryanair wil een rechtszaak beginnen tegen de KRO. De luchtvaartmaatschappij is woest over twee uitzendingen van het programma Reporter. Daarin verklaren piloten van Ryanair dat ze onder druk worden gezet om zo min mogelijk bran ... 

RTL Nieuws 'Nederland gaat Fransen helpen in Mali'

'Nederland gaat Fransen helpen in Mali'

Nederland gaat Frankrijk vrijwel zeker helpen in de strijd tegen de rebellen in Mali. Er wordt een transportvliegtuig met vijf bemanningsleden beschikbaar gesteld om goederen voor de Franse troepen naar Mali te vervoeren. Het g ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Meer blunderende artsen niet voor tuchtrechter

Meer blunderende artsen niet voor tuchtrechter

De Inspectie voor de Gezondheidszorg sluit nog altijd onderhandse deals met blunderende artsen. De deals houden in dat de Inspectie niet naar de tuchtrechter stapt als falende artsen beloven hun beroep niet meer in Nederland ui ... 

RTL Nieuws Angstige momenten in Japanse Boeing Dreamliner

Angstige momenten in Japanse Boeing Dreamliner

Een Boeing Dreamliner in Japan moest een noodlanding maken omdat er rook in de cockpit hing. Oorzaak was waarschijnlijk een stroomstoring. Alle inzittenden moesten hals over kop het toestel uit. Het is al het zoveelste incident ... 

RTL Nieuws Winterweer houdt tot in het weekend aan

Winterweer houdt tot in het weekend aan

De kou blijft voorlopig in Nederland, mogelijk krijgen we zelfs een officiële koudegolf. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Peter Timofeeff: "Vannacht lokaal opnieuw -15"

Peter Timofeeff: "Vannacht lokaal opnieuw -15"

Volgens weerman Peter Timofeeff kan het ook komende nacht lokaal opnieuw -15 graden worden. Met nog een paar dagen en nachten strenge vorst wordt de kans groot dat er binnenkort op natuurijs kan worden geschaatst. 

RTL Nieuws Ongewone winkeldief

Ongewone winkeldief

Een ongewone winkeldief in Nieuw-Zeeland: terwijl zijn baasje op vakantie is weet deze hond goed voor zichzelf te zorgen. Er waren al meer worsten verdwenen dus de eigenaresse van de winkel vermoedt dat de 10-jarige Oscar al va ... 

RTL Nieuws Kans op officiële koudegolf

Kans op officiële koudegolf

De KNVB heeft alle amateurwedstrijden voor aanstaand weekend afgelast vanwege het winterweer. Volgens Meteo Consult houdt de vrieskou nog wel even aan en is er kans op een koudegolf. Monteurs van cv-ketels hebben het drukker da ... 

RTL Nieuws Machinist hijskraan had zich verslapen

Machinist hijskraan had zich verslapen

Bij de helikoptercrash in Londen zijn zeker twee mensen om het leven gekomen: de helikopterpiloot en een persoon op de grond. Dat heeft de politie bevestigd. Nog eens negen mensen zijn gewond geraakt, van wie er één in kritie ... 

RTL Nieuws Correspondent Mali: Veel Franse troepen hier

Correspondent Mali: Veel Franse troepen hier

Correspondent Arthur de Leeuw ziet veel Franse troepen in Mali op weg naar het front met de rebellen uit he noorden. Ook constateert dat er duizenden vluchtelingen richting het zuiden trekken. 

RTL Nieuws Merijn Doggen: 'Tijd dat Facebook een zoekfunctie kreeg'

Merijn Doggen: 'Tijd dat Facebook een zoekfunctie kreeg'

Facebook komt met een nieuwe zoekmachine. Het heet Graph Search, en daarmee kan iedereen binnen zijn netwerk van Facebook-vrienden zoeken. 

