RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws RTL Nieuws, vrijdag 12 juli - 9:00 uur

RTL Nieuws, vrijdag 12 juli - 9:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Studentes opgepakt voor valse bommelding Leiden

Studentes opgepakt voor valse bommelding Leiden

De politie heeft twee studentes uit Den Haag opgepakt voor een valse bommelding in april in Leiden. De vrouwen zeiden dat er een bom bij de Hogeschool lag. De melding zorgde voor veel onrust, in dezelfde week dreigde een jongen ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws, vrijdag 12 juli - 7:00 uur

RTL Ontbijtnieuws, vrijdag 12 juli - 7:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Massale gevangenisuitbraak Indonesië kost vijf levens

Massale gevangenisuitbraak Indonesië kost vijf levens

Zeker vijf doden bij een massale gevangenisuitbraak in Indonesie. Zo'n 200 gevangenen wisten te ontkomen. De boze gedetineerden zetten het gebouw in lichterlaaie. 

RTL Nieuws Modeltrein levert biertje aan tafel af

Modeltrein levert biertje aan tafel af

In een café in het Tsjechische Praag hoef je niet naar de bar te lopen voor een biertje. Een biertrein levert de bestelling gewoon bij jou aan tafel af. 

RTL Nieuws Ierland staat onder strikte voorwaarden abortus toe

Ierland staat onder strikte voorwaarden abortus toe

Ierland gaat voor het eerst abortus toestaan, onder zeer strikte voorwaarden. Het mag namelijk alleen als het leven van de zwangere vrouw op het spel staat. 

RTL Nieuws Frisse dag met motregen, na het weekend zomers warm

Frisse dag met motregen, na het weekend zomers warm

Met een noordelijke wind wordt het een frisse dag, met hier en daar een spatje motregen. Het wordt tussen de 17 en 20 graden. Na het weekend wordt het weer zonnig en warm. 

RTL Nieuws Den Bosch weer goed bereikbaar per trein

Den Bosch weer goed bereikbaar per trein

Twee wekenlang is Den Bosch per trein slecht bereikbaar geweest. Ten noorden van het station is het spoor vernieuwd en er is een nieuwe, betonnen spoorbrug geplaatst. Door de nieuwe brug kunnen er meer treinen rijden en zijn er ... 

RTL Nieuws Mexicanen dikste volk ter wereld

Mexicanen dikste volk ter wereld

Amerikanen zijn niet langer het zwaarste volk ter wereld. Ze zijn ingehaald door de Mexicanen, 1 op de 6 lijdt aan diabetes. 

RTL Nieuws Betere controle en nieuwe pier op Schiphol

Betere controle en nieuwe pier op Schiphol

Schiphol wil af van de lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole. Om dat voor elkaar te krijgen gaat de luchthaven de komende twee jaar flink verbouwen. 

RTL Nieuws Activisten bereiken top wolkenkrabber

Activisten bereiken top wolkenkrabber

Zestien uur klimmen, ruim driehonderd meter recht omhoog naar de top van het hoogste gebouw van Europa. Het is een gewaagde, en illegale protest-actie van zes leden van Greenpeace, onder wie een Nederlandse. Greenpeace proteste ... 

RTL Nieuws 'Wolf in Nederland? Onwaarschijnlijk'

'Wolf in Nederland? Onwaarschijnlijk'

Is de vondst van een wolf in de Noordoostpolder vorige week een grote grap? Dat is wel wat Faunabeheer Flevoland denkt. Volgens hen is het onmogelijk dat de wolf daadwerkelijk in Nederland leefde, en is het veel waarschijnlijke ... 

RTL Nieuws Gezonken stoomschip opgedoken van bodem Westerschelde

Gezonken stoomschip opgedoken van bodem Westerschelde

Duizenden scheepswrakken liggen op de bodem van de Nederlandse wateren te roesten. Het is peperduur om ze op te ruimen. Maar de grote schepen die naar onze havens varen, liggen steeds dieper. Dus om ongelukken te voorkomen zit ... 

RTL Nieuws Staat moet beleggers SNS waarschijnlijk alsnog betalen

Staat moet beleggers SNS waarschijnlijk alsnog betalen

Goed nieuws voor beleggers, slecht nieuws voor minister Dijsselbloem. De staat moet beleggers die geld verloren bij het SNS-debacle waarschijnlijk toch een vergoeding betalen. 

RTL Nieuws Luxemburgse premier Juncker na 18 jaar premier-af

Luxemburgse premier Juncker na 18 jaar premier-af

Jean-Claude Juncker heeft zijn ontslag ingediend bij de groothertog van Luxemburg. Het land is in de ban van een schandaal rond de geheime dienst. Die zou zich hebben ingelaten met allerlei duistere praktijken en Juncker zag da ... 

