RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Pensioenstelsel rigoreus op schop

Pensioenstelsel rigoreus op schop

We komen er niet meer onderuit: we zullen langer moeten doorwerken. We worden veel ouder dus gaat het pensioenstelsel defintief rigoreus op de schop. 

RTL Nieuws Bron EHEC-bacterie eindelijk gevonden

Bron EHEC-bacterie eindelijk gevonden

Deskundigen hebben al allerlei verdachte groenten aangewezen, maar Duitse onderzoekers hebben eindelijk de bron van de EHEC-uitbraak gevonden. De bacterie zat inderdaad op kiemgroenten. 

RTL Nieuws Nog weinig animo voor Video on Demand

Nog weinig animo voor Video on Demand

Films kijken wanneer je maar wilt, zonder de deur uit te hoeven. Het kan al een tijdje met Video on Demand, maar lijkt nog niet aan te slaan. 

RTL Nieuws NAVO niet blij met Nederlandse inzet Libië

NAVO niet blij met Nederlandse inzet Libië

Nederland blijft voorlopig meedoen aan de missie in Libië, maar echt blij zullen ze bij de NAVO niet zijn. Daar willen ze dat Nederland en nog een paar andere landen veel méér gaan doen, want het gaat helemaal niet goed met ... 

RTL Nieuws Nederland blijft voorlopig in Libië

Nederland blijft voorlopig in Libië

Nederland blijft tot eind september met F16-gevechtsvliegtuigen en een mijnenjager meedoen aan de NAVO-missie in Libië. Volgens minister Hans Hillen van Defensie was er geen reden de Nederlandse bijdrage aan de militaire opera ... 

RTL Nieuws Syrisch leger zint op wraak

Syrisch leger zint op wraak

Circa 15.000 militairen van het Syrische leger zijn vrijdag voor een strafexpeditie de bijna verlaten noordelijke stad Jisr al-Shugur binnengetrokken. De militairen zinnen op wraak omdat 'bendes' er 120 agenten zouden h ... 

RTL Nieuws Mes in subsidies voor cultuur

Mes in subsidies voor cultuur

Het kabinet wil flink bezuinigen en dat gaan ook culturele instellingen merken. Ze moeten meer op eigen benen staan en 17,5% eigen inkomsten hebben. Voor podiumkunsten is de norm zelfs 21,5%. 

RTL Nieuws Telers opgelucht na vondst bron EHEC

Telers opgelucht na vondst bron EHEC

Voor de Nederlandse tuinders was er goed nieuws. De brond van de EHEC-bacterie is gevonden. De Duitse autoriteiten trokken hun waarschuwing om geen sla, tomaat en komkommer meer te eten in. Verder liet Rusland weten bereid te ... 

RTL Nieuws 9 ton foute declaraties InHolland

9 ton foute declaraties InHolland

De voormalige topbestuurders van hogeschool Inholland hebben tussen 2006 en 2010 bijna negen ton over de balk gesmeten. Een groot deel is onrechtmatig gedeclareerd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Syrië jaagt bevolking op vlucht

Syrië jaagt bevolking op vlucht

Het leger in Syrië zou een grootscheepse aanval uitvoeren op Jisr Al Shoegoer. Er zijn berichten over hevige vuurgevechten en brandstichting. Maar die zijn niet te controleren; het regime laat geen onafhankelijke journalisten ... 

RTL Nieuws InHolland rommelde met onderwijsgeld

InHolland rommelde met onderwijsgeld

De oude colleges van bestuur van hogeschool Inholland blijken op grote schaal gerommeld te hebben met onderwijsgeld. In een rapport van de Inspectie van het Onderwijs staat ze voor 940-duizend euro onrechtmatig en ondoelmatig h ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Fraude plegen nog nooit zo makkelijk

Fraude plegen nog nooit zo makkelijk

Het was nog nooit zo makkelijk om fraude te plegen als nu. Dat zegt Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat 1000 fraudezaken bekeek. 

RTL Nieuws Verzetsvrouw (96): 'Geen spijt van moord'

Verzetsvrouw (96): 'Geen spijt van moord'

Een 96-jarige Rotterdamse bekende 65 jaar na dato een moord. Ze schoot op 1 maart 1946 de Leidse ingenieur Felix H.E. Guljé dood in de deuropening van zijn huis. Ze heeft geen spijt van haar daad. 

RTL Nieuws Verzetsvrouw (96): Geen spijt van moord

Verzetsvrouw (96): Geen spijt van moord

Een 96-jarige Rotterdamse bekende 65 na dato een moord. Ze schoot op 1 maart 1946 de Leidse ingenieur Felix H.E. Guljé dood in de deuropening van zijn huis. Ze heeft geen spijt van haar daad. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Loensende Heidi is verhuisd

Loensende Heidi is verhuisd

De grootste Duitse internetster van dit jaar is verhuisd. Heidi heeft een nieuw onderkomen in een tropische omgeving gekregen na een half jaartje sanatorium. 

