RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Plasterk: kwart minder gemeenten

Plasterk: kwart minder gemeenten

Gemeenten krijgen de komende jaren veel meer taken. Het kabinet wil bijvoorbeeld dat gemeenten zelf de zorg voor langdurig zieken en ouderen gaan regelen. Een ingrijpende verandering: minister Plasterk verwacht dat gemeenten zu ... 

RTL Nieuws Pistorius: vriendin niet met opzet gedood

Pistorius: vriendin niet met opzet gedood

Vier schoten door de deur van de badkamer en drie daarvan raakten Reeva Steenkamp. In Zuid-Afrika heeft haar vriend Oscar Pistorius officieel verklaard dat hij dacht dat er een inbreker in huis was. 

RTL Nieuws Robeco verkocht voor 2 miljard

Robeco verkocht voor 2 miljard

Een grote overname in de financiële wereld. Een Japans financieel concern, Orix, koopt vermogensbeheerder Robeco van de Rabobank. Daarvoor tasten de Japanners diep in de buidel. Ze maken bijna 2 miljard euro over aan de Rabobank. 

RTL Nieuws Dieven roven voor 37 miljoen aan diamanten

Dieven roven voor 37 miljoen aan diamanten

Een spectaculaire diamantroof gisteravond op het Brusselse vliegveld Zaventem. Acht gewapende overvallers hebben uit een vliegtuig voor zo'n 37 miljoen euro aan diamanten gestolen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Ontslagen bij Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Ontslagen bij Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse moet een groot deel van het personeel ontslaan. Het ziekenhuis raakte in opspraak omdat op meerdere afdelingen patiënten onnodig zouden zijn overleden. 

RTL Nieuws Gemeenten gaan ingrijpend op de schop

Gemeenten gaan ingrijpend op de schop

Bij de gemeenten wordt een groot deel van de taken gedecentraliseerd. Daardoor wordt het volgens minister Plasterk van Binnenlandse Zaken voor de burger makkelijker om gebruik te maken van diverse instellingen, zoals uitkerings ... 

RTL Nieuws Gepensioneerden bij 68 pensioenfondsen de klos

Gepensioneerden bij 68 pensioenfondsen de klos

De verplichte korting gaat aan veel meer pensioenfondsen voorbij dan eerder was gedacht. Bij 80 procent van de fondsen hoeft niet gekort te worden. Maar toch zijn gepensioneerden bij 68 pensioenfondsen wel de klos. Dat heeft De ... 

RTL Nieuws 'Diamantenroof Brussel lijkt op Hollywoodfilm'

'Diamantenroof Brussel lijkt op Hollywoodfilm'

Criminelen hebben op vliegveld Zaventem een geldtransport van Brink's overvallen. Daarbij maakten zij vermoedelijk zo'n 37 miljoen euro aan ruwe en geslepen diamanten buit. De manier waarop ze dat deden zou een scenario ... 

RTL Nieuws Robeco voor 2 miljard naar Japanse Orix

Robeco voor 2 miljard naar Japanse Orix

Het Japanse financiële concern Orix neemt Robeco Groep over. Orix betaalt 1,94 miljard euro voor de vermogensbeheerder van Rabobank. Oud-directielid Jaap van Duijn is verbijsterd over de actie van Rabobank. 

RTL Nieuws Dramatische maand voor autoverkopers

Dramatische maand voor autoverkopers

Weer een dramatische maand voor de autobranche in Europa. De verkopen zijn terug op het niveau van 1990, blijkt uit cijfers van de branchevereniging. In Nederland zakte de verkoop zelfs met 31 procent ten opzichte van vorige ma ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Crematie vriendin 'Bladerunner' Oscar Pistorius

Crematie vriendin 'Bladerunner' Oscar Pistorius

In Zuid-Afrika wordt vandaag afscheid genomen van Reeva Steenkamp. Het model werd donderdag door haar vriend, 'Bladerunner' Oscar Pistorius, doodgeschoten. Ze wordt in besloten kring gecremeerd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Blote mannen kijken naar blotemannenkunst

