RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Verwaarloosde paarden gevonden in Limburg

Verwaarloosde paarden gevonden in Limburg

De politie in Limburg heeft 28 zwaar verwaarloosde pony's in beslag genomen. Een aantal paarden is er zo slecht aan toe dat ze moeten worden afgemaakt. 

RTL Nieuws 'Mogelijk lijk gevonden in Spijkenisse'

'Mogelijk lijk gevonden in Spijkenisse'

In Spijkenisse wordt gezocht naar het lichaam van de vorig jaar verdwenen Farida Zargar. De politie denkt nieuwe aanwijzingen te hebben waar ze gevonden kan worden. 

RTL Nieuws Griekse premier Papandreaou treedt af

Griekse premier Papandreaou treedt af

De Griekse premier Papandreaou is per direct afgetreden. Dat maakte hij zojuist in een televisietoespraak bekend. En er is ook overeenstemming bereikt over een overgangsregering. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

De headlines van RTL Nieuws door Rick Nieman met: Italië in financiële problemen, zoektocht naar vermiste Farida Zargar, Veldhuijzen van Zanten overleeft opnieuw motie en Hans Klok mag act niet uitvoeren. 

RTL Nieuws Kabinet achter bijtelling electrische auto's

Kabinet achter bijtelling electrische auto's

Het kabinet is tegen de afschaffing van het belastingvoordeel voor electrische auto's. De Tweede Kamer wil dat er een bijtelling van 7 procent op zuinige lease-auto's komt. Minister Verhagen van Economische Zaken is teg ... 

RTL Nieuws Veldhuijzen van Zanten overleeft motie

Veldhuijzen van Zanten overleeft motie

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten heeft voor de tweede keer in korte tijd een motie van afkeuring overleefd. De oppositie in de tweede kamer keurt haar beleid af op het gebied van het Persoongebonden Budget, PGB, in de zo ... 

RTL Nieuws Mogelijke doorbraak in zaak Farida Zargar

Mogelijke doorbraak in zaak Farida Zargar

In Spijkenisse wordt gezocht naar het lichaam van de vorig jaar verdwenen Farida Zargar. De politie denkt nieuwe aanwijzingen te hebben waar ze gevonden kan worden. 

RTL Nieuws Financiële problemen Italië blijven groeien

Financiële problemen Italië blijven groeien

De problemen voor Italië nemen alleen maar toe in plaats van af, ondanks de aankondiging van premier Berlusconi dat hij zal aftreden. De rente die de Italiaanse regering moet betalen om geld te lenen, steeg vandaag juist, in p ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Verhagen deelt zorg over Italië

Verhagen deelt zorg over Italië

Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, deelt de zorg over de economische situatie in Italië. 

RTL Nieuws Fietsen voor een kop koffie

Fietsen voor een kop koffie

Alex Roth wilde een paar jaar geleden graag de koffiehandel in. Maar dan wel op een groene manier, want vaak vindt hij de productie van koffie zo slecht voor het milieu. 

RTL Nieuws Veldhuijzen overleeft motie

Veldhuijzen overleeft motie

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten heeft opnieuw een motie van afkeuring overleefd. De ChristenUnie had de motie ingediend omdat de partij het niet eens is met de reorganisatie van het persoonsgebonden budget. 

RTL Nieuws Mogelijke doorbraak zaak-Farida

Mogelijke doorbraak zaak-Farida

Er is mogelijk een doorbraak in de vermissingszaak van Farida Zargar uit Spijkenisse. De politie doet op dit moment onderzoek rond de woning van de 34-jarige verdachte. 

RTL Nieuws Crisisupdate: problemen Italië steeds groter

Crisisupdate: problemen Italië steeds groter

Het gaat niet goed met de euro. Volg het nieuws over de financiële crisis via RTL Nieuws. Onze financieel experts geven elke dag een update en leggen uit wat het nieuws betekent 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Geboortegolf bij pinguïns

Geboortegolf bij pinguïns

Topdrukte bij de pinguïns, in een Chinees dierenpark. In een paar dagen tijd zijn er 40 eieren gelegd. Om er zeker van te zijn dat er ook 40 pinguïns komen, zijn er speciale broedkamers ingericht. 

RTL Nieuws Wellicht doorbraak in zaak Farida Zargar

Wellicht doorbraak in zaak Farida Zargar

Er is mogelijk een doorbraak in de vermissingszaak van Farida Zargar uit Spijkenisse. De politie doet op dit moment onderzoek rond de woning van de 34-jarige verdachte. Volgens het Openbaar Ministerie is er een melding binnenge ... 

