RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Deel Inholland-diploma's niets waard

Deel Inholland-diploma's niets waard

GroenLinks eist een spoeddebat met onderwijsstaatssecretaris Zijlstra na zeer zware kritiek van de Inspectie van het Onderwijs op het niveau van de opleidingen bij Inholland. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hamas en Fatah werken samen

Hamas en Fatah werken samen

De Palestijnse beweging Fatah van president Abbas en rivaal Hamas zijn het eens geworden over samenwerking. Binnen een jaar komen er verkiezingen, zegt Abbas. Israël is woedend. 

RTL Nieuws Kamer staat achter 'Sahar-beleid' Leers

Kamer staat achter 'Sahar-beleid' Leers

De Tweede Kamer steunt het beleid van minister Leers om Afghaanse meisjes niet terug te sturen als ze te verwesterd zijn. De oppositie wil wel duidelijkere grenzen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Keizer Japan bezoekt rampgebied

Keizer Japan bezoekt rampgebied

Diep ontroerd en tot tranen toe bewogen. De Japanse keizer Akihito en z'n vrouw Michiko hebben voor het eerst na de aardbeving en tsunami het rampgebied in het noordoosten van het land bezocht. 

RTL Nieuws TomTom verkoopt gegevens aan politie

TomTom verkoopt gegevens aan politie

Navigatiebedrijf TomTom is ernstig in verlegenheid gebracht, doordat gegevens van klanten in handen blijken te komen van de politie. Een TomTomkastje registreert onder meer waar je te hard rijdt. Die gegevens verkoopt TomTom do ... 

RTL Nieuws Obama haalt uit naar twijfelaars

Obama haalt uit naar twijfelaars

Hij wil het best nog één keer herhalen, maar dan moet het afgelopen zijn: Barack Obama is echt in Hawaii geboren en dus een volbloed Amerikaan. Nu de campagnes voor de presidentsverkiezingen in 2012 op gang beginnen te komen, ... 

RTL Nieuws Oplichters slaan slag via internetdating

Oplichters slaan slag via internetdating

Internetoplichters hebben een nieuwe bron van inkomsten gevonden: datingsites. Steeds vaker worden mensen via online-dating getild, soms voor duizenden euro's. De oplichter doet zich voor als iemand die op zoek is naar een ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Meeste Britten snakken naar een feestje

Meeste Britten snakken naar een feestje

Nog twee dagen en dan kijkt de hele wereld naar het grootste Koninklijke huwelijk in Londen in 30 jaar. 

RTL Nieuws Een leven in asielzoekerscentra

Een leven in asielzoekerscentra

En er zijn in Nederland honderden kinderen in soortgelijke situatie als die van het Afghaanse meisje Sahar. Ze zijn hier geboren en getogen. Maar ze wonen al hun hele leven met hun ouders in asielzoekerscentra. 

RTL Nieuws Slachtoffer fraude internetdating vertelt haar verhaal

Slachtoffer fraude internetdating vertelt haar verhaal

Internetoplichters hebben een nieuwe bron van inkomsten gevonden: datingsites. Steeds vaker worden mensen via online-dating getild, soms voor duizenden euro's. De oplichter doet zich voor als iemand die op zoek is naar een ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Sony vreest voor creditcardgegevens

Sony vreest voor creditcardgegevens

Bij de aanval op het PlayStation Network vorige week zijn misschien ook klantgegevens buitgemaakt. Sony haalde het PlayStation-netwerk vorige week offline na een aanval van hackers. Sony onderzoekt of er ook persoonlijke inform ... 

RTL Nieuws Witte leeuwtjes geboren

Witte leeuwtjes geboren

In de dierentuin in Belgrado zijn vier zeldzame witte leeuwtjes geboren. De dierentuin is gespecialiseerd in het fokken van witte leeuwen. 

RTL Nieuws Zorgen over hypotheken

Zorgen over hypotheken

We zijn de komende jaren meer kwijt aan onze hypotheek. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank. Want de rente stijgt, en dus gaan we meer betalen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 /2011-04-27

RTL Nieuws 16:00 /2011-04-27

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws DNB: meer kwijt aan hypotheken

DNB: meer kwijt aan hypotheken

We zijn de komende jaren meer kwijt aan onze hypotheek, daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank. De rente stijgt en dus gaan we meer betalen. Verslaggever Marc de Jong legt uit wat daarvan het gevaar is. 

RTL Nieuws Ex-TCA-directeur moet cel in

Ex-TCA-directeur moet cel in

Dick Grijpink, voormalig baas van Taxi-Centrale Amsterdam, krijgt 2,5 jaar celstraf. De Alkmaarse rechtbank acht bewezen dat Grijpink lid was van een criminele organisatie. 

