RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Klappen voor burgemeester Giorgos Kaminis van de Griekse hoofdstad Athene. Onbekenden hebben de man gisteravond met vuistslagen bewerkt, uit protest tegen mogelijke massaontslagen onder de ambtenaren van de gemeente. 

RTL Nieuws Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Zo'n 20 bezoekers van een supermarkt in Melbourne zijn wonderbaarlijk genoeg ontsnapt aan een auto die op grote snelheid de winkel binnen kwam rijden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws FIFA-baas Blatter in de bres voor Palestijnen

FIFA-baas Blatter in de bres voor Palestijnen

Een opvallende nieuwe bemiddelaar in het Midden-Oostenconflict. Sepp Blatter, baas van de wereldvoetbalbond FIFA, ondersteunt de Palestijnse Voetbalbond bij hun kandidatuur voor het organiseren van het jaarlijkse Fifacongres 

RTL Nieuws Britten door het dolle na Wimbledonzege Murray

Britten door het dolle na Wimbledonzege Murray

Het lange wachten is voorbij voor de Britten. Na 77 jaar hebben ze weer een 'eigen' tenniskampioen bij de mannen. Zelfs koningin Elizabeth was verheugd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Veel doden bij gevechten in Caïro

Veel doden bij gevechten in Caïro

Bij het hoofdkwartier van de Republikeinse Garde in Caïro is vanochtend flink gevochten. Aan beide kanten zouden doden zijn gevallen. Volgens de Moslimbroederschap begon het leger te schieten, met 34 doden tot gevolg. Het lege ... 

RTL Nieuws Later deze week doet temperatuur stapje terug

Later deze week doet temperatuur stapje terug

RTL weervrouw Amara Onwuka verwacht voor vandaag nog een prima zomerdag. De rest van de week blijft het mooi al doet de temperatuur vanaf woensdag wel een tijdelijk, klein stapje terug. 

RTL Nieuws Zonnevliegtuig landt na tocht door VS in New York

Zonnevliegtuig landt na tocht door VS in New York

Een historisch moment vannacht in New York. Daar landde het vliegtuig Solar Impulse, na een tour over de Verenigde Staten. Het vliegtuig vliegt uitsluitend op zonne-energie. 

RTL Nieuws Brand in pizzeria Zoetermeer: één gewonde

Brand in pizzeria Zoetermeer: één gewonde

Bij een zeer grote brand in Zoetermeer vannacht is een pizzeria grotendeels uitgebrand. 

RTL Nieuws Speciale fijnstofmeting met smartphones

Speciale fijnstofmeting met smartphones

We beginnen met tienduizend Nederlanders die vandaag met hun mobiele telefoon onderzoek naar fijnstof kunnen gaan doen. Het Longfonds wil op die manier uit zoeken waar de lucht in ons land het meest vervuild is. 

RTL Nieuws Nieuwe beelden crash San Francisco

Nieuwe beelden crash San Francisco

Het vliegtuig dat verongelukte bij de landing in San Francisco vloog veel te langzaam. Dat blijkt uit het eerste, voorlopige onderzoek van de cockpit-voicerecorder. Op het allerlaatste moment probeerden de piloten nog een doors ... 

RTL Nieuws 'ElBaradei geen premier maar vicepremier'

'ElBaradei geen premier maar vicepremier'

Niet Mohamed ElBaradei, maar de sociaaldemocraat Ziaad Bahaa el-Din wordt waarschijnlijk de leider van de overgangsregering in Egypte. ElBaradei wordt waarschijnlijk interim-vicepremier. Dat heeft de Egyptische staatstelevisie ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Druk weekend voor reddingsbrigades

Druk weekend voor reddingsbrigades

Het was opnieuw een perfecte dag om naar het strand te gaan. Maar van extreme drukte en lange files, waarvoor eerder werd gewaarschuwd, was geen sprake. De reddingsbrigades hadden het wel druk; zij moesten dit weekend 300 keer ... 

