RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws President zichtbaar geëmotioneerd

President zichtbaar geëmotioneerd

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft in een emotionele toespraak haar medeleven betuigt. Ze heeft haar bezoek aan Chili afgebroken en is onmiddelijk teruggekeerd naar haar land. 

RTL Nieuws Identiteit slachtoffers brand nachtclub nog niet bekend

Identiteit slachtoffers brand nachtclub nog niet bekend

Het is nog niet duidelijk of er ook Nederlanders onder de slachtoffers van de brand in de nachtclub in Brazilië zijn. Er is nog geen definitieve lijst van slachtoffers opgesteld. 

RTL Nieuws 'Nachtclub had maar een uitgang'

'Nachtclub had maar een uitgang'

Tijdens de brand in de nachtclub in Brazilië zat het jonge uitgaanspubliek als ratten in de val. De club zou maar een uitgang hebben gehad. De meeste slachtoffers zijn door verstikking om het leven gekomen. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Nederlandse patriots paraat in Turkije

Nederlandse patriots paraat in Turkije

Ze staan paraat: de eerste batterij Nederlandse patriots aan de Turks-Syrische grens. Ze moeten Turkije beschermen tegen eventuele Scud-raketten van het Syrische leger. 

RTL Nieuws Gevolg orkaan Sandy: 200.000 roestbakken

Gevolg orkaan Sandy: 200.000 roestbakken

Meer dan 200.000 auto's zijn beschadigd geraakt door orkaan Sandy. Ze zijn afgeschreven door de verzekering en staan op geimproviseerde parkeerplaatsen weg te roesten. 

RTL Nieuws Geld opzij zetten heeft nauwelijks zin

Geld opzij zetten heeft nauwelijks zin

Ondanks de lage rente blijven we massaal sparen. Geld opzij zetten heeft dus nauwelijks zin; want je verdient er bijna niks aan. En het ziet er niet naar uit dat het op korte termijn beter wordt. 

RTL Nieuws Harddrug Chrystal meth rukt op in Europa

Harddrug Chrystal meth rukt op in Europa

De harddrug Chrystal Meth is in ons land nog vrij onbekend, maar in andere Europese landen slaan de autoriteiten alarm. In Tsjechië wordt het aantal gebruikers al op 40.000 geschat. 

RTL Nieuws Mursi maant tot kalmte na dodelijk protest

Mursi maant tot kalmte na dodelijk protest

Zeker 30 mensen zijn in Egypte om het leven gekomen bij de bestorming van een gevangenis. De onrust ontstond na het nieuws dat 21 verdachten van voetbalgeweld ter dood zijn veroordeeld. 

RTL Nieuws Oudhollandse ijspret: schoonrijden in klederdracht

Oudhollandse ijspret: schoonrijden in klederdracht

Door de kou van de afgelopen weken heeft de ANWB het extreem druk gehad. De wegenwacht moest veel vaker hulp verlenen dan normaal in januari. Maar er is ook een vrolijke kant van de winter. 

RTL Nieuws Asbak van tafel, óók in kleine kroegen

Asbak van tafel, óók in kleine kroegen

Als het aan de Tweede Kamer ligt gaat de asbak in kleine cafés binnenkort weer van tafel. Een nipte meerderheid van de Tweede Kamer wil toch een algeheel rookverbod in de kroeg. 

RTL Nieuws Ministerie blundert bij lijst topinkomens

Ministerie blundert bij lijst topinkomens

De lijst van grootverdieners in de publieke sector is niet compleet, blijkt uit onderzoek van onze researchredactie. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nederlander pleegde Kasteelmoord

Nederlander pleegde Kasteelmoord

Bijna een jaar na de roemruchte Kasteelmoord, is duidelijk wie er achter zat. Justitie in Brugge laat weten dat DNA-onderzoek uitwijst dat een Nederlander de moord op de Belgische projectontwikkelaar Stijn Saelens heeft gepleegd. 

RTL Nieuws Schaatsen en ijszeilen op laatste koude dag

Schaatsen en ijszeilen op laatste koude dag

Door de kou van de afgelopen weken heeft de ANWB het extreem druk gehad. Op deze voorlopig laatste koude dag gingen nog velen het ijs op, en niet alleen op schaatsen. 

RTL Nieuws Asbak mogelijk ook in kleine cafés weer van tafel

Asbak mogelijk ook in kleine cafés weer van tafel

Een nipte meerderheid van de Tweede Kamer wil toch een algeheel rookverbod in de kroeg. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Politiehond snuft 2 miljoen euro bij elkaar

Politiehond snuft 2 miljoen euro bij elkaar

Geld stinkt niet maar het heeft wel een speciale geur... Dankzij speurneus Balou heeft de Belgische politie al 2 miljoen euro crimineel geld in beslag genomen. 

RTL Nieuws Walvis aangespoeld op Franse kust

Walvis aangespoeld op Franse kust

Veel mensen komen naar het dorp Les Sables d'Olonne voor de finish van een solo-zeiltocht rond de wereld. Maar aan de boulevard zien ze ook de achttien meter lange walvis. Het dier leeft niet meer. 

RTL Nieuws Gewonden bij nieuwe protesten Egypte

Gewonden bij nieuwe protesten Egypte

Twee jaar na de revolutie is er nog te weinig gebeurd, vinden de Egyptenaren. Ze gingen in Caïro massaal de straat op om het aftreden van president Morsi te eisen. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Baby leeft met hart buiten borstkas

Baby leeft met hart buiten borstkas

De drie maanden oude Amerikaanse baby Audrina is geboren met een ernstige afwijking. Een deel van haar hart ligt buiten de borstkas. Na drie maanden ziekenhuis en veel operaties mag ze nu eindelijk naar huis. 

RTL Nieuws Veel hoogopgeleide Nederlanders naar Singapore

Veel hoogopgeleide Nederlanders naar Singapore

De koningin, de kroonprins en prinses Máxima hebben hun staatsbezoek aan Singapore afgesloten. De afgelopen twee dagen lieten zij zich vooral informeren over de economische groei van dit stadstaatje in Azië. Nederlanders hebb ... 

RTL Nieuws Mogelijk miljardenstrop staat door SNS Reaal

Mogelijk miljardenstrop staat door SNS Reaal

Het wordt een spannend weekend voor SNS Reaal. De redding van de bank-verzekeraar is dichterbij dan ooit. Er is een groep investeerders met SNS aan het onderhandelen om de gezonde delen van het bedrijf over te nemen. Dat is op ... 

RTL Nieuws Gaswinning oorzaak aardbevingen Groningen

Gaswinning oorzaak aardbevingen Groningen

Aardbevingen in Groningen worden veroorzaakt door de gaswinning van de NAM. Dat blijkt uit een rapport dat in opdracht van minister Kamp is opgesteld. De NAM erkent de conclusies van het rapport en trekt 100 miljoen euro uit om ... 

RTL Nieuws 'Aanstichter schoppartij blijft in de cel'

'Aanstichter schoppartij blijft in de cel'

Vijf verdachten van de zware mishandeling in Eindhoven die sinds gisteren vastzaten in België, zijn vrijgelaten. Ze blijven wel verdacht. De andere drie verdachten zitten vast in Nederland, en zij blijven voorlopig achter tral ... 

RTL Nieuws Zero tolerance in Rotterdamse wijk IJsselmonde

Zero tolerance in Rotterdamse wijk IJsselmonde

De overlast in de Rotterdamse wijk IJsselmonde loopt zo uit de hand, dat burgemeester Aboutaleb zwaar geschut inzet om het een halt toe te roepen. Van politie te paard tot het korten van de bijstand voor de ouders - alles wordt ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Bestuur ziekenhuis Jansen Steur aangeklaagd

Bestuur ziekenhuis Jansen Steur aangeklaagd

Vijf oud-patiënten van de arts Jansen Steur dienen bij het medisch Tuchtcollege een klacht in tegen leden van de Raad van Bestuur van het Medisch Spectrum Twente en tegen oud-inspecteurs voor de volksgezondheid. 

