RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws De App Store is jarig

De App Store is jarig

Het is vandaag vijf jaar geleden dat de eerste online winkel voor apps voor smartphones werd gelanceerd. Het aantal apps is in die tijd geëxplodeerd: van 500 toen, naar meer dan negenhonderduizend nu. 

RTL Nieuws Nieuws op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1

Nieuws op de basisschool: Engelse les vanaf groep 1

Vanaf volgend jaar mogen alle basisscholen tweetalig onderwijs gaan geven. Naast Nederland óók Engels. Vanaf groep 1 mogen leerlingen vier uur per week Engelse les krijgen. 

RTL Nieuws 'Kosten per reizigerskilometer zijn gestegen'

'Kosten per reizigerskilometer zijn gestegen'

De opsplitsing van de NS had ervoor moeten zorgen dat treinreizen goedkoper werden. Uit onderzoek blijkt echter dat de kosten alleen maar zijn gestegen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws, 9 juli - 19:30 uur

RTL Nieuws, 9 juli - 19:30 uur

Het RTL Nieuws van 9 juli, 19:30 uur met Daphne Lammers en Roelof Hemmen. 

RTL Nieuws Ontsnapping uit kolkende massa

Ontsnapping uit kolkende massa

In het Chinese stadje Shifang loopt het helemaal uit de hand. Er valt binnen twaalf uur een halve meter regen, een kleine rivier treed buiten zijn oevers en verandert van loop, dwars door de stad heen. Het ene gebouw na het and ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Afzakbroeken en blote voeten verboden

Afzakbroeken en blote voeten verboden

Nu de vakantie begonnen is lopen veel gezinnen 's avonds nog een rondje over de boulevard en kermis. Dat is in het Amerikaanse plaatsje Wildwood niet anders. Maar de overheid wil wel dat iedereen gepast over de boulevard st ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Nieuwe hype: McDiving

Nieuwe hype: McDiving

Na planking en de Harlem shake is er weer een nieuwe internethype: McDiving 

RTL Nieuws Nu even frisser, weekend weer warmer

Nu even frisser, weekend weer warmer

RTL-weerman William Huizinga verwacht dat het de komende dag iets frisser blijft. In het weekend gaat de temperatuur weer omhoog. 

RTL Nieuws Lange stinkbloem staat in volle bloei

Lange stinkbloem staat in volle bloei

In de nationale plantentuim in Brussel kan op het ogenblik een bloem van twee en een halve meter hoog bewonderd worden. Hij is niet alleen lang maar ruikt ook nog eens heel ongewoon. 

RTL Nieuws Treinramp Canada wellicht geen ongeluk

Treinramp Canada wellicht geen ongeluk

De politie in Canada is een strafrechtelijk onderzoek naar de treinramp begonnen. Er zijn verdachte omstandigheden ontdekt. 

RTL Nieuws Vakantiebaantjes moeilijk te vinden

Vakantiebaantjes moeilijk te vinden

Wie deze zomer een vakantiebaantje zoekt kan nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Door de crisis is er veel minder werk beschikbaar. De zomerpiek lossen bedrijven liever met eigen personeel op. 

RTL Nieuws Plasterk zet het mes in de topinkomens

Plasterk zet het mes in de topinkomens

Over een paar jaar verdient in de publieke sector niemand meer dan een minister. De topbestuurders van bijvoorbeeld ziekenhuizen en woningcorporaties beginnen in 2015 al met het inleveren van salaris. 

RTL Nieuws Amnesty: Geweld leger Egypte buitenproportioneel

Amnesty: Geweld leger Egypte buitenproportioneel

Het Egyptische leger gebruikt onnodig veel geweld tegen aanhangers van de afgezette president Morsi. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. 

RTL Nieuws Eindelijk een graf om te bezoeken

Eindelijk een graf om te bezoeken

Nabestaanden van de genocide in Srebrenica begraven deze week meer dan 400 jongens en mannen. De lichamen zijn de afgelopen tijd geïdentificeerd. 

RTL Nieuws Booming in Texas: Jos werd Joe

Booming in Texas: Jos werd Joe

Jos Bekker werd Joe Bekker, een echt Amerikaans succesverhaal. Zijn bedrijf is booming, net als de rest van Texas. De perfecte plek voor de handelsmissie van premier Rutte. 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Internet: ook op vakantie kunnen we niet zonder

Internet: ook op vakantie kunnen we niet zonder

Ik ga op vakantie en ik neem mee... Vakantie vieren zónder tablet of laptop, voor veel mensen is dat tegenwoordig ondenkbaar. En een groot deel vindt het dan ook heel belangrijk dat er draadloos internet is. Het liefst gratis. 

