RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws CDA naar 'het radicale midden'

CDA naar 'het radicale midden'

Het CDA presenteert in Den Haag zijn nieuwe koers voor de komende jaren onder de titel 'Kiezen en verbinden'. Het CDA wil na het dramatische kiezersverlies van 2010 terug naar wat het zelf noemt "het radicale midden ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Dood soldaten Afghanistan schokt Fransen

Dood soldaten Afghanistan schokt Fransen

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft besloten alle Franse militaire operaties in Afghanistan op te schorten. Dat besluit kwam nadat vandaag vier Franse NAVO-militairen waren doodgeschoten door een Afghaanse soldaat. 

RTL Nieuws Spanning rond Syrische missie

Spanning rond Syrische missie

Wordt de waarnemersmissie van de Arabische Liga in Syrië verlengd? De Liga komt morgen met een rapport, maar wat daar in staat wil de hoofdwaarnemer nog niet kwijt, merkte RTL-correspondent Roel Geeraedts. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Diana Matroos. 

RTL Nieuws Moddergooien in verkiezingsrace VS

Moddergooien in verkiezingsrace VS

Harde taal en moddergooien in de Republikeinse verkiezingsrace aan de vooravond van de 'primary's' in South-Carolina. Het gaat er stevig aan toe tijdens de debatten. Ditmaal was vooral Newt Gingrich het doelwit. 

RTL Nieuws Agenten strandrellen niet vervolgd

Agenten strandrellen niet vervolgd

De agenten die in 2009 bij de strandrellen van Hoek van Holland betrokken waren, worden definitief niet vervolgd. Tijdens de rellen in schoten zij een 19-jarige jongen dood. 

RTL Nieuws Huizenprijs keldert verder

Huizenprijs keldert verder

Er worden steeds minder huizen verkocht en de prijzen blijven dalen. De woningmarkt is op weg naar het dieptepunt van begin 2010. Appartementen deden het met een daling van 4,8% het slechtst. De prijs van tussenwoningen daalde ... 

RTL Nieuws Binnenlopen door Griekse crisis

Binnenlopen door Griekse crisis

Griekenland mag dan steeds meer gaan lijken op een bodemloze put, toch denken veel beleggers, zoals hedgefunds, nog goed te kunnen verdienen aan het land. 

RTL Nieuws Duitse herder wordt tijgermoeder

Duitse herder wordt tijgermoeder

Een Duitse herder heeft de zorg op zich genomen van drie kleine tijgertjes. Hun biologische moeder is niet fit genoeg om de drie kleintjes te voeden. 

RTL Nieuws Schip vast bij Wijk aan Zee

Schip vast bij Wijk aan Zee

Het Filipijnse vrachtschip Aztec Maiden is bij Wijk aan Zee aan de grond gelopen. Vanmiddag, als het hoog water is, wordt geprobeerd het 155 meter lange schip vlot te trekken. 

RTL Nieuws Vrachtschip vast bij Wijk aan Zee

Vrachtschip vast bij Wijk aan Zee

Bij Wijk aan Zee is het Filipijnse vrachtschip Aztec Maiden aan de grond gelopen. Vanmiddag, bij hoog water, zal worden geprobeerd het 155 meter lange schip los te trekken. 

RTL Nieuws Sluiten MegaUpload treft ook studenten

Sluiten MegaUpload treft ook studenten

De website MegaUpload is door de FBI afgesloten omdat er te veel illegaal gedownload wordt. Maar volgens internetdeskundige Wilbert de Vries van Tweakers worden ook studenten en scholieren de dupe, die hun huiswerkbestanden ero ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Razendsnel op de hoogte met De Nieuwsminuut, gepresenteerd door Sanne Steusel. 

RTL Nieuws Brandalarm blijkt wekker te zijn

Brandalarm blijkt wekker te zijn

Toen een 4-jarig Amerikaans jongetje bij zijn grootouders de wekker hoorde, snelde hij naar buiten omdat hij dacht dat het een brandalarm was. Een oplettende buschauffeur bracht hem weer thuis... 

RTL Nieuws Zoeken vermisten Concordia hervat

Zoeken vermisten Concordia hervat

Reddingswerkers hebben de zoektocht naar vermisten in het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia hervat. Het schip ligt weer stabiel op de zeebodem, maar het is de vraag of dat zo blijft. 

RTL Nieuws FBI sluit site Mega Upload af

FBI sluit site Mega Upload af

De FBI heeft de website Mega Upload afgesloten vanwege het mogelijk maken van illegale downloads. Mega Upload is een site waarmee op internet bestanden worden uitgewisseld. 

RTL Nieuws Kosten zorg stijgen de pan uit

Kosten zorg stijgen de pan uit

De kosten voor verpleging en verzorging van ouderen en zieken verdubbelen binnen 20 jaar van 11 miljard tot bijna 25 miljard. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau. 

RTL Nieuws Iedereen moet in 2012 inleveren

Iedereen moet in 2012 inleveren

Nederlanders moeten dit jaar allemaal zuiniger leven, want iedereen gaat er in koopkracht op achteruit. Dat heeft het instituut voor budgetvoorlichting, het Nibud, berekend. De achteruitgang is groter dan verwacht. 

RTL Nieuws Reddingswerkers in en op de Concordia

Reddingswerkers in en op de Concordia

Reddingswerkers in en op de deels gezonken Concoria. Je ziet een helicopterteam landen op de zijkant, de scheur in de romp vanaf het water en onderwaterbeelden van politieduikers. 

RTL Nieuws 'Kapitein was geen lafaard'

'Kapitein was geen lafaard'

Lafaard of niet? In het dorp waar kapitein Schettino van de rampboot Costa Concordia vandaan komt, nemen ze het nog altijd voor hem op. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - Laat

RTL Nieuws - Laat

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Zwaargewonden na steekpartij Bussum

Zwaargewonden na steekpartij Bussum

Bij een steekpartij in het centrum van Bussum zijn vanmiddag drie mensen zwaar gewond geraakt. In een coffeeshop stak een man met een mes in op de drie bezoekers, daarna ging hij er vandoor. Kort na het incident heeft de politi ... 

RTL Nieuws Ambulancecentrale Zeeland onder toezicht

Ambulancecentrale Zeeland onder toezicht

Opnieuw is de meldkamer voor ambulance en brandweer van Zeeland onder verscherpt toezicht geplaatst. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg loopt de veiligheid van patienten daar gevaar. De kwaliteit van de zorgverlening ... 

RTL Nieuws Onderwaterbeelden gezonken Concordia

Onderwaterbeelden gezonken Concordia

Beelden van de Italiaanse politie-duikers die zoeken naar overlevenden in het wrak van de Costa Concordia. 

RTL Nieuws IJsbad vanwege Jezus' doop

IJsbad vanwege Jezus' doop

Orthodoxe christenen in Rusland en Oost-Europa vieren de doop van Jezus Christus door zelf een bad te nemen in ijskoud water. Overal zijn vandaag evenementen georganiseerd. In deze video zie je de vieringen uit Moskou, Belgrado ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 20.000 kinderen bij Ajax-AZ

20.000 kinderen bij Ajax-AZ

Maar liefst 20.000 kinderen tot 12 jaar waren er vandaag bij in de Arena. De wedstrijd Ajax-AZ is vandaag over gedaan met kinderen als publiek. 

RTL Nieuws 'Laatste uren Jennefer waren vreselijk'

'Laatste uren Jennefer waren vreselijk'

De laatste uren van de 10-jarige Jennefer uit Rotterdam waren vreselijk: ze werd verkracht en vervolgens gedood door een combinatie van wurging en het afdekken van haar neus en mond. Dat bleek vandaag bij het proces. 

RTL Nieuws Meer ongelukken door sms'en op de fiets

Meer ongelukken door sms'en op de fiets

In vijf jaar tijd is het aantal kinderen dat na een fietsongeluk in het ziekenhuis komt met meer dan 30% gestegen. Oorzaak is volgens Stichting Consument en Veiligheid dat kinderen steeds vaker bezig zijn met hun mobieltje of m ... 

RTL Nieuws Minder overvallen, meer arrestaties

Minder overvallen, meer arrestaties

Het lukt de politie beter om geweldaddige overvallers op te pakken. Het aantal overvallen is ook gedaald. Omdat de impact zo enorm is voor de slachtoffers, doet de politie er alles aan om de golf overvallen te stoppen. 

RTL Nieuws Roel Geeraedts is in Syrië

Roel Geeraedts is in Syrië

Al tien maanden lang sterven er dagelijks mensen in Syrië tijdens demonstraties tegen het regime. Al die tijd liet president Assad geen journalisten van buiten toe. Tot nu. Journalisten mogen Syrië weer in. Onze correspondent ... 

RTL Nieuws Hella Hueck over de pensioenen

Hella Hueck over de pensioenen

Economie-verslaggever Hella Hueck verklaart de problemen bij de pensioenfondsen. 

RTL Nieuws Pensioenen gaan nu echt omlaag

Pensioenen gaan nu echt omlaag

Voor het eerst in de geschiedenis houden onze grote pensioenfondsen er serieus rekening mee dat ze moeten korten op de pensioenen. ABP en twee metaalfondsen staan er zó slecht voor, dat de pensioenen tot wel 7 procent omlaag g ... 

