RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Veroorzaker ravage A12 was bezopen benzinedief

Veroorzaker ravage A12 was bezopen benzinedief

De benzinedief die voor een ravage op de A12 bij Den Haag gezorgd heeft was waarschijnlijk dronken. De BMW waar hij in reed blijkt gestolen te zijn. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws De troon van de koning

De troon van de koning

Al twintig jaar stond-ie te verstoffen. Nu wordt de Belgische troon van eikenhout en bladgoud uit de kelder gehaald. Voor de inhuldigingsceremonie op 21 juli, die maar een paar minuten zal duren. 

RTL Nieuws Spaanse campings helpen arme gezinnen

Spaanse campings helpen arme gezinnen

De werkloosheid is torenhoog en veel families kunnen daardoor niet op vakantie. Vijftig Spaanse campings slaan nu de handen ineen om arme families toch een paar leuke dagen te bieden. 

RTL Nieuws Ravage na ongeluk benzinedief op de A12

Ravage na ongeluk benzinedief op de A12

Een benzinedief heeft op de A12 een ravage veroorzaakt. Hij was op de vlucht voor de politie, toen hij op een andere auto botste. De chauffeur van die auto ligt in het ziekenhuis. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws 'Ze hielden me vast en wilden m'n portemonnee'

'Ze hielden me vast en wilden m'n portemonnee'

Ritjes van pizzakoeriers eindigen regelmatig in een overval. Ook pizzabezorger Rick overkwam het op een avond. De maaltijdketens willen het aantal overvallen terugdringen em hebben maatregelen afgesproken met het ministerie van ... 

RTL Nieuws Iedereen kan fijnstof meten met nieuwe gadget

Iedereen kan fijnstof meten met nieuwe gadget

Zo'n 9000 Nederlanders hebben zich aangemeld om de hoeveelheid fijnstof in hun omgeving te meten. Ze doen dat met hun smartphone, die een beetje is aangepast, zodat wetenschappers beter in kaart kunnen brengen welke gebiede ... 

RTL Nieuws De wolf is weer terug in Nederland

De wolf is weer terug in Nederland

Het was een bloederig onderzoek in museum Naturalis in Leiden. Verslaggever Jeroen Wetzels was erbij toen onderzoekers vasstelde dat het dier dat vorige week in de Noordoostpolder werd doodgereden, vrijwel zeker een wolf is. 

RTL Nieuws Mollema: 'Dit geeft wel een kick'

Mollema: 'Dit geeft wel een kick'

De Nederlandse renners tellen weer mee in de Tour de France. Sinds gisteren staan twee Nederlanders in de top 4. Dat is al jaren niet meer voorgekomen. 

RTL Nieuws 'Herstel woningmarkt nog erg broos'

'Herstel woningmarkt nog erg broos'

Starters durven weer een huis te kopen. Maar is hiermee de crisis op de woningmarkt voorbij? Volgens verslaggever Hella Hueck is het herstel nog veel te pril om dat te zeggen. 

RTL Nieuws Huizenmarkt krabbelt eindelijk een beetje overeind

Huizenmarkt krabbelt eindelijk een beetje overeind

Er komt weer wat beweging in de huizenmarkt. Het zijn vooral starters die de verkopen een duwtje geven. Ze durven weer te kopen, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws bij makelaars en hypotheekverstrekkers. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Pinbende maakte 30 miljoen euro buit

Pinbende maakte 30 miljoen euro buit

De Duitse politie is op zoek naar Nederlandse mannen die pinden met vervalste passen. Ze maken deel uit van een bende die door heel Europa zo'n 30 miljoen euro wist buit te maken. Het gaat om 's werelds grootste bankcom ... 

RTL Nieuws Paus herdenkt verdronken asielzoekers Lampedusa

Paus herdenkt verdronken asielzoekers Lampedusa

Paus Franciscus heeft z'n eerste reis buiten Rome gemaakt. Hij ging naar het Italiaanse eilandje Lampedusa. Franciscus koos daarvoor omdat hij vindt dat Europa zich meer verantwoordelijk moet gaan voelen voor de vele bootvl ... 