RTL Nieuws 'Het vliegtuig trilde en er was een hoop kabaal'

'Het vliegtuig trilde en er was een hoop kabaal'

Het vliegtuigongeluk in San Francisco is vermoedelijk veroorzaakt door een fout van de piloten. Het weer was goed, en het toestel was technisch in orde, zegt de luchtvaartmaatschappij. Twee tienermeisjes uit China kwamen om he ... 

RTL Nieuws Martin wint Pyreneeën-etappe; Mollema nu derde

Martin wint Pyreneeën-etappe; Mollema nu derde

De Ier Daniel Martin heeft de zware negende etappe van de Tour de France gewonnen. De Nederlandse renners deden goed mee. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Walvis slaat surfer bewusteloos

Walvis slaat surfer bewusteloos

Bishan Rajapakse is op Bondi Beach in Sydney door de staart van een walvis van zijn surfplank geslagen. Hij raakte daarbij bewusteloos. De surfer kan het nog navertellen. En, het is even goed kijken, maar we hebben de beelden. 

RTL Nieuws Dolfijn bevalt voor oog van de camera

Dolfijn bevalt voor oog van de camera

In Dolfinarium Harderwijk is voor het oog van de camera een tuimelaartje geboren. Dolfijnmoeder Maaike en haar jong maken het goed. Beelden: Dolfinarium. 

RTL Nieuws RTL Nieuws, zaterdag 6 juli - late uitzending

RTL Nieuws, zaterdag 6 juli - late uitzending

Het RTL Nieuws met Suzanne Bosman. 

RTL Nieuws Oorzaak dodelijk vliegtuigongeluk onbekend

Oorzaak dodelijk vliegtuigongeluk onbekend

Een vliegtuigcrash op het vliegveld van San Francisco heeft volgens lokale media aan twee mensen het leven gekost. Zeker 60 mensen zouden gewond zijn geraakt. 

RTL Nieuws Boeing 777 stort bij landing neer in San Francisco

Boeing 777 stort bij landing neer in San Francisco

Een Boeing 777 van Asiana Airlines is tijdens de landing in San Francisco neergestort en in brand gevlogen. 

RTL Nieuws 'De varkens eten hier gezonder dan wij'

'De varkens eten hier gezonder dan wij'

Het gesjoemel met vlees zoals we dat in Nederland kennen, is niks vergeleken met China. De Chinese consumenten pikken het nu niet meer. Een reportage van Marije Vlaskamp. 

RTL Nieuws De nieuwste hype in New York: de cronut

De nieuwste hype in New York: de cronut

New York heeft weer eens een nieuwe rage. De stad is in de ban van de 'cronut'. Een simpel gebakje, maar iedereen heeft het erover. Ze zijn moeilijk te krijgen, want ze worden in 'limited edition' gemaakt. Corre ... 

RTL Nieuws Bezetting school Almere afgelopen

Bezetting school Almere afgelopen

De bezetting van de International School in Almere is voorbij. Volgens leerlingen en ouders is voorlopig het maximale bereikt en wordt er aan een oplossing gewerkt. Leerlingen en ouders bezetten de school gisteren, nadat ze te ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws VN: 'Bescherm demonstranten beter'

VN: 'Bescherm demonstranten beter'

Zorgen om het geweld in Egypte, na de rellen van afgelopen nacht. Daarbij kwamen zeker 30 mensen om het leven. De Verenigde Naties hebben Egypte opgeroepen om de demonstranten beter te beschermen. Ook vandaag zijn die weer mass ... 

RTL Nieuws 'Snowden is welkom als daad van protest'

'Snowden is welkom als daad van protest'

De Boliviaanse president Morales heeftl de opgejaagde klokkenluider Edward Snowden asiel aangeboden. Hij heeft wel wat moeite met het uitspreken van z'n naam. Ook in Nicaragua en Venezuela is Snowden welkom. 