Blote mannen kijken naar blotemannenkunst

Als je als museum een tentoonstelling hebt over blote mannen, dan moet je ook blote mannen uitnodigen. Het Leopold Museum in Wenen voegde de daad bij het woord. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Brutale geldroof op vliegveld Brussel

Brutale geldroof op vliegveld Brussel

Op het vliegveld van Brussel hebben acht overvallers een waardetransport van Brink's beroofd. De criminelen sloegen hun slag toen het geld in een vliegtuig van Swiss Air geladen werd. 

RTL Nieuws Zonnepanelen kunnen brand veroorzaken

Zonnepanelen kunnen brand veroorzaken

Duizenden zonnepanelen in ons land blijken brandgevaarlijk te zijn. Dat zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het gaat om bepaalde types van het model Multisol. Die zijn gemaakt door Scheuten Solar uit Venlo. In Fran ... 

RTL Nieuws Brrrrrrr: het koudste dorpje ter wereld

Brrrrrrr: het koudste dorpje ter wereld

Als je denkt dat het in Nederland af en toe koud is, moet je eens in Siberië gaan kijken. Daar strijden twee dorpen om de titel 'de koudste bewoonde plek ter wereld'. 

RTL Nieuws Sjoemelende vleesverwerker weer aan de slag

Sjoemelende vleesverwerker weer aan de slag

Het Franse vleesverwerkingsbedrijf Spanghero, dat paardenvlees als rundvlees verkocht, mag de productie gedeeltelijk weer hervatten. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Koninginnedagfestiviteiten gaan 30 april gewoon door

Koninginnedagfestiviteiten gaan 30 april gewoon door

De koninginnedagfestiviteiten moeten ook dit jaar gewoon doorgaan. Dat vinden de meeste Oranjeverenigingen. Wel gaan de verenigingen rekening houden met de tv-uitzending van de troonswisseling. 

RTL Nieuws Julio Poch in rechtszaal: ik ben onschuldig

Julio Poch in rechtszaal: ik ben onschuldig

In de rechtbank heeft Julio Poch zijn onschuld bepleit. De piloot staat in Argentinië terecht voor betrokkenheid bij dodenvluchten. 

RTL Nieuws Mexico is hard op weg naar plek in top 10 rijkste landen

Mexico is hard op weg naar plek in top 10 rijkste landen

Van land vol sloppenwijken naar superrijke wereldmacht. Mexico, ooit belachelijk gemaakt om zijn siësta's, haalt de concurrentie links en rechts in. Het land is hard op weg naar een plek in de top tien van rijkste landen t ... 

RTL Nieuws Vakbonden bedingen extraatjes die alleen voor leden gelden

Vakbonden bedingen extraatjes die alleen voor leden gelden

Voor het eerst heeft een vakbond bij nieuwe CAO-onderhandelingen extraatjes afgesproken die alleen voor vakbondsleden gelden en niet voor medewerkers die geen lid zijn van de bond. 

RTL Nieuws EHEC-bacterie in partij rundvlees uit Nederland

EHEC-bacterie in partij rundvlees uit Nederland

Na alle berichten over paardenvlees is er nu een grote partij Nederlands rundvlees teruggehaald in Zweden. Het vlees was besmet met de gevaarlijke EHEC-bacterie. Zeker twee kinderen zijn daardoor ziek geworden. 

RTL Nieuws Oranjeverenigingen vrezen rustige Koninginnedag

Oranjeverenigingen vrezen rustige Koninginnedag

Oranjeverenigingen gaan met elkaar bespreken wat ze op Koninginnedag doen. Want druk zal het in de meeste gemeenten niet worden, nu de meeste mensen voor de tv zullen zitten om iets mee te krijgen van de abdicatie. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Gemeenten verhogen OZB vaak veel meer dan toegestaan

Gemeenten verhogen OZB vaak veel meer dan toegestaan

Veel gemeenten verhogen de OZB structureel en vaak gebeurt dat veel meer dan is toegestaan. De OZB, de gemeentelijke belasting op je huis, lijkt daarmee een melkkoe voor veel gemeenten. 

