RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Tevreden reacties na akkoord Eurotop

Tevreden reacties na akkoord Eurotop

De regeringsleiders zijn tevreden, veel politici zijn opgelucht en de beurzen reageren ronduit positief. Maar er zijn ook meteen twijfels. De problemen van Griekenland en de andere zwakke EU-landen blijken keer op keer groter ... 

RTL Nieuws Na 100 uur gered uit puin na Turkse beving

Na 100 uur gered uit puin na Turkse beving

In het aardbevingsgebied in het oosten van Turkije is donderdag een man levend uit het puin gered, ruim 100 uur na de beving. Dat heeft een medewerker van persbureau Reuters gezien in de stad Ercis. 

RTL Nieuws Allerlaatste postkantoor dicht

Allerlaatste postkantoor dicht

Nooit meer voor het loket in de rij staan voor postzegels, het versturen van een pakketje of het overschrijven van je kenteken. Het laatste Nederlandse postkantoor heeft voorgoed de deuren gesloten. Het einde van een tijdperk: ... 

RTL Nieuws Massale uittocht in Bangkok

Massale uittocht in Bangkok

Uittocht uit Bangkok. Inwoners en toeristen verlaten de Thaise hoofdstad massaal. Thailand heeft te maken met zware overstromingen, en de dijken rond Bangkok dreigen op sommige plaatsen te bezwijken. 

RTL Nieuws Mauro moet alsnog terug naar Angola

Mauro moet alsnog terug naar Angola

In de Tweede Kamer is een heftig debat over de Angolese jongen Mauro. Het CDA heeft besloten om de eigen minister Leers te steunen, ook van het CDA moet Mauro dus weg. Samen met VVD en PVV is er nu een meerderheid die achter de ... 

RTL Nieuws Opluchting op beurs na akkoord Brussel

Opluchting op beurs na akkoord Brussel

Opluchting op de beurzen na het akkoord in Brussel. De AEX index in Amsterdam eindigde bijna 4 procent hoger. Na een lange nacht onderhandelen sloten de regeringsleiders van de eurolanden een akkoord over de aanpak van de schu ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Aangestoken brand Fred B. (28-07-2010)

Aangestoken brand Fred B. (28-07-2010)

Beelden van de brand die is aangestoken door Fred B. in juli 2010. Hierbij kwam zijn ex-vriendin om het leven. In juli dit jaar heeft B. zijn ex-schoonouders vermoord. 

RTL Nieuws Archiefbeelden arrestatie Fred B.

Archiefbeelden arrestatie Fred B.

Beelden van de arrestatie van Fred B. die in juli dit jaar zijn ex-schoonouders vermoordde en in 2010 het huis van zijn ex-vriendin in brand stak. 

RTL Nieuws Uittocht Bangkok door overstromingen

Uittocht Bangkok door overstromingen

Een exodus uit Bangkok. Inwoners en toeristen verlaten massaal de Thaise hoofdstad. Thailand heeft te maken met zware overstromingen, en de dijken rond Bangkok dreigen op sommige plaatsen te bezwijken. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws CDA achter uitzetting Mauro

CDA achter uitzetting Mauro

In Den Haag heeft de CDA fractie een ei gelegd over de kwestie Mauro. De fractie was hopeloos verdeeld over de vraag of je na 10 jaar een jongeman terug kunt sturen naar zijn land van herkomst. 

RTL Nieuws Verdeeld CDA praat over Mauro

Verdeeld CDA praat over Mauro

De CDA-fractie vergadert in Den Haag over de uitzetting van de 18-jarige Mauro, een Angolese jongen die hier al acht jaar bij een pleeggezin woont. Mauro moet van CDA-minister Leers direct het land uit, maar enkele fractieleden ... 

RTL Nieuws Griekse scepsis over euroakkoord

Griekse scepsis over euroakkoord

Het akkoord over de aanpak van de eurocrisis, en de situatie in Griekenland in het bijzonder, is bij lang niet alle Grieken goed gevallen. De 'gewone' Griek is de crisis moe en ziet weinig lichtpuntjes. 