RTL Nieuws Brandweer vreest voor meer explosies

Brandweer vreest voor meer explosies

Brandweerlieden uit de hele regio proberen nog steeds het vuur onder controle te krijgen na de treinramp in de Canadese stad Lac-Megantic. De brandweer vreest dat er nog meer tankwagons kunnen ontploffen, daarom mag er nog niem ... 

RTL Nieuws 'Ik had door huidkanker nog een paar maanden te leven'

'Ik had door huidkanker nog een paar maanden te leven'

Astrid Nollen voert campagne op het strand over veilig zonnen. Want zo'n zonnige dag als vandaag is ook een gevaarlijke dag voor onze huid. Astrid kan erover meepraten: een paar jaar terug bleek ze uitzaaiingen te hebben va ... 

RTL Nieuws Topdrukte, maar geen treinen naar Schiphol

Topdrukte, maar geen treinen naar Schiphol

Schiphol is het hele weekend nauwelijks per trein bereikbaar, terwijl het één van de drukste weekenden van het jaar is. Het levert wat ergernis op, maar opvallend weinig overlast. 

RTL Nieuws Het is crisis in de kinderopvang

Het is crisis in de kinderopvang

Kinderopvang wordt voor veel mensen te duur, en er raken ouders werkloos. En daardoor gingen in het afgelopen half jaar 40.000 kinderen minder vaak naar de opvang dan een jaar geleden. Met dramatische gevolgen voor de onderneme ... 

RTL Nieuws Vlammen van tientallen meters hoog bij treinramp Canada

Vlammen van tientallen meters hoog bij treinramp Canada

Een ongeluk met een goederentrein vol ruwe olie midden in een stadje in de Canadese provincie Quebec. De trein ontspoorde; daarna zijn tankwagons met olie ontploft. 

RTL Nieuws 'Tot en met dinsdag geen wolkje aan de lucht'

'Tot en met dinsdag geen wolkje aan de lucht'

Na zo'n lekkere zomerse dag rijst natuurlijk de vraag: hoe lang kunnen we nog van de zon genieten? Helga van Leur weet het antwoord. 

RTL Nieuws Mollema en Ten Dam doen goede zaken in de Tour

Mollema en Ten Dam doen goede zaken in de Tour

De eerste etappe in de Pyreneeën heeft het algemeen klassement van de Tour volledig op zijn kop gezet. Op weg naar finishplaats Ax-Trois-Domaines leverden de renners spektakel, en liepen de verschillen op tot vele minuten. Maa ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Deze vrouw is een wonder

Deze vrouw is een wonder

Deze vrouw, Floribeth Mora, is een wonder. Ze was ernstig ziek, en bidde tot een afbeelding van Johannes Paulus II. En ze genas. Haar artsen konden geen medische verklaring vinden voor haar spontane genezing. Het tweede wonder ... 

RTL Nieuws Lange files naar het strand

Lange files naar het strand

Eindelijk: het is strandweer. Helaas bent u niet de enige die dat weet. Daarom verwacht de ANWB dit weekend lange files richting de stranden. Wilt u naar de stranden in het buitenland, dan heeft u ook pech: er nauwelijks treine ... 

RTL Nieuws 17 doden door geweld in Egypte

17 doden door geweld in Egypte

In Egypte zijn 17 mensen door geweld om het leven gekomen. De Moslimbroederschap hield door het hele land protesten. De aanhangers van president Morsi zijn woedend op het leger dat hem afzette. Op verschillende plekken kwam het ... 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Schooltjes dicht door vergrijzing

Schooltjes dicht door vergrijzing

Ze hebben gehoopt, getreurd en gediscussieerd, en toen viel de beslissing. Basisschool Lutje Til in het Groningse plattelandsdorp Tjuchem ging vandaag dicht. En de ouders hebben het zelf besloten. Officieel konden ze nog een ja ... 