RTL Nieuws Route van de trouwstoet

Route van de trouwstoet

Zo trekt de trouwstoet van William en Kate vrijdag door Londen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws van 12:00 uur

RTL Nieuws van 12:00 uur

RTL Nieuws van 12:00 uur met Sanne Boswinkel en Roderick Veelo 

RTL Nieuws Toenemende fraude op internet

Toenemende fraude op internet

Bij de Fraudehelpdesk zijn de afgelopen twee maanden meer dan 1200 meldingen binnengekomen. Bij het overgrote deel van de gedupeerden gaat het om internetfraude. 

RTL Nieuws Cubaan draait meterslange sigaar

Cubaan draait meterslange sigaar

De Cubaanse sigarenmaker Jose Castelar werkt aan een sigaar van 70 meter lang. Hij en zijn medewerkers stoppen 90 kilo tabak in de recordsigaar. 

RTL Nieuws CEO TomTom verrast over gebruik data

CEO TomTom verrast over gebruik data

CEO Harold Goddijn van TomTom is verrast over het gebruik dat de politie maakt van de data die het bedrijf onder gebruikres verzameld en doorverkoopt aan ondermeer de overheid. Het AD meldt vandaag dat de poltie aan de hand van ... 

RTL Nieuws Recyclefabriek in vlammen op

Recyclefabriek in vlammen op

Een papier-recyclefabriek in Phoenix (VS) staat al ruim een etmaal in brand. Veel meer dan het vuur in bedwang houden en wachten tot het papier op is zit er voor de brandweer niet in. 

RTL Nieuws Explosie gasterminal Egypte

Explosie gasterminal Egypte

Nog steeds brand in een Egyptische gasterminal na een explsoie 26 april. De gastoevoer naar buurland Israël is afgesloten. Mogelijk gaat het om een aanslag. Eerder dit jaar werd een aanslag op de zelfde terminal verijdeld. 

RTL Nieuws IJsbeertjes aan de melkfles

IJsbeertjes aan de melkfles

Een moederijsbeer in een Chinees natuurpark heeft haar twee jongen verstoten. De medewerkers van het park brengen nu zelf de beertjes groot. Ze zijn in januari geboren, maar worden nu voor het eerst getoond aan de pers. 

RTL Nieuws Westminster Abbey versierd met bomen

Westminster Abbey versierd met bomen

Kosten noch moeite worden gespaard voor het huwelijk van William en Kate. De Westminster Abbey wordt niet alleen versierd met bloemen, ook worden complete bomen aangerukt. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Royal Baby onderweg'

'Royal Baby onderweg'

Vanessa Lamsvelt met haar dagelijkse update over de 'Royal Wedding'. Een Britse krant heeft deze ochtend wel heel bijzonder nieuws. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Obama zoekt Euro-roots

Obama zoekt Euro-roots

Dat president Obama's vader uit Kenia komt weten de meeste mensen wel. Maar minder bekend is dat hij ook een beetje Europees is. Volgende maand is Obama in Europa en dan zal hij op zoek naar zijn Ierse roots gaan. Hij ... 

RTL Nieuws Bossen Zwitserland in rook op

Bossen Zwitserland in rook op

Zwitserland wordt door grote bosbranden geteisterd. De brandweer heeft door de harde wind en droogte veel moeite de branden onder controle te krijgen. 

RTL Nieuws Meldcode mishandeling ingevoerd

Meldcode mishandeling ingevoerd

Als politieagenten, huisartsen of onderwijzers signalen van mishandeling zien moeten ze dat voortaan melden via een nieuw stappenplan. Het ministerie van Volksgezondheid lanceert vandaag een campagne om de betrokkenen daarop ... 

RTL Nieuws Definitieve steun missie Kunduz

Definitieve steun missie Kunduz

Groenlinks en de ChristenUnie zijn tevreden over de afspraken die zijn gemaakt over de nieuwe missie in Afghanistan. Ze steunen dan ook de kabinetsplannen in de provincie Kunduz. De missie zal komende zomer in fases beginnen. 

RTL Nieuws Rebellen Libië in de oliehandel

Rebellen Libië in de oliehandel

De Verenigde Staten hebben de eerste stappen gezet om Libische rebellen aan wapens te helpen. Ze hebben de sancties tegen Libië versoepeld. Daardoor kunnen de opstandelingen de olievoorraden die zij in handen hebben verkope ... 

