RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Politie strenger op smartphonegebruik automobilist

Politie strenger op smartphonegebruik automobilist

Steeds vaker gebruiken we onze smartphone achter het stuur. En dat is niet zonder risico. Om iedereen bewust te maken van dat risico start vandaag de landelijke campagne: 'Aandacht op de weg'. 

RTL Nieuws Prinsjesdagstukken: Flink meer betalen aan de pomp

Prinsjesdagstukken: Flink meer betalen aan de pomp

Automobilisten krijgen opnieuw een accijnsverhoging voor de kiezen. Het kabinet verhoogt de accijns op diesel en LPG flink. Dat blijkt uit de Prinsjesdagstukken. 

RTL Nieuws Zweden viert 40-jarig jubileum koning Gustav

Zweden viert 40-jarig jubileum koning Gustav

Zweden viert dit weekend het 40-jarige jubileum van koning Carl Gustaf. Gisteren was er al een officieel diner op uitnodiging van de regering en een concert. Vandaag werd de Zweedse bevolking getrakteerd op een feestje. 

RTL Nieuws Bidden om goede afloop bergingsoperatie Concordia

Bidden om goede afloop bergingsoperatie Concordia

Het wordt één van de spannendste bergingsoperaties ooit; die van de Costa Concordia. Morgen wordt geprobeerd het verongelukte cruiseschip rechtop te trekken. En dat is nog nooit gedaan met zo'n groot vaartuig. De bewoners ... 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Weekoverzicht: 9 t/m 15 september

Weekoverzicht: 9 t/m 15 september

Weekoverzicht: 9 t/m 15 september 

RTL Nieuws 'Drie kogels in zijn hoofd omdat hij christen was'

'Drie kogels in zijn hoofd omdat hij christen was'

Verslaggever Rik Konijnebelt sprak in Syrië met Daghla Safadi, een vrouw uit het christelijke plaatsje Maaloula, dat deels is ingenomen door extremistische moslims. Haar vriend werd bij dat offensief in koelen bloede doodgesch ... 

RTL Nieuws 'Onze leerlingen en leerkrachten maken lange dagen'

'Onze leerlingen en leerkrachten maken lange dagen'

Volgens directeur Anton van der Wilt van de Al Iman-school in Almere willen islamitische scholen graag bewijzen dat ze het goed kunnen, maar wordt daar ook hard voor gewerkt. Zijn school scoort hoger dan het landelijk gemiddeld ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Gepensioneerden gaan er het meest op achteruit'

'Gepensioneerden gaan er het meest op achteruit'

Politiek verslaggever Frits Wester heeft de uitgelekte CPB-cijfers helemaal doorgespit en merkt op dat gepensioneerden het meest zullen moeten inleveren in 2014. 

RTL Nieuws 'Bizar, we snappen er niks van'

'Bizar, we snappen er niks van'

Het team had er zelf helemaal niet meer op gerekend dat het zou lukken, maar de snelste fietser op aarde is vanaf vandaag een Nederlander. Sebastiaan Bowier fietste zich met 133 kilometer per uur het Guinness Book of Records in. 

RTL Nieuws 'Oppositie zal zich met deze cijfers gesterkt voelen'

'Oppositie zal zich met deze cijfers gesterkt voelen'

De oppositiepartijen zullen naar aanleiding van deze CPB-cijfers zeggen dat het kabinet de boel kapot bezuinigt, zegt politiek verslaggever Frits Wester. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Rik in Syrie

Rik in Syrie

Verslaggever Rik Konijnenbelt spreekt met vluchtelingen uit Maloula, een christelijke bolwerk in Syrie. 

RTL Nieuws 'Een overwinning voor de vrede'

'Een overwinning voor de vrede'

De opluchting is groot in Syrië: er komt voorlopig geen Amerikaanse aanval. President Assad heeft beloofd zijn chemische wapens te vernietigen. Maar de burgeroorlog gaat door, met conventionele wapens. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Hoe gaat dat nou, zo'n liveverslag vanuit Syrië?

Hoe gaat dat nou, zo'n liveverslag vanuit Syrië?

RTL Nieuws-verslaggever Rik Konijnenbelt is samen met cameraman Roel van Hees in Syrië. Ze laten zien hoe een liveverslag vanuit hun hotel in zijn werk gaat. 

RTL Nieuws Voetbalcompetitie voor kinderen met autisme

Voetbalcompetitie voor kinderen met autisme

Een voetbalcompetitie speciaal voor kinderen met autisme. Vandaag zijn ze er in in Zuid-Holland mee begonnen. Voor kinderen met gedragsproblemen is het moeilijk om lid te worden van een sportvereniging. Ze worden vaak niet begr ... 