RTL Nieuws In Almere wordt het meest geflitst

In Almere wordt het meest geflitst

De meeste bekeuringen worden gereden door Mercedesrijders van middelbare leeftijd. Dat blijkt uit een analyse van 5,5 miljoen bekeuringen door onze research-redactie. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws EenVandaag-journalisten voor Duitse rechter

EenVandaag-journalisten voor Duitse rechter

Twee journalisten van EenVandaag staan voor een Duitse rechter, omdat ze stiekem opnames maakten van oorlogscrimineel Heinrich Boere. Ze riskeren zelfs een celstraf. 

RTL Nieuws Meer betalen voor Master-studie

Meer betalen voor Master-studie

Masterstudenten gaan er op achteruit. Vanaf volgend jaar moeten ze veel meer zelf betalen. Uitwonende studenten leven jaarlijks 3200 euro in. 

RTL Nieuws Meeste boetes voor Mercedesrijder

Meeste boetes voor Mercedesrijder

Automobilisten van middelbare leeftijd worden het meest geflitst, veel vaker dan jongeren tussen de 20 en 30. En we worden het vaakst geflitst bij de snelheidscontrole boven de A12 bij Woerden. 

RTL Nieuws Pensioenen voor het eerst omlaag

Pensioenen voor het eerst omlaag

Voor het eerst in de geschiedenis gaan de pensioensuitkeringen vanaf volgend jaar naar beneden bij enkele grote pensioenfondsen. Ruim een miljoen ouderen gaan er daardoor straks op achteruit. 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Rick Nieman brengt je in 60 seconden op de hoogte van het laatste nieuws. 

RTL Nieuws Rudi van Dantzig (78) overleden

Rudi van Dantzig (78) overleden

Balletdanser en choreograaf Rudi van Dantzig is op 78-jarige leeftijd overleden. 

RTL Nieuws Anthony K. moet naar Pieter Baan Centrum

Anthony K. moet naar Pieter Baan Centrum

De vermoedelijke moordenaar van de 10-jarige Jennefer moet van de rechter verplicht naar het Pieter Baan Centrum. Hij wilde daar niet heen. 

RTL Nieuws Het stadion vol kinderen

Het stadion vol kinderen

Een bijzonder feestje in de Amsterdam Arena vandaag. Bij het overspelen van de gestaakte wedstrijd Ajax-AZ mochten kinderen gratis naar binnen. 

RTL Nieuws Pensioenfondsen keren minder uit

Pensioenfondsen keren minder uit

Drie van de vijf grootste pensioenfondsen van ons land staan er zo slecht voor, dat ze moeten snijden in de pensioen-uitkeringen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Sega brengt plasspel op de markt

Sega brengt plasspel op de markt

Gamefabrikant Sega heeft een nieuwe game op de markt gebracht: de 'Toylet'. Het videospel is nieuw in het genre: een plasbehendigheidsspel. 

RTL Nieuws Almeerders meest geflitst

Almeerders meest geflitst

De doorsnee hardrijder heeft een grijze Mercedes, woont in Almere en is van middelbare leeftijd. Hij wordt het meest geflitst binnen de bebouwde kom, bij overwegend droog weer, en krijgt dan een boete van ? 51,-. Bekijk de repo ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur. Presentatie: Roland Koopman en Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Nederlandse journalisten voor Duitse rechter

Nederlandse journalisten voor Duitse rechter

Twee journalisten van het actualiteitenprogramma EenVandaag hangt drie jaar cel boven het hoofd voor huisvredebreuk bij oorlogsmisdadiger Heinrich Boere. Ze moeten begin februari voor de Duitse rechtbank verschijnen. In 2009 in ... 

RTL Nieuws Niet alle pensioenfondsen gaan korten

Niet alle pensioenfondsen gaan korten

Vandaag maken de pensioenfondsen bekend hoe ze er voor staan. En ook wat dat voor gevolgen heeft voor de pensioenuitkeringen. De fondsen moeten aan een minimale dekkingsgraad bereiken -dat geeft aan in welke mate een fonds in s ... 

RTL Nieuws 'Kijk naar lange termijn dekking pensioenen'

'Kijk naar lange termijn dekking pensioenen'

Pensioenfonds Zorg en Welzijn maakte zojuist bekend dat de dekkingsgraad is gestegen tot 97, en dat is net boven de kritische grens. Fondsdirecteur Peter Borgdorff wijst er op dat de pensioenfondsen meer geld in kas hebben dan ... 

