RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Veel overlast door as

Veel overlast door as

De vulkaan-uitbarsting in Chili zorgt voor veel ellende in de regio. Een aswolk trekt over Argentinië en veroorzaakt daar problemen voor het vliegverkeer. Het Nederlands elftal, dat nu in Uruguay is, kan ook last van de aswo ... 

RTL Nieuws Texas op zijn kop na vals alarm

Texas op zijn kop na vals alarm

De politie heeft in de buurt van Houston Texas groot onderzoek op een boerderij gedaan. Ze kregen een tip over een massagraf waar zeker 20 tot 30 kinderlijkjes zouden liggen. 

RTL Nieuws D66 wil partner-alimentatie bekorten

D66 wil partner-alimentatie bekorten

D66 doet vandaag een voorstel om het recht op partner-alimentatie in te korten. Na een scheiding heeft de partner die het minst verdient daar nu nog maximaal twaalf jaar recht op. D66 vindt dat te lang omdat het de partner o ... 

RTL Nieuws Beeld opgedoken van Elfstedentocht 1941

Beeld opgedoken van Elfstedentocht 1941

De kou, de natuur, het afzien en de volharding. Of íe nou gereden wordt of niet: de Elfstedentocht blijft een nationale obsessie. En nu is er nieuw beeld opgedoken van een klassieker: de barre tocht van '41 - midden in de ... 

RTL Nieuws Syrische burgers massaal op de vlucht

Syrische burgers massaal op de vlucht

Syrische burgers zijn massaal op de vlucht geslagen uit angst voor het regime. Dat treedt keihard op tegen demonstranten. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Overstromingen kosten levens in Haïti

Overstromingen kosten levens in Haïti

Overstromingen hebben in de hoofdstad van Haïti, Port-au-Prince, aan zeker tien mensen het leven gekost. Vooral krottenwijken en tentenkampen werden verwoest. Daar woonden veel slachtoffers van de zware aardbeving van vorig jaar. 

RTL Nieuws Fien rijdt op fiets overleden vader

Fien rijdt op fiets overleden vader

Fien fietst de Alpe d'huZes op de fiets van haar vader, die in dezelfde week overleed waarin zij te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek is. 

RTL Nieuws De Hollandse Nieuwe is er weer

De Hollandse Nieuwe is er weer

De Hollandse Nieuwe is er weer. En traditiegetrouw is Jaap van Deurzen gaan proeven. 

RTL Nieuws Programma's wereldomroep verdwijnen

Programma's wereldomroep verdwijnen

De Wereldomroep gaat geen programma's meer maken voor Nederlanders in het buitenland. De organisatie moet flink bezuinigen en gaat zich nu richten op landen waar de persvrijheid in het geding is. Door de bezuinigingen verdw ... 

RTL Nieuws Kerntransport na protest vertrokken

Kerntransport na protest vertrokken

Greenpeace wist het eerste transport van kernafval in zes jaar een paar uur tegen te houden, maar na een paar uur vertrok de trein alsnog naar Frankrijk. 

RTL Nieuws Máxima in actie tegen schoolverlaters

Máxima in actie tegen schoolverlaters

De aanpak van schoolverlaters werkt. Nederland is een van de Europese landen met de minste drop-outs. Een nieuwe campagne moet ook dit jaar voorkomen dat jongeren stoppen met school. Prinses Máxima gaf het startsein. 

RTL Nieuws Opnieuw lek in site studiefinanciering

Opnieuw lek in site studiefinanciering

Er zat opnieuw een lek in de site van DUO, de voormalige IB-groep. Door het lek konden hackers bijvoorbeeld betalingen laten uitvoeren. Voor zover bekend is dat niet gebeurd. 

RTL Nieuws Gemeenten verdienen miljoenen met parkeren

Gemeenten verdienen miljoenen met parkeren

Parkeren is een melkkoe voor gemeenten. Die halen daarmee veel meer geld binnen dan dat ze eraan uitgeven. De rest van het geld wordt gebruikt om gaten in de begroting te dichten. 

RTL Nieuws Gedupeerde tuinders krijgen geld

Gedupeerde tuinders krijgen geld

Telers die gedupeerd zijn door de EHEC-uitbraak, krijgen geld van de Europese Unie. De vraag is alleen nog even hoe veel. De EU wilde in totaal 150 miljoen uitkeren, maar dat vinden landbouwministers en -organisaties te weinig. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Frits Wester: bezuinigingen worden voelbaar

Frits Wester: bezuinigingen worden voelbaar

Het wordt nu duidelijk wat de bezuinigingen die het kabinet Rutte gaat doorvoeren, gaan betekenen. Frits Wester vertelt in zijn update van Ruttes Rapport hoe het nu met de kabinetsplannen staat. 

RTL Nieuws Bleker: compensatie EHEC te laag

Bleker: compensatie EHEC te laag

Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker vindt de compensatie die de EU aan gedupeerden van de EHEC-uitbraak wil geven, te laag. De compensatie van 150 miljoen euro komt neer op zo'n 30 procent van het verlies. Bleker wil ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Beer houdt wijk Washington in greep

Beer houdt wijk Washington in greep

Lynnwood, een buitenwijk van Washington, heeft bezoek gekregen van een beer. Het dier liep door tuinen, speelde met houten planken en klom over hekken. 

RTL Nieuws Programma's Wereldomroep verdwijnen

Programma's Wereldomroep verdwijnen

Vakantiegangers in het buitenland kunnen straks niet meer naar Nederlandstalige programma's van de Wereldomroep luisteren. Er moet flink worden bezuinigd, en de Wereldomroep gaat zich voortaan richten op landen waar de pers ... 

RTL Nieuws Máxima in actie tegen schoolverlaters

Máxima in actie tegen schoolverlaters

Het gaat goed met het terugdringen van het aantal schoolverlaters in Nederland. Toch heeft prinses Máxima het startsein gegeven om het aantal schoolverlaters nog verder terug te dringen. 

RTL Nieuws Kernafval na protest naar Frankrijk

Kernafval na protest naar Frankrijk

Voor het eerst in zes jaar is een trein met kernafval onderweg van Borssele naar Frankrijk. Greenpeace hield het transport een paar uur tegen. 

RTL Nieuws 150 miljoen voor gedupeerde tuinders

150 miljoen voor gedupeerde tuinders

De Europese Unie stelt 150 miljoen euro beschikbaar voor tuinders die gedupeerd zijn door de uitbraak van EHEC. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Shrek het schaap is dood

Shrek het schaap is dood

Shrek het schaap woonde zes jaar alleen in een grot, en was dan ook al zes jaar lang niet geschoren toen men hem in 2004 vond. Hij groeide met zijn bijnaam Shrek in Nieuw-Zeeland uit tot een volksheld. Hij is vandaag overleden. 

RTL Nieuws Kerntransport het land uit

Kerntransport het land uit

De trein met oude splijtstofstaven uit de kerncentrale van Borssele is eindelijk het land uit. De reis kende nogal wat oponthoud door blokkades van Greenpeace. 

RTL Nieuws Apple introduceert draadloze opslagdienst iCloud

Apple introduceert draadloze opslagdienst iCloud

iCloud is een dienst waarmee Apple gebruikers hun telefoon, laptop en tablet kunnen synchroniseren. Zo kan je bijvoorbeeld muziek van het ene apparaat ook op het andere apparaat beluisteren. Het voordeel is dat je dan maar een ... 

RTL Nieuws Laatste eerbetoon voor Willem Duys

Laatste eerbetoon voor Willem Duys

Oud-televisiepresentator Willem Duys wordt vandaag begraven. De AVRO-coryfee overleed vorige week donderdag. Familie, vrienden en bekende Nederlanders hebben vanochtend tijdens een herdenkingsdienst in Blaricum afscheid genomen. 

RTL Nieuws Nijntje vs Cathy: 1-0

Nijntje vs Cathy: 1-0

Nijntje heeft de juridische strijd met haar Japanse lookalike Cathy gewonnen. De rechtszaak rond de karakters wordt gestaakt en Cathy verdwijnt. 

RTL Nieuws Werkstraf voor piloten Bommelerwaard

Werkstraf voor piloten Bommelerwaard

De twee piloten van een Apache-helicopter, die in 2007 tegen hoogspanningskabels vloog in de Bommelerwaard, krijgen werkstraffen. Volgens de militaire kamer van de rechtbank van Arnhem hebben de piloten schuld aan het ongeluk. ... 

RTL Nieuws Democraat door het stof door pikante foto's

Democraat door het stof door pikante foto's

Een groot schandaal in de Amerikaanse politiek. Congreslid Anthony Weiner heeft bekend dat hij obscure foto's van zichzelf heeft verstuurd naar jonge vrouwen. Tot nu toe beweerde hij dat hij het slachtoffer was van hackers. 

RTL Nieuws Kerntransport al uur geblokkeerd

Kerntransport al uur geblokkeerd

Actievoerders van Greenpeace zijn erin geslaagd het transport van nucleair afval van de kerncentrale Borssele naar Frankrijk te blokkeren. Vanochtend vroeg werden vastgekende actievoerders door de ME vrij makkelijk van het spoo ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Thriller-jasje' Michael Jackson onder de hamer

'Thriller-jasje' Michael Jackson onder de hamer

Een van de meest herkenbare kledingstukken uit de pophistorie gaat onder de hamer. Het rode leren jasje van Micheal Jackson dat hij droeg in de clip van Thriller wordt verkocht aan de hoogste bieder. 

RTL Nieuws Amsterdammers op de hoogte van staking

Amsterdammers op de hoogte van staking

In Amsterdam rijden de hele dag geen trams, bussen en metro's. Alleen de veerponten blijven varen. De staking begon om drie uur en duurt tot 1 uur vannacht. 

RTL Nieuws Greenpeace blokkeert nucleair transport

Greenpeace blokkeert nucleair transport

Actievoerders van Greenpeace hebben zich vastgeketend aan het spoor in Borssele om het transport van nucleair afval tegen te houden. De kerncentrale wil vandaag voor het eerst in zes jaar een lading afval naar Frankrijk breng ... 

RTL Nieuws Pantserwagenfabriek opgerold in Mexico

Pantserwagenfabriek opgerold in Mexico

Het leger in Mexico heeft een fabriek ontdekt waar een drugsbende comfortabele pantservoertuigen in elkaar zette. De tanks zijn waarschijnlijk gebouwd voor patrouilles op de lucratieve drugsroute's naar de verenigde staten ... 

RTL Nieuws Johan Cruijff definitief terug bij Ajax

Johan Cruijff definitief terug bij Ajax

De ledenraad van Ajax heeft ingestemd met de kandidaten voor de nieuwe raad van commissarissen. Daarme is Johan Cruijff definitief teruggekeerd bij de Amsterdamse club. 

RTL Nieuws Spoedoverleg over compensatie EHEC

Spoedoverleg over compensatie EHEC

In Luxemburg praten vandaag de Europese Landbouwministers over een compensatieregeling voor boeren en tuinders. Sinds de EHEC-uitbraak lopen ze miljoenen euro's mis omdat ze hun komkommers, tomaten en andere groenten aan de ... 

RTL Nieuws OV-staking in Amsterdam

OV-staking in Amsterdam

In Amsterdam staakt het openbaar vervoer. De stadsbussen, trams en metro's rijden niet. Alleen de veerponten van het GVB varen wel. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Australië gaat aboriginals helpen

Australië gaat aboriginals helpen

Australië gaat meer doen voor de Aboriginals. Morgen reist premier Julia Gillard af naar het noorden om te praten met de leiders van de stammen. Het bezoek ligt gevoelig. De hulpprogramma's om de Aboriginals te helpen, heb ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Weer bloedvergieten in Syrië

Weer bloedvergieten in Syrië

Uit Syrië komen signalen dat de opstand in dat land dezelfde kant opgaat als eerder in Jemen en Libië: niet alleen gaan demonstranten massaal de straat op, er is nu ook gewapend verzet. Rebellen zouden met vuurwapens tientall ... 

RTL Nieuws Mary Cristerna: moeder, advocaat, vampiervrouw

Mary Cristerna: moeder, advocaat, vampiervrouw

De 'vampiervrouw' was de topattractie van een tattoobeurs in Bogota. De Mexicaanse vrouw is jaren bezig geweest om er anders uit te zien en begon ermee toen ze 21 was. In het dagelijks leven is de Mexicaanse vrouw met t ... 

RTL Nieuws Staande ovatie voor zieke Steve Jobs

Staande ovatie voor zieke Steve Jobs

Een staande ovatie in San Fransisco voor de CEO van Apple, Steve Jobs. Jobs is al enkele maanden met ziekteverlof, eerder had hij leverkanker. Jobs maakte duidelijke een zwakke indruk, maar leek nog even enthousiast als anders ... 

RTL Nieuws Zonnedak voor Belgische treinen

Zonnedak voor Belgische treinen

In België is een zonnedak op een tunnel gemaakt ter grootte van drie voetbalvelden. Het levert jaarlijks genoeg stroom op om 950 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien, of alle treinen in het land een dag te laten ri ... 

RTL Nieuws Kamer akkoord met bezuiniging Defensie

Kamer akkoord met bezuiniging Defensie

De Kamer is akkoord met de bezuinigingen bij Defensie waarbij uiteindelijk 2000 gedwongen ontslagen gaan vallen. Wel wilden de partijen iets van de scherpe kantjes van het plan afhalen. 

RTL Nieuws Smoelenboek voor inbrekers

Smoelenboek voor inbrekers

Het aantal woninginbraken stijgt. Vereniging Eigen Huis komt met een website waarop filmpjes van inbrekers kunnen worden gezet. Daarmee pleegt de vereniging misschien zelf ook inbreuk op de privacy. 

RTL Nieuws Niemand koopt meer tauge

Niemand koopt meer tauge

Na de komkommertelers komen nu ook de telers van kiemgroenten zoals tauge in de problemen. Niemand wil meer tauge hebben nu er een verdenking is van tauge als de haard van de EHEC beacterie. Uit onderzoek blijkt dit echter waar ... 

RTL Nieuws Kinderopvang nog veel duurder

Kinderopvang nog veel duurder

Veel jonge gezinnen gaan er hard op achteruit. De gezinnen gaan meer betalen voor de kinderopvang en kan minder kosten aftrekken van de belasting. De PvdA en SP zijn het er niet mee eens, maar het lijkt dat er wel een meerderhe ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nieuwe therapie valt alleen kankercellen aan

Nieuwe therapie valt alleen kankercellen aan

Wetenschappers lijken een manier te hebben gevonden om behandelingen tegen kanker effectiever te laten werken en met minder bijwerkingen. De behandeling richt zich alleen op de kankercellen, zonder gezonde cellen kapot te maken. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Duitsland zoekt door naar bron EHEC

Duitsland zoekt door naar bron EHEC

In Duitsland blijft men zoeken naar de haard van de EHEC-besmetting. Uit onderzoek is gebleken dat het waarschijnlijk niet gaat om een besmetting van de tauge of andere kiemgroenten. In Nederland wil LTO zorgen voor een goede c ... 

RTL Nieuws Boosheid over duurdere kinderopvang

Boosheid over duurdere kinderopvang

De kinderopvang is straks stukken duurder. De PvdA en SP zijn tegen plannen om extra te bezuinigen op kinderopvang, maar er is wel een meerderheid voor te vinden. Vanuit Den Haag doet Frits Wester verslag. 