RTL Nieuws Enorme ravage na overstroming Italië

Enorme ravage na overstroming Italië

Italië is begonnen met het opruimen van de ravage na de overstromingen in het noordwesten van het land. Door de wateroverlast zijn zeker negen mensen omgekomen. 

RTL Nieuws Halloween in dierentuin VS

Halloween in dierentuin VS

De Amerikaanse Detroit Zoo viert Halloween. Alle dieren krijgen een pompoen om mee te spelen of om op te eten. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Hoogleraar Arnold: 't blijft koffiedik kijken

Hoogleraar Arnold: 't blijft koffiedik kijken

Hoogleraar monetaire economie Ivo Arnold hoopt dat door het akkoord over de aanpak van de eurocrisis een zogenoemde 'dubbeldip' kan worden voorkomen. Maar garantie voor succes biedt het akkoord niet. 

RTL Nieuws D66 over akkoord: risico belastingbetaler wordt groter

D66 over akkoord: risico belastingbetaler wordt groter

Wouter Koolmees, financieel woordvoerder voor D66 in de Tweede Kamer, kan zich wel vinden in het akkoord over de aanpak van de eurocrisis. Maar: de Nederlandse belastingbetaler loopt wel degelijk een risico... 

RTL Nieuws Positieve reacties op akkoord aanpak eurocrisis

Positieve reacties op akkoord aanpak eurocrisis

De Europese regeringsleiders zijn blij met het akkoord over de aanpak van de eurocrisis. Het concept ligt er, maar nu begint het fijnslijpen. En dat kan best nog wel eens tot problemen leiden, zegt RTL-verslaggever Hella Hueck. 

RTL Nieuws Naakte automobiliste door het lint in de VS

Naakte automobiliste door het lint in de VS

In de Amerikaanse staat Ohio is een dronken vrouw aangehouden die met 200 km per uur over de snelweg racete. Toen ze werd aangehouden bleek dat ze vrijwel naakt achter het stuur zat. Bij haar arrestatie schopte ze veel stennis. 

RTL Nieuws Wateroverlast na noodweer Spanje

Wateroverlast na noodweer Spanje

De straten van de Spaanse stad Vigo zijn veranderd in snelstromende rivieren. Het noordwesten van Spanje erd geteisterd door noodweer. 

RTL Nieuws Ravage na noodweer Italië

Ravage na noodweer Italië

Luchtbeelden van de ravage na het noodweer in het noordwesten van Italië. Door de overstromingen zijn zeker negen mensen omgekomen. 

RTL Nieuws Econoom Bouman: positief verrast

Econoom Bouman: positief verrast

Econoom Mathijs Bouman is, ondanks eerdere bezwaren, positief verrast over het akkoord over de aanpak van de eurocrisis. Hij zegt dat op alle terreinen vooruitgang is geboekt. Vooral de steun van de ECB is belangrijk voor het s ... 

RTL Nieuws Rutte: 't staat er, en dat is van groot belang!

Rutte: 't staat er, en dat is van groot belang!

Premier Rutte is tevreden over de uitkomst van het topoverleg van de eurolanden. Er zijn 'hele grote stappen gezet', alleen de details moeten nog worden uitgewerkt. 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het belangrijkste nieuws in één minuut, gepresenteerd door Jan de Hoop. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Negen doden Italië door watersnood

Negen doden Italië door watersnood

Zware regenbuien hebben in Italië tot overstromingen geleid. Er vielen zeker 9 doden en er worden nog 6 mensen vermist. Veel plaatsen staan helemaal onder water. 

RTL Nieuws Half miljoen voor noodhulp Turkije

Half miljoen voor noodhulp Turkije

Turkije heeft de wereld gevraagd om steun voor de slachtoffers van de aardbeving van afgelopen weekend. Daarbij kwamen zeker 500 mensen om het leven. Nederland schenkt een half miljoen euro. 

