RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Angelina Jolie bij Haags Strafhof

Angelina Jolie bij Haags Strafhof

Angelina Jolie, actrice en UNHCR Goodwill Ambassadeur, heeft bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag de afronding van het proces tegen Congolees Thomas Lubanga bijgewoond. Hij staat terecht voor het ronselen en inzett ... 

RTL Nieuws Inhalatieverbod voor alcohol

Inhalatieverbod voor alcohol

De jongste hype op uitgaansgebied, alcohol inademen via een verstuiver, is op Mallorca voortaan verboden. De inhalers zjin vies en je longen gaan er kapot van, aldus de autoriteiten. 

RTL Nieuws Apple verder zonder Jobs

Apple verder zonder Jobs

Steve Jobs vertrekt als topman van Apple. Een portret. 

RTL Nieuws Zaak tegen Lubanga bijna klaar

Zaak tegen Lubanga bijna klaar

Het internationaal strafhof in Den Haag is bezig aan de laatste loodjes van de rechtszaak tegen Thomas Lubanga. Hij wordt er van verdacht dat hij kindsoldaten heeft ingezet tijdens de oorlog in Congo. 

RTL Nieuws Balen van bellers

Balen van bellers

We hebben er bijna allemaal een bloedhekel aan: mensen die in de trein, een restaurant of midden op straat gaan staan bellen. De roep om gedragsregels voor bellen in publieke ruimtes neemt toe. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Special forces actief in Libië

Special forces actief in Libië

In het diepste geheim zijn speciale eenheden van diverse landen actief in Libië. Zij speelden onder meer een belangrijke rol bij de NAVO-bombardementen. Deskundigen denken dat ze ook op zoek zijn naar eventuele massavernietigi ... 

RTL Nieuws 'Er zijn nog Khadaffi-aanhangers'

'Er zijn nog Khadaffi-aanhangers'

RTL-correspondent Roel Geeraedts is in Tripoli. Hij keek hoe de checkpoints jagen op aanhangers van Khadaffi. 

RTL Nieuws Rebellen jagen op laatste verzet

Rebellen jagen op laatste verzet

De rebellen zitten overal in Tripoli, de NAVO steunt ze vanuit de lucht en op de grond, maar nog steeds is er geen spoor van Khadaffi. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Net sluit zich rond Khadaffi

Net sluit zich rond Khadaffi

In Tripoli wordt koortsachtig gezocht naar Khadaffi. De rebellen zeggen dat ze hem op het spoor zijn en belegeren een appartementencomplex bij het oude hoofdkwartier van de verdreven leider. 

RTL Nieuws Nieuwe boodschap Khadaffi

Nieuwe boodschap Khadaffi

De verdreven Libische leider Khadaffi heeft opnieuw een audioboodschap verspreid. Hij spoort zijn aanhangers opnieuw op tot strijd. 

RTL Nieuws Lugubere aanblik Tripoli

Lugubere aanblik Tripoli

De opstand in Libië lijkt een bloedig slot te krijgen. In een aantal wijken van hoofdstad Tripoli bieden strijders van Khadaffi nog fel weerstand. Bij straatgevechten zouden al 400 doden en 2000 gewonden zijn gevallen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Geheime tunnels onder complex Khadaffi

Geheime tunnels onder complex Khadaffi

Rebellen doorzoeken de kilometerslange geheime tunnels waardoor Khadaffi zou zijn gevlucht. 

RTL Nieuws Beelden van luxe villa Khadaffi

Beelden van luxe villa Khadaffi

Opstandelingen hebben in een villa van de Libische leider dictator gefilmd. 

RTL Nieuws NAVO helpt Libische rebellen

NAVO helpt Libische rebellen

De NAVO helpt de rebellen in Libië met de jacht op kolonel Muammar Khadaffi. dat heeft de Britse minister van Defensie, Fox, gezegd. Maar de minister ontkent dat Britse troepen op de grond de opstandelingen helpen. Het is nog ... 

RTL Nieuws Nederlander komt om door windhoos

Nederlander komt om door windhoos

Op een Franse camping is een Nederlandse vrouw om het leven gekomen. De camping in het plaatsje Trept - in het oosten van het departement Isère - werd getroffen door een windhoos. Het 2-jarige zoontje van de vrouw is zwaargewo ... 

RTL Nieuws Oudste boerderij van Nederland afgebrand

Oudste boerderij van Nederland afgebrand

De oudste boerderij van Nederland is vanochtend in vlammen opgegaan. De boerderij in het Drentse dorpje Anderen was gebouwd in het jaar 1376. 