RTL Nieuws Spannende dag voor pensioenfondsen

Spannende dag voor pensioenfondsen

Vandaag maken de pensioenfondsen bekend hoe ze er voor staan. En ook wat dat voor gevolgen heeft voor de pensioenuitkeringen. De fondsen moeten aan een minimale dekkingsgraad bereiken -dat geeft aan in welke mate een fonds in s ... 

RTL Nieuws Spectaculaire beeld nieuwe actie Sea Shepherd

Spectaculaire beeld nieuwe actie Sea Shepherd

Bij een actie van milieuactivisten Sea Shepherd zijn drie bemanningsleden gewond geraakt. De actie vond plaats bijna 500 km voor de kust van Antarctica. De actievoerders wilden een Japans schip tot stoppen dwingen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

De hoofdlijnen van het RTL Nieuws in één minuut gebracht. Presentatie: Sanne Steusel. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Favoriet voor eerste dieren-'Oscar'

Favoriet voor eerste dieren-'Oscar'

Filmhond Uggie heeft al een award van het filmfestival in Cannes op zak en nu is hij genomineerd voor twee nieuwe awards. In Los Angeles zijn namelijk de nominaties voor de eerste Golden Collar Awards bekend gemaakt. De gouden ... 

RTL Nieuws Ruzie Democraten en Republikeinen om pijplijn

Ruzie Democraten en Republikeinen om pijplijn

Ruzie tussen democraten en Republikeinen in Amerika om een oliepijpleiding. Het Witte Huis zegt meer tijd nodig te hebben om het plan goed te kunnen bestuderen en heeft het voorlopig in de ijskast gezet. Tot woede van de Republ ... 

RTL Nieuws Bergen Costa Concordia nog lastiger

Bergen Costa Concordia nog lastiger

Bergingsingswerkers van het gekapseisde cruiseschip hopen dat de zee voor de kust van Italië vandaag kalmer zal zijn. Dan kunnen ze weer verder met het zoeken naar lichamen van vermiste opvarenden. Maar het ziet er niet goed u ... 

RTL Nieuws Premier Hongarije verrast Europarlement

Premier Hongarije verrast Europarlement

Een ongenode gast in het Europarlement vandaag: de Hongaarse premier Viktor Orban stond op de stoep. Hij wilde zich persoonlijk verdedigen tegen kritiek van euro-parlementariërs op z'n beleid. Gisteren maakte Europa bekend ... 

RTL Nieuws Mager protest tegen Netanyahu

Mager protest tegen Netanyahu

De Israelische premier Netanyahu heeft vanavond de gerestaureerde Portugese synagoge bezocht in Amsterdam. Hij was er op uitnodiging van verschillende joodse organisaties. Pro-Palestina-betogers demonstreerden tegen het bezoek. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - Laat

RTL Nieuws - Laat

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Het RTL Nieuws van woensdag 18 januari. 

RTL Nieuws Bleker trekt CDA-kar 'als het moet'

Bleker trekt CDA-kar 'als het moet'

Bleker wil best het CDA lijden als er niemand anders kan worden gevonden. 

RTL Nieuws Web protesteert tegen dreiging censuur

Web protesteert tegen dreiging censuur

Sites als YouTube en Facebook zouden in de toekomst voor de rechter kunnen worden gesleept als er beelden op te zien zijn waar auteursrecht opzit. 

RTL Nieuws Tablet-hausse goed voor Veldhoven

Tablet-hausse goed voor Veldhoven

Tablets en smartphones zijn een goudmijn voor chipmachine-fabrikant ASML uit Veldhoven. Dankzij die gadgets draaide ASML afgelopen jaar een recordwinst. 

RTL Nieuws Politie is uniform al jaren zat

Politie is uniform al jaren zat

Het uniform van de Nederlandse politie is nog maar een paar jaar oud, maar achter de schermen wordt nu alweer gewerkt aan een nieuwe outfit. Dat bevestigt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Veel agenten vinden hun huidi ... 

RTL Nieuws Ook bergers Smit moeten wachten

Ook bergers Smit moeten wachten

Met spanning wordt er gekeken naar het gestrande cruise-schip Costa Concordia. Dat dreigt van de rotsen af te schuiven, dertig meter naar beneden. En dus ligt het zoeken naar overlevenden stil. Slecht nieuws voor de mensen van ... 

RTL Nieuws Excessief geweld in amateurvoetbal

Excessief geweld in amateurvoetbal

De voetbalbond hanteert inmiddels een zero-tolerance beleid. De laatste maanden zijn er 34 spelers geschorst voor het leven. 37 teams zijn uit de competitie gezet. Maar helpt het? 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman en Margreet Spijker.