RTL Nieuws Tienduizenden schaatsers bij eerste toertochten

Tienduizenden schaatsers bij eerste toertochten

Ruim dertigduizend mensen zijn vandaag het ijs opgegaan in de Kop van Overijssel. Voor maar liefst drie toertochten: de Blokzijlermeertocht, de Belterwiede-tocht en de Vollenhoofse Toertocht. Anders dan gisteren, ging het vanda ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Vernietigend rapport over debacle GroenLinks

Vernietigend rapport over debacle GroenLinks

Het was vorig jaar rondom de verkiezingen goed mis bij GroenLinks. De Tweede Kamerfactie hing als los zand aan elkaar, de partij had niet moeten instemmen met de missie naar Kunduz en Jolande Sap was geen leider. Dat concludeer ... 

RTL Nieuws Verdachten schoppartij Eindhoven vrij

Verdachten schoppartij Eindhoven vrij

Vijf verdachten die betrokken zouden zijn bij de zware mishandeling in Eindhoven en vastzaten in België, zijn vrijgelaten. De rechter in België heeft ze vandaag onder voorwaarden naar huis gestuurd. Ze blijven wel verdachte e ... 

RTL Nieuws Hardhandige arrestatie verdachte liquidaties

Hardhandige arrestatie verdachte liquidaties

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, een maand geleden. De aanhouding verliep niet zonder slag of stoot. 

RTL Nieuws Genieten van natuurijs bij eerste toertochten

Genieten van natuurijs bij eerste toertochten

Duizenden schaatsers trokken vanmorgen naar het noorden om toertochten te rijden. Gisteren werd de Vijf Merentocht afgelast wegens slecht ijs, drie andere toertochten in Overijssel gingen vandaag wel door. 

RTL Nieuws Roemeense verdachten kunstroof zwijgen

Roemeense verdachten kunstroof zwijgen

Het is nog onduidelijk waar de schilderijen zijn die vorig jaar oktober werden gestolen uit de Rotterdamse Kunsthal. De drie Roemeense verdachten kwamen vandaag voor het eerst voor de rechter in Boekarest, maar ze zeiden niks o ... 

RTL Nieuws Vijf verdachten schoppartij Eindhoven naar huis

Vijf verdachten schoppartij Eindhoven naar huis

Vijf verdachten die betrokken waren bij de zware mishandeling in Eindhoven en vastzaten in België, zijn vrijgelaten. De rechter in België heeft ze vandaag onder voorwaarden naar huis gestuurd. Ze blijven wel verdachte en moet ... 

RTL Nieuws Commissie: Sap had direct af moeten treden

Commissie: Sap had direct af moeten treden

De fractie van GroenLinks hing als los zand aan elkaar en de partij had nooit moeten instemmen met de missie in Kunduz. Dat was er mis bij GroenLinks volgens een commissie die het verkiezingsdebacle heeft onderzocht. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Consumentenbond: 'Huisjes vakantieparken vies'

Consumentenbond: 'Huisjes vakantieparken vies'

Bungalows in vakantieparken zijn vaak vuil. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De bond bezocht incognito 30 huisjes door heel Nederland en daarvan was er geen één schoon. 

RTL Nieuws Politie sluit nieuwe ontwikkeling in liquidatiezaak niet uit

Politie sluit nieuwe ontwikkeling in liquidatiezaak niet uit

De man die gisteren met vuurwapengeweld in Amsterdam is overmeesterd wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in Amsterdam eind december vorig jaar. 

RTL Nieuws Schippers: 'Jansen Steur' mag nooit meer

Schippers: 'Jansen Steur' mag nooit meer

Minister Edith Schippers zal er alles aan doen om gevallen als 'Jansen Steur' te voorkomen. Ze pleit voor een betere inspectie. 

