RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Man vast in zwijnenval

Man vast in zwijnenval

Diep in een Chinees bos is een man vast komen te zitten in een illegale zwijnenval. Brandweerlieden wisten de val uit zijn benarde positie te bevrijden. 

RTL Nieuws Vijfsterrenmaal voor Thaise apen

Vijfsterrenmaal voor Thaise apen

Thaise koks hebben de apen in de stad Lopburi een heus vijfsterrendiner voorgeschoteld tijdens het Monkey Buffet Festival. Het festival wordt elk jaar in de apenstad gehouden om het toerisme te promoten. De bewoners willen de a ... 

RTL Nieuws Zombie-invasie in Mexico-stad

Zombie-invasie in Mexico-stad

Duizenden mensen verkleed als Zombie hebben in Mexico-Stad een poging gedaan om in het Guinness Book of Records te komen. En dat lijkt te zijn gelukt: meer dan 9000 zombies waren er op de been. Het oude record, in New Jersey, s ... 

RTL Nieuws Taaie activisten blijven kerntransport vertragen

Taaie activisten blijven kerntransport vertragen

De Duitse politie heeft 1300 mensen gearresteerd omdat ze op het spoor gingen zitten om een kerntransport tegen te houden. Tientallen activisten hadden zichzelf aan beton vastgeketend. Het afval gaat van het Franse La Hague naa ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Het woord van dit jaar...

Het woord van dit jaar...

Mistgolf is het niet geworden. Plaszak ook niet, of wordfeud. Het woord van 2011 is weigerambtenaar. Dat hebben bezoekers van het Congres van het Genootschap Onze Taal besloten. 

RTL Nieuws Man maakt amok met bijl in Peize

Man maakt amok met bijl in Peize

Een verwarde man uit het Drentse Peize heeft een politieagent verwond met een bijl. De Drent liep ermee op de provinciale weg N381 bij Beilen. Agenten spraken hem aan, waarop hij met de bijl begon te slaan. 

RTL Nieuws Rellen bij Duitse spoorlijn

Rellen bij Duitse spoorlijn

Op verschillende plaatsen in het noorden van Duitsland is het tot rellen gekomen tussen de politie en anti-kernenergiebetogers. De activisten willen de zogeheten Castor-trein die radio-actief afval vervoert, stoppen. 

RTL Nieuws Visje is gevaar voor koraalrif

Visje is gevaar voor koraalrif

In de Caribische zee is de jacht geopend op een vis die het koraal leegeet. Een vis die daar niet thuis hoort. Koraalduivel heet hij in het Nederlands. En omdat hij geen vijanden heeft dreigt hij grote delen van de kust over te ... 

RTL Nieuws Raket onderweg naar Mars

Raket onderweg naar Mars

Een raket van de NASA met aan boord het nieuwe type voertuig Curiosity is richting Mars vertrokken, uitgerust met de nieuwste snufjes om er allerlei informatie te verzamelen. Met als doel een antwoord te krijgen op de vraag: wa ... 

RTL Nieuws Seksuele intimidatie Egypte groot probleem

Seksuele intimidatie Egypte groot probleem

Veel vrouwen in Egypte zijn het slachtoffer van seksuele intimidatie. En slechts een heel klein percentage doet aangifte. 

RTL Nieuws 'Stunten cosmetische chirurgie gaat te ver'

'Stunten cosmetische chirurgie gaat te ver'

Stunten met cosmetische ingrepen. Eigenlijk mag het niet. Maar het gebeurt steeds meer. Op kortingsites zoals Groupon wemelt het van de aanbiedingen voor botoxbehandelingen en liposucties. En sinds deze week zelfs voor schaamli ... 

RTL Nieuws Formatie België: van crisis naar crisis

Formatie België: van crisis naar crisis

De formatie in België duurt 530 dagen. Formateurs hebben keer op keer hun ontslag aangeboden aan de koning, omdat de partijen er niet uit kwamen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Belgische verslaggever over formatie

Belgische verslaggever over formatie

Verslaggever Barend Leyts van VTM over de Belgische formatie. 

RTL Nieuws Veel ongedierte in ziekenhuizen

Veel ongedierte in ziekenhuizen

Ziekenhuizen hebben veel last van ongedierte. Alleen al de afgelopen maanden zijn verschillende operatiekamers gesloten na overlast van vliegen. 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het nieuws in 60 seconden, gepresenteerd door Rick Nieman. 

RTL Nieuws Twee doden bij botsing oldtimer en trein

Twee doden bij botsing oldtimer en trein

Bij een botsing tussen een oldtimer en een trein zijn in het Overijsselse Olst twee doden gevallen. De botsing gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang. De rally waar de oldtimer deel van uitmaakte, is stilgelegd. 

RTL Nieuws Regering België eindelijk in zicht

Regering België eindelijk in zicht

Na 530 dagen onderhandelen lijkt een regering in België eindelijk dichtbij. De partijen zijn het eens geworden over een begroting, een van de grootste struikelblokken. Formateur Elio di Rupo heeft nu opdracht gekregen zo snel ... 

RTL Nieuws Babysterfte in Nederland fors afgenomen

Babysterfte in Nederland fors afgenomen

De babysterfte in Nederland is de afgelopen tien jaar bijna 40% afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Perinatale Audit Nederland. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Twee doden bij oldtimerrally Overijssel

Twee doden bij oldtimerrally Overijssel

Bij een oldtimerrally in het Overijsselse Olst zijn twee doden gevallen, toen hun auto tegen een trein botste. 

RTL Nieuws 102-jarige emigreert naar Nieuw-Zeeland

102-jarige emigreert naar Nieuw-Zeeland

De 102-jarige Louise Sydes is vanuit het Britse Kent naar Nieuw-Zeeland verhuist om een nieuw leven te beginnen. Ze gaat daar bij haar dochter en schoonzoon wonen. 

RTL Nieuws NASA-filmpje over de Marsverkenner

NASA-filmpje over de Marsverkenner

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Franse baret dreigt te verdwijnen

Franse baret dreigt te verdwijnen

Na de Eiffeltoren, wijn, stokbrood en smeerkaas is hij het symbool van Frankrijk: de baret. Maar niet lang meer. De laatste Franse baretfabriek staat op het punt failliet te gaan. 

RTL Nieuws Problemen voor treinreizigers Utrecht

Problemen voor treinreizigers Utrecht

Grote problemen op het spoor bij Utrecht Centraal vanavond. Duizenden reizigers liepen vertraging op door een sein- en wisselstoring. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Jetman vliegt met straaljagers

Jetman vliegt met straaljagers

De Zwitserse Jetman Yves Rossy heeft weer met zijn straaljagerpak het luchtruim gekozen. Dit keer wilde hij een formatievlucht doen met straaljagers - met succes. 

RTL Nieuws Britse juwelier verjaar overvaller met bezem

Britse juwelier verjaar overvaller met bezem

De eigenaar van Harrolds Discount Jewellers in Londen heeft met gevaar voor eigen leven een overvaller verjaagd die dreigde met een mes. De overvaller zette een vrouw een mes op de keel, waarop de juwelier direct in actie kwam ... 

RTL Nieuws Kamer eist aangifte van scholen

Kamer eist aangifte van scholen

Het gebeurt steeds vaker dat docenten worden mishandeld of ernstig bedreigd door leerlingen en ouders. De scholen houden het stil om hun goede naam niet te laten aantasten. De Tweede Kamer wil nu een aangifteplicht invoeren. 

RTL Nieuws Noord-Dakota is booming

Noord-Dakota is booming

De crisis slaat hard toe in de VS. Maar niet overal. De staat die jarenlang werd beschouwd als het Siberië van Amerika, waar ook niemand naartoe wilde, is booming. Er is werk genoeg, en dus zijn werklozen uit de andere staten ... 

RTL Nieuws Hooligans als helden in Caïro

Hooligans als helden in Caïro

Correspondent Roel Geeraedts vond op het Tahrirplein in Caïro onwaarschijnlijke helden van de revolutie: voetbalhooligans, die zich opwerpen als de beschermers van de demonstranten. Ordinaire knokploegen, zeggen anderen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30 /2011-11-25

RTL Nieuws 19:30 /2011-11-25

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman, Antoin Peeters en Margreet Spijker. 

RTL Nieuws Dwangverpleging nodig voor Robert M.

Dwangverpleging nodig voor Robert M.

Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, is ziek en als hij de kans krijgt vergrijpt hij zich hoogst waarschijnlijk weer aan kleine kinderen. Dat zegt het Pieter Baan Centrum. Verslaggever Jeroen Wetzels doet v ... 

RTL Nieuws Winkelstormloop op Black Friday

Winkelstormloop op Black Friday

In Amerika is het Black Friday, de dag na Thanksgiving. Amerikanen zijn vrij en beginnen massaal aan hun kerstinkopen. Winkels gaan 's nachts al open en stunten met hoge kortingen. 

