RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Vier doden bij explosie Groot-Brittan

Vier doden bij explosie Groot-Brittan

Bij een explosie op een olieraffinaderij in Groot-Brittannië zijn vier mensen overleden. Één medewerker raakte ernstig gewond. Waarschijnlijk ging het mis tijdens onderhoud in een opslagtank. 

RTL Nieuws Mladic vandaag voorgeleid in Den Haag

Mladic vandaag voorgeleid in Den Haag

Ratko Mladic wordt vandaag voorgeleid voor de rechter van het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Hij zal daar voor de eerste keer de hele aanklacht tegen zich horen en daarna kan hij schuldig of onschuldig verklaard worden. Ml ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Genieten van zonnige Hemelvaart

Genieten van zonnige Hemelvaart

Het is hemelvaart vandaag. En dat betekent drukte op de wegen en veel mensen die erop uittrekken. En dat begon vanmorgen al vroeg met dauwtrappen. 

RTL Nieuws Duys was voorbeeld voor velen

Duys was voorbeeld voor velen

Willem Duys is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was een voorbeeld voor veel mensen die nu in het televisievak zitten. 

RTL Nieuws Aanpak mensenhandel schiet tekort

Aanpak mensenhandel schiet tekort

In Rotterdam zijn dit voorjaar twaalf jonge meisjes uit de prostitutie gered. Dat lijkt goed nieuws, maar slechts acht van de 27 politiekorpsen zijn daar actief mee bezig. 

RTL Nieuws EHEC brengt economie schade toe

EHEC brengt economie schade toe

De EHEC-bacterie brengt ook de economie schade toe. De export van Nederlandse komkommers naar Duitsers is al ingezakt, en het wordt nog erger.... 

RTL Nieuws EHEC-bacterie gevaarlijker dan gedacht

EHEC-bacterie gevaarlijker dan gedacht

De EHEC-bacterie is gevaarlijker dan gedacht. Dat zeggen Duitse onderzoekers. Hij is resistent tegen gangbare antibiotica. 

RTL Nieuws Kabinet wist niet wat WK zou kosten

Kabinet wist niet wat WK zou kosten

Het kabinet wilde het WK voetbal in 2018 graag organiseren, maar de bewindslieden wisten helemaal niet wat het zou gaan kosten. Dat blijkt uit e-mails die in handen zijn van RTL Nieuws. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Duizenden vrouwen in illegale prostitutie'

'Duizenden vrouwen in illegale prostitutie'

De illegale prostitutie is minstens zo groot als de legale, aldus de politie in Rotterdam. Het korps heeft een eigen aanpak van illegale prostitutie. 

RTL Nieuws Genieten van zonnige Hemelvaartdag

Genieten van zonnige Hemelvaartdag

Het was voor veel Nederlanders vandaag een klein beetje vakantie. In verband met Hemelvaart waren veel mensen vrij en het was heerlijk weer. Velen trokken erop uit. 

RTL Nieuws 'Importstop groente bizar en onnodig'

'Importstop groente bizar en onnodig'

Staatssecretaris Henk Beeker van Landbouw noemt de maatregel van Rusland, om geen verse Nederlandse groente meer te importeren uit angst voor de EHEC bacterie, bizar en onnodig. Jaarlijks gaat er voor 150 miljoen euro groente ... 

RTL Nieuws WHO waarschuwt voor EHEC-bacterie

WHO waarschuwt voor EHEC-bacterie

De EHEC-bacterie die nu vooral in Noord-Duitsland een risico vormt, heeft een nieuwe, gevaarlijke samenstelling die nog nooit eerder is vertoond. Dat is de bevinding van meerdere wetenschappers en de Wereldgezondheidsorganisati ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Gewonde na crash met reclamevliegtuig

Gewonde na crash met reclamevliegtuig

Een klein reclamevliegtuig is tijdens het opstijgen neergestort op vliegveld Teuge in Gelderland. Het toestel schoot door en raakte met de neus het gras naast de startbaan. De piloot, de enige inzittende, raakte zwaargewond. 

RTL Nieuws Opnieuw doden door tornado VS

Opnieuw doden door tornado VS

In de Verenigde Staten zijn opnieuw doden gevallen door tornado's. Dit keer in de staat Massachusetts; daar vielen vier slachtoffers. 

RTL Nieuws Klap voor Nederlandse groenteteler

Klap voor Nederlandse groenteteler

Rusland sluit de grenzen voor alle Europese verse groenten, uit angst voor de EHEC bacterie. Dat is een klap voor de Nederlandse telers want Rusland is één van de belangrijkste afzetmarkten voor onze groenten. 