RTL Nieuws Opslag vingerafdrukken gestopt

Opslag vingerafdrukken gestopt

Het kabinet stopt voorlopig met de opslag van vingerafdrukken uit een biometrisch paspoort. Dat schrijft minister Donner van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er moet op termijn wel een grote databa ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nieuwe beelden modderstroom Colombia

Nieuwe beelden modderstroom Colombia

Een lege straat in de Colombiaanse stad Manizales verandert in een rivier van modder. De beelden zijn van 15 april, maar zijn onlangs vrijgegeven op internet. 

RTL Nieuws Soldaatje spelen als keuzevak op school

Soldaatje spelen als keuzevak op school

Als militair ben je bij ons op het moment niet zo zeker van je toekomst: Defensie schrapt 10.000 banen. Maar in Polen leeft het leger als nooit tevoren. Op middelbare scholen wordt actief gezocht naar nieuwe recruten. Scholiere ... 

RTL Nieuws Gevolgen ramp Tsjernobyl nog zichtbaar

Gevolgen ramp Tsjernobyl nog zichtbaar

Oekraïne herdenkt vandaag de kernramp in Tsjernobyl. 25 jaar geleden mislukte een test in reactor 4. Er volgde een nucleaire explosie, waarbij een enorme wolk radioactieve straling de lucht in ging. Een kwart eeuw later zijn d ... 

RTL Nieuws Advies ambassadeur: verlaat Syrië

Advies ambassadeur: verlaat Syrië

De Nederlandse ambassade in Syrië roept alle Nederlanders die nog in het land zijn op zo snel mogelijk te vertrekken. Het regime van president Assad treedt steeds harder op bij de demonstraties voor meer democratie. Ook voor b ... 

RTL Nieuws Zwolle schudt even op grondvesten

Zwolle schudt even op grondvesten

In Zwolle is een klein deel van de binnenstad ontruimd na een explosie in een winkelpand. Bij die ontploffing raakten twee mensen gewond. Na de explosie vloog het pand in brand. De politie hield omstanders op afstand, uit angst ... 

RTL Nieuws Gevangene moeilijker terug naar oude wijk

Gevangene moeilijker terug naar oude wijk

De kans dat een pedofiel, een overvaller of een verkrachter na z'n straf onaangekondigd terugkeert in z'n oude wijk, wordt steeds kleiner. Justitie gaat een proef, waarbij gemeentes vantevoren worden geïnformeerd over ... 

RTL Nieuws '200 voetbalvelden zwartgeblakerd terrein'

'200 voetbalvelden zwartgeblakerd terrein'

De natuur in Drenthe likt haar wonden na de grote brand van de afgelopen dag. Verslaggever Pim Sedee liep mee met de brandweer die nog aan het nablussen is. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Grenscontroles van vroeger komen niet terug'

'Grenscontroles van vroeger komen niet terug'

Vanaf de Haagse redactie vertelt politiek verslaggever Frits Wester wat de EU wel kan doen om het vrij reizen binnen Europa voor immigranten een halt toe te roepen. 

RTL Nieuws Vrij reizen door Europa afgelopen?

Vrij reizen door Europa afgelopen?

Frankrijk en Italië willen het verdrag van Schengen aanpassen. Aanleiding is de komst de duizenden Tunesische migranten die via Italië, vrij richting Frankrijk kunnen reizen. Dit soort uitzonderlijke toestanden willen Sarkozy ... 

RTL Nieuws De explosie in Zwolle

De explosie in Zwolle

In Zwolle vond een zware explosie plaats. Dit zijn beelden van coffeeshop Het Binnenhof net om de hoek van de plek waar de ontploffing plaatsvond. 

RTL Nieuws Berlusconi en Sarkozy willen slot op Europa

Berlusconi en Sarkozy willen slot op Europa

Frankrijk en Italië willen het Verdrag van Schengen aanpassen. Aanleiding zijn de duizenden Tunesische migranten die via Italië, vrij richting Frankrijk kunnen reizen. Dit soort buitengewone gevallen willen Sarkozy en Berlusc ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Drentse brandweer aan het werk

De Drentse brandweer aan het werk

De brandweer is nog druk bezig met het nablussen van de brand in het natuurgebied de Fochteloërveen, in Drente, om een nieuwe vlammenzee te voorkomen. Gisterochtend brak de brand uit en werd een gebied ter grootte van 200 voet ... 

RTL Nieuws Eerste fan kampeert al bij Westminster Abbey

Eerste fan kampeert al bij Westminster Abbey

De eerste fan die niets wil missen van de Royal Wedding kampeert al bij de Westminster Abbey. 

