RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Maffiabaas bewapend met leeuwen en beren

Maffiabaas bewapend met leeuwen en beren

Grote drukte bij de villa van een crimineel in Roemenië. Ion Balint - alias Nutzu de Pandjesbaas - werd vorige week opgepakt op verdenking van moord, ontvoering, afpersing en illegaal wapenbezit. Hij zou een nogal ongewone met ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Enorme zorgkosten door vervuiling vrachtverkeer

Enorme zorgkosten door vervuiling vrachtverkeer

De vervuiling van vrachtwagens kost Nederland jaarlijks ongeveer 1,7 miljard aan zorg. Dat staat in een rapport van het Europese Milieuagentschap. 

RTL Nieuws Kamer verlummelt tijd met ludieke motie PVV

Kamer verlummelt tijd met ludieke motie PVV

Een ludieke motie van de PVV waarin gevraagd werd aan premier Rutte om het torentje te verlaten en de rechterhand van Van Rompuy te worden heeft voor veel beroering in de Tweede Kamer gezorgd. 

RTL Nieuws Europa gaat bonussen voor bankiers beperken

Europa gaat bonussen voor bankiers beperken

Vanaf volgend jaar mogen bankiers nog maximaal één jaarsalaris als bonus ontvangen. 

RTL Nieuws Gezocht: echtpaar dat naar Mars wil

Gezocht: echtpaar dat naar Mars wil

Mensen die de ruimte in willen opgelet. Een Amerikaanse miljardair is op zoek naar passagiers die naar Mars willen. 

RTL Nieuws Paus levert rode muiltjes niet in

Paus levert rode muiltjes niet in

Paus Benedictus XVI treedt vandaag af en dan mag hij eigenlijk ook de pauselijke rode schoenen niet meer dragen. Maar hij is zo aan de muiltjes verknocht dat hij die regel aan zijn muiltjes lapt. 

RTL Nieuws Hoogste eer Washington voor 'gewone' burger

Hoogste eer Washington voor 'gewone' burger

Haar actie bracht het verzet tegen de rassenscheiding in Amerika in een stroomversnelling. Nu heeft Washington Rosa Parks geëerd. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Enorme verschillen in kosten bankspaarrekening

Enorme verschillen in kosten bankspaarrekening

Wie een bankspaarrekening wil openen, loopt tegen enorme prijsverschillen aan. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De kosten voor het openen van zo'n rekening liggen honderden euro's uit elkaar. 

RTL Nieuws Laatste rondje in de pausmobiel

Laatste rondje in de pausmobiel

Voor tienduizenden gelovigen hield Paus Benedictus zijn laatste audiëntie op het Sint-Pietersplein. Hij maakte een ereronde in de pausmobiel. Correspondent Pauline Valkenet was erbij. 

RTL Nieuws 'Dijsselbloem heeft steun nog lang niet binnen'

'Dijsselbloem heeft steun nog lang niet binnen'

Minister Dijsselbloem van Financiën probeert de geesten in de Tweede Kamer rijp te maken voor nieuwe bezuinigingen. De hele dag was hij bezig met een rondgang langs de fractievoorzitters van de oppositiepartijen. Om de begroti ... 

RTL Nieuws Koningspaar maakt op 30 april vaartocht op IJ

Koningspaar maakt op 30 april vaartocht op IJ

Op 30 april organiseert Amsterdam een koningsvaart over het IJ, voor Willem Alexander en Máxima. Dat heeft burgemeester Van der Laan bekend gemaakt. Langs de oevers van het IJ komen festivals met sport en muziek. 

RTL Nieuws Bauke Vaatstra wil Jasper S. spreken in gevangenis

Bauke Vaatstra wil Jasper S. spreken in gevangenis

De vader van Marianne Vaatstra accepteert excuses van de moordenaar van zijn dochter niet. Bauke Vaatstra, die vandaag voor het eerst werd geconfronteerd met Jasper S., zit niet op excuses te wachten. Hij wil hem opzoeken in de ... 

RTL Nieuws Veroordeelden pas na 14 maanden in de cel

Veroordeelden pas na 14 maanden in de cel

Veroordeelde misdadigers gaan lang niet altijd meteen de cel in. Vaak duurt het nog een hele tijd voor ze zich echt aan de poort van de gevangenis moeten melden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Dijsselbloem maakt ronde langs fracties

Dijsselbloem maakt ronde langs fracties

Minister Dijsselbloem van Financiën probeert de geesten in de Tweede Kamer rijp te maken voor nieuwe bezuinigingen. De hele dag maakt Dijsselbloem een rondgang langs de fractievoorzitters van de oppositiepartijen. 

RTL Nieuws Inhuldiging wordt mix tussen bevrijdingsfestival en Sail

Inhuldiging wordt mix tussen bevrijdingsfestival en Sail

Een kruising tussen bevrijdingsfestival en Sail. Zo ongeveer zal de inhuldiging van Koning Willem-Alexander gevierd worden op 30 april in Amsterdam. Burgemeester van der Laan maakte vanmorgen het programma bekend. 

RTL Nieuws Jasper S. bewaarde moordwapen 13 jaar lang

Jasper S. bewaarde moordwapen 13 jaar lang

Jasper S. heeft het zakmes dat hij gebruikte bij de moord op Marianne Vaatsta 13 jaar lang bewaard. Dat bleek vandaag in de rechtzaal. Jasper S. is volgens deskundigen volledig toerekeningsvatbaar. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Vladimir Lenin ademt nog steeds

Vladimir Lenin ademt nog steeds

Vladimir Lenin, de eerste leider van de Sovjet-Unie, ging dood in 1924. Maar in een museum in Moskou lijkt het net of hij nog leeft. Lenin is na zijn dood gebalsemd. Het echte lichaam ligt in een mausoleum op het Rode Plein in ... 

RTL Nieuws Bauke Vaatstra ziet Jasper S.

Bauke Vaatstra ziet Jasper S.

In Leeuwarden buigt de rechtbank zich over de moord op Marianne Vaatstra en de rol van verdachte Jasper S. Bauke Vaatstra, de vader van Marianne, ziet de moordenaar en verkrachter van zijn dochter voor het eerst. 

RTL Nieuws Lenin ademt nog steeds

Lenin ademt nog steeds

Vladimir Lenin, de eerste leider van de Sovjet-Unie, ging dood in 1924. Maar in een museum in Moskou lijkt het net of hij nog leeft. Lenin is na zijn dood gebalsemd. Het echte lichaam ligt in een mausoleum op het Rode Plein in ... 

RTL Nieuws Politie zoekt geld, drugs en wapens

Politie zoekt geld, drugs en wapens

De politie doorzoekt huizen in Arnhem en Veenendaal en een woonwagenkamp in Rhenen. Ze zijn op zoek naar geld, wapens en drugs. Luxe sportauto's zijn in beslag genomen en acht mannen zijn aangehouden. 

RTL Nieuws Dijsselbloem zoekt steun

Dijsselbloem zoekt steun

Minister Dijsselbloem van Financiën zoekt steun voor de bezuinigingen in 2014. Hij praat met alle fractievoorzitters van de oppositie over de begroting. 

RTL Nieuws Paus groet Rome

Paus groet Rome

Paus Benedictus verschijnt voor het laatst in het openbaar. Voor zijn toespraak rijdt hij door het publiek. Tienduizenden gelovigen zijn op het Sint-Pietersplein in Rome om de paus te zien. 

RTL Nieuws 30 april: anti-monarchisten krijgen plek voor protest

30 april: anti-monarchisten krijgen plek voor protest

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam is er veel aan gelegen om mensen die op 30 april willen protesteren tegen het koningshuis daarvoor alle ruimte te geven. In zijn persconferentie prees hij het respect voor de vri ... 

RTL Nieuws Nieuw-Zeelander doodgebeten door haai

Nieuw-Zeelander doodgebeten door haai

Voor de elfde keer sinds 1847 is in Nieuw-Zeeland iemand gedood door een haai. Een 47-jarige man werd gegrepen door een 4 meter lange witte haai. Hij overleefde de aanval niet. 

RTL Nieuws Oudste vrouw ter wereld

Oudste vrouw ter wereld

Deze Japanse vrouw is met 114 jaar officieel de oudste vrouw ter wereld. Ze heeft twee kinderen, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Volgende maand hoopt ze 115 te worden. 

RTL Nieuws Koningssloep kan golfslag IJ niet aan

Koningssloep kan golfslag IJ niet aan

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft nogmaals laten weten dat het koninklijk paar op 30 april geen gebruik zal maken van de koningssloep. Van der Laan twijfelt of de sloep na 50 jaar inactiviteit nog puntgaaf ... 

RTL Nieuws Paus neemt afscheid

Paus neemt afscheid

Paus Benedictus treedt voor het laatst in het openbaar op. Voor zijn toespraak rijdt hij door het publiek. Tienduizenden gelovigen zijn naar Rome gekomen om naar de paus te luisteren. 

RTL Nieuws Oudste hotel overleefde eerder brand in 1397

Oudste hotel overleefde eerder brand in 1397

Het oudste hotel van Nederland is getroffen door brand. De schade in hotel De Draak in Bergen op Zoom is enorm, maar directeur Frans Hazen weet zeker dat het hotel er weer bovenop komt. 