RTL Nieuws Tegenstrijdige verhalen over bloedbad Caïro

Tegenstrijdige verhalen over bloedbad Caïro

Egypte staat op scherp na het bloedbad vanochtend in Caïro. Volgens het leger was er een groep terroristen die het vuur opende op de demonstranten. Maar slachtoffers van het bloedbad vertellen een heel ander verhaal. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Klappen voor burgemeester Giorgos Kaminis van de Griekse hoofdstad Athene. Onbekenden hebben de man gisteravond met vuistslagen bewerkt, uit protest tegen mogelijke massaontslagen onder de ambtenaren van de gemeente. 

RTL Nieuws Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Zo'n 20 bezoekers van een supermarkt in Melbourne zijn wonderbaarlijk genoeg ontsnapt aan een auto die op grote snelheid de winkel binnen kwam rijden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws FIFA-baas Blatter in de bres voor Palestijnen

FIFA-baas Blatter in de bres voor Palestijnen

Een opvallende nieuwe bemiddelaar in het Midden-Oostenconflict. Sepp Blatter, baas van de wereldvoetbalbond FIFA, ondersteunt de Palestijnse Voetbalbond bij hun kandidatuur voor het organiseren van het jaarlijkse Fifacongres 

RTL Nieuws Britten door het dolle na Wimbledonzege Murray

Britten door het dolle na Wimbledonzege Murray

Het lange wachten is voorbij voor de Britten. Na 77 jaar hebben ze weer een 'eigen' tenniskampioen bij de mannen. Zelfs koningin Elizabeth was verheugd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Veel doden bij gevechten in Caïro

Veel doden bij gevechten in Caïro

Bij het hoofdkwartier van de Republikeinse Garde in Caïro is vanochtend flink gevochten. Aan beide kanten zouden doden zijn gevallen. Volgens de Moslimbroederschap begon het leger te schieten, met 34 doden tot gevolg. Het lege ... 

RTL Nieuws Later deze week doet temperatuur stapje terug

Later deze week doet temperatuur stapje terug

RTL weervrouw Amara Onwuka verwacht voor vandaag nog een prima zomerdag. De rest van de week blijft het mooi al doet de temperatuur vanaf woensdag wel een tijdelijk, klein stapje terug. 

RTL Nieuws Zonnevliegtuig landt na tocht door VS in New York

Zonnevliegtuig landt na tocht door VS in New York

Een historisch moment vannacht in New York. Daar landde het vliegtuig Solar Impulse, na een tour over de Verenigde Staten. Het vliegtuig vliegt uitsluitend op zonne-energie. 

RTL Nieuws Brand in pizzeria Zoetermeer: één gewonde

Brand in pizzeria Zoetermeer: één gewonde

Bij een zeer grote brand in Zoetermeer vannacht is een pizzeria grotendeels uitgebrand. 

RTL Nieuws Speciale fijnstofmeting met smartphones

Speciale fijnstofmeting met smartphones

We beginnen met tienduizend Nederlanders die vandaag met hun mobiele telefoon onderzoek naar fijnstof kunnen gaan doen. Het Longfonds wil op die manier uit zoeken waar de lucht in ons land het meest vervuild is. 

RTL Nieuws Nieuwe beelden crash San Francisco

Nieuwe beelden crash San Francisco

Het vliegtuig dat verongelukte bij de landing in San Francisco vloog veel te langzaam. Dat blijkt uit het eerste, voorlopige onderzoek van de cockpit-voicerecorder. Op het allerlaatste moment probeerden de piloten nog een doors ... 

