RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws CDA wil bankenbonus aan banden leggen

CDA wil bankenbonus aan banden leggen

Het CDA wil de bonussen van bankiers verder aan banden leggen. Bonussen zouden niet groter mogen zijn dan 25 procent van het jaarsalaris. Het CDA gaat daarmee in tegen de eigen minister van Financiën, Jan Kees de Jager. 

RTL Nieuws Vermoedelijke dader steekpartij op slag dood

Vermoedelijke dader steekpartij op slag dood

Een bizar tafereel vandaag in Elst, tussen Nijmegen en Arnhem. In een woonwijk wordt een man neergestoken door een andere man. De auto waarmee de vermoedelijke dader wegrijdt knalt niet veel verderop tegen een paal en brandt ui ... 

RTL Nieuws Ravage door tornado's VS

Ravage door tornado's VS

Zeker negen doden bij tornados in de VS. De stormen laten een spoor van vernieling achter. 

RTL Nieuws Laat 2012 /60

Laat 2012 /60

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman en Margreet Spijker. 

RTL Nieuws Kandidaten PvdA presenteren zich

Kandidaten PvdA presenteren zich

Driehonderd leden van de PvdA kwamen naar een bijeenkomst waar de kandidaat-leiders zich presenteren. Vijf mensen hebben zich kandidaat gesteld: Diederik Samsom, Ronald Plasterk, Martijn van Dam, Nebahat Albayrak en Lutz Jacobi. 

RTL Nieuws IJsbeertjes Rhenen naar buiten

IJsbeertjes Rhenen naar buiten

De twee in december geboren ijsbeertjes zijn vandaag voor het eerst voor het publiek zichtbaar geweest. Nog wat onwennig liepen ze door het buitenverblijf van Ouwehands Dierenpark. De beertjes zijn beroemd, want ze zijn gefilmd ... 

RTL Nieuws Speciale tradities op schrikkeldagen

Speciale tradities op schrikkeldagen

Al vanaf de invoering in de 16e eeuw kennen schrikkeldagen bijzondere tradities. De liefde staat in die tradities centraal. Dat weten 250 bruidsparen vandaag maar al te goed. 

RTL Nieuws Terug naar de hel van Homs

Terug naar de hel van Homs

Het lijkt er steeds meer op dat het Syrische leger op het punt staat een grondoffensief te lanceren tegen de opstandelingen in Homs. Volgens het Syrische leger wordt de wijk Bab Amr de komende uren "schoongeveegd". In d ... 

RTL Nieuws Duizenden rechtszaken 'kwijt'

Duizenden rechtszaken 'kwijt'

Ieder jaar worden duizenden strafzaken afgebroken zonder dat duidelijk is waarom precies. Dat blijkt uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer. 

RTL Nieuws Ruim 350 scholen bij snelwegen

Ruim 350 scholen bij snelwegen

Ruim 350 scholen staan vlakbij snelwegen. Daarom protesteren steeds meer ouders, bijvoorbeeld tegen de bouw van nieuwe scholen nabij snelwegen. De fijnstof uit uitlaatgassen is schadelijk voor de gezondheid. 

RTL Nieuws Kabinet declareert voor ruim 1,5 miljoen

Kabinet declareert voor ruim 1,5 miljoen

Duizenden bonnetjes bekeken we. Declaraties van het eerste jaar kabinet Rutte. Met elkaar gaven de bewindslieden ruim anderhalf miljoen euro uit. 

RTL Nieuws Spies: 'Maak alle bonnen openbaar'

Spies: 'Maak alle bonnen openbaar'

Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies laat weten dat ze een voorstel heeft gedaan voor het openbaar maken van alle bonnetjes. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Jarig of trouwen op schrikkeldag

Jarig of trouwen op schrikkeldag

Vier jaar oud en toch maar 1 kaarsje op de taart. Schrikkeljarigen hebben vandaag een bijzondere dag, want ze kunnen hun verjaardag echt vieren op de goede datum. Ook een goede reden om te gaan trouwen, zo dachten 250 paren van ... 

RTL Nieuws Moeizaam contact met Homs

Moeizaam contact met Homs

Het lijkt er steeds meer op dat de Syrische regering begint of bezig is aan een grondoffensief in Homs. Signalen komen echter met moeite naar buiten, want alle communicatielijnen zijn afgesloten. 