RTL Nieuws 'Heel naar dat ze geen vrienden heeft'

'Heel naar dat ze geen vrienden heeft'

De Nederlandse econome Heleen Mees, die in New York verdacht wordt van het stalken van een hoge bankbestuurder, stond vandaag voor de rechter. Ze is op vrije voeten nadat iemand die zij niet kende, haar borgsom betaalde. 

RTL Nieuws 'Je voelt je gevangene van je huis'

'Je voelt je gevangene van je huis'

Veel huiseigenaren zijn niet tevreden met de hulp die ze krijgen van hun bank als ze in de financiele problemen komen. Ze krijgen vaak botte antwoorden en soms zelf dreigementen. 

RTL Nieuws Gemeente ruziet met Heemskerkers over kleur voordeur

Gemeente ruziet met Heemskerkers over kleur voordeur

In hoeverre mag een gemeente zich bemoeien met de huizen van z'n inwoners? In Heemskerk is dat een grote kwestie. Daar is een ruzie uitgebroken tussen inwoners van de wijk Waterakkers en de gemeente. Over de kleur van de vo ... 

RTL Nieuws Ouder: 'Vakantie moeten annuleren'

Ouder: 'Vakantie moeten annuleren'

Ouders en leerlingen van de Internationale School in Almere hebben hun schoolgebouw bezet. Ze protesteren tegen de sluiting van de school. Die gaat dicht, omdat er financiele problemen zijn. 

RTL Nieuws Morsi-aanhang woest: 'Wij zijn ook Egyptenaren!'

Morsi-aanhang woest: 'Wij zijn ook Egyptenaren!'

In Egypte laat de Moslim Broederschap zich vandaag massaal horen. De aanhangers zijn woedend op het leger dat president Morsi afzette. Bij de Republikeinse Garde in Cairo kwam het tot een harde confrontatie. Drie aanhangers van ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Opstelten wil criminelen gebruiken om criminelen te vangen

Opstelten wil criminelen gebruiken om criminelen te vangen

Criminelen die als infiltrant werken voor de politie. Het is zeer omstreden, maar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil het middel toch weer inzetten. En in uitzonderlijke gevallen mag het Openbaar Ministerie crimin ... 

RTL Nieuws Opvanghuizen voor mensen zonder geld overvol

Opvanghuizen voor mensen zonder geld overvol

Er is een grote extra toeloop bij de crisisopvang. Uit een rondgang van het RTL Nieuws blijkt dat de opvanglocaties overvol zitten. Jacqueline woont sinds een half jaar in de opvang met haar 15-jarige zoon. 

RTL Nieuws 'Diefstallen tijdens hectisch momenten'

'Diefstallen tijdens hectisch momenten'

Op Schiphol zijn drie beveiligers opgepakt nadat ze maandenlang reizigers hadden bestolen. Het trio is betrapt met behulp van verborgen camera's. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Vuurwerkshow wordt vuurwerkramp

Vuurwerkshow wordt vuurwerkramp

De feestelijke afsluiting van onafhankelijkheidsdag is in het Californische Simi Valley volledig misgelopen. Het vuurwerk dat het mooie sluitstuk van de dag had moeten worden ging deels te vroeg, en op de grond, af. Zeker 28 me ... 

RTL Nieuws Zonder kleerscheuren na val onder metro

Zonder kleerscheuren na val onder metro

Een ogenschijnlijk behoorlijk benevelde vrouw valt van het metroperron kort voor er een metro aankomt. Het lijkt erop dat haar laatste uur heeft geslagen. Maar ze overleeft het ongeluk zonder kleerscheuren. De beelden van de be ... 

