RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Mysterieus drama op rk-internaat

Mysterieus drama op rk-internaat

Het Openbaar Ministerie Roermond doet onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen in de jaren vijftig in het Limburgse Heel bij een toenmalige katholieke psychiatrische instelling. Het onderzoek richt zich op de dood van 34 jo ... 

RTL Nieuws Merkel en Sarkozy willen euroregering

Merkel en Sarkozy willen euroregering

Duitsland en Frankrijk willen een euroregering, die keiharde zeggenschap krijgt over het begrotingsbeleid van de lidstaten. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de Franse president Sarkozy en de Duitse bondskanselier Merkel. 

RTL Nieuws Economie in Nederland hapert

Economie in Nederland hapert

De economische groei is in het tweede kwartaal sterk afgezwakt. In vergelijking met het eerste kwartaal groeide de economie met 0,1%. 

RTL Nieuws Uitleg Griekeland lukt voor geen meter

Uitleg Griekeland lukt voor geen meter

Premier Rutte bood de Tweede Kamer zijn excuses aan voor de ontstane verwarring over de Europese hulp aan Griekenland. En probeerde toen uit te leggen hoe het wel zit, maar dat lukte voor geen meter.... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Autoverzekeringspremie moet hoger'

'Autoverzekeringspremie moet hoger'

Twaalf autoverzekeraars moeten hun premies verhogen, anders kunnen ze in financiële problemen komen. Dat zegt De Nederlandsche Bank. Onder autoverzekeraars is sinds een paar jaar een prijzenslag aan de gang. 

RTL Nieuws Onderzoek naar doden rk-internaat

Onderzoek naar doden rk-internaat

Het Openbaar Ministerie Roermond doet onderzoek naar het hoge aantal sterfgevallen in de jaren vijftig in het Limburgse Heel bij een toenmalige katholieke psychiatrische instelling. Het onderzoek richt zich op de dood van 34 jo ... 

RTL Nieuws 'Rutte is bang voor PVV'

'Rutte is bang voor PVV'

'Ongelukkig.' Zo betitelde premier Mark Rutte dinsdag in de Tweede Kamer zijn communicatie na de laatste Europese top en hij bood zijn excuses aan. De suggestie dat het kabinet de Nederlandse bijdrage aan de Europese st ... 

RTL Nieuws 'Kans op dubbeldip groot'

'Kans op dubbeldip groot'

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal sterk afgezwakt, meldt het CBS. De groei was 0,1% vergeleken met het kwartaal ervoor. Dat is veel minder dan verwacht. 

RTL Nieuws Onderzoek sterfgevallen RK-instelling

Onderzoek sterfgevallen RK-instelling

Het OM is een onderzoek begonnen naar een hoog aantal sterfgevallen in een rooms-katholieke instelling. Het gaat om de vroegere psychiatrische kliniek Sint Joseph in het Limburgse Heel. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nederlandse economie kwakkelt

Nederlandse economie kwakkelt

De economie van Nederland groeit nauwelijks nog, blijkt uit cijfers van het CBS. 

RTL Nieuws Rutte zegt weer sorry

Rutte zegt weer sorry

Premier Rutte heeft nog een keer zijn excuses gemaakt voor de rekenfout die hij maakte over de miljardensteun aan Griekenland. "Ik heb geen handige som gemaakt". zei de premier tijdens een debat. 

RTL Nieuws Opnieuw excuses van de premier

Opnieuw excuses van de premier

Premier Rutte gaat nog een keer door het stof nadat hij in het debat over het noodplan voor Griekenland aan het woord kwam. Bekijk het fragment uit het debat. 

RTL Nieuws Britse relschoppers moeten zelf opruimen

Britse relschoppers moeten zelf opruimen

Britse jongeren die hebben meegedaan aan de rellen van vorige week, moeten, gestoken in feloranje kleding, helpen met het opruimen van de rommel. Dat heeft de Britse vicepremier Nick Clegg bekendgemaakt. 

RTL Nieuws Deetman: 'Vergroot aantal sterfgevallen'

Deetman: 'Vergroot aantal sterfgevallen'

De commissie-Deetman heeft aan het licht gebracht dat er begin jaren '50 een ongebruikelijk hoog aantal sterfgevallen heeft plaatsgevonden onder bewoners van de katholieke instelling Sint Jospeh in het Limburgse Heel. Dat w ... 

RTL Nieuws OM: ''Diepgravend onderzoek naar internaat'

OM: ''Diepgravend onderzoek naar internaat'

De commissie-Deetman heeft aan het licht gebracht dat er begin jaren '50 een ongebruikelijk hoog aantal sterfgevallen heeft plaatsgevonden onder bewoners van de katholieke instelling Sint Jospeh in het Limburgse Heel. Dat w ... 

RTL Nieuws Inburgering Turken niet verplicht

Inburgering Turken niet verplicht

Nederland kan Turkse immigranten met een verblijfsvergunning niet verplichten een inburgeringscursus te volgen. Dat heeft de rechter bepaald. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur met Sanne Boswinkel en Marc de Jong 

RTL Nieuws Crisisupdate (16 augustus 2011) - Marc de Jong

Crisisupdate (16 augustus 2011) - Marc de Jong

Het actuele nieuws rond de beurscrisis. Presentatie Marc de Jong. 

RTL Nieuws OM onderzoekt sterfgevallen RK-kliniek

OM onderzoekt sterfgevallen RK-kliniek

Het OM onderzoekt 34 sterfgevallen in de vroegere psychiatrische kliniek Sint Joseph in Heel. De sterfgevallen kwamen aan het licht via de commissie-Deetman. RTL Nieuws sprak met Karin Janssen van het OM in Roermond over de zaak. 

RTL Nieuws Groei Nederlandse economie sterk afgezwakt

Groei Nederlandse economie sterk afgezwakt

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal sterk afgezwakt, meldt het CBS. De groei was 0,1% vergeleken met het kwartaal ervoor en dat is veel minder dan verwacht. 

RTL Nieuws Kleuter gered uit tien meter diepe put

Kleuter gered uit tien meter diepe put

Een spectaculaire reddingsactie in Rongjiang in China. Een 4-jarige jongetje was in een rioolput van 10 meter diep gevallen. Hij moest snel gered worden, want door de stank van het afvalwater was het moeilijk om adem te halen i ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Vrouw valt in Niagara Falls

Vrouw valt in Niagara Falls

Bij de Niagara Falls in Canada is een 19 jarige Japanse studente naar beneden gestort. Aangenomen wordt dat ze de val niet overleefd heeft. 

RTL Nieuws Verdachte nekbom opgepakt in VS

Verdachte nekbom opgepakt in VS

In de VS is een Australiër gearresteerd die te maken zou hebben met de nepbom die een Australisch meisje om haar nek had. 

RTL Nieuws Paard zakt weg in drooggevallen vijver

Paard zakt weg in drooggevallen vijver

Een paard in het nauw in de Verenigde Staten. Het dier wist uit zijn wei te ontsnappen, maar kwam vast te zitten in een drooggevallen vijver. 

RTL Nieuws Het weer in de vakantielanden

Het weer in de vakantielanden

Het weer in de Europese vakantielanden met Reinier van den Berg 

RTL Nieuws Voedselhulp in Somalië gestolen

Voedselhulp in Somalië gestolen

De Verenigde Naties hebben een onderzoek ingesteld naar de handel van gestolen hulpgoederen in Somalië. Duizenden voedselzakken van de hulporganisatie zouden op de zwarte markt verkocht worden, terwijl in overvolle vluchteling ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Turkije haalt hard uit naar Syrië

Turkije haalt hard uit naar Syrië

Turkije heeft maandag gedreigd met 'stappen' tegen buurland Syrië. Minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu zei tegen de Syrische president Bashar al-Assad dat hij de militaire operaties tegen burgers onmiddelli ... 

RTL Nieuws Studenten met hoofd tegen viaduct

Studenten met hoofd tegen viaduct

Drie studentes zijn in Utrecht gewond geraakt toen ze met hun hoofd tegen een viaduct knalden. Ze reden in een open dubbeldeksbus. 

RTL Nieuws Prachtige beelden uit Yellowstone

Prachtige beelden uit Yellowstone

Nationaal Park Yellowstone staat bekend om zijn geiser Old Faithfull, maar het park heeft meer mooie plekken. RTL Nieuws-verslaggever Erik Mouthaan ging op zoek naar de wolf en filmde onderweg schitterende beelden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Jacht op de wolf geopend

Jacht op de wolf geopend

In de Verenigde Staten wordt de jacht op de wolf weer geopend. Het dier heeft sinds kort zijn status van beschermde diersoort verloren. Jagers zijn enthousiast, want volgens hen zijn er teveel wolven die vee en zelfs mensen aan ... 

RTL Nieuws Bloedigste dag in Irak dit jaar

Bloedigste dag in Irak dit jaar

Irak is maandag getroffen door een golf van geweld. In totaal verloren tientallen mensen het leven en raakten er honderden mensen gewond bij aanslagen in zeker 17 steden. Het was de bloedigste dag in het land dit jaar. 

RTL Nieuws Italië werkt ondernemers tegen

Italië werkt ondernemers tegen

Italië moet flink bezuinigen. Ondernemers kunnen extra geld in het laatje brengen, maar de overheid werkt niet mee. 

RTL Nieuws Rebellen Libië rukken op

Rebellen Libië rukken op

De opstandelingen in Libië zijn een aantal strategische steden binnengevallen, waardoor ze belangrijke toegangswegen naar de hoofdstad Tripoli onder controle willen krijgen. 

RTL Nieuws Nederland geeft tegoeden Libië vrij

Nederland geeft tegoeden Libië vrij

Nederland geeft een deel van de bevroren banktegoeden van het Libische regime vrij. Dat gebeurt op verzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het gaat om 100 miljoen euro. Met het geld worden medicijnen gekocht. 

RTL Nieuws Kinderen eerder alleen naar school

Kinderen eerder alleen naar school

Omdat maandag de eerste scholen na de zomervakantie weer opengaan, begint Veilig Verkeer Nederland weer met de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. 

RTL Nieuws Leden Bondgenoten tegen pensioenakkoord

Leden Bondgenoten tegen pensioenakkoord

De leden van FNV Bondgenoten, de grootste FNV-bond, hebben het pensioenakkoord in grote meerderheid afgewezen. Zij steunen hiermee de opstelling van de bond, die fel tegen het akkoord is dat werkgevers, vakbeweging en kabinet i ... 

RTL Nieuws Weinig animo voor gescheiden klas

Weinig animo voor gescheiden klas

Er is weinig enthousiasme voor het plan om jongens en meisjes op school in gescheiden klassen te zetten. Onderwijs- en scholierenorganisaties zien vooral nadelen van het plan. 

RTL Nieuws Snelwegschutter nog spoorloos

Snelwegschutter nog spoorloos

De kans dat er camerabeelden zijn van de schietincidenten van zaterdag in de omgeving van Rotterdam is klein, maar het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zoekt wel uit of er camerabeelden zijn om op te vragen. Op een aanta ... 

RTL Nieuws 'FNV is zeer verdeeld'

'FNV is zeer verdeeld'

De leden hebben FNV Bondgenoten een stevige steun in de rug gegeven in de strijd van de bond tegen het pensioenakkoord. In een referendum wezen zij het akkoord met enorme meerderheid af. 

RTL Nieuws Nederland geeft deel Libische tegoeden vrij

Nederland geeft deel Libische tegoeden vrij

Nederland geeft een deel van de bevroren tegoeden van het Libische regime vrij. Dat gebeurt op dringend verzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die met het geld medicijnen zal verspreiden onder de Libische bevolking. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00 /2011-08-15

RTL Nieuws 18:00 /2011-08-15

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman, Antoin Peeters en Margreet Spijker. 

RTL Nieuws Google koopt gsm-afdeling Motorola

Google koopt gsm-afdeling Motorola

Internetbedrijf Google neemt voor 8,7 miljard euro Motorola Mobility over. De Amerikaanse fabrikant maakt onder meer mobiele telefoons die draaien op Android, Google's besturingssysteem voor smartphones. 

RTL Nieuws Proces Mubarak niet meer op tv

Proces Mubarak niet meer op tv

Het proces tegen de Egyptische oud-president Hosni Mubarak wordt niet langer rechtstreeks op televisie uitgezonden. Pas bij het vonnis worden de tv-stations weer toegelaten. 

RTL Nieuws Golf van aanslagen in Irak

Golf van aanslagen in Irak

Irak is maandag getroffen door een golf van geweld. In totaal verloren tientallen mensen het leven en raakten er honderden mensen gewond bij aanslagen in zeker 17 steden. Het was de bloedigste dag in het land dit jaar. 

RTL Nieuws 'Geef jongens en meisjes apart les'

'Geef jongens en meisjes apart les'

Scholen moeten experimenteren met gescheiden lessen voor jongens en meisjes. Die oproep doet voorzitter Wim Kuiper van de Besturenraad, een vereniging die de belangen van het christelijk onderwijs in Nederland behartigt. 

RTL Nieuws Leden FNV tegen pensioenakkoord

Leden FNV tegen pensioenakkoord

De leden van FNV Bondgenoten, de grootste FNV-bond, hebben het pensioenakkoord in grote meerderheid afgewezen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 /2011-08-15

RTL Nieuws 16:00 /2011-08-15

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman, Antoin Peeters en Margreet Spijker. 

RTL Nieuws Twijfels rond bewijsmateriaal Apple

Twijfels rond bewijsmateriaal Apple

Apple heeft in de Duitse aanklacht tegen de Samsung Galaxy Tab te laten verbieden, een foto gebruikt waarop het apparaat ineens veel meer op een iPad lijkt. 

RTL Nieuws Wegen Kopenhagen onder water

Wegen Kopenhagen onder water

Gelukkig is Nederland niet het enige land met een natte zomer. Ook in Denemarken hebben ze last van hevige regenval. In Kopenhagen kwamen verschillende wegen blank te staan. In de regio tussen Funen en Sealand was ruim 47 milim ... 

RTL Nieuws Apple gebruikte onjuiste foto in bewijsmateriaal

Apple gebruikte onjuiste foto in bewijsmateriaal

In de rechtszaak tegen Samsung heeft Apple een onjuiste foto gebruikt als bewijsmateriaal. Apple beschuldigt Samsung van het schenden van patenten en kloongedrag. De tabletcomputers van Samsung zou te veel lijken op de iPad van ... 

RTL Nieuws Leden FNV: Nee tegen pensioenakkoord

Leden FNV: Nee tegen pensioenakkoord

Ook de leden van FNV Bondgenoten zijn tegen het pensioenakkoord. De bond had een referendum gehouden en de leden hadden tot middernacht om een stem uit te brengen. Ruim 96% stemde tegen. 

RTL Nieuws Crisisupdate (15 augustus 2011) - Roderick Veelo

Crisisupdate (15 augustus 2011) - Roderick Veelo

Het actuele nieuws rond de beurscrisis. Presentatie Roderick Veelo. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur 

RTL Nieuws Maandagochtend vol geweld in Irak

Maandagochtend vol geweld in Irak

In verschillende steden in Irak gingen maandagochtend bommen af. Bij een aanslag in de stad Kut kwamen zeker 34 mensen om het leven. 

RTL Nieuws 'Jongens en meisjes apart lesgeven'

'Jongens en meisjes apart lesgeven'

Scholen moeten experimenteren met gescheiden lessen voor jongens en meisje. Dat zegt de Besturenraad, de belangenvereniging van christelijk onderwijs, in dagblad Trouw. 

RTL Nieuws 'Libische rebellen bijna bij Tripoli'

'Libische rebellen bijna bij Tripoli'

Libische rebellen claimen dichter bij hoofdstad Tripoli te komen, het bolwerk van kolonel Gaddafi. De rebellen zouden op 50 kilometer van Tripoli staan. 

RTL Nieuws Acteur Charlie Sheen uitgejouwd

Acteur Charlie Sheen uitgejouwd

Acteur Charlie Sheen, die in maart werd ontslagen bij de Amerikaanse sitcom Two and a Half Men om zijn losbandige gedrag, trad dit weekend op als host van een festival. Maar het werd geen groot succes. Het publiek begon hem uit ... 

RTL Nieuws Sneeuwpret in Nieuw-Zeeland

Sneeuwpret in Nieuw-Zeeland

Voor het eerst in dertig jaar is er sneeuw in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland Wellington gevallen. Er was veel sneeuwpret, maar ook overlast: een aantal wegen werd gesloten, de post kon niet worden bezorgd en enkele vluchten we ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Jongeren belagen politie na schietpartij Rotterdam

Jongeren belagen politie na schietpartij Rotterdam

In Rotterdam-Zuid hebben zo'n 300 jongeren zich tegen de politie gekeerd, nadat agenten daar een man hadden neergeschoten. De man zou betrokken zijn bij een eerdere schietpartij. 

RTL Nieuws Zes doden door steekpartij Jersey

Zes doden door steekpartij Jersey

Bij een steekpartij op het Britse eilandje Jersey zijn zes mensen gedood. Onder de slachtoffers waren drie kinderen. De politie heeft een verdachte opgepakt. 

RTL Nieuws 'China onderzoekt VS-heli Bin Laden'

'China onderzoekt VS-heli Bin Laden'

Pakistan heeft China toegang gegeven tot de geavanceerde helikopter waarmee Amerikaanse commando's de actie tegen Bin Laden uitvoerden. Dat meldt de Britse krant Financial Times. 

RTL Nieuws Het weer in de vakantielanden

Het weer in de vakantielanden

Het weer in de Europese vakantielanden met Reinier van den Berg. 

RTL Nieuws Lokstier ingezet om verwilderde koe te vangen

Lokstier ingezet om verwilderde koe te vangen

De Duitse deelstaat Beieren is al maanden in de ban van koe Yvonne. Zij ontsnapte van een boerderij en leeft sindsdien in het bos. En het lukt maar niet om het dier weer te vangen. Daarom wordt nu lokstier Ernst ingezet. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.