RTL Nieuws Frans grondoffensief in Mali begonnen

Frans grondoffensief in Mali begonnen

Franse grondtroepen zijn nu ook begonnen aan hun grondoffensief in Mali. Volgens de Franse legerstaf duurt het niet lang tot de eerste confrontatie tussen de Fransen en de militanten. 

RTL Nieuws Het winterwonder land bij en in Weesp

Het winterwonder land bij en in Weesp

Weesp en omgeving liggen er onder een dik pak sneeuw schitterend bij. Jaap van Deurzen peilde de winterstemming, ook bij zichzelf. 

RTL Nieuws RTL-correspondent: "Helikopter vloog te laag"

RTL-correspondent: "Helikopter vloog te laag"

Bij de helikoptercrash in Londen zijn zeker twee mensen om het leven gekomen. De helikopter stortte neer vlakbij een treinstation. Volgens correspondent Vanessa Lamsvelt vloog de helikopter veel te laag. 

RTL Nieuws Duizenden evacuaties door overstromingen Indonesië

Duizenden evacuaties door overstromingen Indonesië

Duizenden mensen zijn in de Indonesische hoofdstad Jakarta geëvacueerd vanwege overstromingen. Een 13-jarige jongen is om het leven gekomen toen hij werd meegesleurd door het water. 

RTL Nieuws SNS moet 'kosten wat het kost' gered worden

SNS moet 'kosten wat het kost' gered worden

Een tegenvaller voor SNS. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag. ABN Amro en ING mogen SNS geen vers kapitaal verstrekken en daarom zou ook de Rabobank SNS niet te hulp willen schieten. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Eetstoornissen vaak al op zeer jonge leeftijd

Eetstoornissen vaak al op zeer jonge leeftijd

Er komen steeds meer zeer jonge kinderen met een eetstoornis. Dat zeggen kinderpsychologen die werken met kinderen die een eetstoornis hebben. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 50-Plussers vaakst slachtoffer dating-criminelen

50-Plussers vaakst slachtoffer dating-criminelen

Criminelen op datingsites richten zich vooral op de wat oudere singles. 80 tot 90 procent van hun slachtoffers is ouder dan 50. 

RTL Nieuws Wapenlobby opent aanval op Obama

Wapenlobby opent aanval op Obama

De Amerikaanse wapenlobby NRA valt president Obama hard aan op zijn standpunt over het terugdringen van wapenbezit in de VS. 

RTL Nieuws Nederlandse afvallers, dalers en stijgers Dakar rally

Nederlandse afvallers, dalers en stijgers Dakar rally

Veel prominenete afvallers in de Dakar Rally waaronder ook de Nederlander Erik Wevers. 

RTL Nieuws Eerste natuurijs marathon verreden

Eerste natuurijs marathon verreden

Noord-Laren had de primeur van 2013. Een marathon op natuurijs. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Boeing Dreamliners aan de grond

Boeing Dreamliners aan de grond

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways neemt geen enkel risico meer. Alle Boeing Dreamliners blijven aan de grond. De beslissing komt na het zoveelste incident. 

RTL Nieuws Geen Nederlandse militaire steun voor Mali

Geen Nederlandse militaire steun voor Mali

Nederland wil Mali helpen met extra ontwikkelingssamenwerking. Dat heeft minister Timmermans van Buitenlandse Zaken gezegd in Nieuwsuur. 

RTL Nieuws 50 miljard voorwederopbouw na Sandy

50 miljard voorwederopbouw na Sandy

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een steunpakket van ruim 50 miljard dollar, zo'n 38 miljard euro goedgekeurd voor wederopbouw na de superstorm Sandy. Eigenlijk zou er twee weken geleden al gestemd worden. 

RTL Nieuws New York scherpt wapenwet aan

New York scherpt wapenwet aan

De staat New York heeft de wapenwet flink aangescherpt. De maatregelen volgen op de schietpartij op een basisschool in Newtown waarbij 26 mensen gedood werden. 

