RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Leeuw wil meisje 'high five' geven

Leeuw wil meisje 'high five' geven

Sofia krijgt om een of andere reden oogcontact met een leeuw in de dierentuin in Wellington. Na een tijdje besluit de leeuw tot fysieke kennismaking en alleen een stevige glasplaat weet dat te voorkomen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Michelle Obama in iCarly

Michelle Obama in iCarly

Michelle Obama heeft een gastoptreden verzorgd in de populaire jeugdserie iCarly. De first lady kan ondermeer dansend bewonderd worden en beweert dat zij de serie vaak samen met haar dochters bekijkt. 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

De Headlines van dinsdagochtend 10 januari. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Messi opnieuw beste voetballer

Messi opnieuw beste voetballer

Voor het derde jaar op rij is Lionel Messi tot beste voetballer van de wereld uitgeroepen. De 24-jarige speler van Barcelona versloeg daarmee ploeggenoot Xavi Hernandez en Cristiano Ronaldo van Real Madrid. 

RTL Nieuws Sloppenwijk in 40 minuten weg

Sloppenwijk in 40 minuten weg

Honderden mensen in de Peruaanse stad Chimbote zijn dakloos geraakt, toen hun huis in vlammen opging. In een krottenwijk ontstond een brand in een keuken en sloeg over naar de rest van de omgeving. 

RTL Nieuws Nederlandse studenten helpen Romney

Nederlandse studenten helpen Romney

Vandaag is er weer een voorverkiezing in de Verenigde Staten. Het is nu de beurt aan de staat New Hampshire om een republikeinse uitdager voor president Obama te kiezen. Mitt Romney staat aan kop en hij heeft veel vrijwilli ... 

RTL Nieuws We vieren dit jaar minder vakantie

We vieren dit jaar minder vakantie

We gaan dit jaar minder op vakantie. En de reizen die we maken, zijn ook nog eens korter en dichter bij huis. Dat verwacht Nipo Research. Het komt door de slechte economische omstandigheden. 

RTL Nieuws Kabinet wil verbod op drug Qat

Kabinet wil verbod op drug Qat

Het kabinet is van plan qat te verbieden. Vooral Somaliers in Nederland kauwen de bladeren van de qat-plant. En er wordt via Nederland veel qat naar landen in de buurt doorgevoerd. Het kabinet wil daar nu een einde aan maken. 

RTL Nieuws Kim Jing-il in Zuid-Korea

Kim Jing-il in Zuid-Korea

Het verdriet in Noord-Korea na het heengaan van de grote leider Kim Jung-il was enorm, getuige de vele beelden die de staatstelevisie uitzond van huilende mensen. Maar ook in vijandig buurland Zuid-Korea is er verdriet. Zo is e ... 

RTL Nieuws Geen deal met kroongetuige

Geen deal met kroongetuige

Er is geen deal gesloten met de belangrijkste getuige in de afpersingszaak waarin Hell's Angel Harrie S. terechtstaat. Drie verdachten in de zaak moesten voor het eerst voor de rechter verschijnen. Zij worden onder meer ver ... 

RTL Nieuws Messi weer beste voetballer ter wereld

Messi weer beste voetballer ter wereld

Op het FIFA-gala is Lionel Messi voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. De 24-jarige Argentijn versloeg daarmee ploeggenoot Xavi Hernandez en de bij Real Madrid voetballende Cristiano Ronaldo. 

RTL Nieuws Belgische koning betaalt deel renovatie

Belgische koning betaalt deel renovatie

De Belgische koning Albert gaat zelf een deel van de renovatie van het koninklijk paleis betalen. Normaal gesproken wordt dat betaald door de Rijksgebouwendienst. Maar de koning wil in crisistijd duidelijk maken dat ook hij bes ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - Laat

RTL Nieuws - Laat

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Kabinet verbiedt qat

Kabinet verbiedt qat

Het kabinet verbiedt de drug qat. Vooral Somaliers in Nederland kauwen de bladeren van de qat-plant, en volgens het kabinet zorgt die verslaving voor probemen. Bovendien is Nederland een doorvoerland geworden omdat qat hier nie ... 

RTL Nieuws Zonder broek in de metro

Zonder broek in de metro

Het begon tien jaar geleden als een geintje in New York: No Pants Day. De metro in zonder broek. Inmiddels is het fenomeen ook doorgedrongen in Polen en Mexico. 

RTL Nieuws Fotogigant Kodak bijna failliet

Fotogigant Kodak bijna failliet

Het bekende fotomerk Kodak loopt op zijn laatste benen. De Amerikaanse maker van fototoestellen en vooral fotorolletjes is bijna failliet. Erik Mouthaan legt uit wat dat ook alweer was, een fotorolletje. 

RTL Nieuws Grootste bulkcarrier ter wereld

Grootste bulkcarrier ter wereld

De Rotterdamse haven is wel wat gewend, maar de 362 meter lange Vale Rio de Janeiro spant de kroon. De bulk-carrier is geladen met met ijzererts voor Duitsland. Antoin Peeters bezocht het schip en kon de 362 meter net in de bes ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nieuw gasveld gevonden

Nieuw gasveld gevonden

De Nederlandse Aardoliemaatschappij vindt het een bijzondere vondst: een gasveld ontdekt in Friesland. Het gaat 51 jaar gas leveren. 

RTL Nieuws Vast op de wintersport

Vast op de wintersport

Honderden Nederlanders zitten vast in de wintersportgebieden in Oostenrijk. De wegen zijn onbegaanbaar door zware sneeuwval. Skien is er ook niet bij want er is lawinegevaar. 

RTL Nieuws Run op zuinige lease-auto

Run op zuinige lease-auto

Er is een run op zuinige lease-auto's. In juli worden de regelingen aangescherpt, en dat scheelt veel geld. Dus het is nu of nooit, lijken veel leaserijders te denken. 

RTL Nieuws Peuter verdwenen in rioolgat

Peuter verdwenen in rioolgat

Een afschuwelijk ongeluk in de West-Russische stad Bryansk. Een jongetje van anderhalf jaar is met wandelwagen en al in een diep gat in de weg gevallen, en meegevoerd met het snel stromende rioolwater. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Balen: de leraar staakt

Balen: de leraar staakt

Veel leraren staken uit protest tegen het kabinetsbesluit om het aantal verplichte lesuren vast te zetten op 1040 en het aantal vakantieweken terug te schroeven van 12 naar 11. Leerlingen balen; omdat niet iedereen staakt, hebb ... 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

De RTL Nieuwsminuut: Margreet Spijker praat je in zestig seconden bij over het laatste nieuws. 

RTL Nieuws Huisartsen boos over NMA-boete

Huisartsen boos over NMA-boete

De Nederlandse Mededingingssautoriteit, de NMA, heeft de Landelijke Huisartsen Vereniging bijna 8 miljoen euro boete opgelegd vanwege de vestigingseisen voor huisartsen. De huisartsenvereniging gaat tegen het besluit in beroep. 

RTL Nieuws Sneeuwchaos in Oostenrijk

Sneeuwchaos in Oostenrijk

In grote delen van Oostenrijk is zo veel sneeuw gevallen, dat er geen verkeer meer mogelijk is. De situatie is het ergst in Salzburg, Tirol en Voralberg. Onder meer de wintersportplaats Sant Anton is afgesloten. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Iran legt Amerikaan doodstraf op

Iran legt Amerikaan doodstraf op

Amir Mirza Hekmati, geboren in Amerika maar van Iraanse afkomst, is in Iran ter dood veroordeeld wegens spionage. Hij zou voor de CIA werken. Zijn familie ontkent. De man was tolk in het Amerikaanse leger. Vorige maand toonde d ... 

RTL Nieuws Leraren demonstreren

Leraren demonstreren

Ongeveer 1500 leraren uit het middelbaar onderwijs hebben in Den Haag gedemonstreerd tegen de plannen van onderwijsminister Van Bijsterveldt. Die wil onder meer het aantal lesuren uitbreiden van 1000 naar 1040 uur per jaar. 

RTL Nieuws De Strijd Begint: Verkiezingen VS (afl. 2)

De Strijd Begint: Verkiezingen VS (afl. 2)

Aflevering 2 van de RTL Nieuws serie over de race naar het Witte Huis. Presentatie Erik Mouthaan. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Diana Matroos met het nieuws van 12:00 uur. 

RTL Nieuws President Mededev 'zum kotzen' verveeld

President Mededev 'zum kotzen' verveeld

De Russische president Medevedev heeft ogenschijnlijk inmiddels behoorlijk genoeg van zijn invalbeurt voor Poetin. Op staatsbezoek in China kan hij het niet nalaten met een duidelijk 'zum kotzen' gebaar te maken. Of dat ... 