RTL Nieuws 'Ja blijft ja' voor GroenLinks en missie Kunduz

'Ja blijft ja' voor GroenLinks en missie Kunduz

De politiemissie in Afghanistan gaat definitief door. GroenLinks stemt in met het sturen van 545 militairen en politiemensen om lokale agenten in de provincie Kunduz op te leiden. Dat heeft de GroenLinksfractie vanmiddag besloten. 

RTL Nieuws

Uitzending van 26 April 2011

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Puin vloog tijdens explosie alle kanten op'

'Puin vloog tijdens explosie alle kanten op'

Op de Melkmarkt in het centrum van Zwolle is na een explosie een pand verwoest. Na de explosie ontstond er korte tijd een brand in het gebouw. Er zijn twee mensen gewond geraakt. Een deel van het centrum is ontruimd. Ooggetuige ... 

RTL Nieuws 'Fouten Tsjernobyl met levens betaald'

'Fouten Tsjernobyl met levens betaald'

'De fouten rond Tsjernobyl zijn met levens betaald', zegt Vasily Tereshchuk. Hij was een van de mensen die radioactief materiaal hebben opgeruimd na de ramp met de kerncentrale. 

RTL Nieuws Bereden politie bereidt Royal Wedding voor

Bereden politie bereidt Royal Wedding voor

In aanloop naar het koninklijke huwelijk in Groot-Brittannië traint de politie de paarden die aanwezig zullen zijn tijdens de tocht door Londen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 12:00 uur

RTL Nieuws 12:00 uur

RTL Nieuws van 12:00 uur met Sanne Boswinkel en Roland Koopman 

RTL Nieuws Proef met gedetineerden uitgebreid

Proef met gedetineerden uitgebreid

Staatssecretaris Teeven van Justitie breidt de proef waarbij gemeentes worden geïnformeerd over de terugkeer van gedetineerden uit. Vanaf nu doen 76 gemeentes mee. 

RTL Nieuws Twee gewonden bij explosie Zwolle

Twee gewonden bij explosie Zwolle

Zwolle is opgeschrikt door een explosie. Zeker twee mensen zijn gewond geraakt. Verslaggever Geert Gordijn is ter plaatste. 

RTL Nieuws Sony presenteert tablet-computer

Sony presenteert tablet-computer

Sony mengt zich in de strijd rond tablet-computers. Dit najaar brengt de elektronicagigant twee modellen op de markt. De kleine computers krijgen een Android-besturingssysteem en zijn compatible met PlayStation-games. 

RTL Nieuws "Enorme klap in centrum Zwolle"

"Enorme klap in centrum Zwolle"

RTL Nieuws-redacteur Vincent Wever is in Zwolle waar een explosie een in een historisch pand heeft plaatsgevonden. De schade is aanzienlijk, meldt hij. 

RTL Nieuws Aanslagen op bussen Pakistan

Aanslagen op bussen Pakistan

Bij twee aanslagen op bussen van de Pakistaanse marine zijn zeker vier mensen omgekomen. Tientallen raakten gewond. Op verschillende plekken in de Pakistaanse stad Karachi zijn bussen met marinepersoneel belaagd. Een bus werd i ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Correspondent jaagt op weddingsouvenirs

Correspondent jaagt op weddingsouvenirs

Correspondent Vanessa Lamsvelt stort zich op de souvenirmarkt die zich rond de Royal Wedding ontwikkelt. Mokken, kotszakken en nog veel meer passeren de revue. 

RTL Nieuws Frits Barend: Cruijff commissaris bij Ajax

Frits Barend: Cruijff commissaris bij Ajax

Journalist Frits Barend is er zeker van: Johan Cruijff gaat aan de slag bij Ajax. Hij zou plaats gaan nemen in de raad van commissarissen, zegt Frits in het RTL-programma Barend & Barend. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Ramp Tsjernobyl herdacht

Ramp Tsjernobyl herdacht

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat de ramp bij Tsjernobyl plaatsvond. Vroeg in de nacht was er een reeks ontploffingen in de kerncentrale. Het was de grootste kernramp ooit. Honderden mensen kwamen in Oekraïne bije ... 

RTL Nieuws Kamerbesluit over Kunduz aanstaande

Kamerbesluit over Kunduz aanstaande

Vanavond moet blijken of de nieuwe Afghanistan-missie voldoende steun in de Tweede Kamer krijgt. De ChristenUnie en Groenlinks hebben twijfels over de politiemissie in de provincie Kunduz. En hun steun is nodig voor een Kamer ...