RTL Nieuws Het blijft oppassen geblazen opde weg

Het blijft oppassen geblazen opde weg

Er wordt een normale ochtendspits verwacht maar Rijkswaterstaat waarschuwt wel voor gladheid omdat het afgelopen nacht heel hard heeft gevroren. 

RTL Nieuws Evenbeeld Obama is razend druk

Evenbeeld Obama is razend druk

President Obama te gast op je feestje. Wie wil dat nou niet? In Amerika hebben ze daar een oplossing voor bedacht. Daar kun je gewoon een look-a-like van de president inhuren. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Bob de Vries wint eerste marathon op natuurijs

Bob de Vries wint eerste marathon op natuurijs

Bob de Vries heeft in Noordlaren de eerste marathon op natuurijs van dit jaar gewonnen. 

RTL Nieuws Groot 'Project X' sneeuwballengevecht in Breda

Groot 'Project X' sneeuwballengevecht in Breda

Honderden jongeren hebben in het Valkenbergpark in Breda meegedaan aan een groot sneeuwballengevecht dat was georganiseerd via social media. De politie schat het aantal deelnemers tussen 400 en 500. Volgens aanwezigen en de pol ... 

RTL Nieuws 'Mali is broeinest van terroristen dichtbij Europa'

'Mali is broeinest van terroristen dichtbij Europa'

Frankrijk trekt zijn troepen pas terug uit Mali als het daar veilig en stabiel is. Dat heeft president Hollande vandaag gezegd. Frankrijk is het zwakke Malinese leger te hulp geschoten in de strijd tegen radicale moslimstrijder ... 

RTL Nieuws Eerste marathon op natuurijs van start

Eerste marathon op natuurijs van start

In Noordlaren in Groningen wordt op dit moment de eerste marathon op natuurijs verreden. Verslaggever Floor Bremer is erbij, 

RTL Nieuws Armstrong geeft dopinggebruik toe aan Oprah

Armstrong geeft dopinggebruik toe aan Oprah

Lance Armstrong, zevenvoudig winnaar van de Tour de France heeft toegegeven dat hij doping gebruikte. 

RTL Nieuws Nederland verrast door winterweer tijdens spits

Nederland verrast door winterweer tijdens spits

Dat het zou sneeuwen, was voorspeld, maar we werden er toch nog door verrast. Want het sneeuwde precies tijdens de ochtendspits, en er was geen weeralarm afgegeven. 

RTL Nieuws IJsvrij voor scholieren in Den Haag

IJsvrij voor scholieren in Den Haag

De meeste sneeuw viel in de regio Den Haag. Daarom kregen duizenden scholieren in de hofstad vandaag vrij. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Regeling voor agenten met PTSS van kracht

Regeling voor agenten met PTSS van kracht

Goed nieuws voor politieagenten met posttraumatisch stress sysndroom: vanaf nu kunnen ze hulp en financiële compensatie krijgen als ze door hun werk psychische problemen hebben gekregen. Minister Opstelten heeft nu een regelin ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Drukkere avondspits dan verwacht'

'Drukkere avondspits dan verwacht'

Na een enorm drukke ochtendspits, is het ook nu weer druk op de weg. Vooral in het midden, zuiden en oosten van het land staan er files door sneeuwval. 

RTL Nieuws Dijsselbloem: 'Nagedacht over voorzitterschap Eurogroep'

Dijsselbloem: 'Nagedacht over voorzitterschap Eurogroep'

De geruchten worden steeds hardnekkiger dat minister Dijsselbloem van Financiën de nieuwe voorzitter van de Europgroep wordt. Maandag wordt daarover besloten. Dijsselbloem zelf ontkent inmiddels nauwelijks meer. 

RTL Nieuws Enorme kettingbotsing in Zweden

Enorme kettingbotsing in Zweden

Op de E4 tussen Ljungby en Astorp in Zweden zijn zo'n 100 voertuigen op elkaar gebotst. Daarbij zijn drie mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. 

RTL Nieuws Armstrong bekent dopinggebruik bij Oprah

Armstrong bekent dopinggebruik bij Oprah

Lance Armstrong heeft tegenover Oprah Winfrey toegegeven dat hij verboden middelen heeft gebruikt. Dat vertelt Oprah op de Amerikaanse zender CBS. 

RTL Nieuws 'KNMI had beter weeralarm kunnen afgeven'

'KNMI had beter weeralarm kunnen afgeven'

In sommige delen van het land viel bijna twintig centimeter sneeuw, en dat zorgde voor de nodige overlast. De ochtendspits was nog nooit zo druk. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Kortebaanwedstrijden: Kraakijs is geen breekijs

Kortebaanwedstrijden: Kraakijs is geen breekijs

In Steggerda worden vandaag de eerste kortebaanwedstrijden op natuurijs gehouden. RTL-verslaggeefster Floor Bremer is ter plaatse, en inspecteert het ijs in het Friese plaatsje. Wat blijkt: het aloude adagium 'kraakijs is g ... 

RTL Nieuws Schoonmaakster ramt flat met gestolen trein

Schoonmaakster ramt flat met gestolen trein

Een bizar ongeval in Zweden.In de buurt van Stockholm is een trein een flatgebouw binnengereden. De bestuurster was een schoonmaakster, die zwaargewond raakte. 

RTL Nieuws Winkeliers krijgen harde klappen

Winkeliers krijgen harde klappen

De Nederlandse winkeliers hebben in november maar liefst 4 procent minder spullen verkocht. Vooral bij de doe-het-zelfwinkels, de elektronicazaken en kledingwinkels vielen harde klappen. 

RTL Nieuws Weerman Wilt: Zuidoost-Nederland krijgt nog veel sneeuw

Weerman Wilt: Zuidoost-Nederland krijgt nog veel sneeuw

Het noorden en midden van het land hebben de meeste sneeuwoverlast wel gehad, maar het zuidoosten krijgt nog behoorlijk wat voor de kiezen, meldt RTL-weerman Dennis Wilt. En dat kan daar leiden tot een drukke avondspits. 

RTL Nieuws Hans Schutte: De chaos is voorbij

Hans Schutte: De chaos is voorbij

Na de recordspits van vanmorgen is het zo langzamerhand een stuk rustiger geworden op de Nederlandse wegen. Alleen rond Den Haag is het erg druk. En het zuidoosten van het land moet rekening houden met nog meer sneeuw en een dr ... 

RTL Nieuws 40 vluchten op Schiphol geannuleerd, veel vertragingen

40 vluchten op Schiphol geannuleerd, veel vertragingen

Ook luchthaven Schiphol kampt met problemen vanwege de sneeuw. Veel vluchten zijn vertraagd, en zo'n 40 vluchten zijn uitgevallen. Reizigers wordt aangeraden om de website van Schiphol goed in de gaten te houden. 

RTL Nieuws Obama bezorgd over schuldenplafond

Obama bezorgd over schuldenplafond

Opnieuw dreigen grote schuldenproblemen voor de Verenigde Staten. Om een nieuwe recessie te voorkomen, moet het schuldenplafond worden verhoogd. Het schuldenplafond is het maximumbedrag dat de Amerikaanse overheid mag lenen. 

RTL Nieuws De langste file ooit: ik was erbij

De langste file ooit: ik was erbij

De hevige sneeuwval in grote delen van Nederland zorgt voor enorme files. De meeste automobilisten nemen de problemen laconiek op. 

RTL Nieuws Reizigers ontevreden over treinuitval

Reizigers ontevreden over treinuitval

Niet alleen op de weg hebben reizigers last van de sneeuw, ook mensen die met de trein gaan, krijgen met problemen te maken. En dat snappen de meeste reizigers niet...