RTL Nieuws Meer slachtoffers in Zeeuwse zedenzaak

Meer slachtoffers in Zeeuwse zedenzaak

De 60-jarige verdachte van twee zedenmisdrijven beweert de afgelopen 30 jaar wel 100 tienerjongens te hebben misbruikt. De man zit nu in het Piet Baan Centrum voor onderzoek. De bekentenis is een onverwachte wending in de zaak. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Duur hotel voor Bleker

Duur hotel voor Bleker

RTL Nieuws vroeg alle bonnetjes van bewindslieden op. Sommige bonnetjes vielen op, bijvoorbeeld dure hotels voor minister Bleker. Verslaggever Hester van Yperen geeft commentaar vanaf de redactie. 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Rick Nieman brengt je in iets meer dan een minuut op de hoogte van het laatste nieuws. 

RTL Nieuws Skelet grote oer-pinguin compleet

Skelet grote oer-pinguin compleet

Het duurde jaren om alle botjes te vinden, maar de uitgestorven reuzenpinguin (tientallen centimeters groter dan de Keizerspinhuin) is nu compleet. Zijn skelet althans. Onderzoekers zijn erg blij dat ze nu alle botten hebben ge ... 

RTL Nieuws Romney wint Michigan en Arizona

Romney wint Michigan en Arizona

Mitt Romney heeft in twee staten de presidentiële voorverkiezingen gewonnen. Hij won eenvoudig in Arizona, maar in zijn geboortestaat Michigan was het nog best lastig. 

RTL Nieuws Warme ontvangst op Seychellen

Warme ontvangst op Seychellen

De inwoners van de Seychellen zijn klaar voor de ontvangst van 1000 passagiers die vast zitten op het cruiseschip de Costa Allegra. Vanwege een brand in het motorhuis kan het schip niet meer varen en moet het worden gesleept. M ... 

RTL Nieuws 'Bonnetjes' kabinet onder de loep

'Bonnetjes' kabinet onder de loep

Het kabinet declareert jaarlijks voor ruim anderhalf miljoen aan bonnetjes. RTL Nieuws vroeg de declaraties voor alle bewindspersonen op. 

RTL Nieuws Syrië begint 'grondoffensief' in Homs

Syrië begint 'grondoffensief' in Homs

In Syrië begint is vermoedelijk een grondoffensief bezig in de wijk Bab Amr in Homs. Daar zouden veel opstandelingen zitten. Er komt geen nieuws de stad uit omdat overal de stroom is afgesloten. De burgers van Homs zitten al v ... 

RTL Nieuws Onderzoek bij oud-clubgebouw Angels

Onderzoek bij oud-clubgebouw Angels

Bij het voormalig clubgebouw van de Hells Angels in Amsterdam is al de hele dag een politie-onderzoek gaande. Wat de politie zoekt is niet duidelijk. Het gebied is afgezet met zwarte schermen. Er zijn speurhonden en graafmachin ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Paard dankzij baasje uit drijfzand gered

Paard dankzij baasje uit drijfzand gered

Tijdens een ritje langs Avalon Beach bij het Australische Geelong zakten Nicole en haar paard plotseling diep weg in een modderpoel. Het paard zat tot aan zijn nek vast in de modder. Zijn baasje week geen moment van zijn zijde ... 

RTL Nieuws Eed kamerlid Leerdam gaat mis

Eed kamerlid Leerdam gaat mis

Tijdens het afleggen van de ede van het terugkerende kamerlid Leerdam maakt voorzitter Verbeet een fout. De hele ede moet overnieuw. De Kamer ziet er de lol er wel van in. 

RTL Nieuws Man zegt 100 jongens te hebben misbruikt

Man zegt 100 jongens te hebben misbruikt

Mogelijk heeft een van ontucht verdachte man uit Westkapelle veel meer slachtoffers gemaakt, dan tot nu toe bekend was. Dat zegt het Openbaar Ministerie. Het zouden er 100 zijn, verklaart de man zelf, terwijl er tot nu toe twee ... 

RTL Nieuws Politie onderzoekt terrein Hells Angels

Politie onderzoekt terrein Hells Angels

De politie is bezig met een groot onderzoek op het voormalige terrein van de Hells Angels in Amsterdam. Het is onduidelijk wat wordt gezocht. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur 

RTL Nieuws Onrust bij Philips

Onrust bij Philips

In een Philips-fabriek in Turnhout is vandaag een staking uitgebroken, omdat een kleine afdeling van de fabriek naar China verhuist. En bij Philips in Roosendaal vrezen werknemers dat er morgen een forse reorganisatie wordt aan ... 