RTL Nieuws Moordzaak IJsselstein heeft alleen maar slachtoffers

Moordzaak IJsselstein heeft alleen maar slachtoffers

Chahira ben M. moet zeven jaar de cel in voor het doodsteken van haar 16-jarige dochter. Dat vindt de officier van justitie. 

RTL Nieuws 'Kapitein Costa Concordia voelt zich zondebok'

'Kapitein Costa Concordia voelt zich zondebok'

Van een Nederlands stel dat aan boord was van de Costa Concordia toen het cruiseschip tegen een rots liep, mag kapitein Schettino lang achter de tralies verdwijnen. Volgens RTL Nieuws-correspondent Pauline Valkenet voelt de kap ... 

RTL Nieuws Protest van woedende prostituees in Utrecht

Protest van woedende prostituees in Utrecht

Utrechtse prostituees willen niet dat de rosse buurt aan het Zandpad wordt gesloten. Ze willen een coörperatie opzetten waardoor ze zelf hun eigen werkplekken kunnen exploiteren. Ze protesteerden bij de gemeente Utrecht. 

RTL Nieuws EU-landen gaan elkaar alarmeren over foute artsen

EU-landen gaan elkaar alarmeren over foute artsen

Een arts die in het ene land geschorst wordt, kan vanaf 2015 niet zomaar meer in een ander Europees land aan de slag. Dat zegt minister Schippers van Volksgezondheid. 

RTL Nieuws 'Een opmerkelijke ontwikkeling in een dramatisch verhaal'

'Een opmerkelijke ontwikkeling in een dramatisch verhaal'

Prins Friso is deze zomer in Nederland. Hij is vandaag overgebracht naar het huis van zijn moeder, Paleis Huis ten Bosch. "Een opmerkelijke ontwikkeling in een dramatisch verhaal." 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Prostituees protesteren tegen sluiting peesboten

Prostituees protesteren tegen sluiting peesboten

Utrechtse prostituees hebben vanmiddag geprotesteerd tegen de sluiting van de peesboten aan het Zandpad. De gemeente wil de boten sluiten. 

RTL Nieuws Blunderende artsen in heel Europa in de ban

Blunderende artsen in heel Europa in de ban

Een arts die fouten maakt in het ene Europese land, kan vanaf 2015 niet zomaar weer aan de slag gaan in een ander land in Europa. Dat is in EU-verband afgesproken, zegt minister Schippers van Volksgezondheid. 

RTL Nieuws Prins Friso overgebracht naar Nederland

Prins Friso overgebracht naar Nederland

Zijn toestand is niet veranderd, maar toch is prins Friso weer terug in Nederland. RTL Nieuws Koningklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters is bij Paleis Huis ten Bosch, waar de prins eerder vandaag naartoe is gebracht. 

RTL Nieuws Fietsrecord op snelweg

Fietsrecord op snelweg

Een snelweg die wordt afgesloten voor een recordpoging, Rijkswaterstaat doet het niet vaak. Voor studenten werd een uitzondering gemaakt: de A31 ging dicht. Met resultaat: nog nooit werd er op een Nederlandse weg zo hard gefietst. 

RTL Nieuws Ontvoerde vrouwen Cleveland bedanken voor steun

Ontvoerde vrouwen Cleveland bedanken voor steun

De drie vrouwen die tussen 2002 en 2004 in Cleveland werden ontvoerd en pas een decennium later werden bevrijd zijn dankbaar voor de hulp die zij hebben gekregen. 

RTL Nieuws Proces kapitein Concordia direct verdaagd

Proces kapitein Concordia direct verdaagd

Het proces tegen de kapitein van de Costa Concordia is begonnen. Vorig jaar liep het cruise-schip op de rotsen voor de Italiaanse kust. Bij de ramp kwamen 32 mensen om het leven. Het proces tegen kapitein Schettino werd direct ... 

RTL Nieuws Zware bomaanslag in Libanon

Zware bomaanslag in Libanon

Een zware bomaanslag in Libanon, op een Hezbollah-bolwerk in Beiroet. Meer dan 50 mensen raakten gewond. Een autobom ontplofte in een drukke winkelstraat. 