RTL Nieuws Verbijstering over enorme boetes

Verbijstering over enorme boetes

De ANWB heeft zware kritiek op de forse verhogingen van de verkeersboetes per 1 januari. De ANWB gelooft niet dat het aantal overtredingen en het hufterige gedrag in het verkeer erdoor afnemen. Sommige boetes worden bijna verdu ... 

RTL Nieuws Scholen willen meer respect

Scholen willen meer respect

Docenten hebben veel agressie te verduren van leerlingen en van ouders. De Besturenraad, die 2200 scholen vertegenwoordigt, vindt dat politiek en samenleving nadrukkelijker achter de scholen moeten gaan staan. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Suzanne Bosman brengt je in 60 seconden op de hoogte van het laatste nieuws. 

RTL Nieuws Peutertje klem tussen de deur

Peutertje klem tussen de deur

Een Chinees peutertje heeft voor paniek gezorgd in de stad Huaian. Hij speelde met een winkeldeur en kwam met zijn arm klem te zitten. De brandweer kwam eraan te pas, en die had tien minuten nodig om de deur los te halen terwij ... 

RTL Nieuws Weer protest in Caïro

Weer protest in Caïro

Opnieuw een massale demonstratie in de Egyptische hoofdstad Caïro. Tienduizenden Egyptenaren eisen het vertrek van de militaire machthebbers. Ook met de nieuw aangewezen premier zijn ze niet tevreden. 

RTL Nieuws Turkije wil geen geweld meer in Syrië

Turkije wil geen geweld meer in Syrië

Turkije tolereert niet langer het bloedvergieten in buurland Syrie. De Turkse regering voert daarom overleg met de NAVO, de Europese Unie en de Arabische Liga. De Arabische Liga heeft Syrie een ultimatum gesteld. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Betalen met je mobieltje

Betalen met je mobieltje

Een Amsterdamse Albert Heijn doet een proef met mobiel betalen. Een Nederlandse uitvinding, die in het buitenland eerder is aangeslagen dan hier. 

RTL Nieuws Amerikaanse koopdrift op Black Friday

Amerikaanse koopdrift op Black Friday

In de VS is het 'Black Friday', de dag na Thanksgiving. Omdat veel mensen vrij zijn, wordt dit gezien als de start van het kerstseizoen. Winkels gaan 's nachts al open en stunten met hoge kortingen. 

RTL Nieuws Advies PBC: tbs-behandeling voor Robert M.

Advies PBC: tbs-behandeling voor Robert M.

Als het aan het Pieter Baan Centrum ligt, wordt zedenverdachte Robert M. in een tbs-kliniek behandeld. M. is volgens het PBC pedofiel en hyperseksueel. M. misbruikte 52 jongetjes en 15 meisjes. 

RTL Nieuws Delta Lloyd overweegt verkoop Ajax-belang

Delta Lloyd overweegt verkoop Ajax-belang

Delta Lloyd overweegt zijn belang in voetbalclub Ajax af te stoten. Topman Hoek van de verzekeraar zei het niet met zoveel woorden, maar hij hintte erop dat de bestuurscrisis bij de Amsterdammers de relatie er niet beter op gem ... 

RTL Nieuws Eurocrisis: Duits nee tegen ECB klinkt door

Eurocrisis: Duits nee tegen ECB klinkt door

Het Duitse nee tegen een grotere rol van de ECB klinkt nog steeds door op de financiële markten. En het gaat slechter in Hongarije. Roderick Veelo presenteert de eurocrisisupdate. 

RTL Nieuws Styliste Coco de Meyere pleegt zelfmoord

Styliste Coco de Meyere pleegt zelfmoord

Styliste Coco de Meyere is op 48-jarige leeftijd overleden. Ze heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt, heeft haar partner bekendgemaakt. De Meyere had psyschische problemen en werd daarvoor ook behandeld. Zij is onder ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Diana Matroos. 

RTL Nieuws Leraar moet meer gezag krijgen

Leraar moet meer gezag krijgen

Scholen willen dat geweld tegen leraren strenger wordt gestraft. Daarbij moet het onderwijzend personeel meer gezag krijgen. Want dat gezag is de laatste jaren flink afgenomen. 

RTL Nieuws Robert M. misbruikte 67 kinderen

Robert M. misbruikte 67 kinderen

Het Openbaar Ministerie gaat zedenverdachte Robert M. vervolgen voor het misbruik van 67 kinderen, 52 jongens en 15 meisjes. Dat maakte de officier van jusitie vanmorgen bekend tijdens een zogenoemde regiezitting. 

RTL Nieuws De Nieuwsweek in 1 Minuut

De Nieuwsweek in 1 Minuut

Een impressie van het nieuws van de afgelopen week op muziek gezet. 