RTL Nieuws 30 april in Amsterdam: de hele persconferentie

30 april in Amsterdam: de hele persconferentie

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft op een persconferentie bekendgemaakt welke maatregelen de gemeente Amsterdam neemt voor de troonswisseling op 30 april. Bekijk hier de hele persconferentie. 

RTL Nieuws Amateurbeelden dodelijke crash luchtballon Luxor

Amateurbeelden dodelijke crash luchtballon Luxor

De dramatische crash van een luchtballon in het Egyptische Luxor is op video vastgelegd door een toeschouwer. Te zien is hoe door een brand aan boord de ballon langzaam leegloopt en neerstort. 

RTL Nieuws Feesten rond het IJ is het veiligst op 30 april

Feesten rond het IJ is het veiligst op 30 april

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de plannen van de gemeente Amsterdam bekendgemaakt voor 30 april. De meeste feestelijkheden vinden plaats rond het IJ. Dat is vooral zo georganiseerd omdat daar de veiligheid van het pub ... 

RTL Nieuws Van der Laan: Een eer voor Amsterdam

Van der Laan: Een eer voor Amsterdam

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft in het Muziekgebouw aan het IJ de plannen uit de doeken gedaan voor 30 april. "Het is een hele eer voor Amsterdam", aldus Van der Laan. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Polen-pension Koedijk in de as gelegd

Polen-pension Koedijk in de as gelegd

27 Polen hebben met spoed een pension in Koedijk bij Alkmaar moeten verlaten. Het pand stond in brand en lijkt verloren. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Declaraties ministers op internet

Declaraties ministers op internet

Declaraties van ministers en topambtenaren worden vanaf nu standaard openbaar gemaakt. Vanmiddag worden de eerste declaraties op internet gepubliceerd. 

RTL Nieuws Amsterdam doet plannen 30 april uit de doeken

Amsterdam doet plannen 30 april uit de doeken

Op 30 april viert Amsterdam Koninginnedag èn de troonswisseling. Vandaag maakt burgemeester Eberhard van der Laan de plannen voor die dag uit de doeken. 

RTL Nieuws Dagobert Duck-hobby: replica Titanic komt eraan

Dagobert Duck-hobby: replica Titanic komt eraan

Wat doe je als je heel veel geld hebt? Je laat de Titanic tot in de kleinste puntjes nabouwen en gaat ermee op reis. Tot nu toe hebben zich al 40.000 mensen aangemeld die mee willen varen... 

RTL Nieuws 'Schandaalboek' Dominique Strauss-Kahn mag verkocht worden

'Schandaalboek' Dominique Strauss-Kahn mag verkocht worden

Het boek Belle en het Beest van de ex-maîtresse van Dominique Strauss-Kahn mag toch verkocht worden. De oud-topman van het IMF wilde dit via de rechter voorkomen. Er moet wel in het boek staan dat zijn privacy geschonden is. B ... 

RTL Nieuws Geëmotioneerde hoteleigenaar ziet levenswerk branden

Geëmotioneerde hoteleigenaar ziet levenswerk branden

Het oudste hotel van Nederland, Hotel De Draak in Bergen op Zoom, heeft flinke schade opgelopen door een grote brand. Het vuur ontstond in de sauna. Eigenaar Frans Hazen zag het gebeuren. 

RTL Nieuws Natte voeten in Nijmegen na gestolen waterleiding

Natte voeten in Nijmegen na gestolen waterleiding

Koperdieven zijn in Nijmegen met de waterleiding van een flat aan de haal gegaan. Daardoor kwam het water in zeker 24 woningen naar beneden zetten. Voor een aantal bewoners is tijdelijk opvang geregeld. Van de daders ontbreekt ... 

RTL Nieuws Grote brand in oudste hotel van Nederland

Grote brand in oudste hotel van Nederland

In hotel De Draak in Bergen op Zoom is een brand uitgebroken in de sauna. De brandweer spreekt van een "zeer grote brand". 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Zoeken naar stukjes meteoriet

Zoeken naar stukjes meteoriet

In Rusland zoeken inwoners naar stukjes van de meteoriet die deze maand plotseling ontplofte boven het land. 

RTL Nieuws Goed slapen van levensbelang

Goed slapen van levensbelang

Minstens 6 uur per nacht: dat is het advies van onderzoekers die onderzoek deden naar slaap. Te weinig slapen is nu bewezen ongezond. 

RTL Nieuws Bezuiniging dwingt gehandicapten uit groepshuizen

Bezuiniging dwingt gehandicapten uit groepshuizen

Duizenden verstandelijk gehandicapten dreigen de dupe te worden van nieuwe bezuinigingen op de AWBZ, de wet bijzondere ziektekosten. Het gaat om een groep die nu meestal in groephuizen woont, maar die straks op zichzelf moet ga ... 