RTL Nieuws Zo eenvoudig komen inbrekers je huis binnen

Zo eenvoudig komen inbrekers je huis binnen

Nederlanders denken nog steeds veel te makkelijk over de beveiliging van hun huis. Zeker tijdens de vakantieperiode is het belangrijk om je woning goed te beschermen tegen inbrekers, want deze maanden zijn toptijden voor boeven. 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Overheid ziet geld van fraudeurs nauwelijks terug

Overheid ziet geld van fraudeurs nauwelijks terug

De overheid slaagt er maar niet om geld terug te krijgen van mensen die frauderen met belastingen en toeslagen. Er zijn honderden zaken onderzocht en het is tot nu toe nog maar één keer gelukt om het fraudebedrag terug te vor ... 

RTL Nieuws Tranen en blijdschap in Rotterdam: de Nieuwe Kuip komt er niet

Tranen en blijdschap in Rotterdam: de Nieuwe Kuip komt er niet

Rotterdam krijgt geen Nieuwe Kuip. De gemeente heeft de plannen voor een nieuw stadion ingetrokken, omdat een meerderheid van de gemeenteraad de financiële risico's te groot vindt. 

RTL Nieuws Baanbrekende maatregelen in nieuw energieakkoord

Baanbrekende maatregelen in nieuw energieakkoord

Kolencentrales dicht, meer windmolens en woningisolatie, er ligt op hoofdlijnen een akkoord van kabinet, werkgevers, werknemers en milieuorganisaties om meer duurzame energie te genereren. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Samenvatting: twaalde etappe van de Tour de France

Samenvatting: twaalde etappe van de Tour de France

Het was één van de laatste kansen voor de sprinters: de 12de etappe van de Tour de France. En de nummers één en twee Kittel en Cavendish kwamen na 218 kilometer bijna tegelijkertijd over de finish. 

RTL Nieuws Nederlandse activiste hangt aan hoogste toren West-Europa

Nederlandse activiste hangt aan hoogste toren West-Europa

Een Nederlandse activiste hangt samen met vijf andere vrouwen aan de hoogste toren van West-Europa: The Shard in Londen. Ze protesteren daar tegen Shell, dat naar gas en olie boort in het Noordpoolgebied. 

RTL Nieuws Nederlandse beklimt The Shard tegen boringen

Nederlandse beklimt The Shard tegen boringen

Zes milieuactivisten, onderwie één Nederlandse, beklimmen vandaag de hoogste toren van Londen: de Shard. Met hun actie protesteren ze tegen Shell, dat naar gas en olie boort bij de Noordpool. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur 

RTL Nieuws 'Kennelijk heeft Kamp toch een potje geld gevonden'

'Kennelijk heeft Kamp toch een potje geld gevonden'

De onderhandelingen voor het energieakkoord verliepen zeer moeizaam. Toen de partijen het eindelijk eens waren, vond minister Kamp de plannen te duur. De plannen worden nu wat afgezwakt en kennelijk heeft de minister toch nog e ... 

RTL Nieuws Feyenoord-fan in tranen na afblazen nieuw stadion

Feyenoord-fan in tranen na afblazen nieuw stadion

Verslaggever Jaap van Deurzen sprak met de trouwe Feyenoord-supporter Piet Stevens. Hij vindt het triest dat er geen nieuw stadioin komt: 'Ik kan er echt om janken.' 

RTL Nieuws Regering Luxemburg bijeengeroepen

Regering Luxemburg bijeengeroepen

Premier Jean-Claude Juncker van Luxemburg heeft zijn regering bijeengeroepen. Daarna zal hij naar de groothertog van Luxemburg gaan om het ontslag van de regering aan te bieden. De premier kwam in opspraak na een grootschalig a ... 

RTL Nieuws 'Er wordt weer voorzichtig gelachen bij NVM'

'Er wordt weer voorzichtig gelachen bij NVM'

Verslaggever Hella Hueck doet al jaren de interviews met de NVM en het was vijf jaar lang malaise, maar nu merkt ze voor het eerst weer een positieve stemming. De NVM ziet dat starters weer in de markt durven te stappen en dat ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws 'Geen overlevenden treinramp Canada'

'Geen overlevenden treinramp Canada'

De politie in Canada gaat ervan uit dat er geen overlevenden van de treinramp meer worden gevonden. Twintig mensen zijn inmiddels dood teruggevonden. 

RTL Nieuws 'Door btw-verlaging zal consument meer gaan kopen'

'Door btw-verlaging zal consument meer gaan kopen'

Jan Meerman, voorzitter van Detailhandel Nederland, legt uit waarom hij wil dat de btw omlaag gaat. 'Wij weten uit ervaring dat de consument dan meer gaat kopen.' 