RTL Nieuws Alles over de inbreker-website

Alles over de inbreker-website

Vereniging Eigen Huis komt met een website waar mensen ook foto's van een inbraak kunnen plaatsen. Maar bovenal is het een campagne om de kans op woninginbraak te verkleinen. Hans De La Porte van Vereniging Eigen Huis legt ... 

RTL Nieuws Strauss-Kahn: 'ik ben niet schuldig'

Strauss-Kahn: 'ik ben niet schuldig'

Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft de rechters in New York gezegd dat hij niet schuldig is. Hij is aangeklaagd voor een poging om een kamermeisje te verkrachten. 

RTL Nieuws Bezuinigen Defensie moet minder rigoreus

Bezuinigen Defensie moet minder rigoreus

De Tweede Kamer stemt vandaag in met de plannen van het kabinet om bijna een miljard euro te bezuinigen op Defensie. Daardoor gaan 12.000 banen verloren. Zesduizend militairen en burgers worden ontslagen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Taugé lijkt toch EHEC-vrij

Taugé lijkt toch EHEC-vrij

Taugé lijkt toch niet de bron van de EHEC-bacterie die in Duitsland al aan 22 mensen het leven heeft gekost. Er moet nog wel extra onderzoek worden gedaan. 

RTL Nieuws Inbrekers te kijk gezet op internet

Inbrekers te kijk gezet op internet

Voor de Vereniging Eigen Huis is de maat vol: inbrekers worden op een speciale site te kijk gezet, kondigt de vereniging van huizenbezitters aan. 

RTL Nieuws Naakt protest tegen censuur

Naakt protest tegen censuur

Een groep dames uit Oekraïe heeft schraars gekleed gedemonstreerd tegen de censuur in het land. Half-naakte protesten komen regelmatig voor in het land. Zo werd er eerder gedemonstreerd voor het feminisme en de democratie. 

RTL Nieuws Kinderopvang fors duurder

Kinderopvang fors duurder

Ouders met kinderen gaan er de komende jaren fors op achteruit. Ze gaan meer betalen voor de kinderopvang. Door de bezuiniging van bijna 800 miljoen euro op de kinderopvang gaan ouders met een minimuminkomen in 2013 37 euro per ... 

RTL Nieuws Laag as na vulkaanuitbarsting

Laag as na vulkaanuitbarsting

Een vulkaan van het vulkanencomplex Puyehue-Cordón Caulle in het zuiden van Chili is uitgebarsten. De vulkaan spoot as tot 10 kilometer de lucht in. Chili heeft na Indonesië de meeste vulkanen, ongeveer 2000. Enkele tientalle ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur op maandag 6 juni 2011. 

RTL Nieuws Verslaggever Jos Heymans over het defensiedebat

Verslaggever Jos Heymans over het defensiedebat

Verslaggever Jos Heymans licht het debat over de bezuinigingen bij defensie toe vanaf de Haagse redactie van RTL Nieuws. 

RTL Nieuws Zangers Take That vast in robot

Zangers Take That vast in robot

Ondanks een budget van 20 miljoen euro voor het decor en een crew van 300 man, ging er toch iets mis bij het concert van Take That in Manchester. Zangers Howard Donald en Mark Owen moesten door een robotarm van 30 meter al zing ... 

RTL Nieuws 80.000 woedende Grieken protesteren

80.000 woedende Grieken protesteren

Ruim 80.000 Grieken hebben betoogd tegen politici, bankiers en belastingontduikers. Veel Grieken vinden dat de grens van de bezuinigingen is bereikt. 

RTL Nieuws Euro blijkt gunstig voor Nederland

Euro blijkt gunstig voor Nederland

Tien jaar geleden kregen we de euro in onze portemonnee. En meteen werd alles veel duurder, dachten we in elk geval. Maar nu blijkt dat we met die euro best goed af zijn geweest. 

RTL Nieuws Tien jaar RTL Z: 'geweldige mijlpaal'

Tien jaar RTL Z: 'geweldige mijlpaal'

RTL Z bestaat tien jaar. 'Dat is een geweldige mijlpaal', zegt Bert Habets, directeur RTL Nederland.