RTL Nieuws Opstelten: Nabestaanden Alphen kregen maximale info

Opstelten: Nabestaanden Alphen kregen maximale info

Volgens de minister heeft het OM nog nooit zoveel informatie aan slachtoffers en nabestaanden gegeven als in in de zaak van het bloedbad in Alphen. Hij reageert daarmee op de eis die nabestaanden hebben ingediend om het volledi ... 

RTL Nieuws Consortium aast op gezonde delen SNS

Consortium aast op gezonde delen SNS

Een consortium van meerdere private investeerders, deels uit Nederland, is in onderhandeling met SNS om de gezonde delen over te nemen. 

RTL Nieuws Overijssel beleeft mooie schaatsdag

Overijssel beleeft mooie schaatsdag

Alles loopt op rolletjes bij de toertochten in het noorden van Overijssel. Britta Sanders ontmoet één pechvogel. 

RTL Nieuws Tuchtzaak tegen bestuur Medisch Spectrum Twente

Tuchtzaak tegen bestuur Medisch Spectrum Twente

Acht oud-patienten willen dat voorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente voor het tuchtcollege verschijnt. 

RTL Nieuws Toerschaatsers er vroeg bij in Overijssel

Toerschaatsers er vroeg bij in Overijssel

De drukte lijkt mee te vallen. Maar de fanatiekste schaatsers zijn al vertrokken voor hun rondje toertocht in Overijssel. Britta Sanders is erbij. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Brandend ijspaleis in Chicago

Brandend ijspaleis in Chicago

De brand in een pakhuis in Chicago is weer opgelaaid. Het pand is volledig bedekt met ijs na een eerdere brand twee dagen geleden. 

RTL Nieuws Laatste dag staatsbezoek Singapore begonnen

Laatste dag staatsbezoek Singapore begonnen

Het koninklijk gezelschap bezocht vanochtend een universiteit en heeft vanmiddag de traditionele ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap. 

RTL Nieuws Overijssel klaar voor toestroom schaatstochten

Overijssel klaar voor toestroom schaatstochten

Schaatsminnend Nederland is op weg naar Overijssel. En daar is ook verslaggever Britta Sanders. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Benghazi niet meer veilig voor Westerlingen

Benghazi niet meer veilig voor Westerlingen

Westerlingen zijn niet meer veilig in de Libische stad Benghazi. Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland hebben burgers opgeroepen te vertrekken en niet naar Libië toe te gaan. 

RTL Nieuws Spectaculaire redding uit woeste overstroming

Spectaculaire redding uit woeste overstroming

Extreem weer in Australië. Het land kampt niet alleen met bosbranden, maar nu ook met overstromingen. In de staat Queensland zijn al twintig mensen uit het water gered. 

RTL Nieuws Openbare sollicitatie Kerry als opvolger Clinton

Openbare sollicitatie Kerry als opvolger Clinton

Amerika moet er alles aan doen om te voorkomen dat Iran kernwapens krijgt. Dat heeft John Kerry gezegd tijdens zijn sollicitatie voor minister van Buitenlandse Zaken. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Vluchtelingenkamp puilt uit, duizenden kinderen

Vluchtelingenkamp puilt uit, duizenden kinderen

De afgelopen dagen zijn ongeveer twintigduizend Syriërs gevlucht naar Jordanië. Onder hen ook veel kinderen. 

RTL Nieuws Kabinet wil hypotheekregels niet aanpassen

Kabinet wil hypotheekregels niet aanpassen

Het kabinet wil de hypotheekregels niet versoepelen. De Eerste Kamer had in december gevraagd om een aanpassing, maar dat kost te veel geld, vindt minister Blok van Wonen. 

RTL Nieuws Toertochten Overijsselgaan vooralsnog door

Toertochten Overijsselgaan vooralsnog door

Het wordt weer druk op het ijs vandaag. Duizenden schaatsers gaan naar Overijssel. Er zijn maar liefst drie toertochten. 

RTL Nieuws Vissen doen niet mee met NK ijsvissen

Vissen doen niet mee met NK ijsvissen

Het eerste Nederlands Kampioenschap ijsvissen werd een grote sof. Alles zat mee behalve de vissen zelf. 

RTL Nieuws 'Gestolen meesterwerken niet meer in Roemenië'

'Gestolen meesterwerken niet meer in Roemenië'

De schilderijen die uit de Kunsthal in Rotterdam zijn gestolen, zijn niet meer in Roemenië. Dat heeft de politie daar gezegd. Deze week pakte de politie drie Roemeense verdachten op van de kunstroof. 

RTL Nieuws Nabestaanden Alphen nog altijd in het ongewisse

Nabestaanden Alphen nog altijd in het ongewisse

Nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn wachten nog steeds op het onderzoeksrapport. Ze zouden het volledige rapport krijgen. Maar dat is nog niet gebeurd. 

RTL Nieuws John Kerry gaat Hillary Clinton opvolgen

John Kerry gaat Hillary Clinton opvolgen

Als John Kerry zijn officiele sollicitatieprocedure goed doorloopt, wordt hij de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van Amerika, de opvolger van Hillary Clinton. Maar eerst moet hij nog wat lastige vragen beantwoorden. 

RTL Nieuws Kabinet houdt vast aan hypotheekregels

Kabinet houdt vast aan hypotheekregels

Het kabinet wil de hypotheekregels niet aanpassen. De Eerste Kamer had in december gevraagd om een aanpassing, maar dat kost te veel geld, vindt minister Blok van Wonen. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Bibberende chimpansees krijgen dekens

Bibberende chimpansees krijgen dekens

Deze apen in Wales hebben geluk: ze zitten dan wel in de kou, maar krijgen warme thee en dekens van hun verzorgers. 

RTL Nieuws Bankrekening geplunderd? Eigen schuld, zeggen banken

Bankrekening geplunderd? Eigen schuld, zeggen banken

Banken vergoeden steeds minder vaak de schade als digitale criminelen je bankrekening leeg halen. De Consumentenbond vindt dat een slechte zaak. 

RTL Nieuws Voortvluchtige verdachte door politie in been geschoten

Voortvluchtige verdachte door politie in been geschoten

De politie heeft in Amsterdam een voortvluchtige verdachte in zijn been geschoten. De man was het water in gesprongen en probeerde weg te komen. De politieactie werd op amateurbeelden vastgelegd. 

RTL Nieuws Legervrouwen VS: Wij kunnen elke uitdaging aan

Legervrouwen VS: Wij kunnen elke uitdaging aan

Binnenkort mogen Amerikaanse legervrouwen ook deelnemen aan gevechtsmissies. De vrouwelijke soldaten zijn blij dat ze dezelfde kansen krijgen als mannen in het leger. 

RTL Nieuws 'De glans lijkt er af bij Apple'

'De glans lijkt er af bij Apple'

Ondanks recordverkopen zakt het aandeel van Apple fors. RTL-verslaggever Merijn Doggen legt uit dat de concurrentie van Samsung steeds groter wordt. 

RTL Nieuws Rudi Kemna half jaar geschorst na dopingbiecht

Rudi Kemna half jaar geschorst na dopingbiecht

De wielrenner Rudi Kemna, die heeft toegegeven dat hij in het verleden EPO heeft gebruikt, is voor een half jaar geschorst als ploegleider van Argos-Shimano. 

RTL Nieuws Bezuinigingen raken wegenbouw en spoor

Bezuinigingen raken wegenbouw en spoor

Door bezuinigingen op infrastructuur worden de komende tijd fors minder wegen gebouwd. Ook uitbreidingen van het spoornetwerk komen op een lager pitje te staan.