RTL Nieuws 'Na het weekend komt de zomer weer terug'

'Na het weekend komt de zomer weer terug'

We moeten even door de zure appel heen bijten, want de komende dagen is het bewolkt en kan er wat motregen vallen. Maar RTL-weerman William Huizinga verwacht na het weekend weer zomerse temperaturen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Spanning bij duizenden SNS-gedupeerden

Spanning bij duizenden SNS-gedupeerden

Krijgen duizenden SNS-gedupeerden alsnog compensatie voor hun genationaliseerde aandelen en obligaties? Om 14:00 uur vanmiddag weten ze het, als de rechter uitspraak doet in hun zaak tegen de Staat. 

RTL Nieuws 'Boston Bomber leek te grijnzen in de rechtszaal'

'Boston Bomber leek te grijnzen in de rechtszaal'

Dzjochar Tsarnajev, de hoofdverdachte van de bloedige bomaanslagen in Boston, toonde volgens mensen die in de rechtszaal waren niet veel respect voor de rechtbank. Hij was meer met zijn familie bezig. Tsarnajev heeft tegen de r ... 

RTL Nieuws Burgemeester van 4 op verkiezingscampgne

Burgemeester van 4 op verkiezingscampgne

Hij is 4 en al een jaar burgemeester vcan het Amerikaanse Dorset. Nu is de kleine Bobby Tufts op campagne om herkozen te worden. 

RTL Nieuws Ramptrein stond niet goed op de rem

Ramptrein stond niet goed op de rem

De machinist van de trein die in Canada een stadje binnen reed en voor een deel ontplofte, had de locomotief niet goed op de rem gezet. Dat zegt de directeur van het vervoersbedrijf. 

RTL Nieuws Luxemburgse premier stapt op

Luxemburgse premier stapt op

Luxemburg gaat vervroegd naar de stembus. Premier Jean-Claude Juncker kondigde zijn aftreden aan, na een grootschalig afluister-schandaal. 

RTL Nieuws 'Fans' van Boston Bomber bij rechtbank

'Fans' van Boston Bomber bij rechtbank

Dzjochar Tzarnajev, de verdachte van de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston, heeft ook medestanders. Dat bleek toen hij werd voorgeleid aan de rechter. 

RTL Nieuws Koning bij queen Elizabeth thuis op bezoek

Koning bij queen Elizabeth thuis op bezoek

De Britse koningin Elizabeth heeft koning Willem Alexander en koningin Máxima ontvangen op haar lievelingskasteel Windsor Castle. 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Mosselseizoen twee weken uitgesteld

Mosselseizoen twee weken uitgesteld

Na de haring heeft ook de mossel last van het koude voorjaar. De mosselen zijn nog niet dik genoeg. Het mosselseizoen begint nu twee weken later. 

RTL Nieuws Ondergedoken honden in Peking

Ondergedoken honden in Peking

Grote honden zijn hun leven niet zeker in Peking. Elke hond die groter is dan 35 centimeter wordt gezien als een gevaarlijk dier dat afgemaakt moet worden. Daarom zitten in miljoenen appartementjes in Peking honden ondergedoken. 

RTL Nieuws De App store van Apple is jarig

De App store van Apple is jarig

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de eerste online winkel voor apps voor smartphones werd gelanceerd. Het aantal apps is in die tijd geëxplodeerd: destijds 500, nu bijna een miljoen. 

RTL Nieuws Artsen redden ziekenhuis door aandelen te kopen

Artsen redden ziekenhuis door aandelen te kopen

Het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer is op een unieke manier gered van het faillissement. Artsen en verpleegkundigen hebben 20 procent van de aandelen in het ziekenhuis gekocht. Zo kan het ziekenhuis verder. 

RTL Nieuws Rusland onderzoekt dood Stan Storimans niet

Rusland onderzoekt dood Stan Storimans niet

Rusland gaat de dood van RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans niet verder onderzoeken. Dat heeft president Poetin vorige maand tegen premier Rutte gezegd. Stan Storimans werd vijf jaar geleden gedood in de oorlog tussen Rusland ... 

RTL Nieuws De splitsing van de NS heeft ons niks opgeleverd

De splitsing van de NS heeft ons niks opgeleverd

De reiziger heeft niet geprofiteerd van de opsplitsing van de Nederlandse Spoorwegen. De klanten kregen - zeker in de beginjaren na de splitsing - onvoldoende waar voor hun geld. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft. 

RTL Nieuws Nieuw op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1

Nieuw op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1

Vanaf volgend jaar mogen alle basisscholen tweetalig onderwijs gaan geven. Naast Nederland óók Engels. Vanaf groep 1 mogen leerlingen vier uur per week Engelse les krijgen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws De App Store is jarig

De App Store is jarig

Het is vandaag vijf jaar geleden dat de eerste online winkel voor apps voor smartphones werd gelanceerd. Het aantal apps is in die tijd geëxplodeerd: van 500 toen, naar meer dan negenhonderduizend nu. 

RTL Nieuws Nieuws op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1

Nieuws op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1

Vanaf volgend jaar mogen alle basisscholen tweetalig onderwijs gaan geven. Naast Nederland óók Engels. Vanaf groep 1 mogen leerlingen vier uur per week Engelse les krijgen. 

RTL Nieuws 'Kosten per reizigerskilometer zijn gestegen'

'Kosten per reizigerskilometer zijn gestegen'

De opsplitsing van de NS had ervoor moeten zorgen dat treinreizen goedkoper werden. Uit onderzoek blijkt echter dat de kosten alleen maar zijn gestegen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws, 9 juli - 19:30 uur

RTL Nieuws, 9 juli - 19:30 uur

Het RTL Nieuws van 9 juli, 19:30 uur met Daphne Lammers en Roelof Hemmen. 

RTL Nieuws Ontsnapping uit kolkende massa

Ontsnapping uit kolkende massa

In het Chinese stadje Shifang loopt het helemaal uit de hand. Er valt binnen twaalf uur een halve meter regen, een kleine rivier treed buiten zijn oevers en verandert van loop, dwars door de stad heen. Het ene gebouw na het and ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Afzakbroeken en blote voeten verboden

Afzakbroeken en blote voeten verboden

Nu de vakantie begonnen is lopen veel gezinnen 's avonds nog een rondje over de boulevard en kermis. Dat is in het Amerikaanse plaatsje Wildwood niet anders. Maar de overheid wil wel dat iedereen gepast over de boulevard st ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Nieuwe hype: McDiving

Nieuwe hype: McDiving

Na planking en de Harlem shake is er weer een nieuwe internethype: McDiving 

RTL Nieuws Nu even frisser, weekend weer warmer

Nu even frisser, weekend weer warmer

RTL-weerman William Huizinga verwacht dat het de komende dag iets frisser blijft. In het weekend gaat de temperatuur weer omhoog. 

RTL Nieuws Lange stinkbloem staat in volle bloei

Lange stinkbloem staat in volle bloei

In de nationale plantentuim in Brussel kan op het ogenblik een bloem van twee en een halve meter hoog bewonderd worden. Hij is niet alleen lang maar ruikt ook nog eens heel ongewoon. 

RTL Nieuws Treinramp Canada wellicht geen ongeluk

Treinramp Canada wellicht geen ongeluk

De politie in Canada is een strafrechtelijk onderzoek naar de treinramp begonnen. Er zijn verdachte omstandigheden ontdekt. 

RTL Nieuws Vakantiebaantjes moeilijk te vinden

Vakantiebaantjes moeilijk te vinden

Wie deze zomer een vakantiebaantje zoekt kan nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Door de crisis is er veel minder werk beschikbaar. De zomerpiek lossen bedrijven liever met eigen personeel op. 

RTL Nieuws Plasterk zet het mes in de topinkomens

Plasterk zet het mes in de topinkomens

Over een paar jaar verdient in de publieke sector niemand meer dan een minister. De topbestuurders van bijvoorbeeld ziekenhuizen en woningcorporaties beginnen in 2015 al met het inleveren van salaris. 

RTL Nieuws Amnesty: Geweld leger Egypte buitenproportioneel

Amnesty: Geweld leger Egypte buitenproportioneel

Het Egyptische leger gebruikt onnodig veel geweld tegen aanhangers van de afgezette president Morsi. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. 

RTL Nieuws Eindelijk een graf om te bezoeken

Eindelijk een graf om te bezoeken

Nabestaanden van de genocide in Srebrenica begraven deze week meer dan 400 jongens en mannen. De lichamen zijn de afgelopen tijd geïdentificeerd. 

RTL Nieuws Booming in Texas: Jos werd Joe

Booming in Texas: Jos werd Joe

Jos Bekker werd Joe Bekker, een echt Amerikaans succesverhaal. Zijn bedrijf is booming, net als de rest van Texas. De perfecte plek voor de handelsmissie van premier Rutte. 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Internet: ook op vakantie kunnen we niet zonder

Internet: ook op vakantie kunnen we niet zonder

Ik ga op vakantie en ik neem mee... Vakantie vieren zónder tablet of laptop, voor veel mensen is dat tegenwoordig ondenkbaar. En een groot deel vindt het dan ook heel belangrijk dat er draadloos internet is. Het liefst gratis. 

RTL Nieuws Moordzaak IJsselstein heeft alleen maar slachtoffers

Moordzaak IJsselstein heeft alleen maar slachtoffers

Chahira ben M. moet zeven jaar de cel in voor het doodsteken van haar 16-jarige dochter. Dat vindt de officier van justitie.