RTL Nieuws Trouwen in graaf Dracula's kasteel

Trouwen in graaf Dracula's kasteel

Sinds kort kun je in Roemenië trouwen in het kasteel van graaf Dracula. Een sfeervolle gebeurtenis, maar er hangt wel een prijskaartje aan... 

RTL Nieuws Groningse studenten op straat na brand

Groningse studenten op straat na brand

Honderden Groningse studenten hebben gisteravond hun kamer moeten verlaten vanwege een grote brand op de derde verdieping van hun flat. De brandweer was snel ter plekke. Er vielen geen gewonden. 

RTL Nieuws Akkoord eurocrisis na marathonoverleg

Akkoord eurocrisis na marathonoverleg

De leiders van de 17 eurolanden hebben een oplossing voor de eurocrisis gevonden. Daarvoor hadden ze wel een marathonoverleg nodig. Banken schelden Griekenland de helft van de schuld kwijt en de slagkracht van het noodfonds wor ... 

RTL Nieuws Mauro neemt afscheid van vrienden

Mauro neemt afscheid van vrienden

Van minister Leers moet-ie terug naar Angola, maar diens eigen partij - het CDA - is verdeeld over het vertrek van Mauro Manuel. De jonge Angolees woont al sinds zijn tiende bij een pleeggezin in Nederland. Maar nu hij 18 is mo ... 

RTL Nieuws Verwarrende berichten over griepprik

Verwarrende berichten over griepprik

Grote verwarring over de griepprik. Volgens een vakblad voor medici is niet bewezen dat ie werkt. Maar het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet meldt vandaag dat ie juist wel werkt. Medici zijn bang dat mensen uit de risicog ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Eurotop wordt nachtwerk

Eurotop wordt nachtwerk

In Brussel zijn al de hele avond de leiders van de 17 Eurolanden bijeen om een defintieve oplossing te vinden voor de crisis die begon met Griekenland, en zich uit dreigt te breiden naar andere probleemlanden, Italië voorop. 

RTL Nieuws Enorme Lego-pop spoelt aan op strand

Enorme Lego-pop spoelt aan op strand

Grote verbazing hier langs de kust van Florida, als bezoekers een wel heel vreemde drenkeling zien liggen. Ze moeten drie keer kijken, maar het is echt waar: Er ligt een gigantische Lego-man op het strand. 

RTL Nieuws Nokia komt met twee nieuwe smartphones

Nokia komt met twee nieuwe smartphones

Wie had 'm niet, een paar jaar geleden? Een mobieltje van Nokia. Maar het Finse merk dat ooit de markt voor mobiele telefoons volledig domineerde, werd aan alle kanten voorbijgestreefd door de iPhone, de Blackberry en de Sa ... 

RTL Nieuws Weer spanning tussen Turken en Koerden

Weer spanning tussen Turken en Koerden

Opnieuw spanningen tussen Turken en Koerden in Amsterdam. Bij een Koerdisch centrum vielen klappen tussen betogers en de ME. Eerder kondigde burgemeester Eberhard van der Laan al een noodverordening af voor het Museumplein, uit ... 

RTL Nieuws Commissarissen druk met bijbaantjes

Commissarissen druk met bijbaantjes

Commissarissen van de koningin grossieren nog steeds in bijbanen. Sommigen verdienen zelfs 100.000 tot 150.000 euro bovenop hun normale salaris. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. En hoewel ze verplicht zijn daar openhei ... 

RTL Nieuws CDA verdeeld over lot Mauro

CDA verdeeld over lot Mauro

Minister Leers is onverbiddelijk: de 18-jarige Mauro, die als sinds zijn tiende bij een pleeggezin in Nederland woont, moet terug naar Angola. Toch is nog niet alle hoop voor Mauro verkeken, want regeringspartij CDA is ernstig ... 