RTL Nieuws Fundamentele veranderingen pensioenen

Fundamentele veranderingen pensioenen

Werkgevers, werknemers en het kabinet hebben een akkoord bereikt over de pensioenen. 

RTL Nieuws Trein ramt gevallen bus

Trein ramt gevallen bus

In de omgeving van het Braziliaanse Sao Paulo is een bus op het spoor gevallen en daarna door een trein geramd. Zeker 15 mensen raakten gewond. 

RTL Nieuws Duitsland vertrouwt komkommers weer

Duitsland vertrouwt komkommers weer

Komkommers, sla en tomaten mogen weer vanuit Nederland naar Duitsland worden vervoerd. Nederlandse kiemgroenten mogen de grens met de oosterburen nog niet over. Correspondent Jeroen Akkermans vertelt waarom Duitsland tot deze b ... 

RTL Nieuws 'Pensioenakkoord wordt getekend'

'Pensioenakkoord wordt getekend'

In Den Haag wordt de laatste hand gelegd aan het pensioenakkoord, terwijl de grootste vakbond van de FNV, FNV Bondgenoten, tegen is. Verslaggever Marc de Jong is in Den Haag. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Poes overleeft pijl door zijn kop

Poes overleeft pijl door zijn kop

De kat Spike kreeg een kruisboogpijl van 30 centimeter door zijn kop geschoten, en overleefde. 

RTL Nieuws Steeds meer overlast door vulkaan Chili

Steeds meer overlast door vulkaan Chili

De overlast van de vulkaanuitbarsting in Chili groeit met de dag. Een aswolk zorgt voor problemen in het vliegverkeer en hele stukken van het land zijn bedekt met as. Ook buurlanden hebben er last van. 

RTL Nieuws 'Clinton wil president Wereldbank worden'

'Clinton wil president Wereldbank worden'

Hillary Clinton wil president worden van de Wereldbank. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters. Medewerkers van Clinton ontkennen de geruchten. 

RTL Nieuws 'Leeftijdsgrens alcohol naar 18'

'Leeftijdsgrens alcohol naar 18'

De leeftijdsgrens voor het kopen van alle alcohol moet omhoog van 16 naar 18 jaar. Daartoe hebben het Trimbos instituut, het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid en meerdere gemeenten opgeroepen. 

RTL Nieuws Verwarde man rijdt huis binnen

Verwarde man rijdt huis binnen

In Marum (Groningen) is een verwarde man een woning binnengereden. De bewoners, die in de woonkamer zaten, konden net op tijd wegspringen. 

RTL Nieuws Pensioenakkoord bijna rond

Pensioenakkoord bijna rond

Werkgevers, de vakbeweging en het kabinet komen in Den Haag samen om de laatste hand te leggen aan het pensioenakkoord. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Brute moord schokt Pakistan

Brute moord schokt Pakistan

Mensenrechtenactivisten en advocaten in Pakistan hebben geschokt gereageerd op de moord op een 25-jarige man in de Pakistaanse stad Karachi. Paramilitairen omsingelden de ongewapende man en schoten hem van dichtbij dood. 

RTL Nieuws F16-piloot ontkent spionage

F16-piloot ontkent spionage

De voormalige F16-piloot die vastzit omdat hij staatsgeheimen wilde verkopen, ontkent alles. Dat zei hij op een regiezitting in Den Haag. 

RTL Nieuws Vakcentrale MHP ook moeite met pensioenakkoord

Vakcentrale MHP ook moeite met pensioenakkoord

Ook vakcentrale MHP en hun grootste bond De Unie hebben moeite met het concept- pensioenakkoord zoals dat nu op tafel ligt. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Brute moord schokt Pakistan

Brute moord schokt Pakistan

Een brute moord door paramilitaire ordediensten in Pakistan. Ze omsingelden een ongewapende man en schoten hem van dichtbij dood. 

RTL Nieuws Flinke overlast door aswolk Chili

Flinke overlast door aswolk Chili

De overlast van de vulkaanuitbarsting in Chili groeit met de dag. Het vliegverkeer is stilgelegd en een groot gebied is bedekt met een laag as. 

RTL Nieuws Verzetsvrouw: Geen spijt van moord

Verzetsvrouw: Geen spijt van moord

Een 96-jarige Rotterdamse bekende 65 na dato een moord. Ze schoot op 1 maart 1946 de Leidse ingenieur Felix H.E. Guljé dood in de deuropening van zijn huis. Ze heeft geen spijt van haar daad, zegt ze in een interview. 