RTL Nieuws Rekenkamer twijfelt aan toezicht DNB

Rekenkamer twijfelt aan toezicht DNB

De Algemene Rekenkamer is er niet gerust op dat De Nederlandsche Bank zijn toezichtstaken naar behoren uitvoert. 

RTL Nieuws Vervroegde verkiezingen in Italië

Vervroegde verkiezingen in Italië

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft aangekondigd in februari vervroegd verkiezingen te houden. Volgens hem is dat de enige oplossing voor de politieke crisis in Italië. Berlusconi maakte gisteren bekend dat hij opstapt. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het belangrijkste nieuws in één minuut, gepresenteerd door Jan de Hoop. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nederlander zuinigst met Kerstmis

Nederlander zuinigst met Kerstmis

Ondanks de crisis zijn Nederlanders niet bereid minder uit te geven aan kerstcadeaus. Integendeel, ze geven zelfs iets meer uit dan voorheen. Maar ze blijven ver achter bij andere Europeanen. 

RTL Nieuws Dief in coma geslagen door sporthalpersoneel

Dief in coma geslagen door sporthalpersoneel

In Amsterdam zijn vier medewerkers van een sportcentrum opgepakt nadat ze een dief overmeesterd hadden. De dief raakte daarbij zo zwaar gewond dat hij nu in coma ligt. De medewerkers van het sportcentrum zijn aangehouden en wor ... 

RTL Nieuws Russische Marsmissie heeft problemen

Russische Marsmissie heeft problemen

Voor het eerst in ruim 20 jaar is Rusland weer een ruimtereis naar een andere planeet begonnen. Het gaat om een onbemande en ambitieuze missie naar Mars. Maar het project kampt al vanaf de start met problemen. 

RTL Nieuws 'Iran is bezig met atoombom'

'Iran is bezig met atoombom'

Het Internationaal Atoomagentschap zegt dat er voor het eerst sterke aanwijzingen zijn dat Iran aan een atoombom werkt. Iran doet de opmerkingen van de atoomwaakhond af als leugens. 

RTL Nieuws Asteroïde rakelings langs aarde

Asteroïde rakelings langs aarde

Vannacht is een grote asteroïde rakelings langs de aarde gescheerd. Het gevaarte passeerde onze planeet met een snelheid van 48.000 kilometer per uur op een afstand van bijna 325.000 kilometer. Dat is dichterbij dan de maan. 

RTL Nieuws 'Niet-reanimeerpenning bij gemeente te koop'

'Niet-reanimeerpenning bij gemeente te koop'

Als het aan D66 ligt, moet iedereen die niet gereanimeerd wil worden, zo goedkoop mogelijk een niet-reanimeerpenning aan kunnen vragen. Gemeentes moeten die penning uit gaan geven. 

RTL Nieuws Nieuwe Griekse regering in de maak

Nieuwe Griekse regering in de maak

Griekenland lijkt eruit te zijn. Later vandaag maken de politieke leiders van het door grote schulden geteisterde land de nieuwe regering bekend. Het wordt een breed gedragen nationaal kabinet. 

RTL Nieuws Berlusconi belooft op te stappen

Berlusconi belooft op te stappen

Silvio Berlusconi stapt op als premier van Italië. Zodra het enorme pakket bezuinigingsmaatregelen door het parlement is geloodst, legt hij zijn functie neer. De stemming over die bezuinigingen vindt volgende week plaats. 

RTL Nieuws Belgische politie op zoek naar snelheidsduivel

Belgische politie op zoek naar snelheidsduivel

Even testen wat hij allemaal kan. Dat moet de Vlaamse bestuurder van deze Aston Martin hebben gedacht. Een vriend filmde de dollemansrit en zette de video op internet. Topsnelheid: 293 kilometer per uur. De bestuurder slalomt t ... 

RTL Nieuws Inbreker in coma na burgerarrestatie

Inbreker in coma na burgerarrestatie

In Amsterdam zijn vier medewerkers van een sportcentrum gearresteerd nadat ze een dief hadden overmeesterd. De dief, een man van 50 jaar, raakte bij die burger-arrestatie zo zwaar gewond dat hij nu in coma ligt. Het gebeurde al ... 

RTL Nieuws IAEA: Iran werkte aan atoombom

IAEA: Iran werkte aan atoombom

Er zijn sterke aanwijzingen dat Iran aan een atoombom heeft gewerkt. Dat staat in een rapport van het Internationaal Atoomagentschap. Iran zou computermodellen hebben getest die alleen maar worden gebruikt voor de ontwikkeling ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Berlusconi kondigt vertrek aan

Berlusconi kondigt vertrek aan

Silvio Berlusconi stapt op. Dat heeft hij althans beloofd onder grote druk van Europa, van zijn parlement en zelfs zijn eigen partijgenoten. Maar eerst moet er nog een keer gestemd worden: volgende week, over het enorme pakket ... 