RTL Nieuws Wereldrecord levend domino verbroken

Wereldrecord levend domino verbroken

Het wereldrecord levend matrassendomino is verbroken. 850 mensen deden mee aan de poging in New Orleans, met succes. Het vorige record stond op 550 en was gevestigd in 2011 in Kortemark, België. 

RTL Nieuws Ridderkleding van drugsbende gevonden

Ridderkleding van drugsbende gevonden

In Mexico heeft het leger 120 plastic helmen en andere ridderkleding gevonden. Ze zouden van een drugsbende zijn die zich gedraagt als een groep middeleeuwse ridders. De ridderkleding wordt gedragen tijdens inwijdingsrituelen v ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het laatste nieuws in een minuut gepresenteerd door Jan de Hoop. 

RTL Nieuws Resten slachtoffers 11 september op vuilstort

Resten slachtoffers 11 september op vuilstort

Ophef in de Verenigde Staten. Resten van slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 zijn op een stortplaats beland. Het zou gaan om een kleine hoeveelheden die niet meer geïdentificeerd konden worden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Romney wint Michigan en Arizona

Romney wint Michigan en Arizona

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft de voorverkiezingen in de Amerikaanse staten Michigan en Arizona gewonnen. 

RTL Nieuws Politie bevrijdt ontvoerde man in Kesteren

Politie bevrijdt ontvoerde man in Kesteren

De politie heeft in het Gelderse Kesteren een einde aan een ontvoering gemaakt. Een tip leidde de politie naar de juiste plek. 

RTL Nieuws Canadezen opgepakt uit netwerk Robert M.

Canadezen opgepakt uit netwerk Robert M.

In Canada heeft de politie heeft vier mannen opgepakt die in contact stonden met Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak. Volgens Canadese media wordt nog naar een vijfde man gezocht. 

RTL Nieuws Laat 2012 /59

Laat 2012 /59

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman en Margreet Spijker. 

RTL Nieuws Wiet kweken oplossing voor de crisis?

Wiet kweken oplossing voor de crisis?

Uit de schulden komen door wiet te kweken. Moet je dat wel of niet doen? De inwoners van het Spaans dorp Rasquera worstelen met die vraag. Ze zijn benaderd om legaal marihuana te gaan telen voor medisch gebruik. En dat zou een ... 

RTL Nieuws Fransen mogen massamoord ontkennen

Fransen mogen massamoord ontkennen

In Frankrijk mag de massamoord op Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog toch worden ontkend. Een wet die dat strafbaar stelde is volgens de hoogste Franse rechtbank in strijd met de grondwet. Turkije is blij met het besluit ... 

RTL Nieuws Londen telt af tot Olympische Spelen

Londen telt af tot Olympische Spelen

Met een grootse ceremonie begint in Londen officieel het aftellen tot de Olympische Spelen. Nog exact 150 dagen te gaan. Daarom voer een schip met de Olympische ringen over de Thames. 

RTL Nieuws Schrikkeldag kost Nederlanders geld

Schrikkeldag kost Nederlanders geld

Is zo'n extra dag in februari nu een meevaller, of een tegenvallertje, financieel gezien? Verslaggever Merijn Doggen zocht het uit. 

RTL Nieuws Ingenieursbureaus bundelen de krachten

Ingenieursbureaus bundelen de krachten

Crisis of niet, Nederlandse ingenieurs trekken de hele wereld over om spectaculaire dingen te maken. Bruggen, dijken, vliegvelden, zelfs kunstmatige eilanden. Ze verdienen er miljarden mee. Twee Nederlandse bedrijven die zich b ... 

RTL Nieuws Syrië loopt boos weg uit vergadering VN

Syrië loopt boos weg uit vergadering VN

De Syrische vertegenwoordiging is weggelopen uit de spoedzitting van de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Daarin werd opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, zodat humanitaire hulp op gang kan komen. 

RTL Nieuws Hulp voor agent met psychische problemen

Hulp voor agent met psychische problemen

Duizenden agenten kampen met pyschische problemen, door hun werk, 't zogenoemde PTSS-syndroom. Tot nu toe liet de politie hen in de kou staan. Maar daar komt verandering in, schrijft minister Opstelten aan de Tweede Kamer. 

RTL Nieuws Vissersboot neemt cruiseschip op sleeptouw

Vissersboot neemt cruiseschip op sleeptouw

Het stuurloze cruiseschip Costa Allegra is op sleeptouw genomen door een Frans visserschip. Het wordt naar het hoofdeiland van de Seychellen gesleept. De Costa Allegra is van dezelfde rederij als de Costa Concordia, het cruises ... 