RTL Nieuws Oud-SNS-topman duikt onder na bedreigingen

Oud-SNS-topman duikt onder na bedreigingen

Sjoerd van Keulen zit ondergedoken in het buitenland, vanwege ernstige bedreigingen. Hij heeft het advies gekregen om zeker een aantal weken weg te blijven. Van Keulen wordt door velen gezien als één de hoofdschuldigen aan he ... 

RTL Nieuws Personeel luchtvaartmaatschappij slaags met politie

Personeel luchtvaartmaatschappij slaags met politie

Chaos in de Spaanse luchtvaart. Demonstranten zijn op het vliegveld van Madrid slaags geraakt met de politie. Het personeel van luchtvaartmaatschappij Iberia legt het werk neer uit protest tegen het plan om ruim 3800 banen te s ... 

RTL Nieuws Vakbonden bedingen extraatjes die alleen voor leden gelden

Vakbonden bedingen extraatjes die alleen voor leden gelden

Bij twee bedrijven krijgen vakbondsleden voor het eerst extra's die hun collega's, die geen lid zijn, niet krijgen. Werkgevers vrezen scheve ogen op de werkvloer. 

RTL Nieuws Amalia mag geen sneeuwbal gooien naar de pers

Amalia mag geen sneeuwbal gooien naar de pers

De fotografen vroegen er zelf om, maar prinses Amalia mocht op het persmoment in Lech van haar vader geen sneeuwbal naar de pers gooien. "Dat gebruiken ze je hele leven tegen je." 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Marc Dutroux komt voorlopig niet vrij

Marc Dutroux komt voorlopig niet vrij

Kindermoordenaar Marc Dutroux blijft in de gevangenis. Hij wilde de rest van zijn straf thuis uitzitten, met een enkelband. Maar de rechter ziet dat niet zitten. 

RTL Nieuws Grote partij Nederlands rundvlees teruggehaald in Zweden

Grote partij Nederlands rundvlees teruggehaald in Zweden

Na alle berichten over paardenvlees is er nu een grote partij Nederlands rundvlees teruggehaald in Zweden. Het vlees was besmet met de gevaarlijke EHEC-bacterie. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Werkgevers: geef vakbondsleden geen extra's

Werkgevers: geef vakbondsleden geen extra's

Twee vakbonden gaan leden extra's geven die niet-leden niet krijgen, zoals een extra dag vrij per jaar. Alfred van Delft van werkgeversorganisatie VNO-NCW vertelt waarom hij dat een slecht plan vindt. 

RTL Nieuws Amalia mag geen sneeuwbal gooien

Amalia mag geen sneeuwbal gooien

Prinses Amalia wilde in Lech een sneeuwbal gooien naar de pers, maar kroonprins Willem-Alexander houdt haar tegen. Hij deed het als kind zelf wel. 

RTL Nieuws Vakbondsleden krijgen betere voorwaarden dan niet-leden

Vakbondsleden krijgen betere voorwaarden dan niet-leden

Een taboe op de arbeidsmarkt wordt doorbroken: vakbondsleden krijgen extra's die niet-leden niet krijgen. Werkgevers zijn het daar niet mee eens, maar Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, hoopt dat hiermee een ... 

RTL Nieuws Koninklijke familie trekt veel bekijks in Lech

Koninklijke familie trekt veel bekijks in Lech

Het was de laatste skivakantie van Beatrix als koningin. De wereldpers stroomde vandaag massaal toe naar Lech om het persmoment met de koninklijke familie vast te leggen. 