RTL Nieuws Grote golven slaan over Franse kust

Grote golven slaan over Franse kust

Aan de Zuid-Franse kust slaan hoge golven over de kust. Het zuiden van Europa wordt al dagen geteisterd door hevig noodweer en flinke regen. 

RTL Nieuws Berlusconi: slippertjes en schandalen

Berlusconi: slippertjes en schandalen

De carrière van Silvio Berlusconi lijkt een aaneenschakeling van schandalen en slippertjes. Hij wordt meer dan honderd keer aangeklaagd, steekt zijn liefde voor jonge dames niet onder stoelen of banken en gaat een politieke ru ... 

RTL Nieuws Kunstmatig geluid voor elektrische auto?

Kunstmatig geluid voor elektrische auto?

Electrische auto's en hybrides zijn heel stil als ze langzaam rijden. Zo stil, dat het zelfs gevaarlijk is. Want niemand hoort je aankomen. Dus is nu de vraag: moet je een elektrische auto kunstmatig geluid laten maken? 

RTL Nieuws Nord Stream brengt Russisch gas naar westen

Nord Stream brengt Russisch gas naar westen

Het moet een mijlpaal zijn in de energievoorziening van Europa. Vanaf vandaag stroomt Russisch gas door een nieuwe pijpleiding. Maar liefst 26 miljoen huishoudens in Nederland en andere delen van West-Europa worden daarop aange ... 

RTL Nieuws Kleine ingrepen niet meer door huisarts

Kleine ingrepen niet meer door huisarts

Een moedervlek verwijderen, een longfunctietest doen of een ingegroeide tegennagel behandelen. Dat kon de laatste jaren steeds vaker bij de huisarts; maar vanaf morgen niet meer. Huisartsen gaan patienten voor een aantal eenvou ... 

RTL Nieuws Nieuwe dienstpistool politie 'levensgevaarlijk'

Nieuwe dienstpistool politie 'levensgevaarlijk'

Het nieuwe dienstpistool voor de politie is onbetrouwbaar, en levensgevaarlijk voor de agent die het moet gebruiken. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft het wapen afgekeurd en het contract met de fabrikant met o ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Roland Koopman: Italië is 'too big to save'

Roland Koopman: Italië is 'too big to save'

Als Italië in de problemen komt, merken we dat hier direct, vertelt RTL Z-presentator Roland Koopman. "Italië is gewoonweg 'too big to save'". 

RTL Nieuws Berlusconi verliest meerderheid parlement

Berlusconi verliest meerderheid parlement

Italië dreigt onbestuurbaar te worden. Premier Berlusconi is sinds vanmiddag zijn meerderheid in het parlement kwijt. Eigenlijk kan de premier het land zo niet langer leiden. De druk op hem om op te stappen is enorm. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Berlusconi verliest meerderheid in parlement

Berlusconi verliest meerderheid in parlement

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is zijn meerderheid in het parlement kwijt. Hij kan dus eigenlijk het land niet meer leiden. De druk om op te stappen is dan ook groot. Een politieke chaos in Italië zou een ramp zijn vo ... 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

De headlines van RTL Nieuws door Rick Nieman met: Berlusconi verliest meerderheid in parlement, de premie voor de basisverzekering gaat omhoog, gasleiding tussen Rusland en Noordwest-Europa geopend en recordreserveringen voor c ... 

RTL Nieuws 'Berlusconi zal niet snel zelf aftreden'

'Berlusconi zal niet snel zelf aftreden'

Politieke hoogspanning in Italië en heel Europa kijkt mee. Premier Silvio Berlusconi is zojuist zijn meerderheid in het parlement kwijtgeraakt. De druk om op te stappen is groot. Een politieke chaos in Italië zou een ramp zij ... 

RTL Nieuws Doden en gewonden bij Hindoe-bijeenkomst

Doden en gewonden bij Hindoe-bijeenkomst

Bij een massale Hindoe-ceremonie zijn in India 16 mensen omgekomen toen zij onder de voet werden gelopen in een mensenmassa. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Zorgpremies komend jaar omhoog

Zorgpremies komend jaar omhoog

De premie voor de basisverzekering in de zorg gaat ook komend jaar omhoog. Gemiddeld betalen we per jaar 30 euro meer. Het eigen risico stijgt met 50 euro. 

RTL Nieuws Druk op Berlusconi steeds groter

Druk op Berlusconi steeds groter

Politieke hoogspanning in Italië en heel Europa kijkt mee. De druk op premier Silvio Berlusconi om op te stappen, is groot. In de Italiaanse Tweede Kamer stemmen ze op dit moment over de begroting. Als die het niet haalt, kan ... 