RTL Nieuws Ziekenhuis in 10 seconden gesloopt

Ziekenhuis in 10 seconden gesloopt

Het was jarenlang 1 van de hoogste gebouwen in Houston maar nu is het vakkundig met de grond gelijk gemaakt. Spectaculair gezicht. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 Uur

RTL Nieuws - 09:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

De Headlines van Maandagmorgen 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 Uur

RTL Nieuws - 07:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nederlands gezin ontsnapt aan drijfzand

Nederlands gezin ontsnapt aan drijfzand

Een hachelijk avontuur voor een vader en moeder en hun 10-jarige dochter. Ze waren aan het wandelen in een stuk omgewoelde akker in het Drentse Nieuw-Dordrecht. Maar doordat het zo hard geregend had was de akker in drijfzand ... 

RTL Nieuws Amerika's grootste politieke toerist

Amerika's grootste politieke toerist

Amerika is nu al in de ban van de presidentsverkiezingen die in november plaatsvinden. Voor liefhebbers van politiek is de hele race naar het witte huis natuurlijk smullen. Zo ook voor de 72-jarige Carl W. Toepel. 

RTL Nieuws Leraren staken voorlopig een dagje

Leraren staken voorlopig een dagje

Honderden leraren uit het middelbaar onderwijs gaan vandaag naar Den Haag om te protesteren tegen de plannen van onderwijsminister van Bijsterveldt. Zij wil het aantal lesuren uitbreiden van 1000 naar 1040 uur per jaar. En z ... 

RTL Nieuws Miljoenenboete voor huisartsen

Miljoenenboete voor huisartsen

De Landelijke Huisartsenvereniging heeft een boete van ruim 7,7 miljoen euro van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de NMa gekregen. Die vindt dat de organisatie zich met het vestigingsbeleid van de leden bemoeit. En dat ... 

RTL Nieuws Veel mis op bouwplaatsen corporaties

Veel mis op bouwplaatsen corporaties

Want er is veel mis op bouwplaatsen waar in opdracht van woningcorporaties gewerkt wordt. In twee derde van de gevallen is er sprake van ongezond of onveilig werk. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie S.Z.W, de vroegere ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - Laat

RTL Nieuws - Laat

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Sneeuw spelbreker in Alpen

Sneeuw spelbreker in Alpen

Voor de derde achtereenvolgende dag problemen door zware sneeuwval in de Alpen. Een flink aantal wegen en spoorverbindingen sneeuwde dicht of moest worden gesloten vanwege lawinegevaar. 

RTL Nieuws Weekoverzicht van 2 t/m 8 januari

Weekoverzicht van 2 t/m 8 januari

Het weekoverzicht van RTL Nieuws van week 1. Met onder meer: wateroverlast door noordwesterstorm, de schoonmakers staken weer, een bus richt een ravage aan in Vaals, en in Peru begint het proces tegen Joran van der Sloot. 

RTL Nieuws Vakmannen vinden de weg naar internet

Vakmannen vinden de weg naar internet

De bouwsector mag dan flink te lijden hebben onder de crisis, mannen en vrouwen met handige handjes hebben vaak nog voldoende werk. Veel van hen zijn voor zichzelf begonnen, en met succes. Met dank aan internet. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 Uur

RTL Nieuws - 19:30 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Monument voor slachtoffers treinramp Harmelen

Monument voor slachtoffers treinramp Harmelen

Exact 50 jaar na het grootste treinongeluk ooit in Nederland, is vandaag een monument onthuld ter nagedachtenis van de slachtoffers. Op 8 januari 1962 botsten bij Harmelen twee treinen op elkaar; er vielen 93 doden en 52 gewonden. 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het laatste nieuws in één minuut. 

RTL Nieuws Verkeer A15 gehinderd door grote brand

Verkeer A15 gehinderd door grote brand

Verkeer op de A15 bij Gorinchem heeft vanmorgen last gehad van een grote brand. Op een bedrijventerrein langs de snelweg woedde brand in een oude bakkerij. 

RTL Nieuws PVV stelt kamervragen over sluier koningin

PVV stelt kamervragen over sluier koningin

Geert Wilders stelt kamervragen over het moskeebezoek van koningin Beatrix in Abu Dhabi. De koningin droeg voor de gelegenheid een abaya - een zwart gewaad tot op de enkels - en een blauwe sluier. De PVV noemt dat een 'trie ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 Uur

RTL Nieuws - 18:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Advocaat: 'Joran maakt snel vrienden'

Advocaat: 'Joran maakt snel vrienden'

Deze week gaat de rechtzaak tegen Joran van der Sloot verder in Lima. Correspondent Nina Jurna sprak met zijn advocaat Jimenez Navarro. 