RTL Nieuws Chaotische situatie in Libië

Chaotische situatie in Libië

De situatie in Libië is chaotisch. Nog altijd zijn er in de hoofdstad Tripoli gevechten tussen aanhangers van Khadaffi en opstandelingen. Waar de Libische leider zelf is, is onduidelijk. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws van 12:00 uur met Diana Matroos en Peter van Zadelhof 

RTL Nieuws Wereldrecord Ukulele-spelen verbroken

Wereldrecord Ukulele-spelen verbroken

In Maryland, Amerika, is het wereldrecord Ukulele-spelen verbroken. Het vorige record stond op 851, nu is het 945. Er werd hetzelfde nummer gespeeld als bij de vorige poging: 'This Land is Your Land'. 

RTL Nieuws Advocaten Robert M. vaak bedreigd

Advocaten Robert M. vaak bedreigd

Het advocatenkantoor dat Robert M. bijstaat, wordt overspoeld met bedreigingen. Bij het kantoor in Leeuwarden zijn honderden dreigbrieven en mails binnengekomen. Advocatenkantoor Anker en Anker verdedigt Robert M., ook wel het ... 

RTL Nieuws Honden doen aan yoga

Honden doen aan yoga

Een nieuwe trend in Hongkong: yoga voor honden. Volgens de initiatiefneemster is het gezond voor de hond en het baasje en bevordert hondenyoga de onderlinge band. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Gevangenen trainen katten

Gevangenen trainen katten

In een vrouwengevangenis in Oklahoma worden 60 katten getraind door gedetineerden. Het is een idee van de sheriff: hij wil katten socialer maken zodat ze sneller geadopteerd worden. 

RTL Nieuws Hoge temperaturen in Europa

Hoge temperaturen in Europa

Het zomerweer met Peter Timofeeff. 

RTL Nieuws Busongeluk kost schoolkinderen het leven

Busongeluk kost schoolkinderen het leven

Een zwaar bus-ongeluk met schoolkinderen in Zuid-Afrika. De chauffeur en zeker veertien leerlingen zijn daarbij omgekomen. Meer dan veertig kinderen zijn gered. Veel daarvan zijn in het ziekenhuis opgenomen. 

RTL Nieuws Steve Jobs stopt er mee

Steve Jobs stopt er mee

Steve Jobs is afgetreden als CEO van Apple. Hij was 14 jaar topman van het Amerikaanse bedrijf. Hij geeft het stokje aan Tim Cook door. Jobs heeft al jaren last van gezondheidsproblemen en ging in januari van dit jaar voor onbe ... 

RTL Nieuws Libische vluchtelingen keren terug

Libische vluchtelingen keren terug

Bij de grensovergang is het druk. Lange rijen Libiërs die de hevige gevechten in hun thuisland zijn ontvlucht. Nu de rebellen aan de winnende hand zijn willen ze niets liever dan terug naar Libië. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Het blijft onrustig in Libië

Het blijft onrustig in Libië

In Libië zijn vier Italiaanse journalisten ontvoerd. Dat heeft het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. De vier zijn in de buurt van Za-wie-jaa door aanhangers van Kadhafi gevangen genomen. De situatie in Li ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Killer waves' in Rio de Janeiro

'Killer waves' in Rio de Janeiro

Door ongewoon weer zijn de golven in Rio de Janeiro deze week ongewoon hoog. Een paradijs voor golfsurfers, die allemaal komen voor dé perfecte golf. Maar lang niet alle surfers liggen in het water: één van de surfers noemt ... 

RTL Nieuws Irene vanuit de ruimte

Irene vanuit de ruimte

Beelden van Irene vanuit het Internationale ruimtestation ISS. 

RTL Nieuws Telefooncel als martelkamer

Telefooncel als martelkamer

In het Duitse Hamburg is een jonge vrouw op het nippertje aan de marteldood ontsnapt. Ze was opgesloten in een met explosieven behangen telefooncel in het huis van een 30-jarige man. De politie gaat ervan uit dat hij de vrouw v ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Irene raast over Bahama's

Irene raast over Bahama's

De orkaan Irene die het Caribisch gebied teistert, wordt steeds krachtiger. Het is nu al een orkaan van de derde categorie. Met windsnelheden tot 185 kilometer per uur raast ze op dit moment over de Bahama's. 