RTL Nieuws Kamer boos over declaraties DNB

Kamer boos over declaraties DNB

GroenLinks, SP, PvdA en PVV zijn niet te spreken over de declaraties van De Nederlandsche Bank. RTL Nieuws onthulde eerder dat oud-president Nout Wellink vliegtickets declareerde van 13 duizend euro per stuk. 

RTL Nieuws Vliegtuigbom gevonden in Nijverdal

Vliegtuigbom gevonden in Nijverdal

In Nijverdal is een explosief gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. De Engelse vliegtuigbom is ontdekt tijdens werkzaamheden aan het spoor. 

RTL Nieuws Mega-gaspijplijn Nord Stream geopend

Mega-gaspijplijn Nord Stream geopend

Het kostte zes jaar tijd om 'm te bouwen. Maar vandaag is hij geopend: de Nord Stream gaspijp. Door de nieuwe pijpleiding zijn we nu rechtstreeks verbonden met de gasvelden in Rusland. 

RTL Nieuws Kip legt reuzenei

Kip legt reuzenei

In China heeft een kip een enorme prestatie geleverd. Ze legt wel vaker een ei, maar deze blijkt ineens drie keer zo groot als gemiddeld. 

RTL Nieuws Vulkaan bedreigt natuurgebied

Vulkaan bedreigt natuurgebied

In Congo staat een vulkaan op het punt om uit te barsten. Inwoners wachten gespannen af. Ze vrezen voor hun grote natuurpark. 

RTL Nieuws Gamers in de rij voor Modern Warfare 3

Gamers in de rij voor Modern Warfare 3

Afgelopen nacht is wereldwijd de verkoop gestart van de nieuwste Call of Duty-titel Modern Warfare 3. Fanatieke gamefans stonden daarvoor uren in de rij. 

RTL Nieuws Europa aangesloten op Russisch gasnet

Europa aangesloten op Russisch gasnet

Het heeft zes jaar bouwen gekost. Maar vandaag is hij af: de Nord Stream gaspijp. Door de nieuwe pijpleiding zijn we nu rechtsstreeks verbonden met de gasvelden in Rusland. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws van 12:00 uur met Sanne Boswinkel en Roderick Veelo 

RTL Nieuws Erop of eronder voor premier Berlusconi

Erop of eronder voor premier Berlusconi

Opnieuw is er vandaag een kans dat de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zal moeten aftreden. De media speculeren er in ieder geval flink op los. 

RTL Nieuws Saab toch nog niet gered

Saab toch nog niet gered

Saab is nog steeds niet gered. General Motors - ooit het moederbedrijf van Saab - heeft problemen met de voorgenomen overname van Saab door twee Chinese bedrijven. General Motors, GM, staat niet toe dat de Chinesen hun techn ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Jan de Hoop met de hoofdpunten uit het nieuws van dinsdagochtend. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Arts Jackson veroordeeld

Arts Jackson veroordeeld

De lijfarts van popzanger Michael Jackson is schuldig bevonden aan dood door schuld. Dokter Conrad Murray diende de zanger een grote dosis van een zeer zwaar narcosemiddel toe. Met als gevolg dat Jackson's hart het begaf. 

RTL Nieuws Pubs voor puppies groot succes

Pubs voor puppies groot succes

Het gaat niet goed met de pubs in Groot-Brittannië. Steeds minder mensen komen in de kroeg en de inkomsten lopen flink achteruit. Reden voor de pubeigenaren op een hele nieuwe doelgroep aan te trekken. 

RTL Nieuws Weer beschuldiging Republikeins kandidaat

Weer beschuldiging Republikeins kandidaat

Nog meer problemen voor de Republikeinse presidentskandidaat Herman Cain. hij wordt opnieuw door een vrouw beschuldigt van seksuele intmidatie. Ze is al de vierde die zegt door hem lastig gevallen te zijn. 

RTL Nieuws Verwoestende tornado treft Oklahoma

Verwoestende tornado treft Oklahoma

Een tornado heeft voor veel schade in de Amerikaanse staat Oklahoma gezorgd. Daarbij is een aantal gebouwen verwoest. 

RTL Nieuws Grieken nog zonder premier

Grieken nog zonder premier

Griekenland worstelt met het vinden van een nieuwe premier. Eerder werd de voormalige vicepresident van de ECB Lucas Papademos genoemd. Maar gisteravond werd zijn benoeming weer ontkend. Vanochtend komen de leiders van de pa ... 

RTL Nieuws Bokslegende Frazier overleden

Bokslegende Frazier overleden

Boks-legende Joe Frazier is overleden. De Amerikaanse zwaargewicht werd in 1964 Olympisch kampioen.