RTL Nieuws Stukjes Russische meteoriet teruggevonden

Stukjes Russische meteoriet teruggevonden

Onderzoekers hebben in Rusland kleine stukjes gevonden van de meteoriet die vrijdag voor een enorme ravage zorgde. Uit onderzoek blijken de deeltjes uit steen en ijzer te bestaan. 

RTL Nieuws Persmoment koninklijke familie in Lech

Persmoment koninklijke familie in Lech

De koninklijke familie poseerde vandaag in Lech voor de toegestroomde wereldpers. 

RTL Nieuws Weer grote bosbrand in Australië

Weer grote bosbrand in Australië

Ten noorden van Melbourne woedt een grote bosbrand. 1600 hectare grasland ging in vlammen op. Eén huis werd verwoest. 

RTL Nieuws Moeder Dutroux hoopt dat hij nooit meer vrij komt

Moeder Dutroux hoopt dat hij nooit meer vrij komt

De moeder van Marc Dutroux hoopt dat de beruchte kindermoordenaar nooit meer vrij komt. Dat vertelt ze aan het tijdschrift Le Soir. 

RTL Nieuws Verslaggever Jeroen Wetzels over 'ontspannen' fotomoment Lech

Verslaggever Jeroen Wetzels over 'ontspannen' fotomoment Lech

Een jaar na het skiongeluk van prins Friso is de koninklijke familie weer op vakantie in Lech. Verslaggever Jeroen Wetzels vertelt over het traditionele fotomoment met de Oranjes, dat ondanks de situatie van Friso ontspannen ve ... 

RTL Nieuws 'Het wil maar niet beter gaan' met TNT

'Het wil maar niet beter gaan' met TNT

TNT heeft afgelopen kwartaal weer verlies geleden. De takken in China en Brazilië worden mogelijk afgestoten. "Het wordt gewoon niet beter", legt verslaggever Merijn Doggen uit. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Twee Zweden ziek door Nederlandse EHEC-burgers

Twee Zweden ziek door Nederlandse EHEC-burgers

Twee Zweedse kinderen zijn ziek geworden door besmet vlees uit Nederland. Hamburgers die al maanden op de markt waren bleken de gevaarlijke EHEC-bacterie te bevatten. 

RTL Nieuws Inwoners Caracas lachen zich gek

Inwoners Caracas lachen zich gek

Met 'lachyoga' vergeten de inwoners van de Venezolaanse hoofdstad Caracas even hun zorgen. "We vergeten de politiek en genieten van andere dingen, zoals de mensen." 

RTL Nieuws Winnares Prins Claus Prijs mag eindelijk Cuba verlaten

Winnares Prins Claus Prijs mag eindelijk Cuba verlaten

Yoani Sanchez, de Cubaanse dissidente blogger die in 2010 de Prins Claus Prijs won, mag eindelijk haar thuisland verlaten. Ze gaat op een wereldtoernee, maar wil in Cuba blijven werken als journalist. 

RTL Nieuws Uit de kluiten gewassen buurtfeest in Rio

Uit de kluiten gewassen buurtfeest in Rio

Een enorm buurtfeest van de Braziliaanse band Monobloco en de Blue Man Group heeft Rio even op zijn kop gezet. Met het feest werd het einde van het carnaval gevierd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Fyra-vervanger rijdt vier keer per dag

Fyra-vervanger rijdt vier keer per dag

Vanaf vandaag rijdt weer vier keer per dag een trein tussen Den Haag en Brussel. De trein vervangt de defecte Fyra, die niet meer mag rijden. 

RTL Nieuws Iberia-personeel staakt tegen banenverlies

Iberia-personeel staakt tegen banenverlies

Het personeel van luchtvaartmaatschappij Iberia staakt massaal tegen plannen om duizenden banen te schrappen. Zo'n 20 procent van het personeel moet het bedrijf verlaten. 