RTL Nieuws CDA wil kabinet helpen

CDA wil kabinet helpen

Dinsdag is het dus Prinsjesdag; het CDA reikt het kabinet de helpende hand, om het op belangrijke dossiers te helpen. Maar het is wel: graag of niet. 

RTL Nieuws Kazerne in Assen gaat dicht

Kazerne in Assen gaat dicht

De Johan Willem Frisokazerne in Assen gaat dicht. Dat staat in de plannen voor Prinsjesdag, zegt commissaris van de Koning Jacques Tichelaar. 

RTL Nieuws Schaliegas: PvdA naar Boxtel

Schaliegas: PvdA naar Boxtel

Het verzet tegen het boren naar schaliegas neemt toe. Steeds meer gemeenten verklaren zich schaliegasvrij. En dat zorgt voor extra druk op de PvdA. Die heeft een sleutelrol; zonder de PvdA is er geen meerderheid voor het boren ... 

RTL Nieuws Deal over Syrië

Deal over Syrië

Rusland en Amerika hebben vandaag een bijzonder akkoord gesloten. Minister Kerry en zijn Russische collega Lavrov zijn het in Geneve eens geworden over een plan om de chemische wapenvoorraad van de Syrische president Assad te o ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Cito-scores openbaar

Cito-scores openbaar

Revolutie in onderwijsland. Voor het eerst zijn alle cito scores van onze basisscholen openbaar, op verzoek van RTL Nieuws. Onze researchredactie ontwikkelde samen met hoogleraar Dronkers van de Universiteit Maastricht een meth ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws PvdA op bezoek in Boxtel om schaliegas

PvdA op bezoek in Boxtel om schaliegas

Het zijn spannende tijden in Boxtel - een van de mogelijke proefboor-locaties naar schaliegas. De bevolking is fel tegen, vanwege risico's op aardbevingen en drinkwatervervuiling. In de hele discussie heeft de PvdA een sleu ... 

RTL Nieuws Deal over Syrië

Deal over Syrië

Rusland en Amerika hebben vandaag een historisch akkoord gesloten waardoor militair ingrijpen in Syrie van tafel lijkt. De Amerikaanse minister Kerry en zijn Russische collega Lavrov werden het in Geneve eens over een plan om d ... 

RTL Nieuws Montessori-scholen scoren hoog met cito-toets

Montessori-scholen scoren hoog met cito-toets

Montessori-scholen halen hogere scores op de eindtoets dan scholen waar op een gewone manier, klassikaal, wordt lesgegeven. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar alle Cito-scores en andere eindtoetsen, die voor het eerst ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Ouders, gebruik ook zelf je gezond verstand'

'Ouders, gebruik ook zelf je gezond verstand'

"Ik vind het goed dat ouders inzicht krijgen in de kwaliteit van scholen", zegt staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. "Je moet wel uitkijken dat je je niet blind staart op alleen maar Cito-scores." 

RTL Nieuws Giel nog even geen boeddhistische monnik

Giel nog even geen boeddhistische monnik

De Belgische Giel wil in India boeddhistische monnik worden, maar van de rechter mag hij niet weg. Jeugdzorg in België wil eerst nog het een en ander weten over de plannen van de 15-jarige. 

RTL Nieuws Doden en veel schade door overstromingen

Doden en veel schade door overstromingen

Zware wateroverlast heeft in het zuidoosten van Europa aan acht mensen het leven gekost. In Roemenië en Oekraïne traden rivieren buiten hun oevers. In Roemenië gebeurde dat compleet onverwacht. 

RTL Nieuws Syrische rebellen vragen Nederland voor vredesmacht

Syrische rebellen vragen Nederland voor vredesmacht

Nederlandse militairen gaan mogelijk een rol spelen in Syrië. De rebellen hebben Nederland gevraagd mee te doen aan een VN-vredesmacht voor Syrië zodra president Assad is verjaagd. Dat verzoek hebben ze gedaan aan Marcel Kurp ... 

RTL Nieuws 'VN-rapport Syrië zal verpletterend zijn'

'VN-rapport Syrië zal verpletterend zijn'

VN secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft hard uitgehaald naar de Syrische president Assad. Ban krijgt vandaag het VN-rapport over de mogelijke gifgasaanvallen in Syrië in handen en gaat ervan uit dat dat rapport 'verplette ... 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Twitter wil naar de beurs

Twitter wil naar de beurs

Twitter wilde eigenlijk al eerder naar de beurs. Maar door de desastreuze beurgang van Facebook, wachtte Twitter daar nog even mee. 