RTL Nieuws Verkeerschaos na ongelukken A1 en A2

Verkeerschaos na ongelukken A1 en A2

Problemen op de weg vanochtend door ongelukken met vrachtwagens. Zowel op de A1 als de A2 stonden lange files. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het belangrijkste nieuws in één minuut, gepresenteerd door Jan de Hoop. 

RTL Nieuws Falende bestuurder mag geen school stichten

Falende bestuurder mag geen school stichten

De Partij van de Arbeid wil bij wet vastleggen dat falende bestuurders in het onderwijs geen nieuwe school meer op mogen richten. Op die manier moet worden voorkomen dat er nog meer zwakke scholen in Nederland bijkomen. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Syrische vluchtelingen willen terug

Syrische vluchtelingen willen terug

Syrische vluchtelingen die naar Turkije zijn gevlucht en daar in tentenkampen wonen, willen terug naar hun land. Op één voorwaarde: president Assad moet weg. 

RTL Nieuws Chaos A2 door gekantelde vrachtwagen

Chaos A2 door gekantelde vrachtwagen

Flinke vertraging op de A2 bij Den Bosch. Daar reed een vrachtwagen op een wegversperring. Alle rijbanen zijn afgesloten. 

RTL Nieuws Egypte heeft (bijna) nieuwe premier

Egypte heeft (bijna) nieuwe premier

De militaire leiders van Egypte hebben Kamal El-Ganzouri verzocht om premier te worden. El-Ganzouri was in de jaren negentig ook al korte tijd premier van Egypte. Intussen blijft het onrustig in Egypte. Vandaag wordt een grote ... 

RTL Nieuws Het rommelt in Portugal

Het rommelt in Portugal

Onrust in de Portugese hoofdstad Lissabon vanavond. Betogers tegen de forse bezuinigingen raakten slaags met de politie. Zes mensen zijn gearresteerd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Voetbaldoel vol hulpscheidsrechters

Voetbaldoel vol hulpscheidsrechters

Is de bal over de doelijn? Het is eigenlijk de belangrijkste vraag tijdens een voetbalwedstrijd. Maar voor de scheidsrechters is het soms onmogelijk om het te zien. Na jarenlang dwarsliggen laat Wereldvoetbalbond FIFA nu een on ... 

RTL Nieuws Brabants? Sexier kan het niet

Brabants? Sexier kan het niet

Brabants komt uit een onderzoek als meest sexy accent naar boven, zowel onder mannen als vrouwen. 

RTL Nieuws Test: Sinterklaas Apps

Test: Sinterklaas Apps

Sinterklaas is op dit moment de best verkopende man van Nederland en dus springt iedereen erop om een graantje mee te pikken. Sinds vorig jaar zijn er ook diverse Sint Apps voor de smartphone te koop. 

RTL Nieuws 'Schandaalpers gaat over lijken'

'Schandaalpers gaat over lijken'

De Britse schandaalpers gaat over lijken. Letterlijk, blijkt na vier dagen verhoor van slachtoffers. In London hoort een speciale commissie hoe de Britse tabloids jarenlang over de scheef gingen. Niet alleen luisterden ze telef ... 

RTL Nieuws Eredoctoraat voor Mythbusters

Eredoctoraat voor Mythbusters

Ze zijn grappig, laten alles exploderen wat maar los en vast zit en zijn razend populair bij jongeren. De mythbusters, de mythe-bestrijders, een wetenschappelijk programma op Discovery Channel. Oude mythes of broodje-aap-verhal ... 

RTL Nieuws Politie: verkeersboetes veel te hoog

Politie: verkeersboetes veel te hoog

Dat sommige relatief lichte verkeers- overtredingen vanaf 1 januari duurder worden, wisten we al, maar onze researchredactie heeft nu achterhaald wat de exacte bedragen zijn. Parkeren op een invalideplek, bijvoorbeeld, gaat 340 ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Rowling heeft er geen woorden voor

Rowling heeft er geen woorden voor

Er komen steeds meer details naar boven over de werkwijze van de Britse schandaalpers. Uit getuigenverklaringen van onder andere schrijfster JK Rowling blijkt dat de tabbloids zelfs via kinderen proberen om aan informatie te ko ... 

RTL Nieuws Meer aandacht raadselklachten

Meer aandacht raadselklachten

Een half miljoen patienten in ons land wordt onnodig, jarenlang doorverwezen van dokter naar dokter. Het gaat om mensen met voor artsen raadselachtige klachten. 25 zorginstellingen hebben vanaf nu speciale afdelingen om deze gr ...