RTL Nieuws Vuurwerkramp in Californië

Vuurwerkramp in Californië

De feestelijke afsluiting van onafhankelijkheidsdag is in het Californische Simi Valley volledig misgelopen. Het vuurwerk dat het mooie sluitsuk van de dag had moeten worden ging deels te vroeg en op de grond af. Zeker 28 mense ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws De warmere en drogere lucht komt er nu echt aan

De warmere en drogere lucht komt er nu echt aan

RTL weervrouw Amara Onwuka verwacht dat we vandaag na een grijs begin een mooie dag krijgen. Flink wat zon en temperaturen boven de twintig graden. In het weekend en daarna wordt het nog warmer. 

RTL Nieuws Een heel groot Amerikaans feestje

Een heel groot Amerikaans feestje

Amerika heeft onafhankelijkheidsdag gevierd. En zoals je van Amerikanen mag verwachten, pakten ze het groots aan. 

RTL Nieuws Vliegverkeer verstoord door woeste Popocatepetl

Vliegverkeer verstoord door woeste Popocatepetl

De Popocatepetl is weer aan het te rommelen. In 24 uur waren er bijna 100 uitbarstingen, en spuwde de vulkaan as en rook de lucht in. 

RTL Nieuws Seniorenkeuring rijbewijs eenvoudiger

Seniorenkeuring rijbewijs eenvoudiger

De seniorenkeuring voor het autorijbewijs wordt eenvoudiger. Dat heeft minister Schultz van Verkeer besloten. 

RTL Nieuws Pony's van ponypletter in beslaggenomen

Pony's van ponypletter in beslaggenomen

De politie heeft drie pony's in beslag genomen van een man uit Alkmaar. Hij zit vast omdat hij verdacht wordt van het maken van de ponypletvideo. 

RTL Nieuws Patienten uit brandende inrichting gered

Patienten uit brandende inrichting gered

De brandweer heeft vijf patiënten gered uit een psychiatrische instelling in Etten-Leur. Er was brand op de afdeling waar ze zaten. 

RTL Nieuws Banken laks bij hypotheekpropblemen

Banken laks bij hypotheekpropblemen

Banken doen weinig tot niets om huiseigenaren met financiële problemen te helpen. Sterker nog, als mensen hun problemen willen bespreken krijgen ze vooral botte antwoorden of zelfs dreigementen. Dat blijkt uit reacties die zij ... 

RTL Nieuws 'Afzetten Morsi was geen staatsgreep'

'Afzetten Morsi was geen staatsgreep'

Het afzetten van de Egyptische president Morsi was géén militaire staatsgreep. Dat heeft Egypte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in een telefoongesprek op het hart gedrukt. 

RTL Nieuws Opstelten: Sta criminele infiltranten toe

Opstelten: Sta criminele infiltranten toe

Criminele infiltranten mogen ingezet worden door politie en justitie, onder zeer strikte voorwaarden. Dat wil minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. 

RTL Nieuws Bevalling Kate Middleton maakt Britten gek

Bevalling Kate Middleton maakt Britten gek

De aanstaande bevalling van Kate Middleton, de vrouw van prins William, maakt de Britten gek. Zo'n beetje alle records bij de wedkantoren worden gebroken. 

RTL Nieuws Alles wat 13-jarige Jussuf had is weg

Alles wat 13-jarige Jussuf had is weg

Vanwege de oorlog zijn miljoenen Syriërs op de vlucht. Bij de Syrisch-Turkse grens leven duizenden vluchtelingen in een kamp. Een van de vluchtelingen is de 13-jarige Jussuf. 

RTL Nieuws Zesde etappe Tour de France

Zesde etappe Tour de France

Zesde etappe van de Tour de France. 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Stella - gezinswagen op zonne-energie

Stella - gezinswagen op zonne-energie

Een gezinswagen op zonne-energie. Het eerste prototype heet Stella. 

RTL Nieuws Veel ophef over 'ponypletten'

Veel ophef over 'ponypletten'

Er is veel ophef over de zogenaamd opwindende filmpjes waarin een vrouw op een veel te kleine pony zit. Soms bezwijken de dieren onder de last.