RTL Nieuws Politie Mexico redt opgehangen tiener

Politie Mexico redt opgehangen tiener

De drugsoorlog in Mexico duurt voort. Drie leden van een drugskartel uit de stad Monterrey werden door een concurrerende bende opgehangen aan een brug boven een drukke snelweg. De politie kon een van hen redden. 

RTL Nieuws Medische fouten in BIG-register

Medische fouten in BIG-register

Als een arts gestraft wordt voor bijvoorbeeld een ernstige medische fout, dan moet dat vermeld worden in het zogenoemde BIG-register. Dat vindt de Consumentenbond. 

RTL Nieuws Tranen op top Alpe d'Huez

Tranen op top Alpe d'Huez

De 29-jarige Fien van Hees heeft uitgezaaide darmkanker. Rouwkaarten lagen al klaar. Maar nu, drie maanden verder, fietst ze de Alpe d'Huez op. Vierduizend fietsers zamelden geld in voor de kankerbestrijding. 

RTL Nieuws Kabinet wil ook Libië bombarderen

Kabinet wil ook Libië bombarderen

Het kabinet wil graag dat Nederland mee gaat doen met de bombardementen op Libië, maar de Tweede Kamer steunt het plan niet. Dat melden bronnen rond het kabinet aan RTL Nieuws. 

RTL Nieuws Onenigheid pensioen sleept zich voort

Onenigheid pensioen sleept zich voort

We dachten zo'n prachtig pensioenstelsel te hebben, maar dat bleek tijdens de crisis vies tegen te vallen. Al een jaar is er grote onenigheid over belangrijke details bij vakbonden en werkgevers. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Ruzie FNV-top over pensioenakkoord

Ruzie FNV-top over pensioenakkoord

Flinke ruzie in de top van de FNV over de toekomst van pensioenen. De grootste FNV-bond, FNV Bondgenoten, is tegen de plannen voor een nieuw pensioenstelsel. 

RTL Nieuws FNV Bondgenoten: Dit is niet goed genoeg

FNV Bondgenoten: Dit is niet goed genoeg

Voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten ziet geen basis te zien om tot een pensieonakkoord te komen. Voorzitter Agnes Jongerius van de vakcentrale FNV dacht dat ze eruit waren. 

RTL Nieuws Jongerius: 'voldoende basis voor akkoord'

Jongerius: 'voldoende basis voor akkoord'

Voorzitter Agnes Jongerius van de vakcentrale FNV gaat ervan uit dat er met werkgevers en het kabinet een definitief pensioenakkoord gesloten kan worden. Maar ligt de grootste FNV-bond, Bondgenoten, nog steeds dwars. 

RTL Nieuws Snel schadevergoeding voor tuinders

Snel schadevergoeding voor tuinders

Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw vindt de 210 miljoen euro waarmee Eurocommissaris Dacian Ciolos gedupeerde tuinders wil steunen aan de magere kant. 

RTL Nieuws Grove medische fouten in BIG-register

Grove medische fouten in BIG-register

Als een arts gestraft wordt voor bijvoorbeeld een ernstige medische fout, moet dat vermeld worden in het zogenoemde BIG-register. Dat vindt de Consumentenbond. 

RTL Nieuws Spanning rondom pensioenakkoord

Spanning rondom pensioenakkoord

Het zal er om spannen of er een akkoord komt over een nieuw pensioenstelsel. De top van de FNV vergadert al uren over het conceptakkoord dat er nu ligt. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Fien haalt de top van Alpe d'Huez

Fien haalt de top van Alpe d'Huez

De ongeneeslijke zieke Fien heeft de top van de Alpe d'Huez gehaald. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

De uitzending van het RTL Nieuws. 

RTL Nieuws Dochter (8) aangeboden voor seks

Dochter (8) aangeboden voor seks

Ouders uit Hardinxveld-Giessendam hebben hun dochter van 8 aangeboden voor seks, tegen betaling. De deal kwam via internet tot stand. Net voordat het meisje ten prooi zou vallen aan een 32-jarige Brabander, grepen politie en j ... 

RTL Nieuws Onderzoek naar massaverkrachting Libië

Onderzoek naar massaverkrachting Libië

Het Internationaal Strafhof onderzoekt of de Libische leider Khadaffi opdracht gaf tot massaverkrachtingen. Volgens onderzoekers kocht hij containers vol Viagra-achtige sekspillen voor zijn militairen om vrouwen aan te vallen. 

RTL Nieuws EHEC op Nederlandse bietenspruit

EHEC op Nederlandse bietenspruit

De Nederlandse partij bietenspruiten waarop in Duitsland EHEC is aangetroffen, wordt overal uit de handel gehaald. Het gaat niet om de gevaarlijke EHEC-variant die zo veel Duitsers ziek heeft gemaakt. 