RTL Nieuws Overzicht knelpunten Griekenland

Overzicht knelpunten Griekenland

De belangrijkste vraag bij alle onderwerpen op de eurotop is: wie gaat het allemaal betalen? En dan nog is het eigenlijk een groot experiment. Niemand weet precies of het gaat werken. Een overzicht van de knelpunten rond de Gri ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Reddingspogingen Griekenland op een rij

Reddingspogingen Griekenland op een rij

De laatste maanden zijn verschillende pogingen gedaan om Griekenland te redden. Maar tot nu toe gebeurde er te weinig, of gebeurde het te laat. Een overzicht van de laatste maanden. 

RTL Nieuws Regeringsleiders bijeen om eurocrisis

Regeringsleiders bijeen om eurocrisis

In Brussel zitten de Europese regerinsleiders aan de onderhandelingstafel. Missie: de Euro redden, laatste kans. Mislukt deze top, dan weet niemand of we over een paar jaar nog een eurozone met 17 lidstaten hebben. 

RTL Nieuws Nederlanders somber over eurocrisis

Nederlanders somber over eurocrisis

Nederlanders maken zich grote zorgen over de problemen waar nu in Brussel over wordt gesproken. Blijkt uit onderzoek dat RTL Nieuws heeft laten doen. We zijn somber en verwachten dat we het in de portomonee gaan merken. Negenti ... 

RTL Nieuws Advocaat Mauro: desnoods naar Europees hof

Advocaat Mauro: desnoods naar Europees hof

De advocaat van de 18-jarige asielzoeker Mauro zegt dat hij desnoods naar het Europees Hof voor de rechten van de mens gaat om ervoor te zorgen dat zijn Somalische client in Nederland mag blijven. Vandaag besliste minister Gerd ... 

RTL Nieuws Lange zit voor journalisten tijdens Eurotop

Lange zit voor journalisten tijdens Eurotop

In Brussel is het erop of eronder voor de gemeenschappelijke munt. Mislukt de top, dan weet niemand of we over een paar jaar nog een eurozone met 17 lidstaten hebben. Journalisten vanuit heel de wereld proberen hun kijkers uit ... 

RTL Nieuws Mauro moet terug naar Angola

Mauro moet terug naar Angola

Mauro moet terug naar zijn geboorteland Angola. Minister Leers ziet geen uitweg meer voor de 18-jarige jongen. Mauro woont al sinds zijn tiende bij pleegouders in Nederland. 

RTL Nieuws Illusionist Hans Klok voor de rechter

Illusionist Hans Klok voor de rechter

Illusionist Hans Klok staat voor de rechter. Collega en oud-werknemer Rafael beschuldigt hem ervan zijn trucs te hebben gestolen. De Belgische illusionist zegt twee illusies als vriendendienst voor één keertje aan Klok te heb ... 

RTL Nieuws Laatste kans voor Euro op top in Brussel

Laatste kans voor Euro op top in Brussel

Europa is op oorlogssterkte aangeschoven om de onderhandelingstafel om de euro te redden. In Brussel is de top van de laatste kans begonnen. Het is erop of eronder voor de gemeenschappelijke munt. Mislukt de top, dan weet niema ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuwsminuut

RTL Nieuwsminuut

Het nieuws van vandaag in 1 minuut 

RTL Nieuws Europa op oorlogssterkte tijdens Eurotop

Europa op oorlogssterkte tijdens Eurotop

Europa schuift op oorlogssterkte om de onderhandelingstafel om de euro te redden. Over een uur begint wat diplomaten de top van de laatste kans noemen. En het is erop of eronder voor de gemeenschappelijke munt. Mislukt de top i ... 

RTL Nieuws Reizen naar overstroomd Bangkok afgeraden

Reizen naar overstroomd Bangkok afgeraden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand aangescherpt. Het ministerie raadt 'niet noodzakelijke reizen' naar Bangkok en omgeving af. Thailand heeft te kampen met zware overstromingen. Ver ... 