RTL Nieuws 'Pijn bij open ruggetje niet ondraaglijk'

'Pijn bij open ruggetje niet ondraaglijk'

Van een aantal baby's die de laatste jaren werden geboren met een open ruggetje, is mogelijk onterecht het leven beeïndigd. Bij deze baby's werd ervan uitgegaan dat ze ondraaglijk veel pijn leden, en dat het daarom hum ... 

RTL Nieuws ECB schiet banken opnieuw te hulp

ECB schiet banken opnieuw te hulp

Banken in de eurozone mogen opnieuw aankloppen bij de Europese Centrale Bank om goedkoop geld te lenen. Ze mogen zoveel lenen als ze maar willen, voor drie jaar lang, tegen 1% rente. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nederland stemt in met hulp Griekenland

Nederland stemt in met hulp Griekenland

Nadat de Duitse Bondsdag het al deed, heeft ook de Nederlandse Tweede Kamer ingestemd met het nieuwe pakket van 130 miljard euro noodhulp aan Griekenland. Ook bij ons ging dat niet van harte. 

RTL Nieuws Moordverdachte Ximena vroeg 2 keer hulp

Moordverdachte Ximena vroeg 2 keer hulp

De verdachte van de moord op de 15-jarige Ximena Pieterse, Stanley A., heeft de afgelopen maanden twee keer om hulp gevraagd voor zijn agressieproblemen. Dat zegt zijn advocaat. 

RTL Nieuws Trucker thuis na ramp met Estonia (1994)

Trucker thuis na ramp met Estonia (1994)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Sneeuw veroorzaakt veel overlast (2012)

Sneeuw veroorzaakt veel overlast (2012)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Helga van Leur is weervrouw van het jaar (2010)

Helga van Leur is weervrouw van het jaar (2010)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Zeldzaam winterweer in Athene

Zeldzaam winterweer in Athene

Zeldzaam winterweer in de Griekse hoofdstad Athene: de temperatuur ligt rond het vriespunt en het sneeuwt er. 

RTL Nieuws Havenarbeiders Antwerpen verpletterd

Havenarbeiders Antwerpen verpletterd

In Antwerpen zijn twee havenarbeiders omgekomen. Ze werden verpletterd toen ze aan het werk waren op een schip. 

RTL Nieuws Moordverdachte Ximena vroeg hulp

Moordverdachte Ximena vroeg hulp

De verdachte van de moord op de 15-jarige Ximena Pieterse heeft in oktober hulp gevraagd voor zijn agressieprobleem. Dat zegt zijn advocaat. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het nieuws in één minuut, gepresenteerd door Rick Nieman. 

RTL Nieuws Reddingsactie van paarden in Marrum (2006)

Reddingsactie van paarden in Marrum (2006)

Reddingsactie paarden in Marrum (2006) 

RTL Nieuws Rutte wint van Verdonk (2006)

Rutte wint van Verdonk (2006)

De uitslag van de lijsttrekkersverkiezing bij de VVD in 2006. Rutte wint van Verdonk. Het begin van de zegetocht van Mark Rutte op weg naar het premiersschap. 

RTL Nieuws Job Cohen neemt afscheid van Tweede Kamer

Job Cohen neemt afscheid van Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft afscheid genomen van Job Cohen. De partijleider van de PvdA kondigde vorige week aan zijn partijleiderschap en zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer te beëindigen. 

RTL Nieuws Kamer staat stil bij toestand prins Friso

Kamer staat stil bij toestand prins Friso

De Tweede Kamer heeft na afloop van het vragenuurtje stilgestaan bij de gezondheidstoestand van prins Friso. 

RTL Nieuws Vissersboot neemt cruiseschip op sleeptouw

Vissersboot neemt cruiseschip op sleeptouw

Het stuurloze cruiseschip Costa Allegra is op sleeptouw genomen door een groot visserschip. Het wordt naar het hoofdeiland van de Seychellen gesleept. De Costa Allegra is van dezelfde rederij als de Costa Concordia, het cruises ... 

RTL Nieuws Tweede Kamer neemt afscheid van Cohen

Tweede Kamer neemt afscheid van Cohen

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Verkiezingsdebat tijdens de Soundmixshow (2002)

Verkiezingsdebat tijdens de Soundmixshow (2002)

Het verkiezingsdebat in 2002 tijdens de pauze van de Soundmixshow, gepresenteerd door Frits Wester en Loretta Schrijver. 

RTL Nieuws Veronica Nieuwslijn (1995)

Veronica Nieuwslijn (1995)

Veronica Nieuwslijn met Sacha de Boer en Rick Nieman.