RTL Nieuws Truck rijdt huis binnen

Truck rijdt huis binnen

In het Australische plaatsje Urunga is een truck een huis binnen gereden. Twee mensen kwamen om het leven, de chauffeur van de truck en een jongetje (11) die in het huis lag te slapen. Zeven mensen raakten gewond. De truck bots ... 

RTL Nieuws Vrouw overleeft mislukte bungeejump

Vrouw overleeft mislukte bungeejump

Een Australische vrouw mag van geluk spreken dat ze nog leeft na een mislukte bungeejump. Ze sprong van 111 meter hoogte naar beneden, boven de Zambezi River in Zimbabwe. Tijdens de sprong brak het koord en viel ze in het water ... 

RTL Nieuws Gestrand schip in twee stukken gescheurd

Gestrand schip in twee stukken gescheurd

Het schip dat sinds oktober vastzit voor de kust van Nieuw-Zeeland, is in twee stukken gebroken. Veel containers op het schip zijn in zee gevallen. Mogelijk is er ook meer olie vrijgekomen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - Laat

RTL Nieuws - Laat

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Libische kinderen eindelijk weer naar school

Libische kinderen eindelijk weer naar school

Meer dan een miljoen kinderen in Libie zijn na tien maanden weer voor het eerst naar school geweest. 

RTL Nieuws 15-jarige Sahar Gul maandenlang mishandeld

15-jarige Sahar Gul maandenlang mishandeld

Het 15-jarige Afghaanse meisje Sahar Gul is maandenlang mishandeld en gemarteld door haar schoonfamilie. Daarmee werd ze ongewild het symbool van de vreselijke manier waarop vrouwen in Afghanistan nog vaak worden behandeld. 

RTL Nieuws De minst luxe bungalows van Nederland

De minst luxe bungalows van Nederland

In Eerbeek staan misschien wel de meest Spartaanse bungalows van Nederland. Ze zijn van canvas, het meubulair is allemaal van hout en er is geen tv. Toch zijn ze razend populair. 

RTL Nieuws Merijn reviewt: 8 mm HD

Merijn reviewt: 8 mm HD

Tech-verslaggever Merijn Doggen test de nieuwste apps voor de iPad. Deze keer: 8 mm HD. 

RTL Nieuws 'Ik heb spijt van mijn implantaten'

'Ik heb spijt van mijn implantaten'

Dit is het verhaal van Cindy Meijer. Zij had PIP-implantaten en kreeg daarvan ernstige klachten. 

RTL Nieuws Schoenen voor Duitse president

Schoenen voor Duitse president

In Duitsland blijft de president mikpunt van kritiek. Vanmiddag was er voor zijn paleis in Berlijn een demonstratie waarin zijn vertrek werd geeist. Het waren maar een paar honderd demonstranten, maar voor de president is het p ... 

RTL Nieuws Guantanamo bijna tien jaar open

Guantanamo bijna tien jaar open

Volgende week is het tien jaar geleden dat de omstreden Amerikaanse gevangenis Guantanamo op Cuba werd geopend. Na de aanslagen van 11 september wilden de Amerikanen een plek waar ze terreurverdachten konden vasthouden en onder ... 

RTL Nieuws Groningen is weer veilig gebied

Groningen is weer veilig gebied

Het hoogwater in Groningen zakt weer. De ruim 800 evcués zijn inmiddels weer thuis. 

RTL Nieuws Luchtballon doodt 11 mensen

Luchtballon doodt 11 mensen

Het ergste luchtvaartongeval in Nieuw-Zeeland in jaren: bij een klein dorpje stort een luchtballon neer met daarin 11 mensen. Vermoedelijk is de ballon tegen een stroomdraad aangevlogen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 Uur

RTL Nieuws - 19:30 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Smartengeld voor slachtoffers Benno L.

Smartengeld voor slachtoffers Benno L.

De tientallen, veelal gehandicapte misbruikslachtoffers van zwemleraar Benno L., krijgen allemaal een schadevergoeding. In totaal gaat het om 900.000 euro. De verzekeraar van Benno L.'s zwemschool en de advocaat van de slac ... 

RTL Nieuws Nederland: 1700 vrouwen met PIP-implantaten

Nederland: 1700 vrouwen met PIP-implantaten

Wereldwijd zijn honderd-duizenden vrouwen erdoor getroffen, hier gaat het om bijna zeventien honderd vrouwen en die zijn niet alleen behandeld in privé-klinieken. Chirurgen van tien reguliere ziekenhuizen hebben de goedkope im ... 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Suzanne Bosman praat je in zestig seconden bij over het laatste nieuws.