RTL Nieuws Tv-icoon Willem Duys overleden

Tv-icoon Willem Duys overleden

Oud radio- en televisie-presentator Willem Duys is overleden. Duys overleed vannacht in zijn slaap aan de gevolgen van een bacteriële infectie aan zijn longen. 

RTL Nieuws 'Duys drukte stempel op Nederlandse tv'

'Duys drukte stempel op Nederlandse tv'

Volgens tv-regisseur en programmamaker Bert van der Veer heeft Willem Duys een duidelijk stempel gedrukt op de geschiedenis van de Nederlandse televisie. 

RTL Nieuws 'EHEC-ramp voor tuinbouw compleet'

'EHEC-ramp voor tuinbouw compleet'

Nu de Russen geen verse groenten uit Europa meer willen hebben, is voor de Nederlandse telers het drama compleet, zegt Nico van Rutten van LTO Glaskracht Nederland. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws met Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Tv-coryfee Willem Duys (82) overleden

Tv-coryfee Willem Duys (82) overleden

Willem Duys is dood. De 82-jarige oud-presentator stierf vannacht in zijn slaap, heeft zijn familie bevestigd. Hij leed aan een bacteriële infectie aan de longen. 

RTL Nieuws Wereldrecord grootste judoles

Wereldrecord grootste judoles

Een gigantische judoles in Lissabon. Met 7000 deelnemers goed voor een wereldrecord. 

RTL Nieuws '50% kans op Griekse wanbetaling'

'50% kans op Griekse wanbetaling'

De kredietwaardigheid van Griekenland is weer verlaagd. Kredietbeoordelaar Moody's schat is dat er een kans van 50% is dat de Grieken hun schulden niet kunnen betalen. Het land had al een 'junk' (rommel) status en z ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Het RTL Nieuws met Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Rusland doet EU-groenten in de ban

Rusland doet EU-groenten in de ban

Rusland heeft de import van verse groenten uit de hele Europese Unie verboden. Er was al een importverbod voor groenten uit Duitsland en Spanje vanwege de EHEC-bacterie. 

RTL Nieuws Oranje traint in Rio de Janeiro

Oranje traint in Rio de Janeiro

Oranje bereidt zich voor op de oefenwedstrijden van zaterdag tegen Brazilië en komende woensdag tegen Uruguay. Het Nederlands efltal oefent op het veld van Flamengo in Rio de Janeiro. 

RTL Nieuws Vier doden door tornado's VS

Vier doden door tornado's VS

Tornado's hebben in de Amerikaanse staat Massachusetts vier levens geëist. In zeker negentien plaatsen is wat flink schade aangericht, meldden de autoriteiten. Ze hebben de noodtoestand uitgeroepen. Zeker duizend man van d ... 

RTL Nieuws Autobommen bij Libisch hotel

Autobommen bij Libisch hotel

Een aanslag midden in Benghazi, het hart van de Libische rebellen. Voor een hotel waar veel westerse journalisten en diplomaten verblijven zijn twee autobommen ontploft, vlakbij de gebouwen van de EU en de VN. 

RTL Nieuws Aantal EHEC-besmettingen loopt op

Aantal EHEC-besmettingen loopt op

Het aantal Nederlanders dat besmet is geraakt met de gevaarlijke EHEC bacterie is opgelopen naar vijf. Ze hebben de bacterie allemaal opgelopen in Duitsland. Vier van hen hebben ernstige nierproblemen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Shaquille O'Neal met pensioen

Shaquille O'Neal met pensioen

Na 19 jaar topbasketbal stopt 'living legend' Shaquille O'Neal ermee. Hij kondigde zijn afscheid aan in een videoboodschap, die hij via Twitter verspreidde. 

RTL Nieuws Afsluitdijk oud en vermolmd

Afsluitdijk oud en vermolmd

In het ergste geval is de Afsluitdijk levensgevaarlijk, want hij kan doorbreken. Er waren prachtige plannen om de dijk te vernieuwen. Maar het wordt de meest simpele en goedkoopste optie. 

RTL Nieuws Ruim 40 doden bij geweld Jemen

Ruim 40 doden bij geweld Jemen

In Jemen zijn zeker 41 doden gevallen bij gevechten tussen aanhangers van president Saleh en tegenstanders van zijn regime. 