RTL Nieuws 'ElBaradei geen premier maar vicepremier'

'ElBaradei geen premier maar vicepremier'

Niet Mohamed ElBaradei, maar de sociaaldemocraat Ziaad Bahaa el-Din wordt waarschijnlijk de leider van de overgangsregering in Egypte. ElBaradei wordt waarschijnlijk interim-vicepremier. Dat heeft de Egyptische staatstelevisie ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Druk weekend voor reddingsbrigades

Druk weekend voor reddingsbrigades

Het was opnieuw een perfecte dag om naar het strand te gaan. Maar van extreme drukte en lange files, waarvoor eerder werd gewaarschuwd, was geen sprake. De reddingsbrigades hadden het wel druk; zij moesten dit weekend 300 keer ... 

RTL Nieuws 'Het vliegtuig trilde en er was een hoop kabaal'

'Het vliegtuig trilde en er was een hoop kabaal'

Het vliegtuigongeluk in San Francisco is vermoedelijk veroorzaakt door een fout van de piloten. Het weer was goed, en het toestel was technisch in orde, zegt de luchtvaartmaatschappij. Twee tienermeisjes uit China kwamen om he ... 

RTL Nieuws Martin wint Pyreneeën-etappe; Mollema nu derde

Martin wint Pyreneeën-etappe; Mollema nu derde

De Ier Daniel Martin heeft de zware negende etappe van de Tour de France gewonnen. De Nederlandse renners deden goed mee. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Walvis slaat surfer bewusteloos

Walvis slaat surfer bewusteloos

Bishan Rajapakse is op Bondi Beach in Sydney door de staart van een walvis van zijn surfplank geslagen. Hij raakte daarbij bewusteloos. De surfer kan het nog navertellen. En, het is even goed kijken, maar we hebben de beelden. 

RTL Nieuws Dolfijn bevalt voor oog van de camera

Dolfijn bevalt voor oog van de camera

In Dolfinarium Harderwijk is voor het oog van de camera een tuimelaartje geboren. Dolfijnmoeder Maaike en haar jong maken het goed. Beelden: Dolfinarium. 

RTL Nieuws RTL Nieuws, zaterdag 6 juli - late uitzending

RTL Nieuws, zaterdag 6 juli - late uitzending

Het RTL Nieuws met Suzanne Bosman. 

RTL Nieuws Oorzaak dodelijk vliegtuigongeluk onbekend

Oorzaak dodelijk vliegtuigongeluk onbekend

Een vliegtuigcrash op het vliegveld van San Francisco heeft volgens lokale media aan twee mensen het leven gekost. Zeker 60 mensen zouden gewond zijn geraakt. 

RTL Nieuws Boeing 777 stort bij landing neer in San Francisco

Boeing 777 stort bij landing neer in San Francisco

Een Boeing 777 van Asiana Airlines is tijdens de landing in San Francisco neergestort en in brand gevlogen. 

RTL Nieuws 'De varkens eten hier gezonder dan wij'

'De varkens eten hier gezonder dan wij'

Het gesjoemel met vlees zoals we dat in Nederland kennen, is niks vergeleken met China. De Chinese consumenten pikken het nu niet meer. Een reportage van Marije Vlaskamp. 

RTL Nieuws De nieuwste hype in New York: de cronut

De nieuwste hype in New York: de cronut

New York heeft weer eens een nieuwe rage. De stad is in de ban van de 'cronut'. Een simpel gebakje, maar iedereen heeft het erover. Ze zijn moeilijk te krijgen, want ze worden in 'limited edition' gemaakt. Corre ... 

RTL Nieuws Bezetting school Almere afgelopen

Bezetting school Almere afgelopen

De bezetting van de International School in Almere is voorbij. Volgens leerlingen en ouders is voorlopig het maximale bereikt en wordt er aan een oplossing gewerkt. Leerlingen en ouders bezetten de school gisteren, nadat ze te ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws VN: 'Bescherm demonstranten beter'

VN: 'Bescherm demonstranten beter'

Zorgen om het geweld in Egypte, na de rellen van afgelopen nacht. Daarbij kwamen zeker 30 mensen om het leven. De Verenigde Naties hebben Egypte opgeroepen om de demonstranten beter te beschermen. Ook vandaag zijn die weer mass ... 

RTL Nieuws 'Snowden is welkom als daad van protest'

'Snowden is welkom als daad van protest'

De Boliviaanse president Morales heeftl de opgejaagde klokkenluider Edward Snowden asiel aangeboden. Hij heeft wel wat moeite met het uitspreken van z'n naam. Ook in Nicaragua en Venezuela is Snowden welkom. 

RTL Nieuws Brandweer vreest voor meer explosies

Brandweer vreest voor meer explosies

Brandweerlieden uit de hele regio proberen nog steeds het vuur onder controle te krijgen na de treinramp in de Canadese stad Lac-Megantic. De brandweer vreest dat er nog meer tankwagons kunnen ontploffen, daarom mag er nog niem ... 

RTL Nieuws 'Ik had door huidkanker nog een paar maanden te leven'

'Ik had door huidkanker nog een paar maanden te leven'

Astrid Nollen voert campagne op het strand over veilig zonnen. Want zo'n zonnige dag als vandaag is ook een gevaarlijke dag voor onze huid. Astrid kan erover meepraten: een paar jaar terug bleek ze uitzaaiingen te hebben va ... 

RTL Nieuws Topdrukte, maar geen treinen naar Schiphol

Topdrukte, maar geen treinen naar Schiphol

Schiphol is het hele weekend nauwelijks per trein bereikbaar, terwijl het één van de drukste weekenden van het jaar is. Het levert wat ergernis op, maar opvallend weinig overlast. 

RTL Nieuws Het is crisis in de kinderopvang

Het is crisis in de kinderopvang

Kinderopvang wordt voor veel mensen te duur, en er raken ouders werkloos. En daardoor gingen in het afgelopen half jaar 40.000 kinderen minder vaak naar de opvang dan een jaar geleden. Met dramatische gevolgen voor de onderneme ... 

RTL Nieuws Vlammen van tientallen meters hoog bij treinramp Canada

Vlammen van tientallen meters hoog bij treinramp Canada

Een ongeluk met een goederentrein vol ruwe olie midden in een stadje in de Canadese provincie Quebec. De trein ontspoorde; daarna zijn tankwagons met olie ontploft. 

RTL Nieuws 'Tot en met dinsdag geen wolkje aan de lucht'

'Tot en met dinsdag geen wolkje aan de lucht'

Na zo'n lekkere zomerse dag rijst natuurlijk de vraag: hoe lang kunnen we nog van de zon genieten? Helga van Leur weet het antwoord. 

RTL Nieuws Mollema en Ten Dam doen goede zaken in de Tour

Mollema en Ten Dam doen goede zaken in de Tour

De eerste etappe in de Pyreneeën heeft het algemeen klassement van de Tour volledig op zijn kop gezet. Op weg naar finishplaats Ax-Trois-Domaines leverden de renners spektakel, en liepen de verschillen op tot vele minuten. Maa ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Deze vrouw is een wonder

Deze vrouw is een wonder

Deze vrouw, Floribeth Mora, is een wonder. Ze was ernstig ziek, en bidde tot een afbeelding van Johannes Paulus II. En ze genas. Haar artsen konden geen medische verklaring vinden voor haar spontane genezing. Het tweede wonder ... 

RTL Nieuws Lange files naar het strand

Lange files naar het strand

Eindelijk: het is strandweer. Helaas bent u niet de enige die dat weet. Daarom verwacht de ANWB dit weekend lange files richting de stranden. Wilt u naar de stranden in het buitenland, dan heeft u ook pech: er nauwelijks treine ... 

RTL Nieuws 17 doden door geweld in Egypte

17 doden door geweld in Egypte

In Egypte zijn 17 mensen door geweld om het leven gekomen. De Moslimbroederschap hield door het hele land protesten. De aanhangers van president Morsi zijn woedend op het leger dat hem afzette. Op verschillende plekken kwam het ... 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Schooltjes dicht door vergrijzing

Schooltjes dicht door vergrijzing

Ze hebben gehoopt, getreurd en gediscussieerd, en toen viel de beslissing. Basisschool Lutje Til in het Groningse plattelandsdorp Tjuchem ging vandaag dicht. En de ouders hebben het zelf besloten. Officieel konden ze nog een ja ... 

RTL Nieuws 'Heel naar dat ze geen vrienden heeft'

'Heel naar dat ze geen vrienden heeft'

De Nederlandse econome Heleen Mees, die in New York verdacht wordt van het stalken van een hoge bankbestuurder, stond vandaag voor de rechter. Ze is op vrije voeten nadat iemand die zij niet kende, haar borgsom betaalde. 

RTL Nieuws 'Je voelt je gevangene van je huis'

'Je voelt je gevangene van je huis'

Veel huiseigenaren zijn niet tevreden met de hulp die ze krijgen van hun bank als ze in de financiele problemen komen. Ze krijgen vaak botte antwoorden en soms zelf dreigementen. 

RTL Nieuws Gemeente ruziet met Heemskerkers over kleur voordeur

Gemeente ruziet met Heemskerkers over kleur voordeur

In hoeverre mag een gemeente zich bemoeien met de huizen van z'n inwoners? In Heemskerk is dat een grote kwestie. Daar is een ruzie uitgebroken tussen inwoners van de wijk Waterakkers en de gemeente. Over de kleur van de vo ... 

RTL Nieuws Ouder: 'Vakantie moeten annuleren'

Ouder: 'Vakantie moeten annuleren'

Ouders en leerlingen van de Internationale School in Almere hebben hun schoolgebouw bezet. Ze protesteren tegen de sluiting van de school. Die gaat dicht, omdat er financiele problemen zijn. 

RTL Nieuws Morsi-aanhang woest: 'Wij zijn ook Egyptenaren!'

Morsi-aanhang woest: 'Wij zijn ook Egyptenaren!'

In Egypte laat de Moslim Broederschap zich vandaag massaal horen. De aanhangers zijn woedend op het leger dat president Morsi afzette. Bij de Republikeinse Garde in Cairo kwam het tot een harde confrontatie. Drie aanhangers van ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Opstelten wil criminelen gebruiken om criminelen te vangen

Opstelten wil criminelen gebruiken om criminelen te vangen

Criminelen die als infiltrant werken voor de politie. Het is zeer omstreden, maar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil het middel toch weer inzetten. En in uitzonderlijke gevallen mag het Openbaar Ministerie crimin ... 

RTL Nieuws Opvanghuizen voor mensen zonder geld overvol

Opvanghuizen voor mensen zonder geld overvol

Er is een grote extra toeloop bij de crisisopvang. Uit een rondgang van het RTL Nieuws blijkt dat de opvanglocaties overvol zitten. Jacqueline woont sinds een half jaar in de opvang met haar 15-jarige zoon. 

RTL Nieuws 'Diefstallen tijdens hectisch momenten'

'Diefstallen tijdens hectisch momenten'

Op Schiphol zijn drie beveiligers opgepakt nadat ze maandenlang reizigers hadden bestolen. Het trio is betrapt met behulp van verborgen camera's. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Vuurwerkshow wordt vuurwerkramp

Vuurwerkshow wordt vuurwerkramp

De feestelijke afsluiting van onafhankelijkheidsdag is in het Californische Simi Valley volledig misgelopen. Het vuurwerk dat het mooie sluitstuk van de dag had moeten worden ging deels te vroeg, en op de grond, af. Zeker 28 me ... 

RTL Nieuws Zonder kleerscheuren na val onder metro

Zonder kleerscheuren na val onder metro

Een ogenschijnlijk behoorlijk benevelde vrouw valt van het metroperron kort voor er een metro aankomt. Het lijkt erop dat haar laatste uur heeft geslagen. Maar ze overleeft het ongeluk zonder kleerscheuren. De beelden van de be ...