RTL Nieuws Brug Waddinxveen klapt plots dicht

Brug Waddinxveen klapt plots dicht

Een bijna-ramp in Waddinxveen. Een brug klapte plots dicht, vlak voor een passagiersboot langsvoer. 

RTL Nieuws Inflatie naar hoogste peil in 2,5 jaar

Inflatie naar hoogste peil in 2,5 jaar

De inflatie is in mei gestegen naar 2,3%, het hoogste niveau in 2,5 jaar tijd. In april bedroeg de inflatie nog 2,1%. De inflatie nam vooral toe door hogere prijzen voor energie en vliegtickets. 

RTL Nieuws Bleker: schadeclaim Duitsland niet kies

Bleker: schadeclaim Duitsland niet kies

Als het aan staatssecretaris Bleker van Landbouw ligt, dient Nederland geen schadeclaim in bij Duitsland voor de manier waarop onze oosterburen de EHEC-uitbraak hebben aangepakt. Dat is 'niet kies'. Bovendien vindt hij ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Gevel valt brandweerman aan

Gevel valt brandweerman aan

Een koele brandweerman in Engeland is aan de dood ontsnapt door net op tijd een klein stapje in de goede richting te zetten. 

RTL Nieuws Politie-escorte voor ganzenfamilie

Politie-escorte voor ganzenfamilie

Een ganzenfamilie op stap in de Amerikaanse stad Seattle. Maar de route die ze kozen, was niet bepaald de veiligste...Er kwamen drie politie-auto's aan te pas om Moeder de Gans en haar vijf koters van de snelweg af te leiden. 

RTL Nieuws Angst VS voor al-Qaeda in Jemen

Angst VS voor al-Qaeda in Jemen

Nu in Jemen een machtsvacuum is ontstaan, voert de VS aanvallen op terreurgroepen in het land op. De Amerikanen zijn bang dat al-Qaeda steeds meer invloed in het land zal krijgen. 

RTL Nieuws Wondermiddel TNO tegen EHEC

Wondermiddel TNO tegen EHEC

Een wereldwijde primeur voor TNO: het onderzoeksinstituut heeft een middel gevonden tegen bacteriën die resistent zijn geworden voor antibiotica, zoals EHEC. Het middel is getest op zieke kippen en die leefden weer helemaal op. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Lekker krokant: insectenijs!

Lekker krokant: insectenijs!

In de Verenigde Staten is een ijsje met een bijzonder ingrediënt een onverwacht verkoopsucces. In het ijs is een insect, een cicade, verwerkt. De ijsmaker vangt de beestjes 's nachts, en daarna kookt hij ze met chocola en ... 

RTL Nieuws Enorme natuurbrand in Arizona

Enorme natuurbrand in Arizona

Bijna een miljoen hectare natuur is door brand verloren gegaan in de Amerikaanse staat Arizona. Duizenden mensen hebben hun huizen moeten verlaten. 

RTL Nieuws ChristenUnie: nee tegen Grieken

ChristenUnie: nee tegen Grieken

Als Griekenland nogmaals om een lening komt vragen, moet Nederland nee zeggen. Dat vindt de ChristenUnie, die denkt dat Nederland het geleende geld nooit meer terug zal zien. 

RTL Nieuws Slachtoffer zwaardvechter Hoensbroek herdacht

Slachtoffer zwaardvechter Hoensbroek herdacht

In het Limburgse Hoensbroek is een emotionele stille tocht gehouden voor Peter. Die werd door een verwarde buurtgenoot met een zwaard gedood. Twee andere buren raakten zwaargewond. 

RTL Nieuws Zitting Joran van der Sloot snel voorbij

Zitting Joran van der Sloot snel voorbij

Een Peruaanse rechtbank heeft de behandeling van de rechtszaak tegen Joran van der Sloot een week uitgesteld. De vader van Stephany Flores kon zijn teleurstelling nauwelijks bedwingen. Van der Sloot zou Stephany gedood hebben i ... 

RTL Nieuws Openbaar vervoer Rotterdam plat

Openbaar vervoer Rotterdam plat

Na Amsterdam en Den Haag is het nu de beurt aan Rotterdam. In de havenstad ligt het openbaar vervoer 24 uur plat. Chauffeurs en conducteurs protesteren tegen de bezuinigingen en de verplichte aanbesteding die het kabinet wil. 

RTL Nieuws Regen van kogels in Jemen

Regen van kogels in Jemen

Een regen van kogels in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Wat de precieze reden is voor het afschieten van de kogels, is niet bekend. Duidelijk is wel dat het in een feeststemming is gebeurd. President Saleh is na de aanval van vr ...