RTL Nieuws Slimme energiemeter steeds populairder

Slimme energiemeter steeds populairder

Steeds meer huishoudens hebben een slimme energiemeter, die het stroomverbruik direct naar de energiemaatschappij stuurt. Zo'n meter geeft meer inzicht in het verbruik en maakt het makkelijker om energie te besparen. 

RTL Nieuws Opstanden houden toeristen uit Egypte

Opstanden houden toeristen uit Egypte

Er zijn minder toeristen in Egypte dan voorheen, door de aanhoudende demonstraties en rellen sinds de val van het Mubarak-regime. Het land wil weer meer bezoekers aantrekken. 

RTL Nieuws Julio Poch legt verklaring af in rechtszaak

Julio Poch legt verklaring af in rechtszaak

Julio Poch, de piloot die wordt verdacht van het uitvoeren van 'dodenvluchten' in Argentinië, legt vandaag een drie uur durende verklaring af in zijn rechtszaak. Hij zal daarin zeggen dat hij onschuldig is. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Hoogerland denkt stiekem al aan Tour

Hoogerland denkt stiekem al aan Tour

Wielrenner Johnny Hoogerland hoopt begin mei weer wedstrijden te kunnen rijden en heel stiekem denkt hij zelfs aan de Tour. Hoogerland werd twee weken geleden door een auto aangereden. 

RTL Nieuws Ski-ongeluk prins Friso herdacht in Oostenrijk

Ski-ongeluk prins Friso herdacht in Oostenrijk

In het Oostenrijkse Lech is het ski-ongeluk herdacht waarbij prins Friso in coma raakte, vandaag precies een jaar geleden. Tijdens een kerkdienst werd daar bij stilgestaan. 

RTL Nieuws Weekoverzicht 11 t/m 17 feb

Weekoverzicht 11 t/m 17 feb

Het weekoverzicht van 11 t/m 17 februari. 

RTL Nieuws Sprankje hoop voor Syrië

Sprankje hoop voor Syrië

De burgeroorlog in Syrië lijkt voor het eerst iets minder uitzichtloos. Volgens VN-gezant Brahimi hebben de Syrische regering én de grootste oppositiegroep de afgelopen tijd laten blijken dat ze willen praten over een oplossing. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Paus toegejuicht als een popster

Paus toegejuicht als een popster

Naar schatting 50.000 gelovigen hebben vandaag op het Sint Pietersplein de paus toegejuicht. Benedictus hield er zijn reguliere zondagmiddaggebed, maar dit was de eerste, sinds hij bekendmaakte dat hij stopt als paus. 

RTL Nieuws Lawine Friso veel langer dan gedacht

Lawine Friso veel langer dan gedacht

De lawine waar prins Friso vorig jaar in terecht kwam, was veel langer dan tot nu toe werd gedacht. De prins werd ongeveer een halve kilometer meegesleurd. Verslaggever Jeroen Wetzels bezocht vanochtend de plek waar het ongeluk ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hoogerland: 'Ik wil begin mei weer koersen'

Hoogerland: 'Ik wil begin mei weer koersen'

Wielrenner Johnny Hoogerland wil over vier weken weer beginnen met trainen en hoopt zelfs op deelname aan de Tour de France komende zomer. Dat zei hij op een persconferentie. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Reeva Steenkamp toch te zien in tv-serie

Reeva Steenkamp toch te zien in tv-serie

In Zuid-Afrika is de eerste aflevering van Tropika Island of Treasure uitgezonden. Eén van de deelnemers is Reeva Steenkamp. Het topmodel werd twee dagen geleden doodgeschoten door haar vriend Oscar Pistorius. 

RTL Nieuws Antwerpen klaagt over wegblijven Nederlanders

Antwerpen klaagt over wegblijven Nederlanders

Winkeliers in Antwerpen klagen steen en been. Ze zien hun inkomsten fors dalen doordat er veel minder Nederlanders naar de stad komen om te shoppen. Volgens de winkeliers komt het allemaal door het gedoe met de Fyra.