RTL Nieuws Kritiek op strenge regels KNVB

Kritiek op strenge regels KNVB

De KNVB is niet blij. Het handvest dat clubs deze winterstop ondertekenden stuit nu al op verzet. Daar is de bond niet blij mee. 

RTL Nieuws Verdachten mishandeling Oosterhout melden zich

Verdachten mishandeling Oosterhout melden zich

Drie verdachten van een mishandeling in Oosterhout hebben zich vanmiddag met hun ouder gemeld bij de politie na het uitzenden van beelden waarop ze te zien waren. 

RTL Nieuws Politieke impasse in Italië

Politieke impasse in Italië

Italië zit in een politieke impasse. Links en rechts zijn praktisch even groot na de verkiezingen, en allebei niet in staat een werkbare meerderheid te vormen. Europa heeft er ineens wéér een hoofdpijndossier bij. 

RTL Nieuws Einde aan de plofkip?

Einde aan de plofkip?

Er komt een einde aan de plofkip, dat hebben de supermarkten afgesproken. Maar de kip is straks wel een stuk duurder. En volgens Wakker Dier gaan de maatregelen lang niet ver genoeg: 'eigenlijk is het plofkip-light'. 

RTL Nieuws Er komen nog meer bezuinigingen aan

Er komen nog meer bezuinigingen aan

Er komen flink wat nieuwe bezuinigingen aan. Bijna iedereen gaat meer belasting betalen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Clubs houden zich niet aan 'respect-handvest'

Clubs houden zich niet aan 'respect-handvest'

De KNVB moet nu al clubs op het matje roepen wegens overtredingen van het handvest dat ze kort geleden zelf opstelden. 

RTL Nieuws Ballonvaart Luxor eindigt in drama

Ballonvaart Luxor eindigt in drama

Negentien toersiten zijn om het leven gekomen bij een ongeluk met een luchtballon in het Egyptische Luxor. Een gastank ontplofte vlak voor de landing. 

RTL Nieuws Plofkip in 2015 weg uit supermarkt

Plofkip in 2015 weg uit supermarkt

De plofkip is straks weg uit de supermarkt, althans: deels. De kippen krijgen meer ruimte. Maar een nieuw ras dat langzamer groeit is er pas in 2020. 

RTL Nieuws Italië tot op het bot verdeeld

Italië tot op het bot verdeeld

De Italiaanse verkiezingen hebben het land haast onbestuurbaar gemaakt. Geen partij kreeg een overtuigende meerderheid en de grote winnaar wil met niemand samenwerken. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Plofkip uit de schappen

Plofkip uit de schappen

De plofkip verdwijnt uit de schappen. Dat hebben supermarkten en boeren afgesproken. Het vlees zal daardoor wel duurder gaan worden. 

RTL Nieuws FC Twente moet op zoek naar andere trainer

FC Twente moet op zoek naar andere trainer

Coach Steve McLaren van FC Twente is opgestapt. De club kwakkelt al een tijd: dit jaar is nog geen wedstrijd gewonnen. 

RTL Nieuws Ramp met luchtballon in Egypte

Ramp met luchtballon in Egypte

Negentien doden na een ongeluk met een luchtballon in Egypte. Een gastank ontploft en de ballon met 21 passagiers stort ter aarde. 

RTL Nieuws Italië in politieke spagaat

Italië in politieke spagaat

Europa heeft er weer een hoofdpijndossier bij: de verkiezingsuitslag in Itallië lijkt tot geen enkele coalitie te leiden. Het land is tot op het bot verdeeld. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Berlijn en Parijs bezorgd om Italië

Berlijn en Parijs bezorgd om Italië

Frankrijk en Duitsland zijn net als Nederland ernstig bezorgd om de politieke situatie in Italië. Dat land verkeert na de verkiezingen in een grote politieke impasse. 

RTL Nieuws Dijsselbloem: Italië moet afspraken EU nakomen

Dijsselbloem: Italië moet afspraken EU nakomen

Grote onzekerheid wie er nou precies gaat regeren in italie. Wie het ook wordt, Italie moet zich gewoon aan alle Eruopese afspraken houden, vindt minister van Financiën en eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem. 

RTL Nieuws Dijsselbloem: Geen onderzoek naar ondergang SNS Reaal

Dijsselbloem: Geen onderzoek naar ondergang SNS Reaal

De regering wil geen onderzoek naar de ondergang van SNS Reaal. De Vereniging van Effectenbezitters maakt zich hard voor een feitenonderzoek naar wanbeleid bij SNS. De Nederlandse staat zou daar - als enige aandeelhouder van SN ...