RTL Nieuws Harde ingrepen in bijzondere zorg

Harde ingrepen in bijzondere zorg

Nog even en bijzondere zorg is onbetaalbaar, waarschuwt het kabinet. En dus wordt er fors bezuinigd op de langdurige zorg en dat levert een besparing van een miljard op. De extra zorg voor verstandelijk gehandicapten verdwijnt ... 

RTL Nieuws Nog vier jaar Blatter

Nog vier jaar Blatter

1,5 uur duurde de herverkiezing van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, terwijl hij de enige kandidaat was. Want tegenstanders had hij niet meer, die waren geschorst in een omkopingsschandaal. 

RTL Nieuws Mladic gezond genoeg voor proces

Mladic gezond genoeg voor proces

Ratko Mladic is gezond genoeg om terecht te staan. Dat zegt het Joegoslavië-Tribunaal, waar hij vrijdag de eerste ontmoeting met zijn rechters heeft. 

RTL Nieuws Kinderopvang wordt stuk duurder

Kinderopvang wordt stuk duurder

Het kabinet wil flink bezuinigingen op de kinderopvang. En die wordt daardoor een stuk duurder. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Alles wat je moet weten over EHEC

Alles wat je moet weten over EHEC

Moet ik bang zijn voor EHEC? Wat moet ik doen als ik denk dat ik besmet ben? Roel Coutinho van het RIVM beantwoordt vragen over EHEC. 

RTL Nieuws Kattenfilmpjes een rage op internet

Kattenfilmpjes een rage op internet

Kattenfilmpjes zijn razend populair op YouTube. Ze worden meer bekeken dan andere internetfilmpjes. Een kattenvoer-fabrikant is daar zeer slim op ingesprongen. 

RTL Nieuws Chinezen onder muur vandaan gehaald

Chinezen onder muur vandaan gehaald

Twee Chinezen hebben een ongeluk op een bouwplaats overleefd. Een graafmachine had een muur omver gereden, en het tweetal kwam eronder terecht. Reddingswerkers wisten de slachtoffers levend onder het puin vandaan te halen. 

RTL Nieuws Blatter weer vier jaar zonnekoning FIFA

Blatter weer vier jaar zonnekoning FIFA

Een stemronde van ruim 1,5 uur, terwijl er maar één kandidaat was. In het Zwitserse Zürich is Sepp Blatter herkozen tot voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Tegenstanders had ie niet meer, die waren geschorst. 

RTL Nieuws Kabinet snijdt flink in bijzondere zorg

Kabinet snijdt flink in bijzondere zorg

Het kabinet gaat fors bezuinigen op de bijzondere zorg. Minder mensen dan nu hebben straks recht op langdurige zorg. Het persoonsgebonden budget dat zieke, gehandicapte en ouderen krijgen om thuiszorg in te kopen wordt beperkt. ... 

RTL Nieuws Mini-vliegtuigjes checken zwakke dijken

Mini-vliegtuigjes checken zwakke dijken

Sinds vandaag worden onbemande vliegtuigjes ingezet om droge dijken in de gaten te houden. Het is al lange tijd zo droog dat schade aan dijken kan ontstaan. De vliegtuigjes brengen die zwakke plekken in kaart. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Moord Syrische jongen (13) schokt wereld

Moord Syrische jongen (13) schokt wereld

Een jongetje van 13 is het symbool geworden van de opstand in Syrië. Hij is op gruwelijke wijze vermoord, waarschijnlijk door het Syrische leger. Hamza heet íe en hij was een maand spoorloos, totdat de politie zijn verminkte ... 

RTL Nieuws Wilders heeft het laatste woord

Wilders heeft het laatste woord

Na tientallen zittingsdagen nadert het proces tegen Geert Wilders zijn einde. De rechtbank zal over drie weken bepalen of de politicus zich schuldig maakt aan discriminatie en aanzetten tot haat. Vandaag kreeg Wilders nog één ... 

RTL Nieuws Mladic gezond genoeg voor proces

Mladic gezond genoeg voor proces

Ratko Mladic is gezond genoeg om terecht te staan. Zegt het Joegoslavietribunaal, waar hij vrijdag de eerste ontmoeting met zijn rechters heeft. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Mladic in 'meest menselijke gevangenis'

Mladic in 'meest menselijke gevangenis'

Verslaggever Hans de Bruijn bij de gevangenis in Scheveningen praat ons bij over de gebeurtenissen van vandaag. En waar zit Mladic nu? In de United Nations Detention Unit, een eigen gevangenis van de VN binnen de Nederlandse st ... 

RTL Nieuws FIFA feest ondanks crisis

FIFA feest ondanks crisis

Het moet een feestje lijken, met zangeres Grace Jones al hoepelend op het podium. Intussen schudt de wereldvoetbalbond FIFA op zijn grondvesten. Aldus Sepp Blatter, beschuldigd maar vrijgesproken van corruptie. Hij wordt zo goe ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending) /2011-05-31

RTL Nieuws (late Uitzending) /2011-05-31

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman, Antoin Peeters en Margreet Spijker. 

RTL Nieuws Mladic - van Belgrado naar Scheveningen

Mladic - van Belgrado naar Scheveningen

Beelden van Ratko Mladic onderweg naar de luchthaven van Belgrado, het vertrek van het Servische staatsvliegtuig en de aankomst in Rotterdam, en de vlucht naar de gevangenis in Scheveningen per helikopter. Het is echter ook mog ... 

RTL Nieuws Mladic geland in Nederland

Mladic geland in Nederland

De Servische generaal Ratko Mladic, verdacht van massamoord in de Balkanoorlog, is geland in Nederland. Hij moet terecht staan voor het Joegoslavië-tribunaal. 

RTL Nieuws Nederlanders leert Kenianen kickboksen

Nederlanders leert Kenianen kickboksen

Kansarme jongeren proberen zich uit de sloppenwijken van Kenia te knokken. Letterlijk, onder leiding van een Nederlandse kickbokser. Hij leert ze boksen zodat ze een betere toekomst voor zichzelf kunnen bevechten. En vaak lukt ... 

RTL Nieuws Oogarts naar de tuchtrechter

Oogarts naar de tuchtrechter

Oogarts V. uit Amstelveen wordt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg naar de tuchtrechter gestuurd. Tegen de arts zijn verschillende klachten ingediend van patienten die oogschade hebben opgelopen na laserbehandelingen. De ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Berlusconi verliest aan populariteit

Berlusconi verliest aan populariteit

Bij de burgemeestersverkiezingen heeft de partij van Silvio Berlusconi de belangrijke steden Milaan en Napels verloren. Zijn centrumrechtse partij had daar al tientallen jaren de macht. Het verlies komt na een reeks schandalen ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Explosie in IKEA Eindhoven

Explosie in IKEA Eindhoven

Rond half acht maandagavond was er een explosie bij de IKEA nabij Eindhoven. Eerder was ook een explosie bij de IKEA in het Belgische Gent. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft rond elf uur bij Eindhoven een p ... 

RTL Nieuws Chinees leger vecht tegen droogte

Chinees leger vecht tegen droogte

Zeker 2000 Chinese militairen zijn ingezet om de droogte in de Hunan provincie te bestrijden. Met regenkogels, waterkanonnen en ouderwetse emmers proberen ze de oogst te redden. 

RTL Nieuws Jongetje vast in trapgat

Jongetje vast in trapgat

Een 7-jarig jongetje in China is klem komen te zitten in het trapgat. Het jongetje gleed over de reling van de trap, maar viel tussen de vierde en vijfde verdieping. Gelukkig kwam het jochie vast te zitten, anders had hij een b ... 

RTL Nieuws FIFA kampt met imagoprobleem

FIFA kampt met imagoprobleem

Corruptie, omkoping en moddergooien: `s werelds machtigste voetbalbond FIFA kampt met een imagoprobleem. Afgelopen weekeind werden weer twee prominente bestuursleden geschorst. Ook zij worden verdacht van omkoping. Voorzitter S ... 

RTL Nieuws Gek van mobieltjes in de klas

Gek van mobieltjes in de klas

Scholen weten niet wat ze aan moeten met de overlast door mobieltjes in de klas. Het zorgt voor veel onrust en verminderde concentratie in de klas. Docenten weten niet hoe ze het probleem moeten aanpakken. Blijkt uit onderzoek ... 

RTL Nieuws Duitsers kopen geen groente

Duitsers kopen geen groente

De duitsers zijn doodsbang voor het EHEC-bacterie. Inmiddels zijn er al 14 doden gevallen door het virus. Meer dan duizend mensen liggen in het ziekenhuis. Om het zekere voor het onzekere te nemen kopen de duitsers maar even ge ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Gigantische waterhoos bij Australië

Gigantische waterhoos bij Australië

Voor de oostkust van Australië is een waterhoos ontstaan. De slurf van het weerverschijnsel was honderden meters lang. De waterhoos ging gepaard met een zware storm ten noorden van Sydney. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.