RTL Nieuws Slachtoffers beving Turkije uit puin gehaald

Slachtoffers beving Turkije uit puin gehaald

In Turkije zoeken reddingswerkers nog verwoed naar overlevenden van de aardbeving. Af en toe is er goed nieuws vanuit de brokstukken. Drie dagen na de aardbeving hebben reddingswerkers nog verschillende mensen levend uit het pu ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Angst om rellen in Amsterdam

Angst om rellen in Amsterdam

Vanaf 14:00 uur vanmiddag geldt er een noodverordening op en rond het Museumplein in Amsterdam. De burgemeester vreest een nieuwe confrontatie tussen Turken en Koerden. 

RTL Nieuws Reacties op vertrek Mauro

Reacties op vertrek Mauro

Kamerleden en Defense for Children reageren op de beslissing van Minister Leers om Mauro terug naar Angola te sturen. 

RTL Nieuws 'Merkel kan rekenen op brede steun'

'Merkel kan rekenen op brede steun'

Correspondent Jeroen Akkermans over het Duitse voorstel voor EU-noodfonds. "Bondsdag gaat instemmen, maar ze weten eigenlijk niet waarmee", aldus Akkermans. 

RTL Nieuws D-Day voor de eurozone

D-Day voor de eurozone

Het is D-day voor de eurozone. De europese leiders moeten vandaag op de eurotop in Brussel met een oplossing komen voor de schuldencrisis. Maar vooralsnog zijn ze het vooral over een heleboel zaken nog niet eens. Onenigheid is ... 

RTL Nieuws Crisisupdate

Crisisupdate

De RTL Crisisupdate. Het laatste nieuws over de financiële crisis. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

De uitzending van het RTL Nieuws. 

RTL Nieuws Overleven onder het puin

Overleven onder het puin

In Turkije worden drie dagen na de aardbeving nog altijd mensen teruggevonden, soms levend. 

RTL Nieuws Berlusconi stapt mogelijk op

Berlusconi stapt mogelijk op

Het lijkt erop dat Silvio Berlusconi zijn premierschap inruilt voor de steun van coalitiepartner Umberto Bossi. Berlusconi moet met maatregelen komen om de Europese partners tevreden te houden. 

RTL Nieuws D-Day voor de Eurozone

D-Day voor de Eurozone

Het is D-day voor de eurozone. De europese leiders moeten vandaag op de eurotop in Brussel met een oplossing komen voor de schuldencrisis. Maar vooralsnog zijn ze het vooral over een heleboel zaken nog niet eens. Onenigheid is ... 

RTL Nieuws Mauro moet het land uit

Mauro moet het land uit

Mauro moet terug naar zijn geboorteland Angola. Minister Leers ziet geen uitweg meer voor de 18-jarige jongen. Mauro woont al sinds zijn tiende bij pleegouders in Nederland. Veel kamerleden willen dat hij een verblijfsvergunnin ... 

RTL Nieuws Doden door overstromingen Italië

Doden door overstromingen Italië

Door overstromingen na noodweer zijn in het noorden van Italië zeker vijf mensen omgekomen. 

RTL Nieuws Beelden van overstroomd Bangkok

Beelden van overstroomd Bangkok

De overstroming in Bangkok is nog lang niet voorbij. Door hevige regenval dreigt nu ook het centrum onder te lopen. Beelden uit de stad. 

RTL Nieuws 'Nieuwe verkiezingen gunstig voor Lega Nord'

'Nieuwe verkiezingen gunstig voor Lega Nord'

Correspondent Maarten Veeger over de laatste ontwikkelingen in Italië. 

RTL Nieuws Eerste commerciële vlucht Dreamliner

Eerste commerciële vlucht Dreamliner

De Japanse vliegmaatschappij ANA heeft als eerste een commerciële vlucht gemaakt met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner