RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Bestelbus rijdt vol restaurant in

Bestelbus rijdt vol restaurant in

Het was lekker druk in een Thais restaurant in Melbourne gisteravond. En dus was het flink schrikken toen er plotseling een bestelbusje naar binnen kwam zetten. Achter het stuur zat een straalbezopen automobilist die klaarblijk ... 

RTL Nieuws Asbest vrij bij brand in IJsselmuiden

Asbest vrij bij brand in IJsselmuiden

Bij een brand in een loods aan de Spoorstraat in IJsselmuiden is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Het asbest is gevonden op het terrein van de loods en in de aangrenzende straat. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Duizenden Canadezen vluchten voor overstromingen

Duizenden Canadezen vluchten voor overstromingen

In Canada zijn tienduizenden mensen op de vlucht voor overstromingen. De doorgaans erg droge provincie Alberta heeft te kampen met onverwacht zware buien. In sommige gebieden is in een paar dagen tijd een hoeveelheid regen geva ... 

RTL Nieuws Onderzoek naar massapaniek

Onderzoek naar massapaniek

Paniek in een mensenmassa kan levens eisen, zoals tijdens de Love Parade in Duisburg drie jaar geleden. 21 mensen werden toen doodgedrukt. Aanleiding voor Duitse wetenschappers om een grondig onderzoek te doen naar het verschij ... 

RTL Nieuws Vakbonden maken zich op voor heel moeilijk seizoen

Vakbonden maken zich op voor heel moeilijk seizoen

De regen kwam vandaag met bakken uit de hemel, maar de vakbonden maken zich op voor de spreekwoordelijke hete zomer. Vandaag werd er gestaakt in de metaal en technieksector: de onderhandelingen over een nieuwe CAO zitten daar m ... 

RTL Nieuws Wijken in Zuid-Limburg verpauperen met de dag

Wijken in Zuid-Limburg verpauperen met de dag

In Zuid-Limburg mogen voortaan alleen nog nieuwe huizen worden gebouwd, als op een andere plek in de omgeving oude woningen worden gesloopt. Zo wil de provincie een einde maken aan de groeiende leegstand en verpaupering van won ... 

RTL Nieuws 'Reclame Second Love in strijd met goede zeden'

'Reclame Second Love in strijd met goede zeden'

De SGP jongerenorganisatie stapt naar de Reclame Code Commissie om een verbod te vragen voor de spotjes van 'Second Love'. Second Love is een website voor mensen die al een relatie hebben, en op zoek gaan naar een flirt ... 

RTL Nieuws 'Er waait een andere wind onder koning Wilem-Alexander'

'Er waait een andere wind onder koning Wilem-Alexander'

De koningstoer zit er op. Koning Willem-Alexander en koningin Màxima bezochten in zes dagen alle twaalf provincies. Als laatste waren Zuid-Holland en Zeeland aan de beurt. 

RTL Nieuws Zware bevalling kan tot trauma leiden

Zware bevalling kan tot trauma leiden

Voor 2000 vrouwen per jaar is bevallen zo'n heftige ervaring dat ze een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelen, vergelijkbaar met een trauma dat een soldaat kan oplopen in een oorlogssituatie. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Jongeren hebben de macht in Brazilië'

'Jongeren hebben de macht in Brazilië'

Bij de protesten in Brazilië staan veel studenten op straat. Het zijn vooral de hoger opgeleiden die vinden dat de overheid geld uitgeeft aan de verkeerde zaken. Correspondent Sandra Korstjens sprak met een student die al dage ... 

RTL Nieuws Cadeautje voor Merkel na ruzie met Poetin

Cadeautje voor Merkel na ruzie met Poetin

Het bezoek van de Duitse kanselier Merkel aan Rusland is vandaag volledig overschaduwd door een ruzie die ze kreeg met president Poetin, over kunst. Maar de zaak is gesust en met een cadeautje van Poetin lijken de plooien weer ... 

RTL Nieuws 'AIVD gebruikt geen programma's als PRISM'

'AIVD gebruikt geen programma's als PRISM'

De Nederlandse geheime diensten zijn niet aan het rondneuzen in ons internet- of mobiele telefoonverkeer. Dat kan alleen na persoonlijke toestemming van de minister, zegt minister Plasterk. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Verregend koningspaar weigert paraplu's

Verregend koningspaar weigert paraplu's

Tijdens het provinciebezoek aan Zeeland toonden koning Willem-Alexander en Máxima zich solidair met de toeschouwers en weigerden paraplu's. 

RTL Nieuws Spoedberaad over protesten Brazilië

Spoedberaad over protesten Brazilië

De sfeer bij de protesten in Brazilië wordt grimmiger. Vannacht gingen ruim een miljoen Brazilianen de straat op, veel meer dan de afgelopen dagen. De Braziliaanse regering houdt spoedberaad over de massale demonstraties. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Het nieuws, live met tanks en gevechtsvliegtuigen

Het nieuws, live met tanks en gevechtsvliegtuigen

Bij Russia Today Arabic willen ze het nieuws wel heel dichtbij de kijker brengen: Live met tanks, straaljagers en explosies in de studio. 

RTL Nieuws Chinese peuter opgevangen na val 5 hoog

Chinese peuter opgevangen na val 5 hoog

Voorbijgangers hebben een Chinees meisje (2,5) opgevangen nadat ze van de 5e verdieping van een gebouw was gevallen. 

RTL Nieuws 'Wie zelfs stroom opwekt, is BTW-ondernemer'

'Wie zelfs stroom opwekt, is BTW-ondernemer'

Wie zonnepanelen op zijn dak heeft en zelf stroom opwekt, is vanaf vandaag mogelijk ondernemer. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Automobilist in het nauw in protesten São Paulo: één dode

Automobilist in het nauw in protesten São Paulo: één dode

In Brazilië zijn weer honderdduizenden betogers de straat opgegaan. Een automobilist die klem kwam te zitten en door betogers werd belaagd, gaf gas middenin de menigte. Een 18-jarige jongen kwam daarbij om. 

RTL Nieuws 'Zaterdag lijkt de mooiste dag te worden'

'Zaterdag lijkt de mooiste dag te worden'

De dag begint nat en grijs. Het goede nieuws is dat het vanuit het Zuiden op de meeste plekken droog gaat worden. De wisselvalligheid blijft er de komende dagen helaas wel inzitten. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Blunder van de FBI: politieman opgepakt

Blunder van de FBI: politieman opgepakt

De FBI heeft per ongeluk niet een beruchte crimineel, maar een politieagent opgepakt. 

RTL Nieuws Twee doden na explosie vuurwerkfabriek Montreal

Twee doden na explosie vuurwerkfabriek Montreal

Inwoners van een voorstad van Montreal werden vannacht opgeschrikt door harde knallen. Een vuurwerkfabriek explodeerde, met als gevolg een enorme brand. 

RTL Nieuws Ook in Canada heel veel water

Ook in Canada heel veel water

Door hevige regen stroomden de rivieren in de buurt van de Canadaese stad Calgary over. Koelkasten, auto's, stoelen en tafels druiven door de straten. In 12 dorpen is de noodtoestand uitgeroepen. 

RTL Nieuws 'Snowden kan naar IJsland vliegen'

'Snowden kan naar IJsland vliegen'

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden kan naar IJsland vliegen als hij dat wil. Een zakenman heeft een privévliegtuig voor hem geregeld. Snowden zit nu nog in HongKong. 

RTL Nieuws '300.000 betogers doen mee met protesten Brazilië'

'300.000 betogers doen mee met protesten Brazilië'

In Brazilie wordt opnieuw hevig gedemonstreerd. Honderduizenden pleiten voor onder meer beter onderwijs en gezondheidszorg en een einde aan de corruptie. De politie greep hard in en vuurde rubberen kogels af. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Zonnepanelen op je dak? Dan ben je ondernemer

Zonnepanelen op je dak? Dan ben je ondernemer

Wie zonnepanelen op zijn dak heeft en zelf stroom opwekt, is vanaf vandaag mogelijk ondernemer. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. 

RTL Nieuws 'Verdachte Cuijk (23) had psychische problemen'

'Verdachte Cuijk (23) had psychische problemen'

De 23-jarige verdachte van de woningbrand in Cuijk had de avond ervoor ruzie met één van de drie slachtoffers. Volgens zijn moeder had haar zoon psychische problemen. 

RTL Nieuws Eindexamenkandidaten Ibn Ghaldoun wisten van fraude

Eindexamenkandidaten Ibn Ghaldoun wisten van fraude

Leerlingen uit 6 vwo van de Ibn Ghaldounschool wisten van de diefstal van examens op hun school. Dat blijkt uit het onderzoek, dat nog loopt. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Amerika neemt afscheid van Tony Soprano

Amerika neemt afscheid van Tony Soprano

Hij was één van de meest herkenbare tv-personages van het afgelopen decennium. Tony Soprano, maffiabaas en geplaagd gezinsman. De acteur die Tony speelde, James Gandolfini, is plotseling overleden. 

RTL Nieuws Bronzen paard Göbels terug in Dieren

Bronzen paard Göbels terug in Dieren

Diefstal van bronzen beelden en andere kunst in openbare ruimtes is een ware plaag voor gemeenten. De beelden worden gestolen omdat het metaal veel geld opbrengt. 

RTL Nieuws Arts nog vaak de baas, patiënt volgt braaf

Arts nog vaak de baas, patiënt volgt braaf

Als patiënt heb je veel te weinig invloed op de behandeling die je ondergaat, en de zorg die je krijgt. Dat concludeert de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. 

RTL Nieuws Fyra onderwerp van internationaal overleg

Fyra onderwerp van internationaal overleg

De Fyra wordt onderwerp van internationaal overleg. De Italiaanse premier Letta komt fabrikant AnsaldoBreda te hulp en had vandaag al een overleg met de Belgische premier Elio di Rupo. Volgende week wil Letta ook met premier Ru ... 

RTL Nieuws Verdachte brand Cuijk opgepakt

Verdachte brand Cuijk opgepakt

Er is een verdachte aangehouden in verband met de woningbrand in Cuijk, waarbij vannacht een moeder en haar dochters van 14 en 17 om het leven kwamen. 

RTL Nieuws Veel overlast door noodweer in oosten van het land

Veel overlast door noodweer in oosten van het land

De zware regenval heeft voor veel overlast gezorgd in het oosten van het land. In Enschede kwam een speciaal crisisteam bij elkaar. 

RTL Nieuws Werkloosheid weer verder omhoog

Werkloosheid weer verder omhoog

Vandaag kwamen weer sombere cijfers over de werkloosheid. In een jaar tijd zijn er nu al 170-duizend werklozen bij gekomen: Een stad zo groot als Breda. 

RTL Nieuws Voor het eerst in dertig jaar, blijven we vaker thuis

Voor het eerst in dertig jaar, blijven we vaker thuis

We gingen al minder winkelen en minder uit-eten. Nu gaan we ook echt korten op de vakantie, we gaan minder vaak of helemaal niet. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Honderden doden door overstromingen India

Honderden doden door overstromingen India

Het dodental door overstromingen in India en Nepal is opgelopen tot meer dan 200. Dat melden media in de Aziatische landen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Chinezen dol op Beckam: vijf gewonden

Chinezen dol op Beckam: vijf gewonden

Hij mag dan inmiddels gestopt zijn met voetballen, David Beckham is nog altijd ongekend populair. Vooral in Azië. Dus toen de Britse celeberity in China een universiteitsteam wilde bezoeken, werd het chaos. Honderden fans best ... 

RTL Nieuws Het is om te stikken in Singapore

Het is om te stikken in Singapore

Het is stikken in Singapore, voor de bewoners en de vele toeristen die de stadstaat bezoeken. Singapore kampt met de ergste luchtvervuiling in jaren. En ze kunnen er zelf niets aan doen. De oorzaak ligt namelijk bij de buren, b ... 

RTL Nieuws Overstroomd Lourdes vanuit drone gefilmd

Overstroomd Lourdes vanuit drone gefilmd

De zware overstromingen in het zuiden van Frankrijk hebben ook het beroemde bedevaartsoord Lourdes overspoeld. Franse journalisten hingen een camera onder een drone, om de enorme overlast vanuit de lucht te filmen. 

RTL Nieuws Amerikaanse filmt enorme waterhoos

Amerikaanse filmt enorme waterhoos

Een vrouw in Louisiana is behoorlijk onder de indruk van een gigantiche waterhoos. 'Zo'n grote waterhoos heb ik nog nooit gezien', zegt ze terwijl ze het spektakel filmt. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Beelden van de gigantische brand in Oisterwijk

Beelden van de gigantische brand in Oisterwijk

Een hele grote brand in een fabriek voor aanmaakblokjes in het Brabantse Oisterwijk. De rookontwikkeling is enorm. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Veel bewolking met af en toe een streepje zon

Veel bewolking met af en toe een streepje zon

RTL weerman William Huizinga verwacht een relatief sombere dag. Veel bewolking en in het zuiden kan er af en toe ook een klap onweer zijn. 

RTL Nieuws Nieuwe fitness-hit: huppelen als een paard

Nieuwe fitness-hit: huppelen als een paard

Ze noemen het prancercising en in Amerika is het en grote hit. Als een paard huppelen op muziek. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Tilburg aangeklaagd voor dood baby

Tilburg aangeklaagd voor dood baby

De gemeente Tilburg en twee ambtenaren worden aangeklaagd voor een dodelijk ongeluk in zwembad De Reeshof, in november 2011. Een baby van vijf maanden kwam om het leven toen twee luidsprekers op haar vielen. 

RTL Nieuws Ibn Ghaldoun-school boos op eigen wethouder

Ibn Ghaldoun-school boos op eigen wethouder

De Ibn Ghaldoun-school is boos op de gemeente Rotterdam. Volgens het bestuur van de school zorgt de gemeente voor onnodige onrust, door te suggereren dat de school moet sluiten. 

RTL Nieuws Drie doden bij woningbrand in Cuijk

Drie doden bij woningbrand in Cuijk

Drie doden bij een woningbrand in het Noord-Brabantse Cuijk. 

RTL Nieuws Extra geld bestrijding jeugdwerkloosheid

Extra geld bestrijding jeugdwerkloosheid

Als een bedrijf een project bedenkt om mensen aan 't werk te helpen, betaalt de overheid de helft. Minister Asscher van Sociale Zaken wil op die manier de werkloosheid aanpakken. 

RTL Nieuws Verdachte in zaak Wiels bekent

Verdachte in zaak Wiels bekent

Huurmoordenaars zouden achter de moord op politicus Helmin Wiels zitten. Dat heeft de politie op Curacao gemeld. Wiels werd op 5 mei vermoord. 

RTL Nieuws Tientallen doden bij busongeluk in Peru

Tientallen doden bij busongeluk in Peru

Tientallen doden bij een busongeluk in Peru. De bus waarin ze zaten vloog uit de bocht en stortte in een rivier. 

RTL Nieuws Sopranos-acteur James 'Tony' Gandolfini overleden

Sopranos-acteur James 'Tony' Gandolfini overleden

Sopranos-acteur James Gandolfini is overleden. Hij kreeg een hartinfact tijdens zijn vakantie in Italië. 

RTL Nieuws 1100 varkens dood door gebrekkige ventilatie

1100 varkens dood door gebrekkige ventilatie

In Milheeze in Noord-Brabant zijn 1100 varkens in hun stal om het leven gekomen. 

RTL Nieuws Politie: moord op Wiels was huurmoord

Politie: moord op Wiels was huurmoord

De moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels op 5 mei was een huurmoord. Dat heeft een politiewoordvoerder op Curaçao bekendgemaakt. 

RTL Nieuws Bestuur Ibn Ghaldoun: gemeente zorgt voor onrust

Bestuur Ibn Ghaldoun: gemeente zorgt voor onrust

De Ibn Ghaldoun-school is boos op de gemeente Rotterdam. Volgens het bestuur van de school zorgt de gemeente voor onnodige onrust, door te suggereren dat de school moet sluiten. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Kinderboek blijft computers en games de baas

Kinderboek blijft computers en games de baas

30.000 kinderen hebben dit jaar gestemd op hun favoriete kinderboek. Vandaag werden in Amsterdam de prijzen van de Kinderjury uitgedeeld. Het gaat goed met het kinderboek. Waar volwassenenboeken dit jaar minder verkopen dan vor ... 

RTL Nieuws Erdogan: ongekend populair, maar toch verguisd

Erdogan: ongekend populair, maar toch verguisd

Premier Erdogan ligt al weken in de clinch met het linkse en liberale deel van zijn bevolking. Zelfs onder zijn aanhangers groeit nu de kritiek. In 2011 stemde de helft van de Turken op Erdogan, om zijn islamitische politiek en ... 

RTL Nieuws Komst Netflix is goed nieuws voor tv-kijkers

Komst Netflix is goed nieuws voor tv-kijkers

De komst van de Amerikaanse website Netflix naar Nederland dwingt tv-zenders en kabelaars om met een groter aanbod van online video te komen. Volgens verslaggeefster Hella Hueck is dat goed nieuws voor Nederlandse televisiekijk ... 

RTL Nieuws 'Obama ist kein Berliner'

'Obama ist kein Berliner'

Ook al stond hij op een historische plek, de speech van Barack Obama was een stuk minder historisch dan die van zijn voorgangers Kennedy en Reagan. "Obama moet zijn ereplaats in de Duitse geschiedenisboeken nog terugverdien ...