RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Grote zorgen om situatie Griekenland

Grote zorgen om situatie Griekenland

Minister de Jager maakt zich grote zorgen om de financiële crisis in Griekenland. Het land heeft een enorme staatsschuld, en als het failliet gaat kunnen de gevolgen voor Nederland groter zijn dan die van de bankencrisis. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 6-jarige is magnetisch

6-jarige is magnetisch

Een 6-jarig jongetje uit Kroatië blijkt magnetisch te zijn. Het jongetje kan met zijn borst metalen voorwerpen omhoog houden, inclusief zelfs braadpannen en gewichten. Hoe dat kan, is onbekend. 

RTL Nieuws Griekse politie hakt er hard op in

Griekse politie hakt er hard op in

Harde klappen in Athene bij protesten tegen de regering. Omstanders filmden hoe de politie het niet kon nalaten om weerloze demonstranten nog even flink af te ranselen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Veel kinderhandelaars China opgepakt

Veel kinderhandelaars China opgepakt

In China is een groot netwerk van kinderhandelaars ontmanteld. Criminelen ontvoerden of kochten de kinderen uit het armere westen van het land en verkochten ze vervolgens door aan mensen in het oosten. 

RTL Nieuws Taliban: aanslag is wraak voor Osama

Taliban: aanslag is wraak voor Osama

De aanslag in Pakistan, waarbij 80 doden vielen, is wraak voor de dood van Osama bin Laden. Dat zeggen de taliban, die de aanslag hebben opgeëist. 

RTL Nieuws Syrië sluit complete wijken af

Syrië sluit complete wijken af

Syrië heeft complete wijken waarin veel gedemonstreerd wordt, afgesloten van de buitenwereld. Op die manier hoopt het regime te voorkomen dat de protesten overslaan. 

RTL Nieuws Minister 'voorzichtig optimistisch' over groei

Minister 'voorzichtig optimistisch' over groei

Minister Jan-Kees de Jager van Financiën is 'voorzichtig' optimistisch over de cijfers van de economische groei. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 13:00 uur

RTL Nieuws - 13:00 uur

RTL Nieuws van 13:00 uur met Sanne Boswinkel en Hella Hueck 

RTL Nieuws 'Aanslag geen vergelding Bin Laden'

'Aanslag geen vergelding Bin Laden'

Correspondent Suzanna Koster over de toedracht van de zware aanslag in Pakistan vandaag. Volgens haar kan deze aanslag geen vergeldingvoor de moord op Osama Bin Laden zijn. 

RTL Nieuws Australiër legt verkeer Sydney lam

Australiër legt verkeer Sydney lam

Een Australiër heeft de ochtendspits in Sydney lamgelegd. Hij was in de Sydney Bridge geklommen uit protest. De man vroeg aandacht voor kinderen van gescheiden ouders. Uit voorzorg werd de brug gesloten, toen de man weer op de ... 

RTL Nieuws 'Export motor van economische groei'

'Export motor van economische groei'

De Nederlandse economie groeide het afgelopen kwartaal met 0,9%. Op jaarbasis is dat 3,2% Zojuist gaf het CBS een toelichting op deze groeicijfers. Verslaggever Bart Reijnen was daarbij. 

RTL Nieuws Snelste groei economie sinds jaren

Snelste groei economie sinds jaren

De Nederlandse economie is iets harder gegroeid dan verwacht. Michiel Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek licht de cijfers toe. 

RTL Nieuws OV-staking Amsterdamse spits

OV-staking Amsterdamse spits

De staking van het Amsterdamse openbaar vervoer vrijdagochtend in de ochtendspits is relatief rustig verlopen. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws

RTL Ontbijtnieuws

Het RTL Ontbijtnieuws met Jan de Hoop 

RTL Nieuws Felle brand in bollenschuur

Felle brand in bollenschuur

Een grote brand in het Zuid-Hollandse Voorhout heeft een bollenschuur volledig in de as gelegd. De schuur stond vol met houten kisten en ander materiaal dat erg brandbaar was. Niemand raakte gewond. 

RTL Nieuws Tientallen doden bij aanslag Pakistan

Tientallen doden bij aanslag Pakistan

De Taliban hebben in Pakistan een aanslag gepleegd om de dood van Bin Laden te vergelden. Bij een bomaanslag op een militair trainingscentrum zijn zeker 68 doden gevallen. Al-Qaeda had al gewaarschuwd voor wraak op de dood van ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws

RTL Ontbijtnieuws

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Stier houdt huis in winkel

Stier houdt huis in winkel

Een Braziliaanse winkelier kreeg de schrik van zijn leven. Een onstnapte stier verschool zich in zijn winkel. Een uur lang hield hij zich rustig, maar daarna was hij het zat. Een groep mannen wist het dier uiteindelijk te vangen. 

RTL Nieuws VS pakt twee terreurverdachten

VS pakt twee terreurverdachten

Amerika heeft twee mannen opgepakt die van plan waren om aanslagen in New York te plegen. Ze zouden het gemunt hebben op een synagoge in Manhattan en op het Empire State Building. De mannen zijn allebei van Noord-Afrikaanse a ... 

RTL Nieuws Joran mogelijk naar Nederlandse cel

Joran mogelijk naar Nederlandse cel

Door een nieuw verdrag met Peru kunnen Nederlanders veroordeeld in dat land voortaan hun straf uitzitten in Nederland. Bij een eventuele veroordeling van Joran van der Sloot zou dat dus ook het geval zijn. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hollands glorie in New York

Hollands glorie in New York

Vanaf vandaag kunnen Amerikanen naar een plek waar ze eraan herinnerd worden dat New York ooit is begonnen als Nieuw Amsterdam. 

RTL Nieuws Prins Willem-Alexander op expeditie

Prins Willem-Alexander op expeditie

Hij bivakkeerde in een tentje en daalde neer in een ijsspleet van 60 meter diep. Prins Willem-Alexander is terug van een reis naar het poolgebied in Groenland. De prins was daar op uitnodiging van het Wereld Natuurfonds om te l ... 

RTL Nieuws 'Verdriet niet minder na herdenking Tripoli'

'Verdriet niet minder na herdenking Tripoli'

In Theater Diligentia in Den Haag zijn de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli herdacht. Er vielen 103 doden. De enige overlevende was een jongen van tien. Hij verloor wel zijn ouders. RTL Nieuws was bij de herdenking en ... 

RTL Nieuws Verdriet om Tripoli slijt niet na een jaar

Verdriet om Tripoli slijt niet na een jaar

Er werd gezongen, er werden gedichten voorgelezen en er waren emotionele toespraken. In besloten kring hebben meer dan 400 nabestaanden van de vliegramp in Tripoli - vandaag exact een jaar geleden - de 70 Nederlandse slachtoffe ... 

RTL Nieuws Oranjes vliegen minder van ons geld

Oranjes vliegen minder van ons geld

De Oranjes hebben een stuk minder privé-vliegreizen gemaakt op kosten van de belastingbetaler. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Koninklijk Huis, dat dit jaar voor de eerste keer is verschenen. 

RTL Nieuws Puntenrijbewijs pakt geen aso rijgedrag aan

Puntenrijbewijs pakt geen aso rijgedrag aan

Het nieuwe puntenrijbewijs gaat alleen gelden bij alcohol- en drugsmisbruik. Voor andere overtredingen - zoals te hard rijden - krijg je geen strafpunten. Het Openbaar Ministerie had dat wel geadviseerd, maar de minister nege ... 

RTL Nieuws Benno L. wil naar Duitsland

Benno L. wil naar Duitsland

Hij misbruikte jarenlang tientallen gehandicapte meisjes. Maar zwemleraar Benno L. hoeft van het Openbaar Ministerie geen gedwongen tbs-behandeling te ondergaan. Wel eist het OM vandaag in hoger beroep een celstraf van tien jaa ... 

RTL Nieuws 'Door Demjanjuk weer aandacht voor Sobibor'

'Door Demjanjuk weer aandacht voor Sobibor'

Correspondent Jeroen Akkermans is buiten het gerechtsgebouw waar vandaag het proces rond oorlogsmisdadiger Demjanjuk was. Jeroen Akkermans praat over de bijzonderheden van dit proces. 

RTL Nieuws 'Demjanjuk is ook maar een mens'

'Demjanjuk is ook maar een mens'

Oorlogsmisdadiger John Demjanjuk komt vrij. Hij werd vanmiddag in München veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, maar in afwachting van een hoger beroep hoeft hij de cel niet meer in. Demjanjuk is volgens de rechter medepl ... 

RTL Nieuws 'Overleg Griekenland gaat ons geld kosten'

'Overleg Griekenland gaat ons geld kosten'

Vanaf de redactie van RTL Nieuws praat presentator Peter van Zadelhoff verder over het geheime overleg over de financiële problemen van Griekenland. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Geheim overleg over toekomst Griekenland

Geheim overleg over toekomst Griekenland

Vandaag kwam een aantal belangrijke politici toch achter gesloten deuren bij elkaar. Om de toekomst van het Griekse schuldendrama te bespreken. De meest betrokken Kamerleden, minister Jan Kees de Jager van Financiën en DNB-pr ... 

RTL Nieuws 'Slachtoffers Tripoli hebben hemel verdiend'

'Slachtoffers Tripoli hebben hemel verdiend'

In Theater Diligentia in Den Haag zijn de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli herdacht. Er vielen 103 doden. De enige overlevende was een jongen van tien. Hij verloor wel zijn ouders. RTL Nieuws was bij de herdenking en ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws KPN legt gebruik DPI uit

KPN legt gebruik DPI uit

KPN bevestigt dat het bedrijf Deep Packet Inspection (DPI) heeft gebruikt om het dataverkeer van gebruikers te analyseren. Het bedrijf is daarmee mogelijk strafbaar, omdat het gegevens van gebruikers heeft afgetapt. 

RTL Nieuws Grasmaaier wordt amfibievoertuig

Grasmaaier wordt amfibievoertuig

Een uitvinder in Engeland heeft zijn grasmaaier en zijn bootje in elkaar geschoven en stapt nu gewoon in zijn garage in om een stukje te gaan varen. 

RTL Nieuws Syrische burgers leven in angst

Syrische burgers leven in angst

Demonstranten in Syrië geven nog steeds niet op, ondanks de keiharde reactie van de autoriteiten. Afgelopen etmaal gingen duizenden studenten in de stad Aleppo de straat op. Ook in andere steden is gedemonstreerd en weer viele ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Demjanjuk weer vrij man

Demjanjuk weer vrij man

Oorlogsmisdadiger John Demjanjuk komt nog vanmiddag vrij. Hij werd vandaag in München veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Maar vanwege zijn hoge leeftijd hoeft hij de cel niet in. Demjanjuk is volgens de rechter medepli ... 

RTL Nieuws Etna spuwt lava

Etna spuwt lava

De vulkaan Etna op het Italiaanse eiland Sicilië is afgelopen nacht tot uitbarsting gekomen. Er zijn geen berichten van doden of gewonden, maar er bestaat een mogelijkheid dat de Giro d'Italia in gevaar kan komen. Het gebi ... 

RTL Nieuws Vliegramp Tripoli herdacht

Vliegramp Tripoli herdacht

In Den Haag zijn de nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Tripoli bijeengekomen. Het was donderdag precies een jaar geleden dat het Libische toestel bij de Libische hoofdstad verongelukte. 

RTL Nieuws Nederlandse megafraudeur voor rechter

Nederlandse megafraudeur voor rechter

Vandaag moet hoofdverdachte Jan van V zich verantwoorden voor zijn rol in de grootste fraudezaak in de Nederlandse geschiedenis. Hij wordt samen met dertien anderen verdacht van fraude met vastgoed van Bouwfonds en het Philips ... 

RTL Nieuws Demjanjuk krijgt 5 jaar

Demjanjuk krijgt 5 jaar

De rechtbank in München heeft oorlogsmisdadiger John Demjanjuk veroordeeld tot vijf jaar cel. De voormalige kampbewaker in concentratiekamp Sobibor is medeplichtig bevonden aan de moord op bijna 28 duizend joden. Onder de sl ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws gepresenteerd door Sanne Boswinkel 

RTL Nieuws Sterren spotten op rode loper Cannes

Sterren spotten op rode loper Cannes

Bij de opening van het filmfestival in Cannes waren de persfotografen langs de rode loper wel even zoet. De ene na de andere ster kwam voorbij. 

RTL Nieuws Torenhoge fontein kokend water

Torenhoge fontein kokend water

Een ondergrondse pijp van de stedelijke warmwatervoorziening in Jekaterinenburg in Rusland is gesprongen. Het gevolg een kokendehete torenhoge fontein. 

RTL Nieuws 10 jaar geëist in beroep Benno L.

10 jaar geëist in beroep Benno L.

Het OM eist in hoger beroep tegen de Bossche zwemleraar Benno L. tien jaar cel. Maar opmerkelijk genoeg eist justitie geen tbs met dwangverpleging. De rechtbank veroordeelde Benno L. eerder tot zeven jaar cel voor misbruik van ... 

RTL Nieuws Rijbewijs sneller kwijt

Rijbewijs sneller kwijt

Bestuurders die worden betrapt op drank- of drugsgebruik, raken sneller hun rijbewijs kwijt. Ook beginnende bestuurders die gepakt worden voor bumperkleven of te hard rijden, worden harder aangepakt. Dat hebben de ministers S ... 

RTL Nieuws 30.000 Spanjaarden slapen op straat

30.000 Spanjaarden slapen op straat

Zo'n 30.000 inwoners van het Spaanse Lorca hebben na de aardbevingen de nacht op straat doorgebracht. Ze durfden of konden niet meer hun huis in. 

RTL Nieuws Padden massaal op pad

Padden massaal op pad

In Chengdu in China lopen ze met duizenden over straat: padden. Waar ze vandaan komen weet eiegnlijk maar niet maar de Chinezen worden er toch een beetje onrustig van. Volgens sommigen is zo'n grote trektocht van padden een ... 

RTL Nieuws Journalist ontsnapt aan brokstukken

Journalist ontsnapt aan brokstukken

Een Spaanse journalist doet rechtstreeks verslag van de schade aan de historische kerk in Lorca als hij de schrik van zijn leven krijgt. 

RTL Nieuws Dodental bevingen Spanje op 8

Dodental bevingen Spanje op 8

In Spanje hebben twee aardbevingen in het zuidoosten van het land aan zeker acht mensen het leven gekost. Er zijn ook tientallen mensen gewond geraakt. 

RTL Nieuws Dieven brengen koala terug

Dieven brengen koala terug

In Australië hebben dieven een koala-beer naar de dierentuin teruggebracht waar ze hem 30 uur eerder gestolen hadden. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Jongetje twee dagen in vrachtwagenkist

Jongetje twee dagen in vrachtwagenkist

Een vrachtwagenchauffeur uit Bolivia had wel een heel jonge verstekeling aan boord. In een kist onder een truck zat een jongetje van 10. 

RTL Nieuws 800 Amerikaanse huizen onder water

800 Amerikaanse huizen onder water

Het overstromingsgevaar in de Amerikaanse Mississippi Delta is nog niet geweken. Grote delen van het gebied staan al onder water. En het peil van de rivier stijgt nog steeds. 

RTL Nieuws Staking openbaar vervoer Den Haag

Staking openbaar vervoer Den Haag

Gisteren was het Rotterdam, vandaag Den Haag en morgen Amsterdam: het openbaar vervoer staakt. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Khadaffi springlevend op staats-tv

Khadaffi springlevend op staats-tv

De Libische leider Khadaffi heeft zich voor het eerst sinds 30 april weer in het openbaar laten zien. Hij verscheen heel even op de staatstelevisie. 

RTL Nieuws Denemarken gaat weer controleren aan de grens

Denemarken gaat weer controleren aan de grens

Ministers van de EU-lidstaten bekijken in Brussel of er meer mogelijkheden moeten komen voor tijdelijke grenscontroles tussen de Schengenlanden. Zij doen dat vanwege de extra stroom migranten uit Noord-Afrika. 

RTL Nieuws Dodental bevingen Spanje op 8

Dodental bevingen Spanje op 8

Twee aardbevingen in Spanje hebben aan zeker acht mensen het leven gekost. Inwoners van Lorca vluchtten de straat op en verzamelden zich op pleinen, uit angst voor nog een beving. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Vrouw opgepakt na wilde achtervolging

Vrouw opgepakt na wilde achtervolging

Een vrouw in Californië (VS) stond met pech langs de kant van de weg. Toen een man haar probeerde te helpen, besloot ze er met zijn truck vandoor te gaan. Na een wilde achtervolging kon de vrouw toch nog gearresteerd worden vo ... 

RTL Nieuws Ontreddering in Spanje na beving

Ontreddering in Spanje na beving

Twee aardbevingen hebben in het zuidoosten van Spanje aan zeker zeven mensen het leven gekost. De bevingen hadden een kracht van 4,4 en 5,3 op de schaal van Richter. 

RTL Nieuws Meerdere doden bij aardbeving Spanje

Meerdere doden bij aardbeving Spanje

Twee aardbevingen hebben in het zuidoosten van Spanje aan zeker zeven mensen het leven gekost. De bevingen hadden een kracht van 4,4 en 5,3 op de schaal van Richter. 

RTL Nieuws Fietscursus voor 50-plussers

Fietscursus voor 50-plussers

Het aantal doden in het verkeer mag dan al jaren dalen, dat geldt niet voor de gewonden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Boosdoener is de vergrijzing. Steeds meer 50-plussers hebbe ... 

RTL Nieuws 'Bij elk telefoontje leven we in angst'

'Bij elk telefoontje leven we in angst'

Vandaag zit hij precies vijf jaar vast en al meer dan een half jaar heeft zijn familie geen enkel teken van leven meer van hem ontvangen. Mensen-rechtenorganisaties maken zich ernstig zorgen over het lot van de Iraanse Nederlan ... 

RTL Nieuws Advocaat: 'Bouwfraude was acceptabel'

Advocaat: 'Bouwfraude was acceptabel'

De hoofdverdachte in de grote vastgoedfraudezaak geeft toe dat hij miljoenen verdiende aan projecten bij Bouwfonds, en dat hij steekpenningen betaalde. Jan van V. moet zich morgen voor de rechter verantwoorden in het grootste ...