RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Blunderende artsen in heel Europa in de ban

Blunderende artsen in heel Europa in de ban

Een arts die fouten maakt in het ene Europese land, kan vanaf 2015 niet zomaar weer aan de slag gaan in een ander land in Europa. Dat is in EU-verband afgesproken, zegt minister Schippers van Volksgezondheid. 

RTL Nieuws Prins Friso overgebracht naar Nederland

Prins Friso overgebracht naar Nederland

Zijn toestand is niet veranderd, maar toch is prins Friso weer terug in Nederland. RTL Nieuws Koningklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters is bij Paleis Huis ten Bosch, waar de prins eerder vandaag naartoe is gebracht. 

RTL Nieuws Fietsrecord op snelweg

Fietsrecord op snelweg

Een snelweg die wordt afgesloten voor een recordpoging, Rijkswaterstaat doet het niet vaak. Voor studenten werd een uitzondering gemaakt: de A31 ging dicht. Met resultaat: nog nooit werd er op een Nederlandse weg zo hard gefietst. 

RTL Nieuws Ontvoerde vrouwen Cleveland bedanken voor steun

Ontvoerde vrouwen Cleveland bedanken voor steun

De drie vrouwen die tussen 2002 en 2004 in Cleveland werden ontvoerd en pas een decennium later werden bevrijd zijn dankbaar voor de hulp die zij hebben gekregen. 

RTL Nieuws Proces kapitein Concordia direct verdaagd

Proces kapitein Concordia direct verdaagd

Het proces tegen de kapitein van de Costa Concordia is begonnen. Vorig jaar liep het cruise-schip op de rotsen voor de Italiaanse kust. Bij de ramp kwamen 32 mensen om het leven. Het proces tegen kapitein Schettino werd direct ... 

RTL Nieuws Zware bomaanslag in Libanon

Zware bomaanslag in Libanon

Een zware bomaanslag in Libanon, op een Hezbollah-bolwerk in Beiroet. Meer dan 50 mensen raakten gewond. Een autobom ontplofte in een drukke winkelstraat. 

RTL Nieuws Prins Friso aangekomen in Huis ten Bosch

Prins Friso aangekomen in Huis ten Bosch

Friso is vandaag aangekomen op Huis ten Bosch. Zijn toestand wordt nog steeds omschreven als 'zorgwekkend', maar verdere behandeling in het ziekenhuis is niet noodzakelijk, zo stelt de RVD. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Paleis Huis ten Bosch is logische keuze'

'Paleis Huis ten Bosch is logische keuze'

Prins Friso is weer in Nederland. Koninklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters van RTL Nieuws vertelt dat er niet langer reden was om hem in Londen te behandelen. 

RTL Nieuws Mammoet van 39.000 jaar te bewonderen

Mammoet van 39.000 jaar te bewonderen

In Tokio is sinds vandaag een mammoet van 39.000 jaar te bewonderen. 

RTL Nieuws Hotel stort in paarseconden in kolkende rivier

Hotel stort in paarseconden in kolkende rivier

Een hotel in Uttarakhand in India stond er mooi direct op de oever van de Bhagirathi rivier. Idyllisch voor toeristen. Maar die moesten er snel uit toen de rivier veranderde in een woeste stroom. Het hotel verdween in een paar ... 

RTL Nieuws Buscrash Australië; buschauffeur overlijdt

Buscrash Australië; buschauffeur overlijdt

Bij een buscrash in Australië is een buschauffeur om het leven gekomen. 

RTL Nieuws Eerste beelden chaos en paniek aanslag Beirut

Eerste beelden chaos en paniek aanslag Beirut

Een zware bomaanslag in Beiroet heeft een groot aantal auto's in lichterlaaie gezet. Er zijn ook gewonden en doden. 

RTL Nieuws Enorme wateroverlast in Toronto

Enorme wateroverlast in Toronto

Enorme wateroverlast in de Canadese stad Toronto. Na een hevige storm met onweer en regen zijn veel straten ondergelopen. Op sommige plekken viel wel 10 centimeter regen. De metro kan niet meer rijden. 

RTL Nieuws Spectaculaire waterhoos in Florida

Spectaculaire waterhoos in Florida

Een gigantische waterhoos in Florida zorgt voor spectaculaire beelden. Er vielen zover bekend geen gewonden. 

RTL Nieuws Nieuwe Kuip op losse schroeven

Nieuwe Kuip op losse schroeven

Het plan voor een nieuw Feyenoordstadion is onzeker geworden. Collegepartij D66 heeft besloten tegen te stemmen. Donderdag moet de Rotterdamse gemeenteraad zich uitspreken over de financiering. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Zonovergoten dag, daarna meer bewolking

Zonovergoten dag, daarna meer bewolking

RTL weervrouw Laura van der Blij verwacht vandaag een prachtige, zonovergoten, stralende dag. Pas in de avond komt er wat bewolking opzetten. Die zal de rest van de week de temperaturen iets gaan drukken maar in het weekend wor ... 

RTL Nieuws Weer rellen rond omstreden park Istanbul

Weer rellen rond omstreden park Istanbul

Chaotische toestanden bij het Gezi-park; het park in Istanbul, waar de protesten tegen de Turkse premier Erdogan een maand geleden begonnen. Gisterenmiddag werd het weer geopend en ook weer gesloten. Later op de avond ging het ... 

RTL Nieuws Griekse lening beklonken

Griekse lening beklonken

Griekenland krijgt het volgende deel van de lening van de Eurozone. Daar zijn de Europese ministers van Financiën, onder leiding van Jeroen Dijsselbloem, het over eens geworden. 

RTL Nieuws Dodental Canadees inferno loopt sterk op

Dodental Canadees inferno loopt sterk op

Nog steeds zijn niet alle slachtoffers van het treinongeluk in Canada gevonden. Het afgelopen weekend ontspoorde en ontplofte een trein met ruwe olie in een dorp bij de stad Quebec. 

RTL Nieuws Moslimbroederschap weer massaal de straat op na bloedbad

Moslimbroederschap weer massaal de straat op na bloedbad

Egypte gaat waarschijnlijk over zes maanden naar de stembus. Dat heeft de interim-regering bekendgemaakt. Intussen heeft de Moslimbroederschap zijn aanhangers opgeroepen om vandaag massaal te demonstreren. Aanleiding is het blo ... 

RTL Nieuws Veroorzaker ravage A12 was bezopen benzinedief

Veroorzaker ravage A12 was bezopen benzinedief

De benzinedief die voor een ravage op de A12 bij Den Haag gezorgd heeft was waarschijnlijk dronken. De BMW waar hij in reed blijkt gestolen te zijn. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws De troon van de koning

De troon van de koning

Al twintig jaar stond-ie te verstoffen. Nu wordt de Belgische troon van eikenhout en bladgoud uit de kelder gehaald. Voor de inhuldigingsceremonie op 21 juli, die maar een paar minuten zal duren. 

RTL Nieuws Spaanse campings helpen arme gezinnen

Spaanse campings helpen arme gezinnen

De werkloosheid is torenhoog en veel families kunnen daardoor niet op vakantie. Vijftig Spaanse campings slaan nu de handen ineen om arme families toch een paar leuke dagen te bieden. 

RTL Nieuws Ravage na ongeluk benzinedief op de A12

Ravage na ongeluk benzinedief op de A12

Een benzinedief heeft op de A12 een ravage veroorzaakt. Hij was op de vlucht voor de politie, toen hij op een andere auto botste. De chauffeur van die auto ligt in het ziekenhuis. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws 'Ze hielden me vast en wilden m'n portemonnee'

'Ze hielden me vast en wilden m'n portemonnee'

Ritjes van pizzakoeriers eindigen regelmatig in een overval. Ook pizzabezorger Rick overkwam het op een avond. De maaltijdketens willen het aantal overvallen terugdringen em hebben maatregelen afgesproken met het ministerie van ... 

RTL Nieuws Iedereen kan fijnstof meten met nieuwe gadget

Iedereen kan fijnstof meten met nieuwe gadget

Zo'n 9000 Nederlanders hebben zich aangemeld om de hoeveelheid fijnstof in hun omgeving te meten. Ze doen dat met hun smartphone, die een beetje is aangepast, zodat wetenschappers beter in kaart kunnen brengen welke gebiede ... 

RTL Nieuws De wolf is weer terug in Nederland

De wolf is weer terug in Nederland

Het was een bloederig onderzoek in museum Naturalis in Leiden. Verslaggever Jeroen Wetzels was erbij toen onderzoekers vasstelde dat het dier dat vorige week in de Noordoostpolder werd doodgereden, vrijwel zeker een wolf is. 

RTL Nieuws Mollema: 'Dit geeft wel een kick'

Mollema: 'Dit geeft wel een kick'

De Nederlandse renners tellen weer mee in de Tour de France. Sinds gisteren staan twee Nederlanders in de top 4. Dat is al jaren niet meer voorgekomen. 

RTL Nieuws 'Herstel woningmarkt nog erg broos'

'Herstel woningmarkt nog erg broos'

Starters durven weer een huis te kopen. Maar is hiermee de crisis op de woningmarkt voorbij? Volgens verslaggever Hella Hueck is het herstel nog veel te pril om dat te zeggen. 

RTL Nieuws Huizenmarkt krabbelt eindelijk een beetje overeind

Huizenmarkt krabbelt eindelijk een beetje overeind

Er komt weer wat beweging in de huizenmarkt. Het zijn vooral starters die de verkopen een duwtje geven. Ze durven weer te kopen, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws bij makelaars en hypotheekverstrekkers. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Pinbende maakte 30 miljoen euro buit

Pinbende maakte 30 miljoen euro buit

De Duitse politie is op zoek naar Nederlandse mannen die pinden met vervalste passen. Ze maken deel uit van een bende die door heel Europa zo'n 30 miljoen euro wist buit te maken. Het gaat om 's werelds grootste bankcom ... 

RTL Nieuws Paus herdenkt verdronken asielzoekers Lampedusa

Paus herdenkt verdronken asielzoekers Lampedusa

Paus Franciscus heeft z'n eerste reis buiten Rome gemaakt. Hij ging naar het Italiaanse eilandje Lampedusa. Franciscus koos daarvoor omdat hij vindt dat Europa zich meer verantwoordelijk moet gaan voelen voor de vele bootvl ... 

RTL Nieuws Tegenstrijdige verhalen over bloedbad Caïro

Tegenstrijdige verhalen over bloedbad Caïro

Egypte staat op scherp na het bloedbad vanochtend in Caïro. Volgens het leger was er een groep terroristen die het vuur opende op de demonstranten. Maar slachtoffers van het bloedbad vertellen een heel ander verhaal. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Klappen voor burgemeester Giorgos Kaminis van de Griekse hoofdstad Athene. Onbekenden hebben de man gisteravond met vuistslagen bewerkt, uit protest tegen mogelijke massaontslagen onder de ambtenaren van de gemeente. 

RTL Nieuws Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Zo'n 20 bezoekers van een supermarkt in Melbourne zijn wonderbaarlijk genoeg ontsnapt aan een auto die op grote snelheid de winkel binnen kwam rijden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws FIFA-baas Blatter in de bres voor Palestijnen

FIFA-baas Blatter in de bres voor Palestijnen

Een opvallende nieuwe bemiddelaar in het Midden-Oostenconflict. Sepp Blatter, baas van de wereldvoetbalbond FIFA, ondersteunt de Palestijnse Voetbalbond bij hun kandidatuur voor het organiseren van het jaarlijkse Fifacongres 

RTL Nieuws Britten door het dolle na Wimbledonzege Murray

Britten door het dolle na Wimbledonzege Murray

Het lange wachten is voorbij voor de Britten. Na 77 jaar hebben ze weer een 'eigen' tenniskampioen bij de mannen. Zelfs koningin Elizabeth was verheugd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Veel doden bij gevechten in Caïro

Veel doden bij gevechten in Caïro

Bij het hoofdkwartier van de Republikeinse Garde in Caïro is vanochtend flink gevochten. Aan beide kanten zouden doden zijn gevallen. Volgens de Moslimbroederschap begon het leger te schieten, met 34 doden tot gevolg. Het lege ... 

RTL Nieuws Later deze week doet temperatuur stapje terug

Later deze week doet temperatuur stapje terug

RTL weervrouw Amara Onwuka verwacht voor vandaag nog een prima zomerdag. De rest van de week blijft het mooi al doet de temperatuur vanaf woensdag wel een tijdelijk, klein stapje terug. 

RTL Nieuws Zonnevliegtuig landt na tocht door VS in New York

Zonnevliegtuig landt na tocht door VS in New York

Een historisch moment vannacht in New York. Daar landde het vliegtuig Solar Impulse, na een tour over de Verenigde Staten. Het vliegtuig vliegt uitsluitend op zonne-energie. 

RTL Nieuws Brand in pizzeria Zoetermeer: één gewonde

Brand in pizzeria Zoetermeer: één gewonde

Bij een zeer grote brand in Zoetermeer vannacht is een pizzeria grotendeels uitgebrand. 

RTL Nieuws Speciale fijnstofmeting met smartphones

Speciale fijnstofmeting met smartphones

We beginnen met tienduizend Nederlanders die vandaag met hun mobiele telefoon onderzoek naar fijnstof kunnen gaan doen. Het Longfonds wil op die manier uit zoeken waar de lucht in ons land het meest vervuild is. 

RTL Nieuws Nieuwe beelden crash San Francisco

Nieuwe beelden crash San Francisco

Het vliegtuig dat verongelukte bij de landing in San Francisco vloog veel te langzaam. Dat blijkt uit het eerste, voorlopige onderzoek van de cockpit-voicerecorder. Op het allerlaatste moment probeerden de piloten nog een doors ... 

RTL Nieuws 'ElBaradei geen premier maar vicepremier'

'ElBaradei geen premier maar vicepremier'

Niet Mohamed ElBaradei, maar de sociaaldemocraat Ziaad Bahaa el-Din wordt waarschijnlijk de leider van de overgangsregering in Egypte. ElBaradei wordt waarschijnlijk interim-vicepremier. Dat heeft de Egyptische staatstelevisie ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Druk weekend voor reddingsbrigades

Druk weekend voor reddingsbrigades

Het was opnieuw een perfecte dag om naar het strand te gaan. Maar van extreme drukte en lange files, waarvoor eerder werd gewaarschuwd, was geen sprake. De reddingsbrigades hadden het wel druk; zij moesten dit weekend 300 keer ... 

RTL Nieuws 'Het vliegtuig trilde en er was een hoop kabaal'

'Het vliegtuig trilde en er was een hoop kabaal'

Het vliegtuigongeluk in San Francisco is vermoedelijk veroorzaakt door een fout van de piloten. Het weer was goed, en het toestel was technisch in orde, zegt de luchtvaartmaatschappij. Twee tienermeisjes uit China kwamen om he ... 

RTL Nieuws Martin wint Pyreneeën-etappe; Mollema nu derde

Martin wint Pyreneeën-etappe; Mollema nu derde

De Ier Daniel Martin heeft de zware negende etappe van de Tour de France gewonnen. De Nederlandse renners deden goed mee. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Walvis slaat surfer bewusteloos

Walvis slaat surfer bewusteloos

Bishan Rajapakse is op Bondi Beach in Sydney door de staart van een walvis van zijn surfplank geslagen. Hij raakte daarbij bewusteloos. De surfer kan het nog navertellen. En, het is even goed kijken, maar we hebben de beelden. 