RTL Nieuws Boodschap aan aliens: Hartelijke groeten van iedereen

Boodschap aan aliens: Hartelijke groeten van iedereen

De ruimtesonde Voyager die steeds verder de lege ruimte in vliegt, heeft aan boord een gouden plaat met een boodschaop voor buitenaards leven. Ook Nederland spreekt een woordje mee. 

RTL Nieuws De T-rex komt naar Nederland

De T-rex komt naar Nederland

Het moet een Europese topattractie worden: Het gigantische skelet van de Tyrannosaurus Rex, kortweg T-rex. 

RTL Nieuws Stand van vingers bepalend in Duitse verkiezingen?

Stand van vingers bepalend in Duitse verkiezingen?

Een kanselierskandidaat die zich laat portretteren met opgestoken middelvinger. Het is ongehoord voor Duitsland dus de opwinding is groot. 

RTL Nieuws Menselijk schild tegen aanval VS in Syrië

Menselijk schild tegen aanval VS in Syrië

Sommige aanhangers van president Assad zijn zo fanatiek, dat ze een menselijk schild vormen in de buurt van militaire installaties. Een reportage van verslaggever Rik Konijnebelt in Damascus. 

RTL Nieuws Asielbeleid milder maar ook strenger

Asielbeleid milder maar ook strenger

Een milder regime voor uitgeprocedeerde asielzoekers, maar ook strenger optreden tegen criminele vreemdelingen. 

RTL Nieuws Up in het echt: Editie NL de lucht in

Up in het echt: Editie NL de lucht in

Hoeveel heliumballonnen zijn er nodig om verslaggever Ib Haarsma te laten opstijgen? 

RTL Nieuws Voyager nu in de lege ruimte

Voyager nu in de lege ruimte

Nog nooit was een door mensen gebouwd apparaat zo ver van ons verwijderd, tot buiten het zonnestelsel. De Amerikaanse ruimtesonde Voyager blijkt een historische grens te zijn gepasseerd na een reis van bijna veertig jaar. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Diplomaten niet scheutig met afrekenen boetes

Diplomaten niet scheutig met afrekenen boetes

Er is weinig aan te doen, aan diplomaten die verkeersboetes niet betalen. Dat zegt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Opstelten kan de diplomaten erop aanspreken, maar meer niet. 

RTL Nieuws Up in het echt: Editie NL de lucht in

Up in het echt: Editie NL de lucht in

Hoeveel heliumballonnen zijn er nodig om verslaggever Ib Haarsma te laten opstijgen? 

RTL Nieuws Up in het echt: Editie NL de lucht in

Up in het echt: Editie NL de lucht in

Hoeveel heliumballonnen zijn er nodig om verslaggever Ib Haarsma te laten opstijgen? 

RTL Nieuws RTL Nieuws publiceert Cito-cijfers

RTL Nieuws publiceert Cito-cijfers

Zaterdag om 10:00 uur staan de Cito-uitslagen van alle scholen in Nederland op de site van RTL Nieuws. Welke scholen doen het goed en welke niet? 

RTL Nieuws Teeven: Asielbeleid is compromis coalitiepartijen

Teeven: Asielbeleid is compromis coalitiepartijen

Staatsecretaris Teeven heeft zijn nieuwe asielbeleid gepresenteerd. Volgens hem is het een mooi compromis tussen VVD en PvdA. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Rutte: Van Rey beter niet op kandidatenlijst

Rutte: Van Rey beter niet op kandidatenlijst

VVD-leider Rutte steunt zijn partijbestuur in het standpunt dat ou-wethouder van Rey in Roermond beter niet op de VVD-lijst kan zolang er een strafrechtelijk onderzoek naar hem wordt gedaan. 

RTL Nieuws Het stomste wachtmuziekje van Nederland

Het stomste wachtmuziekje van Nederland

Luister hier naar de winnaar en naar enkele genomineerden. 

RTL Nieuws Vanavond op TV: Sterven als menselijk schild

Vanavond op TV: Sterven als menselijk schild

RTL Nieuws-verslaggever Rik Konijnenbelt is in de Syrische hoofdstad Damascus waar hij een verhaal voorbereidt over menselijke schilden in Syrië. Zijn reportage kun je om 19.30 uur in onze nieuwsuitzending zien. 

RTL Nieuws Doodstraf voor vier Indiase groepsverkrachters

Doodstraf voor vier Indiase groepsverkrachters

De vier mannen die vorig jaar in India een 23-jarige studente in een bus verkrachtten hebben de doodstraf gekregen. De rechtbank in de Indiase hoofdstad New Dehli heeft bepaald dat de mannen opgehangen moeten worden. 

RTL Nieuws 'Diplomaten moeten boetes betalen'

'Diplomaten moeten boetes betalen'

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil dat diplomaten boetes gewoon betalen. Maar de minister kan weinig doen, omdat diplomaten van onschendbaarheid genieten. "We schrijven ze eens per kwartaal aan", zegt Ops ... 

RTL Nieuws Asscher over peiling: 'Maatregelen kosten prijs '

Asscher over peiling: 'Maatregelen kosten prijs '

'We wisten dat als je lastige maatregelen moet nemen, je er een prijs voor betaalt', zegt minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij reageert daarmee op de slechte peilingen voor de PvdA. 

RTL Nieuws RTL Nieuws, 13 september - 09:00 uur

RTL Nieuws, 13 september - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Zaterdag kletsnat, zondag adempauze daarna op en top herfst

Zaterdag kletsnat, zondag adempauze daarna op en top herfst

Vanmiddag trekt er een regengebied ons land over. Maar vooral zaterdag wordt kletsnat, verwacht RTL-weervrouw Amara Onwuka. Zaterdag plenst het de hele dag flink door, zondag is het tijdelijk wat rustiger. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Beelden na bomaanslag VS-consulaat Herat

Beelden na bomaanslag VS-consulaat Herat

Dit zijn beelden van net na de dodelijke bomaanslag voor het VS-consulaat in het Afghaanse Herat. 

RTL Nieuws Hoogespannen verwachtingen van wapenplan Syrië

Hoogespannen verwachtingen van wapenplan Syrië

Rusland en Amerika praten vandaag verder over Syrië. Ze bespreken het Russische plan om de Syrische chemische wapens onder internationaal toezicht te stellen. Na de eerste onderhandelingen, gisteravond, zijn de verwachtingen o ... 

RTL Nieuws Gigantische brand legt pier in as

Gigantische brand legt pier in as

Een gigantische brand op de pier in New Jersey. De boulevard was net herbouwd na zware schade door orkaan Sandy. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Met heliumballonnen de Atlantische oceaan over

Met heliumballonnen de Atlantische oceaan over

Deze ballonvaarder doet een poging om met 370 heliumballonnen de Atlantische oceaan over te vliegen. Hij is uit het Amerikaanse Maine vertrokken en hoopt om over drie tot vijf dagen ergens tussen IJsland en Marokko te kunnen la ... 

RTL Nieuws Omstreden VVD'er Van Rey toch op kieslijst Roermond

Omstreden VVD'er Van Rey toch op kieslijst Roermond

De omstreden VVD-politicus Jos van Rey staat toch op de voorlopige kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond, volgend jaar. Eerder had de lokale afdeling Van Rey nog teruggetrokken als lijstduwer. Er loopt een str ... 

RTL Nieuws Ondanks restschuld toch een nieuw huis kopen

Ondanks restschuld toch een nieuw huis kopen

Het kabinet maakt het voor sommige huiseigenaren met een restschuld toch mogelijk om een nieuw huis kopen. Dat staat in de Prinsjesdagstukken, melden bronnen aan RTL Nieuws. Mensen mogen hun restschuld helemaal of gedeeltelijk ... 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Hoe lang beheerst jarige Google onze wereld nog?

Hoe lang beheerst jarige Google onze wereld nog?

Iets vinden nog voordat je er zelf naar zocht. Daar moet het naar toe, als het aan Google ligt. De internetgigant bestaat 15 jaar. Ooit begonnen als alleen een zoekmachine, maar inmiddels is Google zó veel meer. 

RTL Nieuws Auto nipt sneller dan snelfietspad

Auto nipt sneller dan snelfietspad

Nooit meer in de file tussen Almere en Amsterdam. Dat is de bedoeling van de nieuwe snelfietsroute die vandaag officieel is geopend. De verwachting is dat vooral mensen met elektrische fietsen en scooters er gebruik van gaan ma ... 

RTL Nieuws Veilig in Berlijn na vlucht uit Syrië

Veilig in Berlijn na vlucht uit Syrië

Duitsland heeft in Europa het voortouw genomen bij het opnemen van vluchtelingen uit Syrie. Zíj nemen er duizenden op. Correspondent Jeroen Akkermans sprak een Syrische familie die maar nét aan het front wist te ontsnappen.