RTL Nieuws Prins Friso aangekomen in Huis ten Bosch

Prins Friso aangekomen in Huis ten Bosch

Friso is vandaag aangekomen op Huis ten Bosch. Zijn toestand wordt nog steeds omschreven als 'zorgwekkend', maar verdere behandeling in het ziekenhuis is niet noodzakelijk, zo stelt de RVD. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Paleis Huis ten Bosch is logische keuze'

'Paleis Huis ten Bosch is logische keuze'

Prins Friso is weer in Nederland. Koninklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters van RTL Nieuws vertelt dat er niet langer reden was om hem in Londen te behandelen. 

RTL Nieuws Mammoet van 39.000 jaar te bewonderen

Mammoet van 39.000 jaar te bewonderen

In Tokio is sinds vandaag een mammoet van 39.000 jaar te bewonderen. 

RTL Nieuws Hotel stort in paarseconden in kolkende rivier

Hotel stort in paarseconden in kolkende rivier

Een hotel in Uttarakhand in India stond er mooi direct op de oever van de Bhagirathi rivier. Idyllisch voor toeristen. Maar die moesten er snel uit toen de rivier veranderde in een woeste stroom. Het hotel verdween in een paar ... 

RTL Nieuws Buscrash Australië; buschauffeur overlijdt

Buscrash Australië; buschauffeur overlijdt

Bij een buscrash in Australië is een buschauffeur om het leven gekomen. 

RTL Nieuws Eerste beelden chaos en paniek aanslag Beirut

Eerste beelden chaos en paniek aanslag Beirut

Een zware bomaanslag in Beiroet heeft een groot aantal auto's in lichterlaaie gezet. Er zijn ook gewonden en doden. 

RTL Nieuws Enorme wateroverlast in Toronto

Enorme wateroverlast in Toronto

Enorme wateroverlast in de Canadese stad Toronto. Na een hevige storm met onweer en regen zijn veel straten ondergelopen. Op sommige plekken viel wel 10 centimeter regen. De metro kan niet meer rijden. 

RTL Nieuws Spectaculaire waterhoos in Florida

Spectaculaire waterhoos in Florida

Een gigantische waterhoos in Florida zorgt voor spectaculaire beelden. Er vielen zover bekend geen gewonden. 

RTL Nieuws Nieuwe Kuip op losse schroeven

Nieuwe Kuip op losse schroeven

Het plan voor een nieuw Feyenoordstadion is onzeker geworden. Collegepartij D66 heeft besloten tegen te stemmen. Donderdag moet de Rotterdamse gemeenteraad zich uitspreken over de financiering. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Zonovergoten dag, daarna meer bewolking

Zonovergoten dag, daarna meer bewolking

RTL weervrouw Laura van der Blij verwacht vandaag een prachtige, zonovergoten, stralende dag. Pas in de avond komt er wat bewolking opzetten. Die zal de rest van de week de temperaturen iets gaan drukken maar in het weekend wor ... 

RTL Nieuws Weer rellen rond omstreden park Istanbul

Weer rellen rond omstreden park Istanbul

Chaotische toestanden bij het Gezi-park; het park in Istanbul, waar de protesten tegen de Turkse premier Erdogan een maand geleden begonnen. Gisterenmiddag werd het weer geopend en ook weer gesloten. Later op de avond ging het ... 

RTL Nieuws Griekse lening beklonken

Griekse lening beklonken

Griekenland krijgt het volgende deel van de lening van de Eurozone. Daar zijn de Europese ministers van Financiën, onder leiding van Jeroen Dijsselbloem, het over eens geworden. 

RTL Nieuws Dodental Canadees inferno loopt sterk op

Dodental Canadees inferno loopt sterk op

Nog steeds zijn niet alle slachtoffers van het treinongeluk in Canada gevonden. Het afgelopen weekend ontspoorde en ontplofte een trein met ruwe olie in een dorp bij de stad Quebec. 

RTL Nieuws Moslimbroederschap weer massaal de straat op na bloedbad

Moslimbroederschap weer massaal de straat op na bloedbad

Egypte gaat waarschijnlijk over zes maanden naar de stembus. Dat heeft de interim-regering bekendgemaakt. Intussen heeft de Moslimbroederschap zijn aanhangers opgeroepen om vandaag massaal te demonstreren. Aanleiding is het blo ... 

RTL Nieuws Veroorzaker ravage A12 was bezopen benzinedief

Veroorzaker ravage A12 was bezopen benzinedief

De benzinedief die voor een ravage op de A12 bij Den Haag gezorgd heeft was waarschijnlijk dronken. De BMW waar hij in reed blijkt gestolen te zijn. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws De troon van de koning

De troon van de koning

Al twintig jaar stond-ie te verstoffen. Nu wordt de Belgische troon van eikenhout en bladgoud uit de kelder gehaald. Voor de inhuldigingsceremonie op 21 juli, die maar een paar minuten zal duren. 