RTL Nieuws Pinlimiet tegen geldezels

Pinlimiet tegen geldezels

Jongeren kunnen straks maximaal 250 euro per dag opnemen bij een geldautomaat. Op die manier wil ING voorkomen dat de jongeren als geldezel worden ingezet. 

RTL Nieuws Geen kolencentrale in Eemshaven

Geen kolencentrale in Eemshaven

De komst van een kolencentrale in de Eemshaven is onzeker geworden, na een uitspraak van de Raad van State. Volgens de Raad van State is te weinig onderzoek gedaan naar de effecten op het milieu, daarom is de vergunning voor de ... 

RTL Nieuws Fout op fout bij brand Chemiepack

Fout op fout bij brand Chemiepack

De brandweer was er snel en deed goed zijn best, maar op bestuurlijk niveau zijn er veel dingen niet goed gegaan bij de brand bij Chemiepack in Moerdijk. De brandweer was niet toegerust op chemische branden, de communicatie ver ... 

RTL Nieuws Slag om Tripoli duurt voort

Slag om Tripoli duurt voort

De strijd is nog niet gestreden. Tripoli is nog steeds niet helemaal in handen van de rebellen. Maar toch lijkt de slag langzaam aan het einde te komen. Van Khadaffi ontbreekt echter elk spoor. Onze correspondent is in Tripoli ... 

RTL Nieuws 'Banken zijn veel te streng'

'Banken zijn veel te streng'

De banken zijn te streng in het verstrekken van hypotheken. Dat zegt De Hypotheker. Veel banken nemen geen risico meer en lenen niet veel uit. Dat is een probleem voor starters en mensen die willen verbouwen. 

RTL Nieuws 500 keer Hiroshima

500 keer Hiroshima

Jarenlang was het één van de grootste nucleaire bases van de wereld, nu is het een museum. Bezoekers kunnen in Ukraïne kijken in de ondergrondse verblijven en bij de gevaarlijkste raketten ter wereld. 500 keer Hiroshima. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Pinlimiet voor jongeren

Pinlimiet voor jongeren

Vanaf 1 september mogen jongeren tot 18 jaar nog maar 250 euro per dag pinnen bij de ING. Dat is voor hun eigen bestwil. Het blijkt namelijk dat steeds meer jongeren zich laten gebruiken als 'geld-ezel' 

RTL Nieuws Franse rijken: meer belasting!

Franse rijken: meer belasting!

Franse miljardairs willen hun steentje bijdragen aan het bestrijden van de crisis. Belast ons maar extra, zeggen ze in een Franse krant. De Franse miljardairs volgen daarmee het voorbeeld van de Amerikaanse zakenman Warren Buff ... 

RTL Nieuws Journalisten Tripoli weer vrij

Journalisten Tripoli weer vrij

Soldaten van Khadaffi hebben buitenlandse journalisten vrijgelaten. Eerder hielden de soldaten verschillende internationale journalisten vast in een hotel in het centrum van Tripoli. De gevechten tussen de Khadaffi-aanhangers e ... 

RTL Nieuws Orkaan Irene over Bahama's

Orkaan Irene over Bahama's

De orkaan Irene die het Caribisch gebied teistert, wordt steeds krachtiger. Het is nu al een categorie-drie orkaan. Met windsnelheden tot 185 kilometer per uur raast ze op dit moment over de Bahama's. De orkaan stevent af o ... 

RTL Nieuws Blunders bij brand Moerdijk

Blunders bij brand Moerdijk

Er zijn veel fouten gemaakt bij het bestrijden van de brand bij chemisch bedrijf Chemiepack in Moerdijk. Dat blijkt uit het rapport van de Inspectie voor Openbare Orde en Veiligheid. Zo schortte er veel aan de communicatie tuss ... 

RTL Nieuws Nog steeds gevechten in Tripoli

Nog steeds gevechten in Tripoli

De rebellen hebben nog steeds niet de controle over de hele Libische hoofdstad Tripoli. 

RTL Nieuws Orkaan Irene rukt op

Orkaan Irene rukt op

Orkaan Irene wordt steeds sterker en valt nu in categorie 3. Het lijkt erop dat de orkaan de Amerikaanse oostkust gaat bereiken. 

RTL Nieuws Moerdijk slecht voorbereid op ramp

Moerdijk slecht voorbereid op ramp

Er zijn veel fouten gemaakt bij de bestrijding van de brand bij Chemie-Pack. Dat concludeert de Inspectie voor Openbare Orde en Veiligheid: Moerdijk is slecht voorbereid op chemische branden, de regie ontbrak en er was nauwelij ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nipt ontsnapt aan trein

Nipt ontsnapt aan trein

Een 17-jarige jongen is in Australië 'op een paar millimeter na' ontsnapt aan een voorbijrijdende trein. Als door een wonder liep hij alleen een gebroken enkel op. De rechter heeft hem inmiddels een werkstraf opgelegd ... 

RTL Nieuws Blunders bij bestrijding Moerdijkbrand

Blunders bij bestrijding Moerdijkbrand

De hulpdiensten die de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk te lijf gingen, waren slecht voorbereid. Ze wisten niet welke stoffen er lagen en hoe ze die moesten blussen, blijkt uit een rapport van de Inspectie Openbare Orde en Vei ... 

RTL Nieuws 'Geen kolencentrale Eemshaven'

'Geen kolencentrale Eemshaven'

De Raad van Satte heeft (voorlopig) een stokje gestoken voor de bouw van een kolencentrale in de Groningse Eemshaven. Er is volgens de RvS onvoldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen van deze kolengestookte elektriciteitscent ... 

RTL Nieuws Aardbeving in beeld

Aardbeving in beeld

Camera's legden de aardbeving vast die de oostkust van de VS heeft opgeschrikt. Schuddende gebouwen, vallende winkelinventaris en vluchtende mensen. 

RTL Nieuws Persconferentie Moerdijkbrand (volledig)

Persconferentie Moerdijkbrand (volledig)

Gertjan Bos, hoofd Inspectie Openbare Orde en Veiligheid, geeft op een persconferentie een toelichting bij het rapport over de bestrijding van de brand op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk op 5 januari. Met conclusies en ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 12:00 uur

RTL Nieuws 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Khadaffi: roei die ratten uit

Khadaffi: roei die ratten uit

Het bewind van Mouammar Khadaffi wankelt, maar de Libische leider is voorlopig nog niet monddood gemaakt. In een toespraak roept hij zijn aanhangers op 'heidenen en ratten uit te roeien'. 

RTL Nieuws Missers bij bestrijding Moerdijkbrand

Missers bij bestrijding Moerdijkbrand

De hulpdiensten die de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk te lijf gingen, waren slecht voorbereid. Ze wisten niet welke stoffen er lagen en hoe ze die moesten blussen, blijkt uit een rapport van de Inspectie Openbare Orde en Vei ... 

RTL Nieuws Vrouw grijpt naar pistool overvaller

Vrouw grijpt naar pistool overvaller

Bij een brute overval in Nacogdoches, Texas, verzetten twee vrouwen zich tegen de drie overvallers. Eén van de vrouwen grijpt zelfs naar het pistool van de overvallers. Het loopt uiteindelijk goed af, maar het had heel anders ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Tropisch weer in Duitsland

Tropisch weer in Duitsland

Tropisch weer in Duitsland en Oostenrijk, en het is ook nog zeer warm in Italië, Griekenland en Turkije. Het vakantieweer, gepresenteerd door Reinier van den Berg. 

RTL Nieuws Mini-Graceland van ondergang gered

Mini-Graceland van ondergang gered

De Madurodam-versie van Graceland, het voormalige landgoed van Elvis Presley, is er slecht aan toe. Een Elvis-fan heeft nu een actie op touw gezet om dit mini-Graceland van de ondergang te redden. 

RTL Nieuws Aardbeving in New York en Washington

Aardbeving in New York en Washington

De oostkust van de VS is getroffen door een aardbeving. De beving had een kracht van 5.9 op de schaal van Richter en het epicentrum was in Washington. Daar werden het Witte Huis, het Pentagon en het Capitool ontruimd. Maar ook ... 

RTL Nieuws Veel schade door orkaan Irene

Veel schade door orkaan Irene

In het Caribisch gebied is de orkaan Irene uitgegroeid tot een orkaan van de eerste categorie. Irene heeft veel schade aangericht op Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Haiti en koerst nu op de Bahama's af. 

RTL Nieuws Ook buiten Tripoli nog veel strijd

Ook buiten Tripoli nog veel strijd

Het grootste deel van Libië lijkt in handen van de rebellen. Maar op verschillende plekken in het land wordt nog hevig gevochten. 

RTL Nieuws Tripoli bijna helemaal rebellengebied

Tripoli bijna helemaal rebellengebied

Bijna heel Tripoli is nu in handen van de rebellen, maar waar de Libische leider Khadaffi en zijn familie zijn, is nog steeds onduidelijk. In de straten van de hoofdstad wordt de overwinning van de rebellen in ieder geval al en ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.