RTL Nieuws Dolfijn bevalt voor oog van de camera

Dolfijn bevalt voor oog van de camera

In Dolfinarium Harderwijk is voor het oog van de camera een tuimelaartje geboren. Dolfijnmoeder Maaike en haar jong maken het goed. Beelden: Dolfinarium. 

RTL Nieuws RTL Nieuws, zaterdag 6 juli - late uitzending

RTL Nieuws, zaterdag 6 juli - late uitzending

Het RTL Nieuws met Suzanne Bosman. 

RTL Nieuws Oorzaak dodelijk vliegtuigongeluk onbekend

Oorzaak dodelijk vliegtuigongeluk onbekend

Een vliegtuigcrash op het vliegveld van San Francisco heeft volgens lokale media aan twee mensen het leven gekost. Zeker 60 mensen zouden gewond zijn geraakt. 

RTL Nieuws Boeing 777 stort bij landing neer in San Francisco

Boeing 777 stort bij landing neer in San Francisco

Een Boeing 777 van Asiana Airlines is tijdens de landing in San Francisco neergestort en in brand gevlogen. 

RTL Nieuws 'De varkens eten hier gezonder dan wij'

'De varkens eten hier gezonder dan wij'

Het gesjoemel met vlees zoals we dat in Nederland kennen, is niks vergeleken met China. De Chinese consumenten pikken het nu niet meer. Een reportage van Marije Vlaskamp. 

RTL Nieuws De nieuwste hype in New York: de cronut

De nieuwste hype in New York: de cronut

New York heeft weer eens een nieuwe rage. De stad is in de ban van de 'cronut'. Een simpel gebakje, maar iedereen heeft het erover. Ze zijn moeilijk te krijgen, want ze worden in 'limited edition' gemaakt. Corre ... 

RTL Nieuws Bezetting school Almere afgelopen

Bezetting school Almere afgelopen

De bezetting van de International School in Almere is voorbij. Volgens leerlingen en ouders is voorlopig het maximale bereikt en wordt er aan een oplossing gewerkt. Leerlingen en ouders bezetten de school gisteren, nadat ze te ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws VN: 'Bescherm demonstranten beter'

VN: 'Bescherm demonstranten beter'

Zorgen om het geweld in Egypte, na de rellen van afgelopen nacht. Daarbij kwamen zeker 30 mensen om het leven. De Verenigde Naties hebben Egypte opgeroepen om de demonstranten beter te beschermen. Ook vandaag zijn die weer mass ... 

RTL Nieuws 'Snowden is welkom als daad van protest'

'Snowden is welkom als daad van protest'

De Boliviaanse president Morales heeftl de opgejaagde klokkenluider Edward Snowden asiel aangeboden. Hij heeft wel wat moeite met het uitspreken van z'n naam. Ook in Nicaragua en Venezuela is Snowden welkom. 

RTL Nieuws Brandweer vreest voor meer explosies

Brandweer vreest voor meer explosies

Brandweerlieden uit de hele regio proberen nog steeds het vuur onder controle te krijgen na de treinramp in de Canadese stad Lac-Megantic. De brandweer vreest dat er nog meer tankwagons kunnen ontploffen, daarom mag er nog niem ... 

RTL Nieuws 'Ik had door huidkanker nog een paar maanden te leven'

'Ik had door huidkanker nog een paar maanden te leven'

Astrid Nollen voert campagne op het strand over veilig zonnen. Want zo'n zonnige dag als vandaag is ook een gevaarlijke dag voor onze huid. Astrid kan erover meepraten: een paar jaar terug bleek ze uitzaaiingen te hebben va ... 

RTL Nieuws Topdrukte, maar geen treinen naar Schiphol

Topdrukte, maar geen treinen naar Schiphol

Schiphol is het hele weekend nauwelijks per trein bereikbaar, terwijl het één van de drukste weekenden van het jaar is. Het levert wat ergernis op, maar opvallend weinig overlast.