RTL Nieuws Spaanse campings helpen arme gezinnen

Spaanse campings helpen arme gezinnen

De werkloosheid is torenhoog en veel families kunnen daardoor niet op vakantie. Vijftig Spaanse campings slaan nu de handen ineen om arme families toch een paar leuke dagen te bieden. 

RTL Nieuws Ravage na ongeluk benzinedief op de A12

Ravage na ongeluk benzinedief op de A12

Een benzinedief heeft op de A12 een ravage veroorzaakt. Hij was op de vlucht voor de politie, toen hij op een andere auto botste. De chauffeur van die auto ligt in het ziekenhuis. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws 'Ze hielden me vast en wilden m'n portemonnee'

'Ze hielden me vast en wilden m'n portemonnee'

Ritjes van pizzakoeriers eindigen regelmatig in een overval. Ook pizzabezorger Rick overkwam het op een avond. De maaltijdketens willen het aantal overvallen terugdringen em hebben maatregelen afgesproken met het ministerie van ... 

RTL Nieuws Iedereen kan fijnstof meten met nieuwe gadget

Iedereen kan fijnstof meten met nieuwe gadget

Zo'n 9000 Nederlanders hebben zich aangemeld om de hoeveelheid fijnstof in hun omgeving te meten. Ze doen dat met hun smartphone, die een beetje is aangepast, zodat wetenschappers beter in kaart kunnen brengen welke gebiede ... 

RTL Nieuws De wolf is weer terug in Nederland

De wolf is weer terug in Nederland

Het was een bloederig onderzoek in museum Naturalis in Leiden. Verslaggever Jeroen Wetzels was erbij toen onderzoekers vasstelde dat het dier dat vorige week in de Noordoostpolder werd doodgereden, vrijwel zeker een wolf is. 

RTL Nieuws Mollema: 'Dit geeft wel een kick'

Mollema: 'Dit geeft wel een kick'

De Nederlandse renners tellen weer mee in de Tour de France. Sinds gisteren staan twee Nederlanders in de top 4. Dat is al jaren niet meer voorgekomen. 

RTL Nieuws 'Herstel woningmarkt nog erg broos'

'Herstel woningmarkt nog erg broos'

Starters durven weer een huis te kopen. Maar is hiermee de crisis op de woningmarkt voorbij? Volgens verslaggever Hella Hueck is het herstel nog veel te pril om dat te zeggen. 

RTL Nieuws Huizenmarkt krabbelt eindelijk een beetje overeind

Huizenmarkt krabbelt eindelijk een beetje overeind

Er komt weer wat beweging in de huizenmarkt. Het zijn vooral starters die de verkopen een duwtje geven. Ze durven weer te kopen, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws bij makelaars en hypotheekverstrekkers. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Pinbende maakte 30 miljoen euro buit

Pinbende maakte 30 miljoen euro buit

De Duitse politie is op zoek naar Nederlandse mannen die pinden met vervalste passen. Ze maken deel uit van een bende die door heel Europa zo'n 30 miljoen euro wist buit te maken. Het gaat om 's werelds grootste bankcom ... 

RTL Nieuws Paus herdenkt verdronken asielzoekers Lampedusa

Paus herdenkt verdronken asielzoekers Lampedusa

Paus Franciscus heeft z'n eerste reis buiten Rome gemaakt. Hij ging naar het Italiaanse eilandje Lampedusa. Franciscus koos daarvoor omdat hij vindt dat Europa zich meer verantwoordelijk moet gaan voelen voor de vele bootvl ... 

RTL Nieuws Tegenstrijdige verhalen over bloedbad Caïro

Tegenstrijdige verhalen over bloedbad Caïro

Egypte staat op scherp na het bloedbad vanochtend in Caïro. Volgens het leger was er een groep terroristen die het vuur opende op de demonstranten. Maar slachtoffers van het bloedbad vertellen een heel ander verhaal. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Burgemeester Athene aangevallen door boze menigte

Klappen voor burgemeester Giorgos Kaminis van de Griekse hoofdstad Athene. Onbekenden hebben de man gisteravond met vuistslagen bewerkt, uit protest tegen mogelijke massaontslagen onder de ambtenaren van de gemeente. 

RTL Nieuws Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Schrikken: Auto knalt supermarkt in

Zo'n 20 bezoekers van een supermarkt in Melbourne zijn wonderbaarlijk genoeg ontsnapt aan een auto die op grote snelheid de winkel binnen kwam rijden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps.